Jump to content

Skoda Octavia 3 vRS


TudorM

Postare recomandată

  • Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • TudorM

    75

  • bogdann81

    11

  • FRE

    9

  • bZ1

    8

Top Posters In This Topic

Posted Images

Acum doua seri, inainte sa merg si eu la Junior, am observat ca cineva a considerat ca n-are loc pe strada de masina mea asa ca mi-a lasat un mic cadou:

 

attachicon.gifWP_20140402_001.jpgattachicon.gifWP_20140402_002.jpgattachicon.gifWP_20140402_003.jpg

 

PS: Cu ocazia asta am observat si o problema tehnica, pe care am mentionat-o si in topicul O3. Sistemul de senzori laterali nu mai afiseaza nimic pentru primele 10 secunde sau pana nu detecteaza ceva. Si pe ecran arata exact ca la masinile care au senzori doar fata-spate.

 

Dupa parerea mea, nu ai nicio problema, sistemul functioneaza cum trebuie.

 

Am sa incerc si sa explic:

1. Sa zicem ca: pornesti masina vrei sa dai cu spatele, nu ai niciun obstacol pe lateralele stanga-dreapta, nu ai pornit Park Assist din butonul de pe consola. La introducerea in R apar doar senzorii fata-spate. E normal - asa cum ai zis, lateralele nu se activeaza pana nu detecteaza ceva.

 

2. Vrei sa scoti masina din parcare. Pornesti Park Assist din buton, semnalizezi si bagi in R. Desi am un gard in dreapta pe lateral+ bordura, pe afisaj am doar senzorii fata-spate, dupa cum se vede in film. E normal.

http://youtu.be/qLIBeUS52xU?t=25s

 

 

3. Parcare laterala cu Park Assist activ. Se observa ca, la un moment dat, nedectand nimic pe laterala, sistemul nu mai afiseaza senzorii laterali ci doar pe cei fata-spate.

 

4. Incearca sa parchezi lateral cu Park Assist, vei avea grafica 360 grade. Dupa terminarea parcarii, baga in P, apoi in R. Vei vedea ca iti va afisa doar senzorii fata-spate.

 

Din ce spui tu, eu inteleg (insa s-ar putea sa ma insel) ca tu esti nemultumit ca nu ai mereu grafica asta (chiar daca nu ai semnal de la senzori).

post-104992-0-04223700-1404221181_thumb.

 

Insa, dupa cum vezi, nu e nicio problema, sistemul nu o afiseaza intotdeauna.

Astazi am iesit dintr-o parcare in spic, si, desi nu aveam nicio masina stanga-dreapta, pe afisaj aveam exact grafica din poza de mai sus. Insa asta nu se intampla mereu. Posibil ca tu sa fi avut parte, pana la incident, numai de afisaj 360, de asta crezi ca dupa ai o problema cu sistemul.

Eu zic ca nu e absolut niciuna si sa nu-i mai bati la cap pe cei de la service. Oricum, te-ai convins ca nu ai cu cine.

Link către comentariu

Cred ca m-ai inteles gresit. Asa cum se vede in film asa se vedea si la mine inainte de incidentul cu lovitul barii fata de cineva care nu stie sa negocieze o curba simpla. Si da, ca in film trebuie sa arate.

 

La mine acum segmentii grafici pentru senzorii laterali nu apar deloc, nici macar ca atunci cand un senzor nu detecteaza nimic. Si incep sa apara in mod aleator pe masura ce masina se deplaseaza inainte/inapoi. Incep sa apara si in momentul cand detecteaza un obstacol, dar nu intotdeauna si cateodata cu intarziere de 2-3 secunde. Grafica de 360 de grade se "umple" d-abia dupa ce am facut un minim de 4-5 metri cu masina. Fenomenul se intampla cu/fara sistem automat activat. Avand in vedere ca fabrica a spus ca este o problema si mi-au schimbat si centrala pentru sistemul de parcare, e clar ceva anormal. Doar ca nu stiu sa repare problema. Ei refuza sa creada ca are vreo legatura cu lovirea masinii si spun ca firele de la senzori si senzorii in sine nu sunt afectati. Desi problema s-a manifestat din aceeasi seara cand a fost lovita masina.

 

Trebuie sa fac si eu un filmulet ca sa fie mai edificator. :)

 

PS: Nu mai discut momentan cu service-ul pt ca mi-au spus ca fabrica oricum nu stie ce sa-i mai faca. Si ca ma cheama cand au o solutie. Deci probabil niciodata...

PPS: Scuze de problema tehnica in topic de prezentare.

