Jump to content

Goarna de camion pe Bora


rudolf.s
 Share

Postare recomandată

De cand eram mic eram fascinat de claxoanele camioanelor, mai exact de un anume claxon. Recent mi-am adus aminte de acel sunet si m-am hotarat sa il montez si eu pe masina. Evident, nu pentru a fi folosit in trafic. Poate in caz de situatii extreme. :)

Pentru a intelege despre ce e vorba:

Ideea e ca dupa lungi cautari am gasit si goarna. Se numeste de fapt GOARNA TIP FLUIERISCA. Desi credeam ca va fi foarte greu de gasit, am luat-o din... VITAN.

Problema e ca are nevoie de presiune. Cel mai bine cred ca ar fi cu un mic rezervor si un compresor. Poate chiar ar trebui sa pun un intrerupator si sa pornesc compresorul din timp, sa pot folosi goarna in caz de nevoie. De fapt, rezervorul sa fie sub presiune mereu.

Eh, aici am nevoie de ajutor.

Ce fel de compresor se poate pune? Ce rezervor sa folosesc? De la un extinctor? Cine ma poate ajuta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prin Cora/Real/Carrefour etc gasesti compresoare pt umflat rotile la masina. E vreo 20 RON unul, se alimenteaza la 12V si presupun ca poti folosi asa ceva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va atrag atentia ca suntem pe o arie tehnica. Orice post off-topic va fi sanctionat cu warning.

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

interesanta idee dar cred ca mai fain ar fi` genu asta

ceea ce include multe modificari enumerate mai sus de tine , compresor etc..sa imi zici daca reusesti ceva cu hornul..bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cred ca merge si un compresor pt aerograf, insa e destul de scump.

mai e un compresor care ar merge, este vorba de cel dupa kit-ul de reparatie pana(ceva de genul ii zice)au fost puse pe golf 5 ,jetta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:)) ultimul are goarna de pe vapor?

trebuie energie serioasa sa "sufle" in astea!

kitul de goarne la 50-100 lei din targ au un compresor micut. sufla direct in ele. pe langa asta am inteles ca nu sunt foarte fiabile.

compresorul de umflat roti face galagie multa si nu poate functiona zeci de minute incontinuu (cat sa umple un rezervor) pt ca se incinge;am eu unul si l-am folosit sa "nivelez" presiunea la roti,nicidecum sa umflu de la 0 ca se topeste plasticul de pe el.

ca sa pui asa ceva pe masina trebuie in primul rans un compresor silentios dar puternic,rezervor cu electrovalva si in ultimul rand trompeta. unde le montezi pe toate astea?cati bani dai pe ele?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vorbeste cu Cipos sau roaga-l sa posteze aici instalatia lui de pe A6. Stiu ca are o butelie destul de mare in spate iar claxonul este fff puternic :D

PS: e legal asa ceva? Nu exista o limita de decibeli de exemplu care iti permite sa-l folosesti ...legal?

Modificat de Circoloco
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

merita sa ocupi jumate de portbagaj cu un tub,mare cat un "tun de bass" doar pt un claxon?

eu de mult ma gandeam sa cumpar ceva dar ce am gasit sunt de calitate proasta. ceva calumea cere sacrificii

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ai nevoie de un rezervor pentru a acumula si mentine constanta presiunea necesara goarnei. Compresorul ar putea porni si automat, pe contact, in functie de presiunea existenta in rezervor. Pornirea efectiva a goarnelor se realizeaza la fel de simplu printr-o electrovalva.

Cat de mare sa fie rezervorul... cred ca doar experimental ai putea determina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca nu se foloseste indelungat (doar 1-2 secunde...asa de atentionare acustica) cred ca nu trebuie rezervor foarte mare.sa aiba presiunea necesara apoi compresorul il umple. daca vrei sa "tipe" mult si bine,trebuie sa ai rezerve de aer consistente.

ideea cu extinctorul cred ca e buna si nici nu ocupa f mult loc. sau chiar un rezervir facut special pe dimensiune

rezervorul se rezolva relativ usor. cu compresorul cum ramane....asta reprezinta mare parte din suma. sincer nu as da 1500 lei pe instalatie,oricat de fun ar fi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ideea cu extinctorul - care de altfel se gaseste in tot felul de marimi - mi se pare cea mai acceptabila. As vrea sa incapa totul sub capota. Poate chiar sa arate ca tuburile de NOS. :)

Dupa cum ati vazut in filmuletele postate de mine, nu iti trebuie cantitate mare de aer comprimat deoarece nu se elibereaza decat treptat. Cate un jet mic.

