Jump to content

Probleme inchidere centralizata si lumina usa

Dobre
 Share

Postare recomandată

mariusstoian

salut!am si eu o problema la usa de la sofer,imi arata tot timpul ca este deschisa ea fiind inchisa,nu pot sa ma uit la consum in bord ca imi arata masina deschisa,trebuie sa o deschid in mers ca sa pot vedea consumul.aveti idee ce poate sa fie si cat ar costa sa remediez problema?sunt din constanta.va multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acelasi switch din broasca soferului ramas blocat pe usa deschisa.

Link către comentariu

mariusstoian

multumesc!acum este careva din constanta care poate rezolva problema?

Link către comentariu

georgianlaurentiu50

Salutare !Am o problema cu usa soferului!Mi s-a defectat broasca,iar acum nu mai pot deschide usa nici prin interior,nici prin exterior !Cum procedez pentru a o deschide ? Va multumesc !  

Link către comentariu

din pacate, mai greu acum.... incearca sa bati pe exterior in zona yale si concomitent sa actionezi butonul de descuiere.

daca nu merge asa, trebuie data jos fata de usa, macaraua si sa ajungi la yala..... asa, cu usa inchisa - e chin, dar nu imposibil.

dupa ce o desfaci, trebuie reconditionata total yala, ca sa nu mai ai probleme cu ea in viitor.

Link către comentariu

Si cum dai fata de usa jos cu usa inchisa si mai ales pe fata ?

Link către comentariu

• 1 month later...

Azi am deschis mașina din telecomandă, apoi în mers s-a activat alarma cu avarii cu tot ce trebuie. Am tras pe dreapta am oprit alarma din telecomandă pentru moment și am observat ca nu reușesc sa o dezactivez din telecomandă. De fapt nu mai funcționează nimic, nu închide, nu deschide, nu face vreo lumină sau sunet. Doar butonul de alarmă merge. Acesta activează și dezactivează pentru un scurt timp alarma. Am scos mufa de la difuzor și bateria de la alarma sa nu mai sune. Ideea e ca închiderea centralizată merge de din interior de la panou, dar nu și din telecomandă. Ce e de făcut? Are ceva siguranță și s-o fi ars de nu îmi mai răspunde la comanda de pe telecomandă? Menționez ca e alarmă originală de vw.

Link către comentariu

Cum adica alarma originala dar are difuzor si bateria e la alarma ?

Link către comentariu

Fac mâine poze și le trimit. Are telecomandă separat cu însemnul vw

Link către comentariu

post-35084-14083906132587_thumb.jpgpost-35084-14083906274685_thumb.jpgpost-35084-14083906448814_thumb.jpgpost-35084-14083906583119_thumb.jpgpost-35084-14083906705939_thumb.jpg

Erori nu are pe modulul de închidere centralizată. Acum am verificat. Ce poate avea?

Link către comentariu

NU e OEM din fabrica, e ceva montat la ei in service, din pacate nu se poate diagnostica cu VCDS.

Link către comentariu

Bună. Am observat că uşa de la şofer nu este detectată ca fiind închisă sau deschisă. Am demontat macaraua şi am constatat că ,un conductorul  (cel de al doilea este conectat, uşa se inchide sau deschide normal din telecomandă şi din butonul de pe interior portieră) este tăiat şi lăsat să atârne în uşă. Unde anume trebuie concetat conductorul respectiv ca maşina să vadă uşa dacă este deschisă sau închisă ? Cu stimă.

Link către comentariu

Ce conductor ?

Link către comentariu

O.T. Tare asta cu , conductorul :D

Link către comentariu

Laurentiu Utiu

Am si eu o problema cu usa spate-dreapta de cand am desfacut panoul ca sa-l siliconez. Pe vcds usa imi apare "safe" chiar daca o inchid sau o deschid. Nu "vede" cand o deschid sau deschid. Plus de asta nici actuatorul ala nu coboara la inchiderea/deschiderea masinii din telecomanda. Posibil sa fie switch sau lipituri reci?Inca nu am apucat sa desfac pe acolo.

O alta chestie legata de lumina interioara. Inainte cand deschideam masina din telecomanda ,luminile interioare se aprindeau si

se stingeau incetisor cand puneam contactul. Acum la deschiderea din telecomanda se aprind dar se sting foarte repede (cca 1 secunda).

Daca deschid usa de la sofer se aprind toate, iar cand inchid usa atunci se sting instant. Inainte imi stateau vreo cateva secunde aprinse.

Oare switch-ul defect din usa dreapta -spate sa cauzeze "anomalia" asta?

La modulul comfort nu am fire rupte, corodate sau etc.