PPPS: Acum am vazut filmul cu Golful si nu este acelasi lucru. Acel Golf probabil ca nu are senzori laterali. La mine se vedea inainte exact ca in filmul cu O3, unde elementele grafice pentru senzorii laterali apar chiar si atunci cand nu detecteaza nimic.

Modificat de TudorM
Link către comentariu

Cere-le sa iti dea in scris...sa ai acolo tot ce iti trebuie in caz ca e nevoie de mai mult.. Ok , nu stiu ce sa-i faca, dar tu ai platit un echipament care nu functioenaza cum ar trebui, indiferent de natura problemei(minora/majora).

Link către comentariu

Conform legii sunt obligati sa iti readuca echipamentul la starea initiala. Nu te intereseaza pe tine de fabrici s.a.m.d

Cum a zis si colegu sa iti dea in scris ca nu sunt in stare sa il repare apoi cu asta mergi la opc!

Link către comentariu

Tudor m am uitat si eu cum e la mea..si sa stii ca atunci cand pornesc masina, o dau in R, se activeaza senzorii, nu vad acele semne pe laterale. Dupa ce masina se pune in miscare apar instant..dar nu sunt acolo inca de la inceput

Link către comentariu

Pana nu fac un filmulet, n-o sa se inteleaga niciodata cum e acum la mine. E comportamentul atat de aleator si ilogic al afisajului incat nu are cum sa fi fost programat asa de cine a facut softul. Decat poate vreun inginer pus pe sotii cu un RNG... :)

 

Nu degeaba a facut pana la urma si tipul de la Avia (maretul sef atelier electrica) poze si filme si le-a trimis fabricii.

 

Apropo de primit foi de la ei, am deja. Mi-au dat in scris ca au incercat sa repare si nu au reusit si se asteapta o rezolutie de la fabrica. Mai departe cu OPC si altele nu m-am mai stresat nici eu. La momentul ala imi ajunsese pana la semn si de Avia si de masina si de tot.

 

PS: Chiar ma bucur ca a pus Hayate filmul cu O3 cu parcarea automata. Exact asa trebuie sa arate si asa arata si la mine inainte. Ca doar n-am avut vedenii juma' de an. :)

Modificat de TudorM
Link către comentariu
  • 4 months later...

Ma inscriu si eu in tendintele de sezon si am trecut la incaltarile de iarna.

 

Inainte (si jegoasa rau):

post-11061-0-70728100-1414923835_thumb.j

 

Dupa (si imbaiata bine):

post-11061-0-69545700-1414923863_thumb.j

 

Am dat comanda si a venit si uleiul, Liqui Moly Synthoil, saptamana viitoare ma duc sa-l schimb. Am sa revin si cu impresii dupa un an si 9000 km. :)

Link către comentariu

In poza de 'before' zici ca ai folie pusa pe geamuri, in cea de 'after' realizez ca sunt geamurile din fabrica

Link către comentariu

Da, sunt niste unghiuri (in special cand esti chiar langa masina) cand sunt f inchise si e aproape imposibil sa vezi inauntru.

Link către comentariu

Gata, am facut si eu primul schimb de ulei, la un an si 9150km. :)

 

Am pus Liqui Moly Synthoil, la recomandare de pe forum. A fost si la un pret destul de bun, 330ron pentru 7l cu tot cu transport. Cei de la Metrotehnica imi oferisera la 280ron fara sa mentioneze o marca/tip anume, deci banuiesc ca de la butoi. Fiind doar schimb de ulei, a mers repede si a costat inca 190ron pentru manopera si buson si un racord. S-au incurcat un pic la ulei, fiind VW502/505 5W-40 si masina fiind pe regim variabil de service. Le-am zis ca eu oricum schimb uleiul anual si sunt departe de cei 15000 km/an, asa ca au schimbat si ei in sistem si le-a dat bine. Pana la urma au intrat 5.7l, desi ei imi spusesera pe mail ca e nevoie de 6.2l. Deci am ramas cu un pic cam mult in plus, dar asta e. Ce e ciudat este ca in manualul aparut initial in format PDF in 2013 pe site-ul Skoda erau mentionate cantitatile de ulei necesare, dar fara motorizarile RS. In manual fizic venit cu masina (dar si online) au aparut motorizarile RS, dar au disparut cantitatile...

 

Din ce am observat cand am ajuns acasa a fost ca mi-au resetat intervalul pentru ulei inapoi la un an si 15000km, dar si pe cel de revizie generala la 2 ani si 30000km. Pe cel de revizie generala trebuiau sa-l lase in pace. Aveti idee daca cele doua se pot reseta si individual sau doar la "pachet"?

