Jump to content

Alba ca zapada - Tiguan 2.0TDI BMT


grp

Postare recomandată

Acum sa speram ca totul e ok, doar farurile au alt cod restul sunt ce trebuie, iar costul investitiei de pana acum e ok.

@ShadoWzZ: Ba da, dar am uitat sa le scot de pe faruri pentru poza :)

P70904-114442.jpg

 

Ochiu soacrei nu iarta nimic :)

Modificat de ShadoWzZ
Link către comentariu

@florinpbv: Hai sa te pun totusi pe ganduri serios :).

Farurile m-au costat amandoua (sper sa se potriveasca, chiar daca au coduri diferite) ~ 230 euro, module AFS (SH), drosere (noi), becuri D3S (NOI), cablaje conversie (noi), calculator AFS (SH), centrala electrica (SH), senzor-autoleveling (SH) ~ 350 euro, mai trebuie adaugata doar manopera pentru ca nu ma bag eu. Daca reusesti sa gasesti farurile complete nu mai ai multa bataie de cap, eu nu am reusit sa le iau complete si m-am chinuit pe bucati. Ti-am starnit interesul?

@ShadoWzZ: daca imi iese mie, poate te razgandesti si tu la Rapid si te apuci de cautat :P

Sincer, bag si matanii pana ajung la Bucuresti numai sa se potriveasca :D

Link către comentariu

@grp : Nu am renuntat la Rapid dar nu stiu daca centrala el accepta aceste faruri care sunt de pre-Facelift. Adica nu cred ca se pot folosi aceste faruri pe modelul Fl fara a interveni cu rezistente sau alte chestii. O sa vedem ce implica xenon la facelift .... daca implica toata tarasenia ca la golful 6 sau ca la tine ... nu ma bag :)

Link către comentariu

@florinpbv: "Vand calculator AFS Cornering 5M0 907 357 C compatibil cu VW GOLF 6 2009-2012 ( all version )" ;). Si il dau si ieftin :P

Si mai micșorăm lista de dorinte:

Interior:

  • RNS510 - bifat
  • Folie geamuri - bifat
  • Iluminat led-uri interior - bifat
  • Tava plastic portbagaj - bifat
  • Volan R-line - bifat
  • Footlights spate - bifat
  • Footlights led albastru - bifat
  • Ornamente pedale - bifat
  • Ornamente praguri uși - bifat
  • Interior R-line (scaune+fete de usi) - urmeaza daca le gasesc la un pret rezonabil
  • Subwoofer portbagaj - urmează
  • Insonorizare interior - urmeaza (tot citesc si sper sa merite apoi)
  • Lumini in portiere - urmeaza (le-am luat dar vreau sa fac si insonorizarea o data ce le desfac)

Exterior:

  • Bara spate R-line - bifat (trebuie sa o vopsesc in alb, ca are alta culoare)
  • Bandouri R-line - bifat
  • Protecții plastic aripi R-line - bifat partial, mai am de luat cele doua bucati mici de la aripile spate
  • Retuș vopsea sărită - bifat și urmează în același timp (mi-a dat careva o ușă în ambele portiere spate...)
  • Bandouri protectie portiere - bifat, pt ca m-am saturat sa vad urme de portiere straine pe ale mele (urmeaza vopsirea in alb si montarea lor)
  • Bara fata R-line - urmează
  • Faruri xenon - urmeaza
  • Tips-uri Inox - urmează
  • Jante 18" vara - urmează (sau 17" cele pe care le-am avut la Audi )
  • folie neagra plafon - urmeaza
  • ornament cromat hayon - urmeaza

Resoftare - urmeaza, dar va ramane pe ultimul loc in aceasta lista si la propriu si la figurat

@Andrei_72: iti multumesc pentru previzualizarea pe Tiguanul tau, a unor chestiuni din lista mea. :P

 

 



 

Modificat de grp
Link către comentariu

Cu darg! :) Ma bucur ca ce am postat a fost de folos. La urma urmei cred ca asta ar trebui sa fie scopul principal pentru care facem aceste thread-uri.

:icon_thumright: pentru progres si mult spor in contiunare!

Iese ceva foarte fain!

Link către comentariu

Va rog... din suflet, da si tu sfoara în tara dupa grupa leu (ron) pozitiv...Daca cineva e dispus sa doneze...pentru un baietel cu aplazie monetara ... 


