Jump to content

GOLF 5 - 2.0 TDI - BKD

Doomy

Postare recomandată

Laurentiu_LWR

Pare numai buna pentru drumuri de genul acesta...:D

20140925_182642.jpg

Link către comentariu

Le mananca pe paine acum !  Pot sa bag si portbagajul , bicicletele si tot ramane garda destula !  Ma gandesc si la carlig de remorcare pentru un al doilea suport de biciclete :) 

Link către comentariu

250 km parcursi si totul e ok ,  dat in gropi la greu si nimic nu s-a miscat , am verificat  inaltatoarele si sunt fixe pe pozitii  . Sa vina concediul ! 

DSC_0550.jpg

DSC_0554.jpg

Link către comentariu

Am inceput plimbarile.   Scos de la naftalina barele si suportii de bicicleta !  Portbagajul mai prin vara il pun cand incep deplasarile care chiar solicita extra spatiu. 

DSC_0581.JPG

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am facut o lista preliminara cu ce vreau sa rezolv pana la sfarsitul lui Mai si suna cam asa : 

Pe partea tehnica . 

1. - Reconditionare Alternator 
  2. - Reconditionare Electromotor
  3. - Schimbare lichid de frane ( as vrea tot OEM sa iau) 
  4. - Schimbare ulei la cutia de viteze ( tot OEM)
  5. - Incarcare freon ( am vazut cu vcds ca am presiune mai mica decat trebuie dupa 3 ani  )  

In rest restul ma gandesc serios la urmatoarele : 

1. - Vopsit integral ( inspirat de pe forum de la colegul @rudiRUD)  Imi place mult cum a iesti la el , cred ca ma bag si eu :wub:
  2. - Bara fata de JETTA (nu de GTI)  Jetta cu crom :D 
  3. - Carlig de remorcare , aici nu sunt decis daca sa merg pe OEM sau Am  -  imi trebuie pentru un extra suport de biciclete de carlig. 

pe  lista as fi vrut sa adaug si xenon Oem dar din pacate pe anul masini mele nu am  optiune Oem sau AM care sa fiu 100% ca e functionala fara sa faca probleme  :( 

In rest , aduna kilometri  si face baie in fiecare weekend :)

20160409_130741.jpg20160410_101247.jpg

Link către comentariu

Am tras weekendul asta un roadtrip pana la salina din Slanic plus imprejurimi , am ajuns si la barajul Paltinu de la Doftana :D   foarte nice , drumul relativ liber , am apucat sa fac si putin offroad asa cum ii place exploratorului. 

Am folosit paravantul THULE pentru bare ^_^

1.JPG9.JPG2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG7.JPG6.JPG8.JPG

Link către comentariu

ai facut-o cross golf :)

nu mai retin, bandourile fata de ce sunt gri deschis? nu ai apucat sa le vopsesti sau intentionat le-ai lasat asa?

Link către comentariu

@georgeMKO Sincer nu prea am vazut difererta de la prima inaltare pana acum , ma ajuta mult arcurile si amortizoarele ca sunt tari . Masina nu se inclina mult in curbe. 

In alta ordine de idei , am cumparat carlig de remorcare  , am luat OEM Westfalia  cu toate accesoriile necesare si originale (cablaje , modul can si tot) , astept zilele acestea sa vina.  O sa il sablez si revopsesc cand vine .  

Am comandat si fusta cu deschidere de carlig si cele 2 uleiuri de mai sus + suruburile OEM de prindere pentru carlig.  

Modificat de Doomy
Link către comentariu

A venit si carligul ^_^    Printr-o incurcatura am primit modelul cu priza de 13 pini in loc de priza cu 7 pini cum credeam intial ca o sa primesc ( fara bani in plus)   se prezinta intr-o stare foarte buna ca metal dar vreau sa schimb priza  inainte sa il pun deoarece asta pare ca a luat multa apa la viata ei :)   not a big deal . 

DSC_0601.JPG

Link către comentariu

De curiozitate, cat ai dat pe cele 4 suruburi de fixare la reprezentanta?

Link către comentariu

Nu de la reprezentanta le-am luat , sunt de la Volksman de pe forum si sunt 10 lei bucata. 

Link către comentariu

Au venit uleiurile ,suruburile  si fusta spate pentru carlig  .   Este singurul model care l-am gasit cel cu decupaj la esapament.  

Am reusit sa vopsesc si carligul.   Incet incet le facem pe toate. 

Mai am de facut electrica la carlig plus  ca mai am un mic proiect la care lucrez cu masca de bord. 

Pana la sfarsitul lui Mai as vrea sa termin si cu vopsitul integral. DSC_0620.JPGDSC_0623.JPGDSC_0610.JPG

Link către comentariu

Salut! Foarte frumos Golf-ul si bine intretinut. Felicitari!

Doar 2 litri de ulei pentru cutie? La mine au intrat in jur de 2.2. Se specifica ca intra 2.3, eu aveam sperante ca ajung 2 litri si ca o sa returnez 1 litru, dar e bine ca am luat 3.

