Jump to content

Consiliere achiziție (Tiguan facelift - 5N2)


nexus
 Share

Postare recomandată

START STOP buton

1) partea buna :icon_cheesygrin:

- mutat butoanele de optinuni sus , deci mai accesibile

- butonul pus jos linga schimbator, deci mai ergonomic

- bricheta accesibila direct ( daca nu ma insel )

2) partea rea :sly:

- capac plastic pt obturare...............

Nu le poti avea pe toate in viata :icon_confused:

Daca nu ma insel RAV 4 are 2,2 L si ar fi normal sa aiba un cuplu mai mare.............

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • optzeci

    61

  • nexus

    57

  • scoalaveche

    20

  • dexim

    17

Top Posters In This Topic

Posted Images

Nu prea am inteles la ce te referi cu partile bune, dar mie personal nu mi se pare ca au gasit cea mai buna pozitie pentru butonul Start/Stop. Cred ca era mai bine sa fie pus mai sus, undeva mai accesibil, dar nu pot spune ca ma deranjeaza foarte tare nici acolo unde este.

Bricheta pentru mine este egala cu zero,pentru ca nu fumez iar incarcatoarele si ce mai am le pun la priza din cotiera sau din spate.

Cat despre capacul care acopera gaura de contact chiar nu se vede,prin urmare nu ma deranjeaza. O sa fac o poza sa vedeti ca e destul de ascuns.

In schimb ce m-a impresionat este modul cum se deschide si cum se inchide masina cu sistemul Keyless...este extraordinar.

Momentan am facut cam 70 de Km iar consumul este de 12-13% in conditiile in care traficul a fost foarte liber.

Am aflat ca am scut de metal ceea ce e bine si ca nu am carlig de remorcare ceea ce e rau. Prin urmare la vara cand voi avea nevoie sa trag barca dupa mine voi apela la prietenul meu de nadejde Rav-ul :)

@Nexus tie iti apare cand opresti motorul ceva de genul "Dead lock..Please check manual"?

Modificat de Voodoo_boy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mesajul acela cred ca apare si la pornire la cele fara Kessy, cand se baga cheia in contact si se pune contactul fara a porni efectiv motorul. Am inteles ca e normal sa apara, desi nu inteleg la ce anume se refera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cirligul poti sa il pui deci nici o problema

Are si VW Tiguan in lista de accesorii aceasta posibilitate ( parca vreo 2-3 variante chiar ).

Aveti grija: se lucreaza la o directiva europeana si vor fi acceptate doar cele escamontabile

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@Voodoo_boy

Poti te rog sa faci niste poze cu manerele exterioare ale portierelor? Eu nu-mi dau seama cum arata acele butoane pentru inchiderea usilor, pentru ca am inteles ca sunt niste butoane.

Imi poti da eventual cateva detalii despre cum functioneaza deschiderea si inchiderea masinii cand ai Kessy? Atat la deschidere, cat si la inchidere apesi acele butoane?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Ma inteteseaxa sa cumpar un tiguan track&style. As vrea sa stiu cati ati comandat si diferentialul blocabil?

E necesar sau moft?

Multumesc

Modificat de Andy_B
Editat de Andy_B: dificil de inteles
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In principiu totul in afara de motor, cutie de viteze, caroserie, rezervor, volan si scaune este.......moft :icon_cheesygrin:

Dar mofturile fac diferenta intre o masina spartana dotata numai cu elementele absolut necesare functionarii si una care ofera si confortul mult dorit.

Eu unul am comandat diferentialul.

VW spune ca ofera o tinuta de drum mai buna in conditii meteo mai dificile, mai ales in curbe.

O sa vedem daca asa este....................

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@dexim - Am crezut ca cel din lista de optionale este escamontabil si ca va avea unul demontabil in portbagaj. (Asa am avut la Audi si nu l-am comandat special - cred)

@optzeci - Momentan nu am poze cu manerele exterioare dar cred ca le poti vedea destul de bine in cele postate anterior. O sa incerc totusi sa fac cateva poze deoarece am mai fost rugat de cineva.

