Jump to content

Schimbare ceasuri bord

pitbulltm
 Share

Postare recomandată

Scoate borna plus de la baterie pt câteva minute.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am rezolvat pana la urma, am lasat masina cateva minute cu contactul pus.cred ca a durat ceva pana la citit ECU.multumesc pt raspuns!

Link către comentariu

Am ceasurile din atasament,in afara de a schimba folia+led pot monta altele,sport,etc?

1J0 919 881

1J = Golf IV / IC clasic

0 = edition normal / non sport

9 = IC face parte din catalogul electronic

19 = non can bus

8 = km EU

81 = no FIS / no mini/maxi DOT

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Pe forum-ul de UK zic ca ar merge cele 920 CAN (ma rog ei zic de diesel si mile/h)

" Yes miles to empty works, I have it on my cluster (bora sport 1J5 920 926C VDO) in a non canbus car.

1. You will need vagtacho to read the eeprom on the cluster.

2. Then email it to someone on this site to change the hex code to enable miles to empty/illuminated needles/dials etc for you. Or you can do this yourself, you will need to use a Hex Editor program (easily available on the net for free) and change specific bytes in the code to new values to enable the new functions.

3. Then vagtacho to write the updated file back to your cluster"

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Yes everything works;

Function 1 current trip - mpg, avg speed, trip time, miles driven etc. Function 1 resets automatically after the car is switched off/parked for 4hrs I think.

Function 2 total trip - mpg, avg speed, trip time, miles driven etc. Function 2 stays in the memory until you reset the computer yourself via button on stalk.

Miles to empty is not a standard function already on the cluster, you would need Vagtacho to read & write an updated file to the cluster to enable this.

Temperature display functions normally, just need to install a temp sensor, wire it back to the cluster & ground.

Relatively easy install if you are happy to do it yourself, all in cost me less than £100 for all parts (cluster, new stalk, wires, temp sensor etc) and about 1 hr to install & set up with vagcom & vagtacho.

But then again you need the right tools to do the job, socket set, multi spline bit to remove steering wheel, soldering iron, torx screwdriver, screwdrivers, vagcom & vagtacho, I was lucky to have all these as I've been working on cars for a good few years.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Posibile probleme:

1.Indicator temp,nu functioneaza,solutionare:

Senzor temperatura AM si tras fir

2.Bec airbag tot timpul aprins:

" I have just installed bora sport clocks into non canbus car, everything working apart from airbag light (coded off as temp fix)"

IMG_20160930_112141.jpg

Modificat de cxr2test
Link către comentariu

din pacate, la benzinara ta, nu o sa iti mearga nici turometrul.... la diesel, merge.  Asa ca, daca vrei ceva deosebit, cauta un maxidot fara can.

Link către comentariu

Florin am cautat,te referi la maxidot cu ceas analogic in loc de digital in turometru?Ma interesa model sport,etc nu prea sunt curios de mini/maxidot afisajul din turometru si vitezometru fac aceeasi treaba pt mine (turometru: temperatura,consum instant,mediu,etc / vitezometru: trip si km total)

Link către comentariu

nu, la modelul tau, este tot cu ceas digital in stanga..... doar ca are codul cu 1j0 919 xxx

La Audi este cu ceas analogic in stanga.... si Passat B5 din 1996-97

din pacate, in cazul tau este posibil doar sa incerci o adaptare de folii si carcasa, de la cele Edition

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Nu gasesc edition cu 110km/h la ora "12" :(

Martorii oarecum i-as rezolva,cam asa ceva imi trebuie:

Spoiler

Untitled-1.jpg

Din pacate sunt photoshop

Modificat de cxr2test
Link către comentariu

stiu... ca varianta, daca imi mile nu te deranjeaza.... alea au 130kmh cu 260kmh... modifici eeprom la tine si il faci cu 130 -260.

Link către comentariu

Pot face un dump cu 130-260 la ale mele?altii ziceau ca nu merge.

Cred ca ce zici tu sunt astea dar in afara de maxidot,tot clasice sunt:

110263618_1_1000x700_maxidot-golf-4-1j0-919-890a-slatina_rev002.jpg

110263618_2_644x461_maxidot-golf-4-1j0-919-890a-fotografii_rev002.jpg

Link către comentariu

Salut!

Mi-am schimbat ceasurile de bord si am observat ca nu imi afiseaza viteza corect, in sensul ca atunci cand imi arata 130km/h eu am doar 100km/h, trebuie schimbat pentru 130km/h la ora 12. 

Se mai poate modifica dump-ul astfel incat sa mi se aprinda martorul de cruise control doar atunci cand ii setat efectiv si nu atunci cand ii trecut din off in on? Ceasurile sunt IMMO3 VDO minidot

Multumesc!

VDO_Golf.txt

Link către comentariu

16 hours ago, cxr2test said:

Pot face un dump cu 130-260 la ale mele?altii ziceau ca nu merge.

Cred ca ce zici tu sunt astea dar in afara de maxidot,tot clasice sunt:

110263618_1_1000x700_maxidot-golf-4-1j0-919-890a-slatina_rev002.jpg

110263618_2_644x461_maxidot-golf-4-1j0-919-890a-fotografii_rev002.jpg

da, astea sunt.... tot clasice - da, trebuie sa vedem, se poate modifica dump-ul tau.

