Jump to content

Inlocuire volan standard cu volan Passat CC

Ace83
 Share

Postare recomandată

corect - adica asa arata un volan cu padele.

Normal - un volan cu padele, se poate schimba cu altul.... tot cu padele - decupajul sa existe, suport.... restul - comenzile, calculatorul, padelele - se pot muta de la cel vechi.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am volan din acela vechi, de B6, insa cu padele si comenzi volan.

imi place enorm noul volan, pus pe B6 dupa 2010 si pastrat pe B7.

Aveti idee cam cat ar [mai] costa inlocuirea lui cu unul nou?

[daca am inteles bine din postarea de mai sus, pot lua padelele de pe vechiul meu volan... s-ar economisi semnificativ financiar? ca sigur daca il las pe asta vechi cu gauri, nu o sa reusesc sa il vand...]

Link către comentariu

Ai nevoie de volan, airbag, cablaj si alt calculator de coloana. Toata treaba te duce la aprox 2000 ron.

Degeaba iei padele de la al tau, nu vinde nimeni volan nou cu gauri. Eu am vazut doar cu totul ...

Ai nevoie de volan, airbag, cablaj si alt calculator de coloana. Toata treaba te duce la aprox 2000 ron.

Degeaba iei padele de la al tau, nu vinde nimeni volan nou cu gauri. Eu am vazut doar cu totul ...

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am cumpărat un volan cu comenzi modelul vechi si vreau sa i-l pun pe masina. Am găsit la cineva un calculator de coloana seria 3c0 953 549 E, citind pe ross tech am văzut ca suporta comenzi volan, eu pe masina am calculator cu terminatia A. Sa cumpăr acest calculator, el fiind lin 1.3. Sau îmi trebuie cu lin 2.0?

Menționez ca acum pe masina am volan in 3 spite fără comenzi, ceasuri bord albe cu terminatia T si rns 510.

Link către comentariu

Pune o poza cu volanul. Daca are 12 butoane atunci ai nev de lin 2.0. Daca are 8 butoane, este suficient lin 1.3

Link către comentariu

am si eu o intrbare,eu am modelul vechi de volan in 3 spite are comenzi si calculator coloana cu AE lin 1.3,as vrea sa trec la volanul nou de cc,intrbarea mea este daca pot sa pun calculator coloana de pe un passat 2010 care nu mai are calculatorul separat si are codul 5k0953569t,daca merge ce trebuie sa mai schimb inafara de manete si calculatorul inclus?

Link către comentariu

Este modelul cu 8 butoane, cel pana in 2009, deci merge calculatorul cu terminatia E? Sa i-l cumpăr?

Link către comentariu

Uzzi- nu merge ceea ce vrei sa faci tu! Ai nevoie de un aj sau ah!

Costel- cf ross tech va functiona

Modificat de D@ny
Link către comentariu

am si eu o intrbare,eu am modelul vechi de volan in 3 spite are comenzi si calculator coloana cu AE lin 1.3,as vrea sa trec la volanul nou de cc,intrbarea mea este daca pot sa pun calculator coloana de pe un passat 2010 care nu mai are calculatorul separat si are codul 5k0953569t,daca merge ce trebuie sa mai schimb inafara de manete si calculatorul inclus?

Este modelul cu 8 butoane, cel pana in 2009, deci merge calculatorul cu terminatia E? Sa i-l cumpăr?

uzzi = trebuie modificata instalatia electrica de sub coloana volan, inlocuit blocul de manete, etc.... costurile o sa fie mai mari decat sa cumperi un calculator cu AH, AJ, cum Dany te-a sfatuit....

costel - asa cum ti-am spus, merge....

Link către comentariu

am gasit un cablu la un coleg de pe forum , am vb cu el si a zis ca are airbag cu un igniter, iar la mine masina este din 2006 si el crede ca are 2 ignitere... cum pot sa aflu cate ignitere are airbagul meu?

Link către comentariu

Am dat airbaguri jos si într-adevăr am 2 ignitere. Se găsesc greu aceste cabluri? Sau merge modificat?

Link către comentariu

am gasit un cablu la un coleg de pe forum , am vb cu el si a zis ca are airbag cu un igniter, iar la mine masina este din 2006 si el crede ca are 2 ignitere... cum pot sa aflu cate ignitere are airbagul meu?

La celalalt igniter se pune o rezistenta care sa pacaleasca sistemul. Totul o sa fie functional - altfel nu ai cum sa faci.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Salut,

Am urmatorul model de volan cu airbag si cablu, mai jos sunt codurile lor:

Volan:     1T0 419 091 AC E74

Airbag:    1T0 880 201 T 81U

Cablu:     5K0 971 584 D

Butoane: 5K0 959 542 C

Pe masina, un Passat 3C din 2007 am urmatorul calculator de coloana si binenteles un volan fara butoane:

Calc:       3C0 953 549 L

Intrebarea este ce anume trebuie inlocuit pe masina (calculator coloana, slip ring, steering sensor) astfel incat sa pot adapta acest volan, care se pare ca este de Tiguan,

Un link cu acest model de volan il gasiti aici: carsystems.pl

post-51844-0-14858400-1393507288_thumb.j

Link către comentariu

calculator coloana volan - 3C0 953 549AH, 3C0 953 549AK (doar daca ai cutie manuala) sau 3C0 953 549AJ

atat - restul merg cele de la tine. Schimbi mufa mare de la cablaj, codezi calculatorul de coloana, faci adaptarea la senzori... si gata treaba.