Este internat la sectia dorinte de subansambluri si piese de masini, are 42 ani , se numeste Florin si pâna la operatia de transplant de piese dorite pe masina, face transfuzii zilnice de vise. Altfel moare (de dorinta, se poate umfla chiar si cucul de la pofta, zice o vorba din popor). 

Macar da mai departe!!! Nu-i greu!!! 
DOAMNE AJUTA!! 
(un simplu forward ajuta o viata de ingeras)

PS: stiti si voi ca e un ingeras :D

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Lume lume, am doua vesti, una buna si una proasta...

Aia buna e ca am xenon functional pe faza scurta, lunga, flashuri, leduri functionale si ca DRL si ca pozitii (diminuate in intensitate), totul merge bine. Aia mai putin buna este ca modulul AFS nu s-a potrivit desi era cu F si nici cel cu C. Drept urmare AFS-ul - urmarirea in curbe, nu functioneaza si da eroare in bord. Trebuie sa caut un modul de pe un Tiguan, pt ca se pare ca la VW acelasi cod nu e de "serie", ci individualizat pentru fiecare tip. Unul din farurile SH cumparate de mine, nu avea becul de semnalizare asa ca l-am cumparat azi, constatand cu stupoare ca becul Philps este 50 de lei!!!

So, dupa 6 ore de codari, teste, nervi, munca, genuflexiuni, etc colegul @Al Bundy a reusit sa faca farurile si stopurile functionale complet, fara a schimba centrala electrica (BCM 5K0 937 086 M), desi toti spuneau ca trebuie neaparat sa o inlocuiesc cu modelul BCM 5K0 937 087. Nu ma intrebati pe mine cum a facut, ci pe el. Un moment amuzant a fost cand a terminat de codat tot si mergea tot mai putin led-urile. Ca sa constatam ca erau oprite din bord (se poate selecta DRL OFF sau ON) :). Alt moment mai putin amuzant a fost, ca dupa ce am inchis toata lucrarea si ne-am luat la revedere, cand am pornit motorul sa plec dupa 5 secunde au inceput sa palpaie led-urile :rolleyes:. Asa ca a mai desfacut o data, a schimbat si centrala electrica si a obtinut acelasi rezultat. Dupa ce a mai sapat ceva, a constat ca era o setare :rolleyes:. Asa ca a schimbat din nou BCM-ul (ca sa nu mai recodez si cheile, mai ales ca nu aveam decat una la mine) si am verificat inca o data ca totul e in regula si am plecat linistit spre... Asigurare Generali!

 

Acum vine vestea proasta. Dimineata aglomeratie in Bucuresti, ora 9, 200m in 10 minute bara la bara, mai aveam 2km pana in Giulesti si la un moment dat, fiind pe banda doi, observ ca banda era blocata de unii care voiau sa vireze la stanga, in timp ce pe banda unu se circula. Aveam cam 25-30km/h, semnalizez, ma asigur si intru pe banda1, la aproximativ 2-3m, de un Hyundai Santa Fe, care avea cam 5-6 m pana la urmatoarea masina. In fata lui din coloana de pe banda doi, un alt cetatean semnalizeaza si o data cu semnalizarea si vireaza dreapta iesind imediat dupa masina din dreapta lui. Cetateanul din Santa Fe, nefiind obisnuit probabil cu traficul de genul asta, in loc sa franeze usor si sa incetineasca, permitandu-i intrarea respectivului in fata sa, se panicheaza si franeaza brusc, oprind masina. Eu apuc sa calc frana si sa trag foarte putin stanga dupa care masina mea se lipeste de a lui. Ma dau jos si il intreb de ce naiba a oprit masina, daca avea 5-6 m pana la urmatoarea? Isi cere scuze si imi spune ca s-a speriat sa nu intre in el ?!?. Ce sa mai fac, ii dau asigurarea, ii scriu pe spate nr de telefon, datele din CI si cu inima indoita plec sa fac upgrade-ul de faruri pe care voiam sa-l fac.

Daune la mine: capota indoita, bara gaurita si zfaraiata, far stanga spart, aripa stanga indoita, suport far de pe trager rupt, cateva cleme de la proiectorul stanga rupte. Legea zice ca eu sunt vinovat ca nu am pastrat distanta, nu zice nimic de franarea brusca fara motiv... asa ca reparatia la mine e pe barba mea, iar reparatia lui o va face pe RCA-ul meu. Este primul meu accident pe care il am de 21 de ani de cand am permis.