Apreciez filmulete cu goarne de tot felul, sunt fun dar nu prea ma ajuta. :)

Goarnele cu acele compresoare directe nu au destula putere pentru ce am eu nevoie. Am cumparat unul dar nu face fata. Trebuie sa fie presiune in rezervor. Neaparat!

La compresoare de umflat roti m-am gandit si eu, dar nu prea gasesti unele de calitate care sa reuseasca sa acumuleze destula presiune inainte de a lua foc. :) Cele de aerograf (am acasa unul) sunt bune dar sunt pe 220V si sunt scumpe.

Nu as vrea sa cheltui sute si mii de EUR pt ceva ce as folosi maxim o data pe luna.

Da, se poate pune pe contact, dar nu as vrea sa faca galagie de cate ori pun contactul. Plus ca daca e presiune in rezervor nu e nevoie de compresie. Un intrerupator ascuns cred ca e de ajuns. Eventual sa fie pe contact dar sa treaca prin intrerupator - adica sa pot opri treaba.

Legal? Pai nu prea e. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu e deloc legal.

sa pui si rezervorul si compresorul si goarnele pe la motor...e cam mult. plus ca,comprersorul trebuie ferit de vreme.

care ar fi bugetul?

compresorul de aerograf (nu stiu cum e,vad ca se tot vb de el) il poti alimenta cu un invertor la 220v daca nu consuma f f mult. cu 70-100 lei ai rezolvat.

ma gandeam asa...un compresor auto,mic. costa 30 lei. rezervor...custom sau extinctor mic. compresorul nu face fata sa umple tot rezervorul de-odata dar treptat ,cu pauze,ajungi la presiunea dorita (nu stiu cate atmosfere poate acest compresor). folosesti goarna putin,scade presiunea...o ajustezi cu compresorul 2 minute si iar e plin.

daca folosesti mult aer brusc aunci iei pauza si iei de la capat cu umplerea.

ce ar mai trebui? 2 butoane (goarna si compresor) o valva care elibereaza aerul din rezervor si traseu de furtun. cateva cleme si alimentare.

eventual daca se poate sa fie contact electric legat de un manometru,sa opreasca compresorul cand presiunea ajunge unde s-a stabilit. si sa porneasca atunci cand presiunea scade sub un prag. si ceva sa limiteze functionarea la 3 minute,apoi pauza de 10 min...apoi 3 min,pauza...pana se ajunge iar la presinea dorita.

pareri,idei? costuri?

de aflat: ce presiune poate produce un compresor mic auto,ce presiune poate tine un tub cat o sticla de cola la 1-2l

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

treptat poti acumula preisune si cu un compresor din alea de roti. Eu am unflat cu el roata , de la 0 la 3 atm in aprox 10 -12min , sa incalzit dar nu a luat foc , merge si acum. Cu presunea asta poti clasona lejer de 3-4ori daca nu mai bine.

Legat de claxoane eu am un kit de 3 pipe si cu o pompa electrica de aer , l-am cumparat sa-l pun la tata pe masina dar nu l-am ai pus.Azi citind acest topic mi-am adus aminte de el si m-am jucat cu el umpic, pot sa spun ca si acum imi tiuie urechile :) Consuma ~ 17A si cu funrtune cu lungime de 60cm incarca imediat , ma asteptam sa fie mai lesinat la inceput sunetul, dar nu e asa.Cum o sa se incalzeasca o sa-l pun pe masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu as vrea compresor din acela chinezesc. Chiar nu am incredere in ele. Fac galagie mare si nu prea am incredere in ele.