 

Ca sumar pentru primul an si 9150 km parcursi, masina ramane senzatie. Motorul f puternic si extrem de elastic, cutia DSG da un confort deosebit mai ales urban, iar spatiul interior este de exceptie. Sunt inca extrem de multumit de alegere, masina cam bifeaza toate casutele de care am nevoie.

 

Minusuri ar fi cativa greierasi. Unul in stalpul B dreapta rezolvat printr-un masaj erotic si inca unul in dreptul difuzorului dreapta fata. Am vazut ca sunt mai multi cu Canton in UK care se plang de acelasi lucru. Acolo trebuie vazut cum se poate rezolva. Un alt minus ar fi lipsa optiunii de DCC ca pe Golf/Leon, masina chiar topaie pe denivelari scurte si dese.

 

Chiar sper ca la anul s-o scot la un drum lung prin Europa, sa vada si ea drumuri mai bune.

 

Spor la xenoane? :P

Link către comentariu

Se pot reseta si separat intervalele. La mine a fost chiar invers cu uleiul. M.am dus cu 504.00 si masina figura in sistem cu interval fix norma 502.00. A trebuit sa fac munca de lamurire :))

Link către comentariu

Intervalele de schimb ulei si respectiv revizie generala ar trebui sa fie independente. Cel putin la mine nu s-a modificat cel de revizie generala (inspectie) dupa resetarea celui de ulei. In cazul meu s-a pastrat intervalul variabil, dar nu cred ca ar avea legatura, sau cel putin n-ar trebui dpmdv.

 

Referitor la suspensie, chiar si cu DCC pe confort simti denivelarile scurte si dese - alea sunt preluate mai mult de partea de bucse / pivoti si eventual de anvelope - dar nu cu jante de 18" :icon_cheesygrin: , si mai putin de amortizoare.

 

Spor la... portbagaje? (nu m-am putut abtine) :))

Modificat de cris.g
Link către comentariu

Mda, mie chiar mi-a placut cand am mers cu tine cu DCC. Pe comfort chiar s-a simtit mai bine ca la mine. Asta e, facem si sacrificii pentru sporul la portbagaje! :P

 

Legat de duratele de service, inseamna ca trebuie sa-i sun sa vad cum rezolvam. Si asta din pacate inseamna inca un drum pana acolo...

Link către comentariu

Gata, am facut si eu primul schimb de ulei, la un an si 9150km. :)

 

Am pus Liqui Moly Synthoil, la recomandare de pe forum. A fost si la un pret destul de bun, 330ron pentru 7l cu tot cu transport. Cei de la Metrotehnica imi oferisera la 280ron fara sa mentioneze o marca/tip anume, deci banuiesc ca de la butoi. Fiind doar schimb de ulei, a mers repede si a costat inca 190ron pentru manopera si buson si un racord. S-au incurcat un pic la ulei, fiind VW502/505 5W-40 si masina fiind pe regim variabil de service. Le-am zis ca eu oricum schimb uleiul anual si sunt departe de cei 15000 km/an, asa ca au schimbat si ei in sistem si le-a dat bine. Pana la urma au intrat 5.7l, desi ei imi spusesera pe mail ca e nevoie de 6.2l. Deci am ramas cu un pic cam mult in plus, dar asta e. Ce e ciudat este ca in manualul aparut initial in format PDF in 2013 pe site-ul Skoda erau mentionate cantitatile de ulei necesare, dar fara motorizarile RS. In manual fizic venit cu masina (dar si online) au aparut motorizarile RS, dar au disparut cantitatile...

 

Din ce am observat cand am ajuns acasa a fost ca mi-au resetat intervalul pentru ulei inapoi la un an si 15000km, dar si pe cel de revizie generala la 2 ani si 30000km. Pe cel de revizie generala trebuiau sa-l lase in pace. Aveti idee daca cele doua se pot reseta si individual sau doar la "pachet"?

 

Ca sumar pentru primul an si 9150 km parcursi, masina ramane senzatie. Motorul f puternic si extrem de elastic, cutia DSG da un confort deosebit mai ales urban, iar spatiul interior este de exceptie. Sunt inca extrem de multumit de alegere, masina cam bifeaza toate casutele de care am nevoie.

 

Minusuri ar fi cativa greierasi. Unul in stalpul B dreapta rezolvat printr-un masaj erotic si inca unul in dreptul difuzorului dreapta fata. Am vazut ca sunt mai multi cu Canton in UK care se plang de acelasi lucru. Acolo trebuie vazut cum se poate rezolva. Un alt minus ar fi lipsa optiunii de DCC ca pe Golf/Leon, masina chiar topaie pe denivelari scurte si dese.

