Jump to content

Merita o masina noua

Golfer
 Share

Postare recomandată

Nu iti iei un second hand cu 5000km :), am auzit ca superbul iti ajunge si dupa 6 luni. Adica daca dau comanda acuma numa in noiembrie o conduc. Mi se pare exagerat, in astea 6 luni pretul masinii poate sa scada si cu 5-10% tu ai dat banii pe ea dar nu o ai. Asa a patit un prieten si-a luat o masina a stat 4 luni dupa ea si intre timp a aparut noul model si cel vechi deja a intrat la reducere.

Modificat de Eto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Si ce daca astepti 4-5-6 lui sa vina? E cu atat mai placuta senzatia cand o ridici de la dealer. Si la sh poti sa cauti cateva luni bune daca vrei ceva deosebit asu ai ceva pretentii, nu?

2. Termenele de livrare "normale" sunt de ~ 2 luni, dureaza mai mult daca vrei cu DSG (de exemplu).

3. Desi exprimarea e cam dura, sunt de acord cu vali_devill. Discutia poate continua la nesfarsit. Cei care sunt pro sh ar trebui sa incerce varianta cu masina noua si cei pro masina noua sa incerce un sh. Apoi ar aparea si argumente noi in discutie.

Link către comentariu

In familie am 2 masini 1 touran luat de nou de aici in 2004 24.000 euro (33.000 leasing) si un passat b5,5 luat prin 2005 cu 11.000 euro din germania. Cu touranu nu am avut probleme in garantie si nici dupa decat consumabile si ceva pe la directie, abea acum pe la 170.000km incepe sa ma lase volantul, cat despre passat are 250.000km luat la 190.000km probleme mari nu au fost cu el decat tot asa pe la directie , ceva mai scump ca la touran datorita multitudinii de brate +caseta de directie.

Concluzia pe care am tras-o ar fi ca merita mai mult o masina sh.

Link către comentariu

Nu mai faceam 2 copii, ma mutam la tara unde munceam hectarele familiei si tot o plateam... Insa deja divagam

eh avem alte gandiri, eu prefer sa nu fiu "inrobit" de rate sau leasing, si sa am oricand alternativa de a face ce vrea muschiul meu :)

Votez noua dintr-un singur motiv:

Nu vei gasi niciodata sh exact ce iti doresti (motorizare, cutie, culoare exterioara/tapiterie, pdg sau nu, jante, audio etc).

nu e un argument solid, mi-am luat masina rosie si verde, desi imi placea argintiu sau albastru deschis, dar sh nu ai pretentii de culori

si am observat abea apoi ca si aceste culori sunt placute, chiar arata mai bine pe model decat cele in culorile mele preferate :)

la motorizare la fel, cel putin la T5 nu prea ma gandeam la 2.5TDI si 174cp, imi era frica de consum, dar apoi am observat ca aceste motoare sunt mult mai potrivite decat alternativa 1.9

Modificat de alios
Link către comentariu

"...eh avem alte gandiri, eu prefer sa nu fiu "inrobit" de rate sau leasing, si sa am oricand alternativa de a face ce vrea muschiul meu..."

Si asta e unul din motive...faci un leasing si platesti ca spartu' citiva ani (si tre' sa si o folosesti ca alta nu ai) o masina care dupa 1-2 luni poate nu-ti mai place...

Un SH l-ai cumparat si daca nu-ti place dupa 4-5 luni la vinzare cu el...pierzi 1-2000 max sau nu (sint unii care au si cistigat la revinzare), si cumperi alta...

In fine vorbim de oameni normali ce nu au o libertate financiara foarte mare...daca ai un venit de peste 5-10.000/luna atunci iti permiti sa le schimbi si pe cele noi...

Fiecare dupa posibilitati pina la urma...

Link către comentariu

Nu mai faceam 2 copii, ma mutam la tara unde munceam hectarele familiei si tot o plateam... Insa deja divagam

eh avem alte gandiri, eu prefer sa nu fiu "inrobit" de rate sau leasing, si sa am oricand alternativa de a face ce vrea muschiul meu :)

Votez noua dintr-un singur motiv:

Nu vei gasi niciodata sh exact ce iti doresti (motorizare, cutie, culoare exterioara/tapiterie, pdg sau nu, jante, audio etc).

nu e un argument solid, mi-am luat masina rosie si verde, desi imi placea argintiu sau albastru deschis, dar sh nu ai pretentii de culori

si am observat abea apoi ca si aceste culori sunt placute, chiar arata mai bine pe model decat cele in culorile mele preferate :)

la motorizare la fel, cel putin la T5 nu prea ma gandeam la 2.5TDI si 174cp, imi era frica de consum, dar apoi am observat ca aceste motoare sunt mult mai potrivite decat alternativa 1.9

De ce nu e un argument solid?