Am acasa un compresor de aerograf, si are si un mic rezervor. Dar e prea mic. Poate cu un rezervor mai mare ar merge bine. E bun ca porneste automat cand scade presiunea sub un nivel. Cunosc si varianta cu convertorul dar tot nu mi se pare ok. E deja complicat.

Trebuie sa existe ceva compresor pe 12V care sa faca fata. Rezervorul sa zicem ca l-as rezolva.

Cu legalul nu imi fac griji. Nu folosesc goarna decat la show sau in situatii de urgenta. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da,rezervorul si furtunul,butoanele sunt cea mai mica problema.

am vazut in auchan,pe langa compresorul la 30 lei (galagios si fierbinte) un kit de reparatie pana ce continea un tub cu lichid (cauciuc lichid,adeziv...ceva) si un compresor dublu cat cel chinezesc. litul este vreo 150 lei (daca retin bine) si era pt vreo 5 pene (solutia din sticla,aparatul cred ca merge mai mult)

sunt curios cata galagie face...el parea mai "serios"

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu daca a mai fost dar e interesanta ideea :))

http://www.220.ro/auto/Claxon-De-Tren-Pe-Masina/nGrF8owW2k/

Luati un extinctor folosit il umpleti cu aer comprimat si gata.

Gasiti un service cu compresor profesional si faceti plinul acolo :))

Doar nu claxonati ca nebunii 1/2h odata...

Sau folositi rezerve cu diverse gaze in el. De ex. cele cu butan pt camping sau torte.

Sau umpleti extinctorul cu GPL :))

Rezultatul poate fi ceva de genul:

Imaginatie sa aveti :blah_:

Modificat de Moog
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cat cat aer incape intr-un extinctor mediu? de 20 l parca.

oare cate claxoane scurte (1-2 sec) s-ar putea da? ca e interesanta ideea de a-l umple de la vulcanizare...dau un leu si bag aer. in felul asta scap de compresorul galagios din masina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@rudolf.s (dar si pt restul) trompeta unde se poate monta? am inteles ca unii si-au montat sub bara spate,cat loc este acolo? am gasit ceva de 40cm lungime si 20 (da,20) cm diametru. maricica...oare are loc sub bara?

cand am montat senzorii de parcare nu m-am uitat prea atent cat loc este acolo.

rudi,goarna aia rosie din film,fluierisca aia...zici ca ai luat-o din autovit. mai aveau si alte modele (eu vreau ceva mai gros,gen camion/vapor) gasesc? ceva mai mic,poate am los sa o strecor pe la motor.

cineva are vreun sfat de unde iau un tub de extinctor gol? nu foarte mare...unul normal

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu as monta goarna in spate. Vreai in fata, cat mai aproape de claxonul original.

In autovit gasesti multe alte goarne, dar pe mine m-a interesat exact acest model.

Exticntor gasesti, chiar si unul plin. De obicei ele expira si nu prea se oboseste nimeni sa le incarca. Mai bine isi iau unele noi pentru ca sunt destul de ieftine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incerc sa dau o fuga in autovit. din ultimele vizite vazusem cu coada ochiului goarne mici,rosii dar doar set,cu mini-compresor. deci alea mai slabute.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut.

In butelia de la extinctor se pune "spuma" si CO2. Daca bagi doar CO2 atunci ai rezolvat problema -> extinctoarele vin sub foarte multe forme deci sigur vei gasi unul care sa incapa sub capota.

Oricum foarte tare idee daca nu te apuci sa faci "pe magarul" :rolleyes:

Ca sa bagi CO2 te duci la cei care incarca extinctoare si le zici ce vrei, "pe bani joaca si ursu".

Singura problema consumatoare de timp, va fi mecanismul de declansare -> adaptarea electrovalvei.

Spor la treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poti sa incarci de la vulcanizare,cred ca e mai ieftin.

ar fi mai bine cu azot sau alt gaz care se poate comprima mult (sa incapa mult in tub) dar....nu se foloseste trompeta in mod abuziv,dintr-un tub de 20l cred ca se sufla de zeci de ori. apoi te duci la vulcanizare. 1 vizita la 1-2 luni si gata. plus ca vulcanizarile sunt mai des intalnite decat centre de umplere extinctoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!