Jump to content

Roti/jante/anvelope Fabia

Akebono
 Share

Postare recomandată

Salut,

Pentru calcularea noilor dimensiuni echivalente in cazul noilor anvelope - se poate folosi calculatorul de pe site-ul:

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Aveti acolo toate informatiile necesare inclusiv eroarea aratata de vitezometru.

Sa aveti drum bun!

:icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutare,

Acum am 165/70/r14 de iarna ceea ce e ok ca dimensiune pt ca asta e trecuta in CI. Pe langa aceasta dimensiune mai am trecut 195/50/r15. Pentru vara as vrea sa iau 185/60/r14; tinand cont de faptul ca majoritatea fabiilor au aceasta dimensiune si ca pe talon nu mai sunt trecute dimensiunile cauciucurilor, mai are rost sa mai merg la RAR sa trec in CI si aceste dimensiuni? daca da, stie cineva ce documente sunt necesare si cat costa?

Link către comentariu

Din pacate trebuie trecute in CI aceste dimensiuni, daca nu sunt. In principiu iti trebuie de la o reprezentanta Skoda o nota de informare semnata si stampilata de ei prin care spun ca "pentru masina identificata cu seria sasiu xxxxxx proprietar YYYYYY producatorul permite montarea urmatoarelor dimensiuni de anvelope: etc etc".

Uita-te pe topicul din aria Dealeri si service-uri ca la topicul de la Autogrup a mai scris cineva ca a facut aceasta cerere si la Nord nu iau dat hartie iar la Sud i-au dat... ceva de genul.

Link către comentariu

Stie cineva daca prinderea la jantele de la Fabia 2 este aceeasi ca si la Fabia 1 ? Adica 5x100 ?

Si, care este diferenta intre un capac 5Jx14 si 6Jx14 ?

Modificat de bebeko
Link către comentariu

Salutare,

Acum am 165/70/r14 de iarna ceea ce e ok ca dimensiune pt ca asta e trecuta in CI. Pe langa aceasta dimensiune mai am trecut 195/50/r15. Pentru vara as vrea sa iau 185/60/r14; tinand cont de faptul ca majoritatea fabiilor au aceasta dimensiune si ca pe talon nu mai sunt trecute dimensiunile cauciucurilor, mai are rost sa mai merg la RAR sa trec in CI si aceste dimensiuni? daca da, stie cineva ce documente sunt necesare si cat costa?

Am rezolvat eu.

Gasesti rezumatul aici.

Trebuie sa te programezi telefonic.

Succes.

Modificat de Wizard.
Link către comentariu

eu am cumparat masina in aprilie 2007 de la Procar TM si aveam trecut din start si in CIV si in talon toate cele 3 dimensiuni 165/70/14, 185/60/14 si 195/50/15

deci se poate...

Link către comentariu

bebeko, prinderea e aceeasi, 5x100. Fiindca difera latimea jantei e posibil ca unul dintre capace sa nu aiba loc de partea din mijloc daca se monteaza pe celalalt.

Link către comentariu

Multumesc pentru reply!

@Wizard: Dupa ce ai facut modificarea: -ce cauciucuri ai luat (daca ai fost multumit de ele)?-

-ai observat ceva modificari in comportamentul masinii/consum/altceva?-

Modificat de cornel_723
Link către comentariu

Aveam 185/60/r14 de vara (rulate) si am pus 185/60/r14 de iarna, noi.

Asupra diferentelor de comportament/consum nu pot sa ma pronunt pentru ca in afara de profilul diferit al anvelopelor mai apar si diferentele dintre anotimpuri care obliga la o conduita in trafic diferita, care determina comportament/consum diferit.

De cand le-am schimbat am avut parte de zapada, polei, ceata (si iar ceata), carosabil ud, ceea ce m-a determinat sa conduc mai prudent.

De, iarna nu-i ca vara, dupa cum mi-a marturisit mie candva un mare intelept :D

Pe zapada sau pe gheata nu prea lustruita, ma ajuta mult.

In oras m-as fi descurcat bine-mersi si cu all-season (avand in vedere iernile scurte din c-ta) dar am multe drumuri de facut prin judet si nu vreau sa raman pe marginea campului cu roata in cine stie ce petec de zapada prapadit.

Modificat de Wizard.
Link către comentariu

In oras m-as fi descurcat bine-mersi si cu all-season (avand in vedere iernile scurte din c-ta) dar am multe drumuri de facut prin judet si nu vreau sa raman pe marginea campului cu roata in cine stie ce petec de zapada prapadit.

In cazul asta cred ca nu ti-ar strica in portbagaj o pereche de lanturi si o lopatica eventual. Nu cred ca ocupa chiar atat de mult loc. Asa chiar esti sigur ca nu prea mai ai pe unde si de ce sa ramai.

Link către comentariu

Categoric, da! Le am. Le-as cara dupa mine chiar daca ar ocupa tot portbagajul.