Pe maner nu se afla nici un buton cum sunt la celelalte tipuri. Avem 2 senzori amplasati in 2 locuri diferite. Unul pe interior si unul pe exterior. Sistemul functioneaza in felul urmator:

*cand ajungi la masina si introduci mana intre manerul exterior si usa senzorul "simte" mana si masina se deschide.

*cand te dai jos si vrei sa pleci inchizi usa, iar in partea dreapta a manerului este o zona cam de marimea degetului pe care o atingi si masina se inchide.

@padwanjoe - Din punctul meu de vedere la Tiguan diferentialul nu merita asa ca eu nu l-am mai luat. Am aceasta optiune si pe RAV si pe Touareg dar sincer nu am observat nici o schimbare cand le-am cuplat. Cu toate ca la Touareg este un sistem putin mai complex (si teoretic mai bun) pe mine nu m-a multumit deloc. Mai am un Suzuki Vitara care il folosesc cand ma apuca dorul de off road si acela este un sistem adevarat care ar merita,restul sunt jucarii. Dar deviem...

PS: Luati neaparat volan cu comenzi. Eu am uitat sa il pun si acum imi pare foarte rau.

Modificat de Voodoo_boy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@ Andy_B: am scris in fuga, intre doua semafoare, scuze

@Dexim: aceasta blocare nu functioneaza, ca la qashqai de exemplu, doar pana la 40 km/h?

@Voodoo_boy: cred ca esti primul cu care discut si care nu-mi spune:"pe zapada e bine sa ai blocarea diferentialului central 50%-50%". Eu am crezut ca aceasta blocare chiar face diferenta in zapada. Eu vreau o crossover/suv compact tocmai ca nu mai patesc ce am patit iarna asta: sa nu pot iesi de pe straduta mea cand zapada e de 15-20 cm. Tiguan, fara diferential blocabil, ma poate ajuta?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu nu stiu cum este la Tiguan ca nu m-a interesat dar ma indoiesc ca te ajuta in viraje. De obicei dif blocabil poate fi utilizat pana la o viteza maxima de 30-40 Km. La Touareg cand il blochezi masina merge foarte incet si greu, iar la RAV cred ca l-am folosit de 2-3 ori dar tot in aceleasi conditii. Aceasi situatie si la Vitara unde este pur mecanic, nu iti da voie sa accelerezi.

Si ca sa iti raspund la intrebare vei putea iesi si fara dif. Eu toata iarna am mers cu Rav-ul pe strada mea inzapezita si in primele orele ale dimineteii am fost singurul care puteam iesi fara sa cuplez nimic. Ba mai mult cu Touareg-ul am ramas inzapezit si am blocat dif dar fara succes.

Masina e bunicica, dar daca ramai in zapada nu cred ca te va ajuta f mult dif blocabil, parerea mea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Exista o direfenta esentiala intre blocarea diferentialului mecanica sau electronica cu ajutorul ABS-ului. In primul caz automat (Torsen) sau din buton (pompa ,elecrtomagnet etc) se blocheaza propriuzis pinioanele si ambele roti din spate "trag inainte" in cel de al doilea (ca la Tig) ABS-ul franeaza roata care patineaza ca sa transfere cuplul catre cealalta, care avand aderenta sta pe loc. E ceva asemanator cu ESP-ul . ( de aceea cand esti cu toate rotile pe gheata se recomanda decuplarea ESP-ului si incercarea de pornire de pe loc in maniera clasica) . Diferentialul blocabil se foloseste numai la pornire in anumite situatii si nu in mers ...deja la 40km/ora mi se pare mult, pentru ca inertia ajuta deplasarea masinii si trecerea cuplului de pe o roata sau alta este mult mai usoara. Discutia a fost despre diferentialul SPATE blocabil si nu CENTRAL ( care chiar daca este situat pe axa spate la Tig, transmite cuplul de la 90-10% fata-spate la 50-50%) Daca au reusit cuplarea celor doua actiuni in acelasi bloc cu Haldex-ul la Tig ar fi super , eu nu stiu. Ca la orice masina , daca nu te pui cu forta pe burta, nu ai cum sa ramai intepenit cu Tiguanul . Eu am tot incercat din "rasputeri" sa ma intepenesc dar nu am reusit in conditii de oras (si cu putina experienta din off-road cu vechea masina) bagand-ma prin toate mormanele de zapada ca sa vad ce poate (e prima iarna). Iar butonul 4x4 chiar functioneaza : treapta de viteza va fi 1(pe post de reductor) , cuplul este 50-50 din start(nu mai tre sa simta masina ca nu are aderenta pe fata) si poti sa bagi piciorul si prin podea ca turatia va fi stabilita de masina ca sa pastreze aderenta , deci nu poti sa -l ambalezi ca la curse cum de regula se intampla cu cei fara experienta care nu stiu de acvaplanare si aderenta . Dar nu va bagati prin noroi pe camp fara strat dur mai adanc de 20 cm ... Ma iertati ca am fost prea lung . Cu stima

