Jump to content

Hai sa invatam cum sa folosim VCDS

RoSonic
 Share

Postare recomandată

Un dual K line, adica KKL. Cu versiunea 3.11. Voinea parca vindea asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc Al Bundy,

o sa ma documentez ce face interfata si ce pret are.

Bafta!

Link către comentariu

Le-am primit pe e-mail.

Acuma trebuie sa ii rescriu firmwareul. Ma poate ajuta cineva cu informatii despre cum se poate face asta?

Aici gasesti un tutorial despre cum poti sa rescrii interfete 704.1, 805.0, 812.4. :P

Treaba o faci pe riscul tau (nu stiu exact care sunt riscurile, dar ma gandesc ca o poti face complet inutilizabila). Eu am riscat, dar am reusit sa imi rescriu interfata (am 704.1). Dupa rescriere am folosit softul descarcat in pachetul de pe site. Nu am mai incercat softul primit pe CD.

Sper sa nu ma injure cineva care face bani din rescrierea interfetelor. De asemenea sper sa fie de ajutor celor care au nevoie...

:beer:

Modificat de Sp!der
Link către comentariu

Am deja o interfata Hex-Can cred, cu soft-ul 805.1. Insa nu o pot folosi la Golf-ul din semnatura. Imi vede doar cateva module individual, iar Golf VI nu apare in lista cu modele, deci nici vorba de Autoscan. Ce solutii am sa scanez si eu masina? O fi avand varianta 812.0 ultimele modele in lista? Mersi!

Modificat de Luci G.
Link către comentariu

Salut...inca de la inceput precizez ca am cautat dar nu am gasit... :)

Sunt posesor al unui GOLF 5 Trendline 2007

Cer ajutor...

1.unde se afla acea mufa care face legatura intre laptop si masina,in ce zona a masinii?

2.ce model de cablu pe usb este compatibil pentru masina mea?

3.care soft este compatibil cu masina ... "Release 805" sau "Release 409 or 311"?

multumesc anticipat

Link către comentariu

• Administrator

1. La pedale, in stanga sub bord. E o mufa roz...

3. De la 6.07 in sus.

Link către comentariu

Am făcut aseară un test cu un KKL versiunea 409.1.

post-31330-1246429129_thumb.png

Modificat de Copax
Link către comentariu

VagCom versiunile 409.1 si 311.2 sunt foarte apropiate. Recomand folosirea versiunii 3 cu acces deplin si mai stabila.

Optiunea de Full Screen cred ca este dezactivata By Default. Nu am intalnit nici o versiune de VagCom care sa o aiba activa.

Link către comentariu

...mai am o nelămurire.

E dezactivată optiunea full screen, adică nu pot să-l maximizez pe tot ecranul. Să fie tot din cauză că e shareware ?

Nu toate softurile sunt facute sa ruleze in modul full screen...nici vorba sa fie vorba de shareware !

Link către comentariu

Dacă dezinstalez 409.1 şi pun, să zicem 311, nu risc să ard interfaţa ?

Link către comentariu

Daca pui 3.11 nu se intampla nimic .

Link către comentariu

Mulţumesc.

Mă interesează de asemenea ce se

Link către comentariu

Salutari la toata lumea.

As dori sa-mi iau o interfata si nu stiu care model se potriveste pentru un G4, an 1999, motor 1,4 16V, cod AHW.

M-ar interesa interfata pentru a stinge martorul de la airbag care sta aprins tot timpul.

Asa am cumparat masina acum o luna de zile.

Multam pentru "iluminare".

Link către comentariu

Aici gasesti un tutorial despre cum poti sa rescrii interfete 704.1, 805.0, 812.4. :)

Treaba o faci pe riscul tau (nu stiu exact care sunt riscurile, dar ma gandesc ca o poti face complet inutilizabila). Eu am riscat, dar am reusit sa imi rescriu interfata (am 704.1). Dupa rescriere am folosit softul descarcat in pachetul de pe site. Nu am mai incercat softul primit pe CD.

Sper sa nu ma injure cineva care face bani din rescrierea interfetelor. De asemenea sper sa fie de ajutor celor care au nevoie...

