Jump to content

Sfaturi de achizitie si configurare Octavia 4

cristi511
 Share

Postare recomandată

Pachetul drumuri grele include si acele "protectii suplimentare" pe langa cei 1,5cm garda la sol. Eu cand am comandat O3FL cu PDG am avut putin emotii sa nu fie prea innaltabsi sa pierd confortul pe curbe, sa fie prea barca dar m-am linistit dupa primul drum virajat in viteza. Daca ar trebui sa configurez maine o alta Octavia as opta pentru PDG fara emotie. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

13 hours ago, Gabriel*77 said:

Păcat că Skoda a scos această opțiune, dacă a scos-o.

Din pacate asa este, nu se mai poate comanda doar protectia de plastic. Aceasta optiune valabila pentru O II si OIII a fost eliminata pentru O IV. Eu am comandat masina in februarie si am primit-o in mai 2020 si nu exista aceasta optiune. Nu am luat PDG pentru ca eu nu merg pe "drumuri grele" ca sa am nevoie de garda la sol marita. Dupa 3 ani vad ca in afara de ceva praf compartimentul motor e foarte curat.

Link către comentariu

Nici eu nu am optat pentru PDG pentru că nu intru pe drumuri dificile, însă mi-aș fi dorit acele protecții suplimentare. 

Acum... asta e! Dacă nu mai e, nu mai e. Ce să facem?

Mulțumesc pentru informații!

Mă voi interesa dacă există posibiltatea să le comanzi separat pentru că fiind puse împreună cu PDG, ele există ca și produs și drept urmare... pot fi comandate.

Zic eu.

Rămâne de văzut acum.

La O3 am avut, nu am mers cu ea pe coclauri, dar mă simțeam ceva mai în siguranță (pentru mașină) știind că le am montate.

Link către comentariu

On 8/15/2023 at 10:42 AM, Doc Morelli said:

Protectia suplimentara contine scuturi de plastic pe sub motor si pe bratele suspensiei. Pachetul de drumuri grele adauga si suspensia inaltata cu 1.5 cm. In ultima vreme Skoda si alti producatori renunta la anumite optionale din lipsa de componente. Si o mai fac si pe sestache. M-am convins de treaba asta cu un Kodiaq nou.

Cum? Eu am avut optiunea de protectie suplimentara pe Octavia 2 face-lift si aflu ca au scos-o de pe Octavia IV? Asta da ,,imbunatatire"..

Link către comentariu

Ca sa fiu avocatul deavolului: imbunatatiri nu este egal cu optionale in plus! Daca nu s-a cerut in cantitati suficiente poate nu s-a mai meritat sa fie in configurator. Faptul ca niste zeci de noi de pe aici am vrea chestia aia nu inseamna nimic la sute de mii de masini vandute 😉

Link către comentariu

Și eu am fost surprins să văd că NU se mai regăsește în configurare la O4 acea protecție suplimentară, mai ales că la fosta O3 am putut-o aplica pe mașină, însă cred că pot trăi și fără ea dat fiind faptul că nu am pătruns și rulat pe "drumuri grele" cu fosta mașină. 

Am întrebat crezând că mi-a scăpat mie ceva în sensul asta.

Probabil că proiectantul sau constructorul a găsit soluții ce nu implică prezența acelei protecții și plus de asta rămâne la latitudinea fiecărui proprietar dacă merită să "crăcăneze" mașina pe cine știe ce coclauri pentru cine știe ce mofturi.

Mie mi s-a spus că genul ăsta de mașini sunt făcute să circule pe asfalt, dar... na, fiecare cum consideră. 

Aveți idee cam la ce preț sunt două seturi de apărări de noroi, față/spate pentru O4? Nu le găsesc în configurator, vreau să le pun pe mașină (am avut pe fosta și s-au dovedit foarte utile) însă nu le găsesc la ei pe site.

Să-mi fac idee cam la ce bani ar fi.

Link către comentariu

Aparatorile de noroi sunt accesorii vandute de dealer, acolo trebuie intrebat. Macar sunt piese OEM.

Link către comentariu

Da, știu, sunt accesorii, dar nu le găsesc la ei pe site.

De asta am întrebat. 

Link către comentariu

5E3 075 111 - fata - aprox 80 lei

5E3 075 101 - spate - aprox 80 lei

Link către comentariu

@Gabriel*77: eu te incurajez sa iti pui aparatoare de noroi si pe fata si pe spate, dar repede ca sa nu apara vreo ,,imbunatarire" si sa le scoata si pe acestea de la vanzare. Eu mi-am pus si iti spun ca merita toti banii.

Link către comentariu

Nu vreau sa contrazic pe nimeni, dar eu n-am vazut nimic util la aparatorile de noroi. Singurul efect e ca strica apectul masinii.

Link către comentariu

Eugen Stanculescu

Gresit, nu strica cu nimic aspectul masinii, mai ales cele de pe spate. Plus ca nu mai arunci pietre in parbriz celor din spate. Asta pe langa faptul ca nu mai ai noroi pe bara spate. Dar pana la urma, fiecare cu parerea lui. Eu am pus aparatori pe spate si nu regret absolut deloc.

