Jump to content

Roti/jante/anvelope Fabia

Akebono
 Share

Postare recomandată

cristians1981

cine vrea jante pe 15" de fabia oe sa de-a un semn :Driver:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...

interesant.. depinde ce inseamna "merita". tinand cont ca ar creste cel putin teoretic consumul cu 0.2%, cea mai mare problema pe care o vad eu este confortul interior. se pare ca o sa te cam zdruncine ceva mai mult ca deh ... suntem in romania, DAR d.p.d.vd. al esteiticii este un succes.deci.. tu decizi.

Link către comentariu

la viteze pana in 100km/h consumul nu este afectat. peste 100 se observa o crestere de consum cam de 0.2-05%. nesemnificativ...

de zdruncinat, se simte, dar nu e groaznic. nu zdruncina foarte tare.

Link către comentariu

• 1 month later...

buna. jantele de octavie de 15 6j*100 cu et 47 merg pe fabie? Mi se pare janta cam lata. o 185/55/R15 merge montata pe janta aceasta? Am anvelopa trecuta pe carte dat et-ul m-a pus in dificultate. Multumesc.

Modificat de ssnyper
Link către comentariu

6J nu e deloc lata, doar sa nu ai probleme la ET care e 47 iar la fabie cartea zice ET 43 (vezi tabel pag. 5). Adica janta asta o sa fie bagata mai inuntru decat una de fabie si-atunci trebuie vazut sa nu atinga in suspensie la bracare maxima.

Link către comentariu

buna. jantele de octavie de 15 6j*100 cu et 47 merg pe fabie? Mi se pare janta cam lata. o 185/55/R15 merge montata pe janta aceasta? Am anvelopa trecuta pe carte dat et-ul m-a pus in dificultate. Multumesc.

La Octavia O1, jantele sunt 6J; 15";5x100; ET38. Daca nu ai gresit cu ET47 cum zici tu si ai cu ET 38 asa cum sunt cele originale, vor iesi mai in exterior.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut baieti, ma poate ajuta cineva sa imi gasesc un set de jante de otel/15'', fara anvelope, in Timisoara la un pret cat mai rezonabil?

Link către comentariu

Un mic review, poate este util cuiva:

Joi am montat pe fabia fratelui meu 4 anvelope noi de vara. Am gasit la un pret bun Yokohama C.drive AC02 185/60R14 http://www.ityre.com...ma/model/23886/ . Sunt incantat de Profilul lor, de consistenta cauciucului si de prestatia lor in urma unui drivetest pe uscat.

Profilul are santuri mari, longituninale, pentru evacuarea apei din belsug, deci un profil de ploaie. Mai mult decat atat cauciucul caii de rulare este relativ moale atat la rece cat si la cald, lucru ce ma face sa ma gandesc ca anvelopa este eficienta chiar si la franarile pe ploaie. Aderenta in viraje este exemplara tot datorita materialului din care sunt construite. Nivelul de zgomot la rulare este scazut dar, sunt noi. cu toate astea forma profilului ma face sa cred ca nu vor face zgomot nici cand se vor mai uza, atata timp cat geometria directiei este in parametri, deci uzura va fi una normala.

Asadar recomand cu caldura.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

Tu ai o treaba cu profilul de ploaie. :D

Daca avea pe masina, din fabrica, tot Barum (sau similar) este normal sa simti o dif cel putin mare.

Eu am schimbat Barum-urile, desi nu cred ca aveau 40-50% uzura, pt ca ajunsesera sa se comporte execrabil (eram mult mai multumit de cum se comporta cu rotile de iarna, Vredestein Snowtrac2 au fost niste cauciucuri extraordinare). Si cum sistemul de franare nu este unul f eficient (franeaza mult prea lung, dar e o boala comuna in Vwag), anvelopele slabe accentua periculos de mult acest aspect. As fi preferat alte anvelope, dar cum nu am gasit modele respective facute intr-o tara ..... de incredere, am cumparat Bridgestone Turanza er300 made in Japan si am fost f placut surprins de cum se comporta.

Link către comentariu

Cipri am treaba pentru ca pun accent foarte mult pe asa ceva atunci cand imi iau anvelope. Am patit de vreo cateva ori sa trec prin acumulari de apa cu viteze maricele si sa nu prea mai pot controla masina. Se intampla des la noi: ploi abundente, canalizari infundate torenti care ies pe strada din cauza ploii etc. Si nu fac comparatie cu anvelopele cu care a venit masina (a mea cu Barum, a lui frate-meo cu Matador Elite), niste mizerii care se intaresc foarte tare si-atunci, pe langa franarea lunga specifica VAG se mai adauga si ineficienta anvelopei. Dar nu compar cu astea, compar cu alte modele, de ex. Goodyear Excelence (tot profil de ploaie) care dupa 1 an de folosinta au inceput sa faca zgomot mare zic eu, compar cu Dunlop SP Sport care au avut aceeasi soarta dupa 1-1.5 ani de folosinta. Si mai am si alte exemple dar care nu imi vin acum in minte. Da stiu, acum vreo 2 ani recomandam goodyear excelence aici pe site. Ei uite ca m-au dezamagit, ele fiind si niste anvelope scumpe.

Link către comentariu

Dunlop SP am si eu de vara, e al 2-lea sezon iar comportamentul e neschimbat pe toate suprafetele inclusiv iarba uda. Recomand.

Uzura e acceptabila si mai merg inca cel putin 2-3 sezoane, rotite desigur.

Link către comentariu

Cristi, tu ai dreptate in ceea ce priveste conditiile intalnite in Brasov (sau zone similare).

Eu vroiam Dunlop FastResponse (asta dupa ce am luat la puricat site-urile cu review-uri), dar cum spuneam mai sus nu am gasit cum vroiam eu; acum nu regret alegerea facuta (bridgestone turanza, care erau a 2-a optiune).