Eu caut de 3 luni o masina sh cu ce motorizare, cutie si optionale vreau si nu am gasit exact configuratia dorita. Nu vreau sa renunt la nici un detaliu din configuratie (nu ma refer la culoare, nu e esentiala).

Link către comentariu

Hmm,si acum sa ne luam un sh terfelit doar ca il ai pe loc?Personal nu cred ca cine are bani sa isi ia masina noua,care o doreste el,cu ce dotari vrea el,fie ca este 10k,30k sau 50k,mai pune in balanta aspectul sh.Vorbim de oameni normali,nu fraierici care vor sa epateze dar mananca fornetti si dorm la garsoniera in rahova.no offence!Brgds

+ big like

Sunt foarte multi care isi cumpara seria 5 din 2001 decat sa isi cumpere o masina noua de exemplu un polo, clio, megane(masini mai ieftine noi) Dar pt ei este ceva dezastros sa il vada vecinu cu o masina asa "mica"

Eu dupa ce mi-am luat masina toata strada era fascinata de ea, si cand le-am zis cat a costat va jur ca jumatate din prietenii mei mi-au zis de ce nu ti-ai luat frate un seria 7 sau un m3(modelul vechi) sau mert. Eu o sa imi iau un bmw sau mercedes cand stiu ca imi permit unul de nou atunci poti sa zici ca iti permiti o masina de lux. Pai un mercedes cu cel mai mic motor si foarte chel costa cat masina mea care are tot ce vreau pe ea.

Pt romani conteaza sa faima asta e sigur...

Link către comentariu

FF

Ce cauti poate te ajutam ? :)

Eu am cautat vreo 4 luni pina am gasit una ok dpdv tehnic...si cu ~ toate dotarile dorite...

Mai ai solutia de a o aduce de afara, la comanda...iar cred ca pot sa-ti recomand cite ceva...

Solutii exista in zona SH...

Robi

depinde p ce iei masina, pt invidia vecinilor sau confortul tau inclusiv cel financiar...

Modificat de Moog
Link către comentariu

@ff Pentru ca cei ce cauta sh poate ca pot zice a,are volan cu comenzi,dar e maro.merge tata.

Dar ce te faci ca eu vreau trapa,xe,piele,si rosie?

Discutam ca la focul de tabara,de pomana.

Banu spune tot,degeaba o ardem dubios,cu eu nu mi-as lua niciodata noua.

Iei ce poti,cum poti,de ce bani ai,si aia e cea mai buna.punct.

Robi zet: gt ul meu a facut 34k.22k standard +12k dotari.la fel zicea lumea,ba unu imi gasise hummer.

Ma pisshh pe ce zice lumea,masina am luat-o pt mine,nu pt chibiti.

Respect all.

Brgds

Link către comentariu

@ moog pai masina mea intra in toate categoriile de mai sus :))

Link către comentariu

• Administrator

Nu e vorba de nicio inrobire, cum iti explici ca peste tot in tarile cu apa calda nu se cumpara aproape nimic cu banul jos?!

Iar asta cu alternativa si muschiul :D, crede-ma ca le-am folosit din plin cand imi configuram masina ;)

In fine, este clar dpmdv ca discutia este 100% subiectiva, totul depinzand de om, gandirea lui, finantele si posibilitatile pe care le are.

Cum sunt genul care niciodata nu spune niciodata, nu voi desconsidera aspectul SH insa recunosc ca satisfactia oferita de o masina noua imi va face cu ochiul tot timpul

Modificat de dudu
Link către comentariu

Daca nu te pricepi la masini foarte bine atunci e bine sa iti iei o masina mai ieftina/mica/slab echipata dar noua.

Exista riscul foarte mare sa-ti iei o teapa cat tine de mare. Vorbesc din experienta unor prieteni/colegi. (kilometrajul dat inapoi e o teapa firava fata de altele mult mai grave...)

Daca te pricepi foarte bine sau ai un apropiat care e foarte priceput dar nu ai pretentii mari legate de personalizarea masinii atunci poti sa iti iei second.

