Jump to content

Noul motor 1.5 TSI

Iulian M
 Share

Postare recomandată

A mea e tot manuala. E vorba de diferente între diversele borduri. Masina mea e din primavara 2020. În acel moment exista doar bordul digital (digital cockpit).  Apoi digitalele sau modificat și au apărut și bordurile analogice. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

27 minutes ago, halamadrid said:

Pozele-s informatii false?😀

O4 e un regres in afisarea informatiilor, carevasazica.
Nu poti raspunde civilizat?

Consider ca am raspuns civilizat....putin acid dar civilizat. Nu uita ca tu ai fost primul care ai acuzat ca rostogolim chestii care de fapt sunt niste adevaruri. Eu nu am venit aici sa ma cert cu nimeni asa ca propun sa facem pace. ce zici?

Link către comentariu

Doar asa imi afiseaza.....orice altceva pun acolo nu imi mai arata modul 2 cilindri

p.s. nici km totali ai masinii nu mi arata decat cand opresc motorul....tot acolo in stanga

WhatsApp Image 2026-07-08 at 12.13.23.jpeg

WhatsApp Image 2026-07-08 at 12.15.16.jpeg

Link către comentariu

Și eu fac parte din cei care susțin că pictograma apare DOAR când setez consumul instant, am cutie manuală! Evident, informația am aflat-o de pe forum... 

Link către comentariu

3 hours ago, PauLLB said:

Doar asa imi afiseaza.....orice altceva pun acolo nu imi mai arata modul 2 cilindri

p.s. nici km totali ai masinii nu mi arata decat cand opresc motorul....tot acolo in stanga

WhatsApp Image 2026-07-08 at 12.13.23.jpeg

WhatsApp Image 2026-07-08 at 12.15.16.jpeg

Dezactiveaza pilotul/ACC si vei vedea km :), cel putin asa e la mine. 

Link către comentariu

Octavia4 2021, non-facelift DSG.
Apare în dreapta jos iconița ECO într-un cerculeț când merge în 2 cilindri, în toate situațiile, chiar și când în stânga nu e afișat consumul instant. Chiar și în modul SPORT.
O să încerc să fac o poză dacă reușesc zilele astea.
Rezultat de pe google până atunci:
image.thumb.png.a0ed057b6ea10525bd328fbe942df014.png

Modificat de BFlamer
Link către comentariu

Plus poze:
1. cu display consum instant
1.thumb.jpg.a57ff55f99f3652d8cece457021ef7fe.jpg

2. fără display-ul consum instant. Inclusiv în modul Sport
2.thumb.jpg.ae438dbcb8c0bda4c03e3ceda4341e14.jpg

3. rulaj normal, în 4 cilindri

3.thumb.jpg.c7119767c16077b50c5e0772a40bc0e2.jpg

Link către comentariu

4 hours ago, dercos said:

Dezactiveaza pilotul/ACC si vei vedea km :), cel putin asa e la mine. 

Multumesc pt info. Citisem tot pe aici pe forum despre treaba asta dar nu am aprofundat...Masina mea fiind mai Chel Line nu detine ACC, doar tempomat clasic care oricum e degeaba ca nu folosesc. Posibil sa fie ceva setare ascunsa bine prin infotainment sau prin setarile bordului(o sa caut). Nici prostia aia de Lane Assist nu o folosesc(era sa ma incurce o data grav de tot)o fi buna la drum lung cand iti cad ochii in gura si nu vrei sa faci pauza de cafea dar in situatia asta daca intrii pe o portiune de drum proaspat reparata si unde nu s-au refacut marcajele ce faci?

Scuze de Off Topic nu are legatura cu motorul dar eu am spus de afisarea kilometrilor si omul a fost amabil si a raspuns

Link către comentariu

Am mașina actuală de aproape doi ani, dar nu îmi amintesc să-mi fi apărut pe bord simbolul ECO vreodată. Posibil să da, dar să nu-l iau în seamă, deși m-aș mira că de regulă urmăresc ce se afișează și sunt atent la bord, dar... posibil să-mi fi scăpat. 

Nici cu consumul instant afișat în bord nu am mers, ca atare nu am știut că doar atunci îți arată mesajul de dezactivare a doi din cei patru cilindri, lucru aflat de aici. 

Actuala este DSG, însă la fosta, manuală, 2023, simțeam fără a-mi afișa ceva prin bord. Era un zgomot de genul rulării cu geamul de pe spate coborât, dar nu chiar la intensitatea respectivă, ci ca și cum ar flutura ceva afară din mașină. Din acest motiv nu-i contest nici pe cei care spun că nu simt, dar dau dreptate și celor care afirmă că sesizează cu ochii închiși diferența. 

Se pare că cei de la Skoda vor veni cât de curând cu o motorizare full hibrid de 1.5 care va înlocui celebrul 2.0 tdi.

Am dat ieri peste un articol despre asta, dar mi-a confirmat cineva de la reprezentanță luna trecută când am fost la revizie.

Cum Octavia e posibil să primească un al doilea facelift (lucru parese destul de rar), iar lansarea celui de-al cincilea model să mai aștepte până după 2027 (se vrea a fi full electrică și o mai întârzie din motive de ei știute) posibil ca O4 FL2 să vină cu hibridizarea nouă până apare O5.

Azi am avut o vizită la reprezentanță pentru ceva cu garanția și vreau să zic că era plin de Octavia 4 FL (mașini venite din diferite motive), parcul cu mașini noi era plin, la livrare erau vreo 8 mașini pregătite și între timp au venit două trailere cu Kamiq și Skala sau Fabia, nu am reținut exact, dar Skoda pare că vinde destul de bine.

Tot azi am văzut pe o Scala expusă motorul de 1.5 tsi cu 177 cp.

Interesant!

Link către comentariu

George george 123

Salut, oare mai are cineva acea problema cu zanganitu metalic de la tija actuatorului de wastegate, pe internet se gaseste ca rattle noise wastegate issue. Se pare ca e un chit original de fixare dar se pare ca multe reprezentante nu stiu de el, a mai patit careva?

Screenshot_20260708-105848_Chrome.png

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   1 membru

• George george 123
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!