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi-ar prinde bine un manual in limba romana de la Noul TIGUAN.

Ma poate ajuta cineva ?

Modificat de dexim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mie mi-ar prinde bine, sa-l citesc inainte, dar nu cred ca are nimeni in format electronic, iar de scanat nu cred ca are timp cineva :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:offtopic:

@padwanjoe vrea sa stie cat de necesar e diferentialul blocabil pentru track&style.

OK, dar track&style indiferent de motorizare are 4motion, deci e dotat standard cu diferential blocabil, in cazul de fata o varianta electronica Haldex generatia 4. Varianta mecanica nu mai echipeaza nici un suv mic (exceptie Niva, Jimny… no coment).

Pentru Tiguan se poate comandata optional blocarea electronica a diferentialului XDS care este altceva. Are legatura cu virajele abordate in viteza si conducerea sportiva. "Diferentialul XDS" nu are legatura cu gropile sau zapada si se poate comanda si pentru masini cu tractiune fata.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc, exact la xds ma refeream dar eu am crezut ca are legaturs cu off road. Mersi de info inca o data, la fel si celorlalti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

VW a dat de dracu cu ce am comandat pe 17 Ianuarie 2012.

Cica ar fi prea echipata masina :lol: :lol: :lol:

Livrare cf contract in Aprilie.

Livrare aminata pe 17 IULIE....anul acesta .....sper :icon_thumleft:

Modificat de dexim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt acoperiti prin contract de o eventuala intarziere sau poti sa obtii ceva in plus de la ei din cauza acestei intarzieri?

Spune-mi si mie te rog ce ai comandat, ca sa imi dau seama daca am sanse ca si comanda mea sa dureze atat de mult. Eu vreau sa dau comanda, astfel incat masina sa fie fabricata pe la inceput de Octombrie, cand ar trebui sa aiba noul Climatronic.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu sint din Belgia si ceea ce am comandat gasesti aici

http://vwforum.vwfor...i/page__st__120

Nu scrie nimic in Bonul de comanda privind intirzierea.....................

Modificat de dexim
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda...cam greu de spus ce anume din ce ai pus tu pe masina ar putea intarzia livrarea :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@nexus Chiar ma bate gandul,arata foarte trist asa. S-ar putea sa mai dau comanda de un Golf si ma gandeam sa ii iau volan cu comenzi si sa fac un schimb :) Mai sunt ceva optionale care ar fi trebuit sa le iau dar si asa mi se pare pretul putin cam mare pt un Tiguan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

VW a dat de dracu cu ce am comandat pe 17 Ianuarie 2012.

Cica ar fi prea echipata masina :lol: :lol: :lol:

Livrare cf contract in Aprilie.

Livrare aminata pe 17 IULIE....anul acesta .....sper :icon_thumleft:

La fabrica din state o furtuna cu grindina f mare a "busit" 969 de Passat-uri. Nu cred ca asa ceva s-a intamplat si in Germania de intarzie Tiguan-ul tau, dar e posibil ca VW sa fi fost nevoiti sa redirectioneze anumite componente, care poate sunt comune cu Tiguan-ul, catre fabrica din State. Asa poate s-ar explica si intarzierea masinii tale.

Modificat de optzeci
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

andrei_traznitul

Mi-a ajuns si mie masina :icon_cheesygrin:

Atasez o poza cu ea,

mycar.png

Modificat de andrei_traznitul
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa o stapanesti cu placere!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Andrei_72 a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!