Daca iti plac masinile si intelegi cu ce se mananca si vrei sa ai o masina de ultima ora cu garantie, fara stress, cu anumita dotare si motor atunci cel mai ieftin iesi cu una noua eventual cu discount, tichete remat..

Eu unul nu am gasit Skoda Superb TDI CR 170 CP manuala Ambition + cateva dotari obligatorii ptr mine (xenon, volan multifunctional, touchscreen, parbriz + scaune incalzite) second mai ieftin decat la dealer. In Germania aceeasi masina second e mai scumpa de 22000 EUR (cat e la dealer cu remat)... fara alte costuri.

Modificat de nsm
Link către comentariu

E foarte bine ca sunt unii care vor masina noua si altii care vor una la mana a doua. Daca nu si-ar mai lua nimeni masina noua, n-ar avea ce sa cumpere cei care prefera SH iar daca nu ar exista doritori de SH, cei care isi iau masina noua nu ar mai avea cui sa vanda.

Nu e un cerc frumos, care in final multumeste pe toata lumea?:D

Link către comentariu

Mie mi se pare Ok ca cineva sa cumpere o masina de 50.000 de euro acum, sa fie "jmeker"(nu e cazul colegilor) la volanul ei cativa ani, iar apoi s-o cumpar eu sau altcineva cu 10-15000 de euro, sa mai bage inca 2000 sa-i faca bucsaraie, capete de bara, distributie, etc. si sa aiba si omul ala la randul lui o masina care a fost jmekera acum cativa ani.

Link către comentariu

necazu mare ii ca fiabilitatea la masinile noi s-a redus considerabil, drumurile is proaste, autostrazi lipsa, in service-uri si reprezentante lipseste profesionalismul si seriozitatea din pacate.

eu nu cred ca o sa mai traim vremurile de altadata, sa luam masini rulate din Germania la 130-150kkm sau chiar 200kkm si sa le mai folosim inca 100kkm doar cu mici reparatii!

m-as bucura sa pot schimba masina tot la 3-4 ani si sa fiu acoperit de garantie tot timpul, dar din parti

Link către comentariu

:offtopic: Chiar exista o solutie pentru toate problemele astea: emigratul !

Modificat de VWladone
Link către comentariu

va dati seama ca discutia asta e inceputa in 2005? SI subiectul mai poate fi discutat inca 6 ani si tot nu se va ajunge la o concluzie,da?

Personal, eu cand am facut leasing la masina, nu m-am gandit f mult la cat o sa dau in plus pe casco si dobanzi pt ca aia am vrut, aia am luat. Dar nici nu ma gandesc cat o sa pierd la revanzare, pentru ca NU VREAU SA O VAND! Imi place atat de mult incat nu vreau sa o schimb cu nimic. Si nu e nici puternica, nici nu consuma cel mai putin si nici superdotata, incat sa nu vreau ceva mai bun. :)

Link către comentariu

benzina deja a ajuns 5.40 azi, in ritmul asta iti vei dori una mai mica cu, consum micutz :D

vad destule bmw-uri sau suv-uri nemiscate de asta vara, oriunde merg prin oras, oare de ce ? ca majoritatea sunt de generatie noua

mai mult se plimba vw-urile, daciile vechi si alte vechituri cu motoare mici :)

dar romanul e parvenit, nu e destept ca neamtul care isi cumpara masina dupa necesitate si nu dupa mofturi.

azi citeam ca datoriile romanilor la banci au crescut cu 1.28% in luna martie, aici intra X5-urile si Q7-urile pline de dotari care ruginesc, sau apartamentele alea de 2 camere cumparate cu 100.000 euro.

vorba multor colegi, masina e o investitie proasta indiferent ca e noua sau SH

si sincer din perspectiva mea se va ajunge ca sa iti permiti masina numai daca produce ceva, e taxi, e maxi-taxi, e duba de distributie sau tir de transport.

Link către comentariu

FF

Ce cauti poate te ajutam ? :)

Eu am cautat vreo 4 luni pina am gasit una ok dpdv tehnic...si cu ~ toate dotarile dorite...

Mai ai solutia de a o aduce de afara, la comanda...iar cred ca pot sa-ti recomand cite ceva...

Solutii exista in zona SH...

Robi

depinde p ce iei masina, pt invidia vecinilor sau confortul tau inclusiv cel financiar...

O2 FL 1.6 TDI, DSG musai, Business + multe dotari (23 daca imi aduc aminte bine, din care doar la 5 as renunta daca ar merita). Asta la masina noua. Daca as lua un sh (nu mai vechi de 4 ani si cu mai mult de 100 000 km reali) cred ca as merge spre un Passat.