 

Chiar sper ca la anul s-o scot la un drum lung prin Europa, sa vada si ea drumuri mai bune.

 

Spor la xenoane? :P

 

 

Salut,

 

Am si unele nelamuriri / intrebari legate de uleiul de motor folosit.

Din ce stiu eu, niciun ulei Liqui Moly Synthoil (inteleg ca ai folosit 5w40) nu are aprobare oficiala VW502.00.  Ce au spus cei de la service (Metrotehnica)  legat de asta / garantie ?

De unde ai cumparat uleiul?

 

Intreb asta pentru ca la un momentdat m-am uitat si eu la acelasi tip de ulei.

 

Multumesc,

Link către comentariu

Scrie pe site-ul Liqui Moly in specificatiile tehnice si pe eticheta produsului: VW 502/505. Acum sincer sa fiu, n-am luat la intrebari specificatiile tehnice. Cei de la Metrotehnica nu au spus nimic de garantie, pentru ca eram cu un ulei in normele VW. Intrebarile lor au fost legate de regimul de service variabil/fix si diferentele corespunzatoare de norme.

 

Nu vreau sa se considere reclama, asa ca am sa zic doar ca l-am cumparat online. Magazinul este din provincie. Cu transport si reducere au venit 330 ron pentru 7l.

Link către comentariu

Cred ca se si simte altfel cand nu esti la volan, ca si mie mi s-a parut mai smooth suspensia cand am mers in dreapta. Nu zic ca nu e diferenta, dar peste genul ala de denivelari mie mi s-a parut neglijabila. Nu-i nimic, mai facem o intalnire si mai facem niste teste, dupa ce mi-or rezolva astia troncanelile. :)

Link către comentariu

Cum ai stat cu nivelul la ulei si la antigel pana in momentul reviziei?

 

Spor la xenoane, portbagaje si restul :)) !

Link către comentariu

Cum mai esti in relatii cu cei de la Avia? Si cu consumul Bucurestean acuma ca ai trecut de rodaj si toate cele?

Si pentru iarna parca aveai jantele Dezent RE de 17"

Modificat de Serban F
Link către comentariu

@Bogdan, nu pot sa zic ca a fost ieftin, dar nici scump. Avand in vedere si oferta lor. Eu zic ca am iesit ok. Mi s-a parut un pic dubios ca a trebuit sa comand 7l, de zici ca faceam schimbul la vreo utilitara... O fi din cauza ca e alba si break si putem zice ca-i ambulanta? :)

 

@Saibot, sa stii ca am inceput sa monitorizez dupa discutiile de pe forum. Uleiul l-am verificat pe la 4000km si era fix la mijloc, la vreo 8000km sa zic ca scazuse 1-2mm pe joja, dar insuficient cat sa ma alertez sa mai completez. In schimb a scazut antigelul de 2 ori. O data inainte de faza cu lovitura si senzorii si dupa urechiere, au completat cei de la Avia. Acum cand am fost pentru ulei am vazut ca scazuse iar sub minim cativa mm. Le-am spus si au verificat tot compartimentul motor (l-am urmarit pe mecanic cum a stat cu lampa si a fost f riguros) si n-au descoperit nicio curgere. Mi-au zis sa mai urmaresc si daca scade iar, sa ma intorc la ei. Comportament complet diferit de Avia...

 

@Serban, sa zicem ca relatiile sunt reci spre indiferente. :) Adica n-am mai vorbit deloc de la ultimele evenimente. Si probabil ca nici nu le mai calc pragul. M-au pierdut de client. Consumul este ~12l/100km in general in oras. Chiar si drumurile mele scurte de 4km le pot termina in 13-14, daca e trafic fluent (am vazut si 12, dar rar). Aseara chiar am tras o fuga pana la Otopeni si inapoi si am scos 8l/100km, medie 40 km/h, fara S-S. Ah, si cu o amenda de viteza pentru ca nu am fost baietel cuminte...  :slap:

 

PS: Da, alea-s jantele de iarna. F bune pana acum.

Modificat de TudorM
Link către comentariu

Din fericire pentru ei pot. Dar trebuie sa deplasez un pic masina sa inceapa (aleatoriu) sa si afiseze ceva.

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Cred ca ne-am intersectat ieri pe la Boita in jurul orei 15:30-16:00. Alta "ambulanta" nu cred ca mai e la fel ca a ta. Foarte frumoasa.

Link către comentariu

Daca e vorba de o localitate, nu cred ca era vorba de mine. Masina avea nr de B? Mai avem un coleg pe forum cu o masina aproape identica. Poate era el.

 

PS: Ma bucur ca le place si altora O3 RS. :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!