Si uite asa am facut un upgrade dorit si unul pe care nu mi-l doream...

Ii multumesc inca o data colegului @Al Bundy pentru retrofitul facut si ii promit ca dupa ce voi gasi un calculator AFS corespunzator am sa ii fac inca o vizita :P. Si acum pozele.

PS: Farurile nefiind reglate cred ca bat cam sus, intrucat aproape toti soferii de tir m-au flashuit :cool:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P70918-085600.jpg

P70918-085606.jpg

P70918-101045.jpg

P70918-110324.jpg

P70918-110327.jpg

P70918-113149.jpg

P70918-114104.jpg

P70918-114902.jpg

P70918-123317.jpg

P70918-123329.jpg

P70918-140924.jpg

P70918-140928.jpg

P70918-140942.jpg

P70918-143031.jpg

P70919-175445.jpg

P70919-175449.jpg

P70919-175635.jpg

P70919-175739.jpg

P70919-182749.jpg

P70919-182827.jpg

P70919-182908.jpg

P70919-182950.jpg

Modificat de cristi511
Link către comentariu

Imi pare rau sa aud de patania ta... initial am crezut ca incidentul a avut loc dupa ce ai montat farurile, ceea ce ar fi fost si mai nasol...

Link către comentariu

foarte fain retrofitul, unul din cele mai grele si costisitoare retrofituri dar merita din plin atat functional cat si estetic, imi pare rau pentru incident, era mai rau daca aveai  farurile noi montate..

Link către comentariu

Problema cu modulul de afs este ca odata pus peun tip de masina nu mai accepta codarea pentru altul, doar cu o noua parametrizare. 

Link către comentariu

@mihai.onu94, @bibi1411 Inainte ma gandeam ca vand farurile astea si mai scad din cheltuieli. Acum ma gandesc de unde mai acoper din cheltuieli :).

@bibi1411: este costisitoor, iar eu ma bucuram ca strangand piesele separat am ajuns la un pret mai mult decat avantajos, din pacate acum diferenta o sa mearga la reparatii. Asa e viata uneori :D

Nu e chiar asa tragic, am vorbit cu un prieten la care le vopsesc si mi-a confirmat. Week endul asta dam bara jos si vedem ce e de facut. Principala mea grija acum e sa pun la loc suportul farului de pe trager, ori cumparand alt trager ori refacandul cu fibra pe asta existent, dar rupt, pentru a putea regla farurile.

In alta ordine de idei, oricum cautam bara fata de R=line, dar se pare ca acum chiar se impune sa o gasesc :D.

@Al Bundy: am inceput cautarea modului, am reusit sa pun becul ala de semnalizare, iar masinuta mea arata foarte fain cu led-urile alea DRL :). Mersi inca o data.

PS: Desi am camera pe bord, momentul accidentului nu e inregistrat, pentru ca fisierul MOV s-a corupt, cel mai probabil pentru ca nu a finalizat si inchis fisierul. Are cineva idee cum sa-l repar? Am incercat metodele de reparare cu VLC, mov repair si stellar repair, dar nu reuseste niciunul.

Link către comentariu

Felicitari pentru curaj! Din ce vad a fost ceva de bricolat... Pare destul de intimidanta operatiunea...

Imi pare rau sa aud de incident. Nu pot decat sa ii doresc mainii o "recuperare" cat mai rapida, iar tie, sa te bucuri de noile faruri.

PS: Vezi ca farurile alea cer folie.... Ti-as recomanda ceva din poliuretan. Evita pe cele cu PVC.

Link către comentariu

Felicitari @grp pentru curaj si nebunia financiara de a face toate modificarile astea.

Capota se rezolva usor si bara e inlocuibila usor. Bine ca nu e mai grav. O galusca greu de inghitit dar na , asta e situatia .. mergem inainte :)

Link către comentariu

@Andrei_72: Mersi. Acum ca am facut eu primul poate mai iei si tu de la mine, nu numai invers :D. Operatiunea pare intimidanta si chiar este, durand 6 ore si implicand o groaza de setari pana a fost totul ok. Piesele le-am strans intr-un interval de aproximativ 6 luni, timp in care am tot citit si l-am batut la cap din cand in cand pe @Al Bundy pentru informatii :D . E destul de costisitoare operatiunea, mai ales daca iei din prima fara sa astepti. La mine nu a fost cazul, dar dupa cum spuneam, acum ce salvasem la achizitii se duce spre reparatii. Dar tot cred ca ies pe plus. Mai trebuie sa le reglez si abia apoi o sa imi fac o idee despre cat de mult a meritat schimbarea. Deocamdata eu sunt foarte incantat, masina s-a schimbat ca look atat cu farurile pornite cat si oprite.