Link către comentariu

Pai din actuatorul usii sofer, este un cablu care atarna in portiera, taiat. Usa se deschide si se inchide normal din telecomanda, dar cand e deschisa in bord nu apare martorul ca e deschisa, la celelate usi se aprinde martorul cand sunt deschise. Intreb daca acel cablu care este de la actuator si atirna liber in portiera trebuie conectat si unde.

Link către comentariu

Cablul e de culoare rosu / albastru cumva?Daca da , s-ar putea sa fie cablul ce merge la swich-ul usii si de aici sa apara problema ta.

Link către comentariu

Asa ma! Voi sa-l intrebati ce "conductor", ca el o spune de parca ar fi unul singur in usa aia... :RO flag:

A, pardon. Sunt doua conductoare, dar unul e conectat.

Link către comentariu

Ovidiu - fa o poza sa vedem despre ce vb.... altfel, trebuie refacuta yala, inlocuit switch, etc... si vazut despre ce fire vb.

Laurentiu - da, lipituri reci - schimbi si switch-ul, cureti colector motoras, etc.

altfel, verifica si cablajul care pleaca din modulul confort, e posibil sa gasesti probleme pe acolo.

Link către comentariu

Chestia e ca butucul de la sofer e blocat, nu se roteste decat max un milimetru. Masina a fost adusa din Anglia si modificata, adica sa montat tot tacamul pe stinga. Usile din spate functioneaza perfect inclusiv indicatiile martor bord. La usile din fata este astfel: usa fata dreapta functioneaza perfect doar indicatia din bord cand este deschisa anunta ca usa de la sofer este deschisa, asta probabil ca cel care a facut modificarea a lasat conexiunea nemodificata si de aceea masina o vede ca fiin usa sofer, dar asta nu ma incomodeaza. La usa sofer e ceea ce incerc sa va explic. Usa de la sofer este vazuta ca fiin inchisa permanent, chiar daca o deschid in mers sau in stationare. Deschid usa din telecomanda, o las deschisa si dupa 30 sec.se aude cum usile se incuie inclusiv cea de la sofer. Nu acelasi lucru se intimpla daca deschid oricare din celelalte usi. Si cum spuneam am desfacut macaraua usii sofer si am descoperti un cablu care coboara de la yala si sta atirnat in interiorul usii taiat la vreo 60 cm de yala. Acu macaraua este montata si nu am cum face momentan poze. Dar cred ca e cel care se ,,spune" despre starea usii, adica inchisa sau deschisa. Probabil locul unde venea conectat e ,,strapat" ca sa apara usa inchisa. As dori sa stiu unde se conecteaza acest cablu pentru a putea sa o aduc la normal. Cu stima.

Link către comentariu

refa cablajul si vedem dupa aia.

pentru a indica corect care usa este deschisa, pe fata.... trebuie resoftat modulul confort (ca sa nu il schimbi) - numai asa o sa iti afiseze corect, usa deschisa - nu e vb de cablaj, ci de modulul confort - care a ramas cel de la masina cu volan pe dreapta.

Link către comentariu

Chestia e ca nu ma incomodeaza afisarea usiilor fata pe invers. Ceea ce nu stiu , e unde trebuie sa conectez acel cablu de la switch yala. Undeva in panoul cu conectori de la sofer jos stanga, dar nu stiu care e conectorul la care se conecteaza switch-ul usii si banui ca in acel conector este facut ,,strapul" ce da informatia ca usa este inchisa.

Link către comentariu

Ne-ai pierdut. Cele 2 fire de la switch nu ajung la stalp. Nu mai bine faci tu niste poze cu ce e acolo ?

Link către comentariu

Cred ca o sa trebuiasca sa desfac macaraua sa fac poza sa lamuresc problema. Oricum saptamana asta sunt ocupat cu serviciul de dimineata pina seara si nu am cum sa ma apuc, dar cind prind liber ma apuc de treaba si postez pozele. Oricum multumesc de rabdarea de care ati dat dovada si imi cer scuze daca am tot insistat. Vreau sa o fac sa functioneze si indicatia de la portiera sofer, pana la urma asa e si normal . Cu stima.

Link către comentariu

Chestia e ca nu ma incomodeaza afisarea usiilor fata pe invers. Ceea ce nu stiu , e unde trebuie sa conectez acel cablu de la switch yala. Undeva in panoul cu conectori de la sofer jos stanga, dar nu stiu care e conectorul la care se conecteaza switch-ul usii si banui ca in acel conector este facut ,,strapul" ce da informatia ca usa este inchisa.

firele de la switch - yala, ajung in calculatorul de usa - de acolo pleaca informatia catre modulul confort, pe firele de CAN..... deci nu analogic catre pillar - acolo unde zici tu.

atata timp cat geamul si inchiderea lucreaza, firele de can sunt ok.... deci problema poate sa fie intre yala si calculatorul de usa.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!