Inca ceva, la Fabia toate anvelopele (exceptie Barum-urile, care erau doar cu putin peste) a trebuit sa le tin cu o presiune mai mare decat cea indicata de Skoda. Le tin in jur de 2,4-2,5, fie ca sunt rotile de vara sau cele de iarna. Masina se comporta mai bine cu ele asa.

Link către comentariu

Pe fata nu iti recomand decit presiunile trecute la buson 2,1-2,3.

Spatele fiind mai greu la noi mergi intre 2,2-2,8 functie de incarcatura.

Conteaza enorm la confort, siguranta si fiabilitate suspensie.

Link către comentariu

Presiunea tine f mult si de anvelopa, mai exact de compozitia si tipul cauciucului din fiecare tip/marca/model de anvelopa.

Am Fabia de 5 ani si jumatate si am tot incercat diverse variante; in cazul meu (motor diesel -> mai greu) asa se comporta mai bine. :)

p.s.: sa nu mai spun ca este f important ca manometrul sa indice corect; in multe locuri sunt manometre mai slabe, iar de calibrat .........

Link către comentariu

pana la urma ... cred ca ar trebui facut un sondaj

care ar fi cele mai bune anvelope pt fabia?

nu de alta dar trebuie sa ma pregatesc pentru iarna si .... nici bani prea multi de investit iar cauciucurile de iarna sunt c-am la limita

Link către comentariu

In cazul anvelopelor de iarna am fost ff multumit de Vredestein Snowtrac2 (dar, din pacate, nu se mai fabrica), in contrapartida nu am fost la fel de multumit de Snowtrac3 (bine, erau si pe o dim mult mai mare, respectiv 16').

Acum folosesc GY UG7+ si iarna trecuta (primul lor sezon) s-au comportat f bine.

O alta anvelopa de iarna, care incalta o alta masina si tot o dim mai mare (15'), este Dunlop Winter 3D; si de ele sunt multumit.

Iar pt alegerea acestor anvelope am petrecut ceva timp studiind teste si review-uri.

Lucru bun si ieftin eu nu am gasit; ramane ca fiecare sa decida ce doreste: ceva ieftin sau ceva bun si la un pret cat mai rezonabil posibil.

Link către comentariu

Eu vb tot din experienta si va recomand Sava eskimo s3 M+S. Le am in dotare de 3 ani si mai merg 3 sezoane fara pb.

Sunt f multumit de ele mai ales pe zapada.

Nu se poate vb de "cele mai"...fiecare isi face un raport pret/calitate iar cele de mai sus ar intra la optim.

Link către comentariu

Cristi, tu ai dreptate in ceea ce priveste conditiile intalnite in Brasov (sau zone similare).

Ai dreptate, uite ca nu ma gandisem de ce-s eu asa "setat" pe profile de ploaie. Ploua mult in Brasov.

Eu am pe masina Fulda EcoControl (produse in Polonia), tot profil de ploaie si tot cu consistenta moale a cauciucului. Dupa 1 sezon de umblat cu ele ma declar multumit.

Pentru iarna recomand cu caldura Dunlop SP Winter Response. Profil foarte bun care permite evacuarea zapezii mocirlite foarte bine. Consistenta moale a cauciucului.

Circul cu presiunea in anvelope 2.3 bar fata/spate. Pentru cine incarca mai mult spatele sa faca presiune mai mare.

.... nici bani prea multi de investit iar cauciucurile de iarna sunt c-am la limita

Cristi, daca la anvelopele de vara poti face compromisuri, la cele de iarna e periculos, mai ales ca acolo in zona voastra e si rece si ninge zdravan.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

pt masina mea RAR-ul mi-a scris urmatoarele dimensiuni: 165/70/r14, 185/60/r14 sau 195/50/r15

intrebarea: se potrivesc toate pe aceleasi jante?

merci!

Link către comentariu

Cele de 15' nu au cum sa se potriveasca pe 14', sau invers. ;)

In cazul celor 2 dim de 14' sunt jante de tabla cu ET-ul diferit (din fabrica), dar ar fi posibil sa gasesti una pe care sa poti monta ambele dim si sa nuai probleme (sa nu atinga, etc...).

Link către comentariu

din fabrica am avut barum pe care le-am schimbat pe la 50.000 km. nu am fost multumit de ele!

am schimbat cu fulda ecocontrol. am deja aproape 20.000 km si sunt f. multumit. de iarna am sava eskimo de asemenea f. bune!

Link către comentariu

Mi-am cumparat azi 4 anvelope de iarna pentru Fabia, urmeaza sa le montez peste 1-2 saptamani.

Este: Hankook Winter I*cept RS profil w442. Noua generatie ce inlocuieste Icebear w440.

Deocamdata nu am gasit teste. Pe site hankook am gasit ca au fost prezentate oficial pe 27 septembrie 2011. fabricat in Ungaria. marime 165/70 R14. Cumparat in Carei (SM) la pret de 195 RON bucata. Pe net cel mai bun pret am gasit in jur de 240 RON in rest e pe la 280 RON. DOT 3611.

Voi reveni cu impresii.

Pret cu transport pe net

Link oficial.

La acelasi firma ar fi fost si Firestone Winterhawk EVO2 tot 195 RON 165/70R14 dar DOT din 2010

Erau si unele mai ieftine dar nu mai tin minte.

In marimea 185/60 R14 Acelasi Hankook ar fi fost 212 RON bucata. Desigur preturile includ montaj cu echilibrare.

Modificat de jagoman
Link către comentariu

Ce parere aveti despre anvelopele la mana a II-a?

De cele mai multe ori aduse din afara

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!