Link către comentariu

florin daca 

uzzi = trebuie modificata instalatia electrica de sub coloana volan, inlocuit blocul de manete, etc.... costurile o sa fie mai mari decat sa cumperi un calculator cu AH, AJ, cum Dany te-a sfatuit....

costel - asa cum ti-am spus, merge....

florin,presupunand ca am manetele si calculatorul inclus  5k0953569t, cat de costisitoare este modificarea?dupa modificarea instalatiei totul o sa functioneze ok?f eventual zi-mi un cost manopera pe pm.

Link către comentariu

in teorie da.... o sa functioneze toate. Nu au de ce sa nu functioneze.... restul, vb la telefon.

Link către comentariu

O intrebare! Se dau cele 2 volane, cel de  Touareg(doar covrig si capac airbag) http://www.okazii.ro/accesorii-auto/airbag-auto/volan-cu-capac-airbag-vw-tuareg-stare-buna-volan-piele-a127625551 si volanul de passat/golf 5 in 3 spite se poate pune airbag-ul de pe cel in 3 spite de Passat/Golf pe volanul si capacul de cel de Touareg?

Modificat de czsilviu
Link către comentariu

nu prea pare ca se poate.... vb de cel in 3 spite model nou (CC) - sigur nu. Iar cel de G5, nu are prinderile - acela vine fixat cu 4 suruburi.

Link către comentariu

Nu cel de Passat b6(2005-2009)/Golf 5! Am gasit si luat un volan+airbag de pe un Passat 2008(3 spite,piele, comenzi) si l-am inlocuit pe al meu (4 spite, fara piele, fara comenzi) l-am codat si merg si comenzile! Nu imi place cum arata si deocamdata nu dispun de un buget pentru volanul de CC si cautam o alternativa mai ieftina...

EDIT: cel pe care l-am pus acum pe masina are tot 2 cleme metalice (sarma) si par cam identice la pozitionare! 

e vorba de acest model https://www.google.ro/search?q=volan+passat+cc&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ssgWU4GRD6TQygPblIKoCA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1440&bih=805#q=steering+wheel+passat+b6&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=20ksm2QlWkLItM%253A%3Bqr-WNlRCOF9RlM%3Bhttp%253A%252F%252Fhazzydayz.com%252Fekmps%252Fshops%252Fhazzydayzshop%252Fimages%252Fgenuine-vw-1k-leather-multi-function-steering-wheel-%255B3%255D-2418-p.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fhazzydayz.com%252Fgenuine-vw-1k-leather-multi-function-steering-wheel-2418-p.asp%3B720%3B540

Modificat de czsilviu
Link către comentariu

silviu---cel de passat b6 2005-2008 cu 3 spite.... este cel din 2008....

ai zis ca nu dispui de fonduri pt volanul de CC - dar in poza ai pus unul de CC...

te rog sa imi mai zici iar, daca modelul tau este cel din poza pusa de mine  ?

Oricum, din pacate nu cred ca o sa reusesti o combinatie frumos realizata, cu cel de Touareg.... sa fie si safe.

post-30007-0-31866400-1394005354_thumb.j

Link către comentariu

Da Florin este cel pus de tine! Gata, dupa cateva ganduri nastrusnice m-am hotarat, caut un volan de CC si termin balciul!

EDIT: Tocmai am si facut ,,comanda,, de volan + airbag urmand sa-mi ajunga maine! 

Daca cel de Golf5/Passat in 3 spite l-am codat si a functionat mai am ceva de modificat pentru a-l face functional pe cel de CC?

Modificat de czsilviu
Link către comentariu

Scuze, am scris de pe telefon si nu am vrut sa fie public.

Modificat de humerg
Link către comentariu

Da Florin este cel pus de tine! Gata, dupa cateva ganduri nastrusnice m-am hotarat, caut un volan de CC si termin balciul!

EDIT: Tocmai am si facut ,,comanda,, de volan + airbag urmand sa-mi ajunga maine! 

Daca cel de Golf5/Passat in 3 spite l-am codat si a functionat mai am ceva de modificat pentru a-l face functional pe cel de CC?

ok, ma bucur ca am reusit sa ne intelegem.... :D :D

Silviu, cel mai bine asa - ca sa lucreze comenzile pe masina ta, iti trebuie si cablajul din volan plus calculator de coloana, generatie mai noua - cu 3C0 953 549AH, AJ, AK (numai la cutie manuala)

Link către comentariu

In acest caz o mai pun binisor de banuti, citisem prin urma si am vazut ca nu a mai fost nevoie de calculator de coloana, am macar o sansa sa scap avand in vedere ca masina este 02.2009? Un pret, furnizor pentru calculator?

Modificat de czsilviu
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!