Link către comentariu

Multumesc !   

Stiu ca intra 2.2L , mai am ramas jumatate de bidon de la ultima schimbare.Nu avea rost sa mai cumpar inca o sticla plina :D  Sunt curios cum ai reusit tu sa scoti din cutie tot uleiul vechi ca sa iti intre 2.2L :) 

Intre timp , profitam de pustietatea orasului si mai mergem prin padure la pedalat .  

20160501_170247.jpg20160501_170259.jpgGOPR3294.JPG

Link către comentariu

O mica mostra din proiectul la care lucrez ^_^20160503_204906.jpg

Link către comentariu

Am terminat  proiectul , am facut un suport custom de tableta pentru bord .  Am cumparat grila de bord si rama de climatronic special pentru acest experiment care vreau sa spun ca mi-a iesit in proportie de 95% .  

Cu toate ca vroiam o navigatie pe android ,mi s-au parut prea scumpe modelele care erau intr-adevar de calitate asa ca o tableta cu 3G + rama+suport + manopera am iesit la jumatate de pret din costul navigatiei , plus ca de tableta ma pot folosi si in alte scopuri :)  

Plasticul de bord este ranforsat pe interior cu plastic topit si putin aluminiu , suportul sta fix ! fara greieri sau alte sunete ! ( deocamdata cel putin)  .  Fosta grila si rama le am puse bine , in caz ca vreau sa revin la forma clasica. 

Sunt multumit ca am si Waze acum in masina . Plus ca imi este foarte usor sa ajung cu mana la ecran fara a ma dezlipi de spatarul scaunului . 

DSC_0624.JPGDSC_0653.jpgDSC_0651.JPGDSC_0643.jpg DSC_0646.jpg

Link către comentariu
On 5/1/2016 at 8:05 PM, Doomy said:

Multumesc !   

Stiu ca intra 2.2L , mai am ramas jumatate de bidon de la ultima schimbare.

cat de des schimbi uleiul ?!

interesant suportul tabletei desi diagonala e cam mare pt gusturile mele. Waze imi este suficient pe telefon.

nu mai ai acces la butonul (tocit?) de avarii.

Modificat de Muale
Link către comentariu

Sunt curioasa daca se poate face retrofit la elementele de pe Cross Golf :)

Legat de suportul ala din bord...A iesit foarte bine... Sincer arata mai bine decat consola de la meganeul asta nou :D

Link către comentariu

@Muale   uleiul la cutie il schimb pana la 35Kkm . Cam tot asa si la frana. 

Avariile le declansez relativ usor cu mana stanga , m-am obisnuit deja :) ( trebuie sa multumesti des in Bucurestiul asta ,  de aia este uzat) Fara tableta pusa nu este nici o problema la apasare , iar la dimensiune te obisnuiesti imediat mai ales ca nu iti ia din campul vizual al parbrizului din POV sofer , o sa fac in viitor niste poze POV dpdv sofer .   Sincer , cand ma uit si eu la poze pare mult mai mare decat in realitate.

Plus ca nu numai pentru Waze am facut asta ( asta a fost mai mult un bonus)   , am si un alt GPS offline instalat (BeOnRoad) .  Update-urile care le primesc anual la navigatia masinii nu sunt 100% la zi' , nu ma pot baza pe ele , asa ca un backup este foarte ok mai ales peste granita unde MB in roaming costa destul de mult :))))) 

La cum ai zis Muale de buton "tocit" ,  m-am simtit de parca aveam pantalonii rupti in c**  :biggrin:^_^

@Ioana   Multumesc !  Am tatonat deja subiectul CrossGolf, dupa ce o vopsesc o sa studiez mai detaliat ( pot sa spun ca cele de CrossGolf nu se potrivesc 100% din cauza prinderilor din aripa, trebuie facute modificari la aripa actuala  + ca trebuie taiat si lipit din protectie)  Am gasit anul trecut un singur CrossGolf la dezmembrari , pe care am facut masuratori  dar ca si pret omul vroia 1400 ron pe tot setul de plastice al masinii , mi s-a parut enorm avand in vedere ca plastic bara fata/spate erau complet inutile pentru mine. 

Mai cercetam.....

Link către comentariu

eh, am observat ca e vopseaua luata. nu e o tragedie.

legat de gps, pe afara folosesc igo si 95% nu am avut probleme. 

pt restul de 5% am folosit engleza si miscarile haotice de maini pentru a discuta cu localnicii :)

Link către comentariu

Weekendul acesta am tras inca odata o fuga pana la Slanic , suportul mi se pare super !   Am prins toate tipurile de vreme posibila , ploaie doar la drumul de intoarcere . 

Si asa cum ne-am obisnuit , multe pozeeeeeeeee :))))):wub:1.jpg2.jpg3.jpg

Link către comentariu

Ce becuri ai pe faza scurta? Lumina pare a fi alba. Cum se vede pe timp de noapte, drum uscat/ud ?

PS: Masina de expozitie :cool:

Modificat de moroenius
Link către comentariu
  • loghy a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!