Link către comentariu

Inainte sa imi pun aparatoarele, am mers cu masina pe un drum forestier, ocazie cu care am umplut de pamant toata partea interioara din bara spate (partea de sub portbagaj). A trebuit sa demontez bara ca sa scot pamantul de acolo. Rotile din spate pur si simplu au aruncat pamantul sub bara, pe sub portbagaj. Este un spatiu mic acolo prin care intra namolul, este incredibil cat pamant am strans din bara dupa acea plimbare ,,forestiera".  In al doilea rand, de cand am aparatoarele, apripile spate si portierele fata nu se mai murdaresc asa de tare cand ploua afara (pentru ca noroiul aruncat de roti se opreste in aparatoare). In al treilea rand, nu vreau sa ii improsc cu apa de pe carosabil pe cei care conduc in spatele meu, cand ploua afara. In al patrulea rand nu vreau sa le arunci pietricele si alte obiecte de pe sosea celor care conduc in spatele meu. Pentru mine sunt ff utile aceste aparatoare de noroi.

Modificat de vizitator
Link către comentariu

@vizitatorNu cred că le vor scoate, dar da, le  achiziționez pe toate patru și le cer montate înainte de a-mi livra mașina. 

Nici eu nu consider că strică aspectul, din contra, mie chiar îmi plac pe mașină, și în același timp le găsesc foarte utile din considerentele pe care le-ați expus.

Nu murdărești mașina de noroi, nu sar pietre în stânga și-n dreapta și având montate și pe fosta mașină le găsesc foarte utile ceea ce m-a determinat să le achiziționez și pe cea care va fi ridicată la începutul lunii viitoare.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare, domnilor!

Se pare că mașina mea a ajuns la dealer.

Am trecut pe lângă parcul lor auto și dat fiind faptul că e portocalie (toate modelele au culori predominante alb, albastru și gri) am reperat-o imediat. Este singura din parc cu această culoare și parcul nu e nici mic, nici gol. Nu știu dacă acest aspect e un avantaj sau dezavantaj, dar rămâne de văzut. 

Nu am mai ținut legatura cu reprezentantul pentru că a fost în vacanță și nu am vrut să-l deranjez. Azi revine la program și într-un fel sau altul, azi sau mâine, trebuie să stabilim data achitării integrale și predarea către proprietar.

Din discuțiile anterioare avute mașina trebuia să ajungă la dealer până la 1 septembrie și a ajuns, și predată către proprietar săptămâna asta, 5-7 septembrie. 

Având în vedere că săptămâna tocmai ce a început, nu văd niciun motiv care să împiedice livrarea până vineri.

Revin cu foto și impresii când intru în posesia autovehiculului.

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

Asa ca cele 50 de saptamani au fost doar 22?

Link către comentariu

Așa se pare.

Trebuie să lămuresc acum ce presupune validarea tichetului/tichetelor rabla și cum influențează asta termenul de livrare.

Link către comentariu

Nu ar trebui sa dureze mai mult de cateva zile: dosarul a fost depus cand ai semnat actele, cand ai "dat rablele la casat". Acum se asteptau actele masinii noi, dar suma este rezervata de la deschiderea dosarului. Ar trebui AFM sa valideze dosarul si sa dea acceptul dealerului ca ii va vira banii (in vreo 6 luni, dar asta nu mai e problema ta 😉 )

Link către comentariu

pe joi ar trebui sa ridici masina (daca dealerul s-a miscat corespunzator).

Link către comentariu

Dealerul s-a mișcat bine, însă îmi spunea că așteaptă radierea de la DRPCIV a rablelor casate pentru a putea emite factura pentru cea nouă. 

Procedura durează câteva zile cică și nu știa să îmi spună dacă până vineri se rezolvă. 

Am fost azi la reprezentanță, am văzut mașina, care este în atelier pentru a fi pregătită pentru livrare. Mi-a spus un termen tehnic, dar nu l-am reținut.

Sper să o iau vineri, înainte de weekend, însă am mici dubii și înclin să cred că săptămâna viitoare o voi primi, dar voi vedea. Nu mai contează acum.

Link către comentariu

Ultimele zile sunt cele mai grele, stiu din experienta cand masina era in curte la reprezentanta dar erau foarte multe de pregatit. Pregateste bagajele si ruta pe unde pleci la alergat cu ea pana trece timpul 😀.

Link către comentariu

Ideea e că nu știau să-mi zică când primesc radierea rablelor de la DRPCIV pentru a putea emite factura, ar dura 3-4 zile, însă nu au o dată anume.

Numai mâine nu-i poimâine, cum e vorba aia? 😜

Link către comentariu

Salutare băieți!

Ce părere aveți? 

Cum vi se pare? 

Screenshot_20230909_203224_Gallery.thumb.jpg.baf7d8d4f1368255585a44c3d08bd4b5.jpg

Screenshot_20230908_105504_Gallery.jpg

Screenshot_20230908_105354_Gallery.jpg

Recunosc că e deosebită culoarea și că personal îmi place maxim.

Pozele nu o prind într-o poziție foarte bună, dar încă e la dealer. Aștept să mă sune să merg s-o iau.

Modificat de Gabriel*77
Link către comentariu

Eugen Stanculescu

Super culoare! Arata demential. Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea!

Link către comentariu

Culoarea imi place si mie. Din pacate jantele sunt nereusite pe generatia asta, in afara de un singur model pe 18 inch, care e cat de cat ok.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!