10 hours ago, bamwels said:

Salut!

Mi-am schimbat ceasurile de bord si am observat ca nu imi afiseaza viteza corect, in sensul ca atunci cand imi arata 130km/h eu am doar 100km/h, trebuie schimbat pentru 130km/h la ora 12. 

Se mai poate modifica dump-ul astfel incat sa mi se aprinda martorul de cruise control doar atunci cand ii setat efectiv si nu atunci cand ii trecut din off in on? Ceasurile sunt IMMO3 VDO minidot

Multumesc!

VDO_Golf.txt

incearca-l acum

VDO_Golf mod.BIN.txt

Link către comentariu

Florin,ideea e ca ca sa fie pachet complet ar trebui ceasuri asemanatoare cu cele postate mai sus + folii de UK,etc pe urma dump cu 130km/h sau 100km/h la ora 12

(am vazut ca sunt 2 modele cu 260km)

Am sa incerc eventual sa gasesc cele cu maxidot si pe urma foliile,as merge pe ideea sa gasesc 1J0 919 XXX maxidot non can dar edition/sport,oare exista?

Link către comentariu

1. exact

2. din pacate, nu.

Link către comentariu

Ultima intrebare x2 :)

1.Esti sigur ca la ceasurile mele pot rescrie un dump pt folii cu 130km la 12''?

2.La turometru se poate rescrie daca folia are 7500rpm si eu am 7000 rpm?

Spoiler

2aewo03.jpg

Am tras concluzia ca e prea mult de lucru pt maxidot+folii edition,posibil sa imi trebuiasca si maneta+fire si mai convenabil ar fi folii edition UK si rescrise/calibrate

Link către comentariu

De facut, se fac - trebuie modificat dump-ul actual. Orice ceas de Golf 4 se poate face.

Link către comentariu

Am inteles,mci de ajutor Florin !

Link către comentariu

Salutare,un prieten are un passat b5 din 99,are mfa in ceasul de la turometru,ar vrea ceasuri cu minidot sau maxidot,codul ceasurilor este 3b1 919 880c care sunt fara can,din ce am citit nu exiata minidot fara can,intrbare este daca s-ar potrivi orice maxidot care arata asa xxx 919 xxx de pe golf sau passat?multumesc

Link către comentariu

Te afli in aceeasi situatie ca si a mea,vezi ce a scris @Florin mai sus.

Ceasuri cu codul 3B1 919 XXX maxidot nu am vazut/gasit,pasii ar fi: codezi cheile si rescri softul sa potriveasca rpm/km doar ca, pentru maxidot cred ca o sa ii trebuiasca si maneta BC si tras fir senzor temperatura.

Probabil merg si cele de bora/golf 1J0 919 XXX etc dar nu stiu daca potriveste forma carcasei (ma refer la forma suportului ce contine electronica+motorase indicatoare) sa prinda in clipsurile de la carcasa de passat.

Daca potrivesc cele de Golf atunci trebuie sa cauti 1J0 919 890 A - pt benzina (pt diesel e alta litera)

Modificat de Laurentiu_LWR
Quote inutil
Link către comentariu

Masina are maneta montata din fabrica,are computer in ceasul de la turometru si este diesel 1.9,iar ceasurile de golf/bora se potrivesc in carcasa de passat,ma intereseaza exact forma codului banuiesc ca ar fi J0 919 XXX,3B1 919 XXX sau1J5 919 XXX.

Link către comentariu

Si ale mele au dar tot trebuie modificari la maneta (sau alta maneta) de aceea ziceam.

1J5 doar cu 920 parca sunt...

Vezi ce am postat eu mai sus,pozele cu maxidot,in poza e si codul lor,doar ca sunt de benzina,cauti diesel

Poate te ajuta si link-ul

http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=239722

Link către comentariu

11 hours ago, mihai_mihai said:

Masina are maneta montata din fabrica,are computer in ceasul de la turometru si este diesel 1.9,iar ceasurile de golf/bora se potrivesc in carcasa de passat,ma intereseaza exact forma codului banuiesc ca ar fi J0 919 XXX,3B1 919 XXX sau1J5 919 XXX.

cele de Golf necesita resoftare.... codul lor trebuie sa fie de forma xxx 919 xxx - cele de Golf 4 sunt cu 1J0 919 XXX,  de Passat 3B0 919 XXX.  Nu sunt cu 1J5... 

Link către comentariu

On 06/10/2016 at 8:47 AM, F l o r i n said:

incearca-l acum

VDO_Golf mod.BIN.txt

Merge, multumesc!

Mai am insa o intrebare: consumul mediu aratat de BC este cu ~1l/100km mai mare, se poate face ceva in sensul acesta?

Link către comentariu

Salutare ! Nu stiu daca e din vina mea dar m-am trezit ca s-a modificat afisajul atunci cand deschizi usa. Cum pot face sa se vada din nou pe mijloc simbolul masinii cu usile deschise separat ? nu imi dau seama ce am facut. de 2 zile rascolesc tot prin instruments si can gateway si nimic. Ceasurile le am de cateva zile si au fost ok cand le-am pus pe masina.

14599777_197530894013398_1791193878_o.jpg

Modificat de DanSebi
Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!