Jump to content

Noul motor 1.5 TSI


Iulian M
 Share

Postare recomandată

Liniștit poți să-i spui cum vrei și nu se va supăra nimeni...cu mici excepții.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Am vazut ca noul motor 1.5 are variante de 115cp si 150cp. Aveti idee de ce s-a renuntat la 130cp? L-au micsorat in 115? De ce?

Nu de alta, dar am motorul cu 130cp (masina luata in feb 2020) si incep sa ma intreb daca voi avea probleme. Oare au costatat ca motorul nu este fiabil?

Mentionez ca nu ma pricep la masini. Va rog sa ma intelegeti daca intrebarea mea este stupida

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nope, au facut-o pentru optimizarea costurilor. Era mai costisitor sa faca un motor de 1.0 litri cu putere 110 CP si 2 motoare de 1.5 litri cu puteri de 130 si 150 CP. Acum e mai ieftin ptr VAG sa produca un singur motor: cilindree de 1.5 litri si 2 variante de putere: 115 si 150 CP. Deci stai linistit, nu a avut legatura cu fiabilitatea lui 1.0 TSI. 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1 hour ago, vizitator said:

Deci stai linistit, nu a avut legatura cu fiabilitatea lui 1.0 TSI. 

 

Din câte am înțeles eu întrebarea era în legătură cu fiabilitatea motorului 1.5 TSI 130 CP.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, intrebasem despre motorul de 1.5 tsi 130cp.

Totusi, plecand de la ce a spus colegul mai sus, m-am mai uitat putin prin configuratoare (vw si skoda) si am observat ca au pastrat 1.0 tsi pe polo si fabia, iar pe golf si octavia merg doar pe 1.5. La 115 si 150 cp. In acest context, ma gandesc ca era ciudat sa ai pe benzina doar 130 si 150cp. Erau valorile prea apropiate. Iar sa tii 1.5 in 3 variante de putere, probabil era un efort mai mare si pentru ei si nu merita. Oricum, cel de 130cp nu a fost niciodata pus pe octavia.

Sper ca rationamentul de a-l scoate pe cel de 130cp (pe care eu il am pe masina) a fost doar unul de marketing, nu de fiabilitate.

 

Modificat de kata133
greseli scriere
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Kalikantaros

De ce nu au facut 1.5 tsi de 120cp sau 125cp?E diferenta prea mare intre 115 si 150?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil pentru ca 1.5 115cp inlocuieste motorul de 1.0 110cp?

Daca era o diferenta mai mica de putere cred ca erau mai multi care sa aleaga varianta mai mica, asa cum am mers si eu pe 130cp. Nu toti vor demaraj. Daca aveam de ales intre 115 si 150, probabil ca as mai fi scos ceva bani din buzunar si saream la 150. Cand am luat masina am exclus din start varianta de 1.0 pentru ca motorul mi s-a parut prea mic pentru greutatea masinii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut, referitor la postarea ta, din ce am mai citit, cred ca singura explicatie pentru inlocuirea 1.0 este ca se pregatesc pentru EURO 7, unde motorul de 1.0 nu mai poate indeplini normele. Nici macar cel de 1.5. Cred ca poti gasi destule informatii pe net legate de problema downsizing-ului si cum motoarele existente sunt departe de a indeplini EURO 7 fara investitii masive. Si nu e valabil doar la VAG.

Modificat de vwmkv
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Quote

Updated limits for exhaust emissions

For passenger cars and vans, negotiators agreed to maintain the current Euro 6 test conditions and exhaust emissions limits. At Parliament’s request, the number of exhaust particles will be measured at the level of PN10 (instead of PN23, thereby including smaller particles).

 

https://www.europarl.europa.eu/news/en/press-room/20231207IPR15740/euro-7-deal-on-new-eu-rules-to-reduce-road-transport-emissions

https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2024/04/12/euro-7-council-adopts-new-rules-on-emission-limits-for-cars-vans-and-trucks/pdf/

 

Din documentele de mai sus se pare ca limitele nu s-au schimbat iar actualele motoare ar putea face fata la acest capitol. Probabil reglementarile legate de durata de viata a masinii afecteaza o parte din motoarele de pe piata.

Modificat de tzuicomicina
Corectie
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   1 membru

    • Adi_vw
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!