@ShadoWzZ: Mersi, dar de la tine a pornit nebunia :)) , daca iti aduci aminte, cu o intrebare: "La cine ai facut tu retrofit-ul?" . Intradevar capota si aripa se pare ca sunt destul de usor rezolvabile, farul il arunc la gunoi, bara am sa o repar de asemenea, dar daca trece toamna si iarna asta mai "bland" dpdv financiar poate pana la primavara gasesc si bara fata de R-line. Iar in primavara-vara am programat o vopsire de elemente de caroserie, inclusiv montarea unor bandouri de protectie pe aripi pentru lovituri de usi prin parcare :D .

Link către comentariu

Multumesc mult pentru raspunsul detaliat. E ceva echipament acolo. 

Te-as intreba, pentru ca esti bine documenat, daca ar fi existat si posibilitate sa pui faruri fara AFS si daca in acest caz ar fi fost lista de componente mai scurta. Cat despre "sursa de Inspiratie" nu stiu daca ma voi incumeta la acest retrofit desi imi place foarte mult. Nu l-am avut in plan dar nu vreau sa zic un nu categoric. Cine stie...:)

Link către comentariu

@Andrei_72: in mod normal luand doar farurile si cablurile ar trebui sa mearga. Si centrala electrica in caz ca totusi nu suporta xenon. Din cate stiu eu AFS=ul e prezent pe toate farurile de facelift, deci daca nu montezi calculator de AFS nu iti urmareste curbele. Dar fara modulele de AFS de pe faruri e posibil ca lupa sa nu se ridice. Cred ca @Al Bundy ne poate lamuri mai bine, sa nu zic vreo prostie.

Link către comentariu

Azi am stat putin langa gardul unui vecin si ma intreb si va intreb daca e ok cum se vad sau e ceva gresit. Mi se pare ca cut-off-ul farului dreapta nu e bine definit. Exista posibilitatea sa nu ii fi infipt becul pana la capat (becul e D3S)? Parca nu ar sta in locul unde face focalizarea. Sau din cauza ca sunt doua coduri diferite, fac cut-off-ul diferit? Becurile sunt (teoretic) identice. Nu am ajus la reglaj, dar o sa o fac in curand, doar ca am ramas oarecum surprins de felul in care lumineaza farul dreapta.

Primele sase fotografii sunt cu amandoua farurile, de afara si din masina, mai aproape si mai departe de gard, urmatoarele doua sunt cu faza lunga, urmatoarele trei cu farul dreapta (cel stanga era acoperit de mine), iar ultimele trei cu farul stanga (cel dreapta acoperit).

Voi ce spuneti e normal asa?

amandoua.jpg

amandoua1.jpg

amandoua2.jpg

amandoua3.jpg

amandoua4.jpg

amandoua5.jpg

lunga1.jpg

lunga2.jpg

dreapta.jpg

dreapta1.jpg

dreapta2.jpg

stanga.jpg

stanga1.jpg

stanga2.jpg

Modificat de grp
Link către comentariu

Mie farul din stanga mi se pare ca e mai puternic fata de cel din dreapta.

Link către comentariu

Cel din dreapta pare sa isi modifice doar fluxul de lumina, nu si intensitatea, pe faza lunga. Oricum, modul asta de testare e prea subiectiv/imprecis. Daca pozitia becului nu este perfecta, teoretic, farul nu va putea fi reglat. Oricum, dispersia luminii ar trebui sa fie asimetrica.

Modificat de Andrei_72
Link către comentariu

@mihai.onu94, @Andrei_72: Acum am o obsesie noua, mai ales ca si voi vedeti la fel :). In week end ul asta trebuie sa le desfac si sa le schimb becul intre ele sa vad daca e din bec sau din far.

@ShadoWzZ: Sa stii :D . Daca am jucarica noua acum vreau sa fiu si multumit de ea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!