Eu nu am gasit cu pachetul Dynamic din configurator (scaune sport) dar fara garda la sol coborata. Asta e doar un exemplu, mai sunt... Problematic mai e si un DSG iesit din garantie despre care habar nu am cum a fost folosit de proprietarul/proprietarii anterior(i).

Ce inseamna "de afara, la comanda"? Noua?

Valentin M., esti norocos pentru ca esti multumit de masina si nu vrei sa o vinzi. Eu nu mai sunt de multisor multumit de masina mea (in afara de consum) si de ceva vreme imi cultiv rabdarea pentru a putea lua alta care sa ma multumeasca multi ani de acum inainte pentru ca nu o sa o pot schimba prea curand.

A zis cineva ca masina e o investitie?

S-a ajuns la vesnica virgula concluzie: "foarte multi romani sunt prosti / fuduli daca e prea dur adevarul". De acord. Completarea mea ar fi ca majoritatea au carnet si merg cu masina pe strazi. :)

Link către comentariu

vis a vis de discutie am sa va dau exemplul meu..

acum am o cordoba 1.9 tdi buna dupa parerea mea. In concediu de vara trecuta am fost in spania si am inchiriat o masina foarte mica (suzuki alto de 0.9 litri). Va dau cuvantul ca eu care eram diselist inrait (cai, cuplu, dotari...) mi-am schimbat optica.Suzuki alto mica, conditii minime (AC+servo)consum exagerat de mic si viteza pan la 130 pe autostrada, zic eu suficient (si am facut 3200 km). Asa ca dragii mei ma mai gandesc la urmatoarea masina de care imi iau... Bafta si km multi :icon_thumright:

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Concluzia mea.Merita masina noua in cazul...in care o tii 10-12 ani(vorbesc din experienta "familiala");nu`mi spuneti ca sunt multi(ani) pentru ca sunt multi care iau de bune masini din 2000.Fosta masina a fost luata de noua in 96` si a fost vanduta in 2009,bineinteles la o valoare simbolica,dar si`a meritat pe deplin banii,desi nu avea mai mult de 150.000 km.Ideea nu e sa mearga mult....sa mearga cat ai tu nevoie.Acum golful are 2 ani;nici macar 1 leu bagat infara de revizii( 2 revizii in 22000 km),sunt sigur ca mai repede de 2019 nu va fi vanduta.Concluzia mea....cine isi cumpara masina noua are bani si sa o intretina(nu ma refer la castiguri neasteptate)pe cand cine isi ia un sh la 30.000 cand ea defapt e 99.000,exista riscul sa nu te bucuri intradevar de masina,sa nu spun altfel.

Link către comentariu

• 1 month later...

O2 FL 1.6 TDI, DSG musai, Business + multe dotari (23 daca imi aduc aminte bine, din care doar la 5 as renunta daca ar merita). Asta la masina noua. Daca as lua un sh (nu mai vechi de 4 ani si cu mai mult de 100 000 km reali) cred ca as merge spre un Passat.

Eu nu am gasit cu pachetul Dynamic din configurator (scaune sport) dar fara garda la sol coborata. Asta e doar un exemplu, mai sunt... Problematic mai e si un DSG iesit din garantie despre care habar nu am cum a fost folosit de proprietarul/proprietarii anterior(i).

.......

Si cu toate astea, mi-am luat o O2 SH. Nu are toate dotarile pe care le-as fi pus pe cea noua + satisfactia nu e la fel de mare, mai sunt si alte dezavantaje dar sunt si avantaje.

Sper ca nu voi avea probleme (deocamdata o am de putin peste o luna si totul e ok) astfel incat sa ma lecuiesc pe veci de sh-uri.

In functie de experienta pe care o voi avea cu masina SH, voi sustine si masinile noi si pe cele sh, sau doar pe cele noi.

Link către comentariu

Masinile noi nu mai sint ca acum 5-10ani...si nici dealer-ii ...

Sint pe forum cel putin 2 care-si vind masinile NOI dupa nici 2ani...de nervi, probleme nerezolvate pe garantie, etc...

Link către comentariu

• 1 month later...

eu daca as aveam bani mi-as lua masina noua pt ca nu merita sh

Link către comentariu

sigur merita o masina noua toti banii . eu asa am facut am luat noua si sunt foarte mandru ca am condus-o primul. si acum simt mirosul de nou dupa 1 an si 2 luni.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!