:)

Salutare,

In primul rand tin sa va multumesc pentru raspunsuri, in al doilea rand vreau sa imi cer scuze ca nu am mai raspuns pana acuma.

Situatia e in felul urmator: am citit toate procedurile din linkul de mai sus si le-am aplicat cu succes. Dupa ce am rescris cu succes "genius vag com ept.ept" interfata a fost identificata cum trebuie de catre Windows. Toate bune si frumoase pana cand am conectat-o la masina, VW passat din 2004 (3B). Am dat test, a fost ok, am intrat putin prin meniu, am zis sa-i dau o scanare completa, a mers putin pana cand a zis un mesaj de genul "you need to have a licenced interface to acces this area" (mesajul este aproximativ, nu imi mai aduc aminte exact cum suna). Din acel moment iar il vedea windowsul ca "USB device". Bun, am zis ca nu s-a scris bine firmwareul, l-am rescris, am testat si pe VW Caddy din 2006, Option-Test ok, apoi cand am dat scanare, din nou acelasi mesaj. Am rescris firmwareul in ziua aceea de vreo 12-13 ori, am incercat si alte functii ale vag-com 704 (am pus chiar versiunea de se afla in linkul de mai sus), dar nimic, merge ce merge si pica apoi.

Tind sa cred ca e defecta interfata. Sau ca "genius vag com ept.ept" nu e prea bun. Exista pe vre undeva o alta versiune de *.ept? Aveti cumva alte sugestii?

Multumesc.

Link către comentariu

Eu am originalul, dar nu am incercat full screen. E destul de mare si asa.

Link către comentariu

Da, daca o iei numai pentru Passatul tau e OK. Dar nu vei avea acces (decat pe riscul tau) la testarea controlerului de airbaguri. Merge cu VagCom versiunea 3.11 si 4.09. Recomand 3.11.

Link către comentariu

pentru inlocuirea modulului de ABS trebuie recodarea noului modul iar la modelul cu ESP si calibrarea traductorului unghiular de volan , cum se face loghinare si codare. Aerisirea sistemelor ABS trebuie facuta in mod clasic sau trebuie facuta electronic...

Link către comentariu

Am achizitionat o interfata 805.1 de la cuiada si la initializare, unde ar trebui sa-mi aleg portul de comunicatie imi spune :Port: OK, Interface: Not Found.

Ce ma sfatuiti ?

Link către comentariu

Nu neaparat. In cazul in care nu e cuplata la masina apare "Interface Ross tech found" si "Not plugged into car"....la TEST

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

După cum vezi, lui

Link către comentariu

• Administrator

mihaitzar> am reparat zeci de interfete clone si am ramas surprins sa vad la unele hex-uri schema in care interfata nu e functionala pentru PC decat daca ii dai si 12V pe partea OBD ... deci vedeti cand faceti test daca zice port ok interface not found sa testati si cu ea la masina pe laptop.

Si vorbind de originale (am si eu pe stoc cateva acum) au lansat o noua versiune beta:

We've got a new Beta version 907.0 available.

You can read about it (and download it) on the following page:

http://www.ross-tech.com/vcds/download/beta/current.html

Multe vesti bune pentru masinile noi (A4, Golf VI etc)

Link către comentariu

Dupa cum stiti, interfetele de diagnoza sunt de doua tipuri (cele de care discutam aici), KKL si HexCan.

Interfetele KKL nu le vede VagCom-ul (versiunile 3.11 si 4.09) decat daca sunt cuplate la mufa OBD a masinii.

Interfetele HexCan (majoritatea) sunt vazute de VagCom (versiunile de la 6 in sus) si daca nu sunt cuplate la mufa OBD a masinii.

Link către comentariu

Intr-adevar, HEX-urile sunt vazute de calculator...Dar cred ca deke76 facea referire la fereastra care i-a aparut dupa ce a dat "Test" :blink:

P.S. oricum, deke76 m-a anuntat ca a facut un autoscan...deci functioneaza :D

Modificat de cuiuda
Link către comentariu

• Ex member a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!