Cauciucurile de iarna, oricat de noi si bune ar fi, nu sunt senile de buldozer :D

Link către comentariu

• 1 month later...

stiti cumva cum se numesc jantele care vin din fabrica pe fabia 1 elegance, si eventual de unde as putea sa le procurez la un pret decent ?!

Link către comentariu

E posibil sa te referi la jantele Sprint, care vin/veneau si pe echiparea Elite a Fabiei 1.

De unde le-ai putea lua la un pret rezonabil nu stiu, pt ca la dealer au un pret ........... . Doar sa incerci sa gasesti la sh.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut!

Vreau sa cumpar niste jante din aliaj 6JxR15H2 ET38 care nu apar in tabelul de la pagina 5, si sa pun niste cauciucuri 195/50/r15. Tinand cont ca e o diferenta de doar 5 mm (ma refer la "ET") fata de cele din tabel 6JxR15H2 ET43, ce probleme pot sa apara?

Link către comentariu

Si eu am in carte 195/50/15 dar pe masina momentan am 185/65/15 ..Sa mi spui si mie te rog ce diferente sunt cand o sa ti le pui la : consum / de cum trage masina / confort in masina ! Mersi frumos !

Link către comentariu

eu am pe fabia 1.2htp64cp, jante de aliaj Avus2 (care vin din fabrica pe Golf4), sunt 6j15h2 ET38, incaltate cu cauciucuri 195/50/15.

dupa 1000km cu ele pot sa va spun urmatoarele:

1. in curbe (referitor la stabilitate) masina este alta;

2. franarea este mult mai eficienta

3. consumul masinii la un mers normal nu a crescut, si am urmatoarele exemple:

- Resita-Severin si retur, 360km, 4 adulti si portbagaj plin, viteza extra-urban (100-130km/h), 6L/100km

- Resita-Timisoara, 100km, 3 adulti, cateva bagaje, mers regulamentar, 60km/h loco si 100km/h extraurban, 5.3L/100km

- in oras (Timisoara), consumul la mers normal e intre 7 si 9L/100km. La mers agitat, demaraje puternice, consumul poate sa treaca si de 10%. De fapt atunci creste cel mai mult consumul cu aceste dimensiuni, cand pleci puternic (fara rost) de pe loc.

- masina trage la fel pot sa spun

- scutura putin mai tare la treceri peste denivelari, dar nu e groaznic.

Consumurile sunt cele afisate de CB

Incaltarile sunt Birdgestone Turanza ER300. Le recomand, sunt minunate. Silentioase chiar si la 160km/h, si o aderenta incredibila.

Modificat de BMA
Link către comentariu

daca te rog, ai putea sa pui o poza cu ele pe fabia sa vad cum arata? Ma tenteaza si pe mine sa imi pun dar nu stiu cum arata.

Link către comentariu

Eu zica, ca vin bine pe Fabia

post-12167-0-14505800-1304059416_thumb.j

post-12167-0-39633600-1304059428_thumb.j

post-12167-0-58536600-1304059437_thumb.j

Link către comentariu

Wow. Fara cuvinte. Multumesc pt reply. Complimente pt fabiutza. Arata foarte bine.

Modificat de cornel_723
Link către comentariu

merci.

am smoke-uit semnalele laterale si partea alba de la stopurile spate, si saptamana viitoare urmeaza vopsirea bandourilor si manerelor de usi in culoarea masinii, si rama cromata de la grila fata in negru mat :)

Link către comentariu

hehe, multumim pt informatii !!!!!! Frumosa fabiuta, sa o stapanesti sanatos ! :blah_:

Link către comentariu

• 4 weeks later...
andras.ilyes87

Salutare!

Sunt nou pe forum! Am si eu o skoda Fabia din 2001, cu anvelope 165/70 R14, jante de tabla. In certificatul de inmatriculare scrie doar 185/60 R14. Asta nu inteleg, de ce, am mai avut alta Fabie in familie, la aia scria clar in talon, ambele variante. Nu stiu ce scrie in cartea de identitate, pentru ca nu ii la mine inca. Dar am o intrebare. Fabia 1 din fabrica poate avea si respectivele jante de 15" cu anvelopele corespunzatoare. Dar care e treaba cu omologarea? Daca eu vreau de exemplu sa-mi pun roti de 15"? Cum procedez? Mersi!

Link către comentariu

Pai cred ca poti sa-ti pui roti de 15`. Din cate stiu eu pt fabia skoda a omologat 3 dimensiuni. 165/70r14 sau 175/70 r14 185/60r14 si 195/50r15, ultimele 3 dimensiuni apar si la mine pe capacul de la rezervor.

Eu am 185/60r14 si is foarte okay ca si stabilitate.

Modificat de B0gdy-
Link către comentariu

eu mai am in carte si 185/55/15

Link către comentariu

Vezi tabelul de la pagina 5 din acest topic. Ai acolo toate dimensiunile permise de producator pe fabia ta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!