Jump to content

TRANSALPINA

vali_devill
 Share

Postare recomandată

Azi dimineata urma sa ma intorc pe Transalpina, din sud de data aceasta, insa: http://www.pandurul....oficial+inchisa

Poze cu portiunile de drum rau:

Se lucreaza la scurgerile de pe versanti intre Jina si lacul Tau:

dscn1644m.jpg

dscn1671kx.jpg

Dupa Sugag este portiunea aceea neasfaltata de 800m (conform siteului Transalpina) iar mie personal mi s-a parut un chin. Masina mea e destul de joasa, tocmai ce plouase la munte si pe acea portiune s-a facut aproape imposibila trecerea cu o masina normala (cu SUV nicio treaba), plus ca am prins o coloana de vreo 8 masini care veneau pe contrasens si am fost nevoit sa ii astept pe toti pana sa pot trece. In rest drumul spectaculos, o placere sa conduci, iar acele portiuni neasfaltate se uita instant, pe moment:)

dscn1673n.jpg

dscn1682z.jpg

Am strabatut tot traseul Transalpinei, adica incepand de la Jina pana la Novaci.

Modificat de undan
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parca mai scria cineva pe aici ... Novaci, Ranca si spre Voineasa... spre Jina/Sibiu e drumul ca mai sus...

Spre Voineasa sint gropi cu urme de asfalt :) ...glumesc :)

Link către comentariu

Eu am venit dinspre sebes, deci nu stiu cum e drumul intre sibiu si jina, de fapt nici nu am intrat in jina, doar am trecut pe langa, era un idicator spre jina undeva in jur de 10km daca nu ma insel. Eu zic ca 90% din drum este bun, nu mai e mult si il vor termina, cred ca prin august-septembrie va fi gata, cel putin carosabilul.

Link către comentariu

Transalpina este asfaltata toata, de la Novaci pana la Obarsia Lotrului.

De acolo, catre Sebes, nu s-a reasfaltat, dar drumul este foarte bun.

Am fost in august anul trecut... eu sper ca nu s-au apucat iar de sapaturi....

Modificat de klausu25
Link către comentariu

Pai tocmai ziceam, am pus si poze, sunt foarte multe portiuni in care s-a sapat pentru a se lucra la scurgerile de pe versanti, acolo opresti efectiv, dai a 1a si treci....mai mergi 100m, aceeasi manevra, altele sunt dupa curbe, daca ai vreo 50-60, frana in blana si dai a 1a. In rest, jos palaria.

P.S: portiunea asta ramane cea mai nasoala si cea de la Sugag spre Obarsia Lotrului unde sunt inca cateva sute de metri neasfaltati. Dupa Obarsia Lotrului drumul este impecabil, adica asa:

dscn1683v.jpg

Numai bine.

Modificat de undan
Link către comentariu

offff, ce natie suntem...... anul trecut era ca-n palma tot traseul... Nu puteau sa-i faca sistemul de scurgere de la inceput? Offf, neam de Dorel ce suntem....

Acuma o sa-l carpeasca acolo unde l-au sapat, covorul de asfalt n-o sa mai fie continuu si o sa apara imediat gropi.

Si uite asa stim noi sa facem drumuri...

Modificat de klausu25
Link către comentariu

Plus ca Dorel cand pune mana pe camion distruge tot ce-i iese in cale....aia circula cu 60-70 pe portiunile alea, arunca pietre, praf ca la raliu, trebuia sa tragi masina cat mai pe dreapta sa treaca Dorel sa nu urce pe tine. Oricum mai este ceva de lucru, dat fiind faptul ca nu peste tot sunt 3 straturi de asfalt, sunt locuri doar cu un strat, iar altele cu doua. Eu sincer incurajez lumea sa mearga cat mai repede, la anul s-ar putea sa nu mai fie Transalpina de acum (in sensul negativ).

P.S: Ajungi la 2145m si uiti de toate portiunile de drum rau, de Dorel si camionul lui, de grijile de acasa, etc....peisajul merita tot efortul !!!

Modificat de undan
Link către comentariu

Nu pot sa cred!!!! Am facut traseul cand nu era asfaltat! In 2010, incepusera lucrarile si apucasera sa toarne ceva asfalt, insa foarte putin pe la Ranca) Minunat, ce sa zic, frumos peisajul.

Anul urmator, l-am refacut. Era asfaltat in totalitate, super asfalt.

Acum ce facem? Il stricam iar? Doamne.....

Link către comentariu

Cica 350mil de euro s-au investit pana acum :RO flag:

Link către comentariu

mda, se poate.

Am auzit ca in zona Ranca are si madam' Udrea ceva interese. Asa mi-am explicat ca intr-un an de zile au transformat drumul ala forestier intr-unul asfaltat.

Acum daca i-a cazut "guvernul", lucrarile nu mai avanseaza la fel de repede si bine....

Link către comentariu

In schimb poate avem o sansa cu Ponta, zicea un nene de la o pensiune din Ranca ca ar fi din zona stimabilul domn Ponta....asadar s-ar putea totusi sa se mentina drumul.

Link către comentariu

De la Obirsie numai spre Voineasa stiu ca era fara peripetii...

Spre Sugag , Jina si anul trecut era in lucru pe portiuni...mai ales prin sate unde sapasera santuri de pe o parte pe alta...

S-a terminat Novaci Obirsie ? De montat parapet etc ?

Link către comentariu

Nu. Drumul este inchis intre cele doua puncte. Cine alege sa traverseze, o face pe propria raspundere....cu alte cuvinte, nu te opreste nimeni, de altfel sambata cand am trecut eu am vazut acel indicator cu "drum inchis"....cu atentie se poate circula fara probleme, drumul este foarte bun, insa lipsesc parapetii si semnele de circulatie.

Link către comentariu

Am citit ce ati scris dar am ametit de tot... :)

Weekend-ul care vine as vrea sa fac Transalpina pe venind dinspre Sibiu pe varianta Sibiu-Saliste-Dobra-Obarsia Lotrului-Ranca-Novaci-Targu Jiu.

In afara de acel km neasfaltat intre Obarsia Lotrului si Dobra - care se mentioneza si pe transalpina.biz - mai sunt alte probleme pe acest traseu?

Multumesc.

Modificat de loghy
Link către comentariu

Este mentionat la postul cu numarul 351, respectiv 355 pe pagina anterioara....mai clar de atat nu pot fi, imi pare rau.

LE: Dinspre Sibiu nu stiu cum e drumul, eu am venit de la Sebes...

Bafta.

Modificat de undan
Link către comentariu

Multumesc undan
Inteleg ca drumul este ok cu exceptia sapaturilor facute pentru scurgerea apei si a portiunii neasfaltate mentionate si pe site.
Link către comentariu

si mai sunt cateva portiuni, unde s-a surpat sensul dinspre prapastie. nu sunt lungi, nu cred ca cea mai lunga portiune are mai mult de 2 metri. si sunt semnalizate cu gramezi imense de pietris...deci nu se pot rata

Modificat de CrW
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut . Aproximativ in cat timp se parcurge Transalpina ...Sebes - Ranca - Novaci ? Plec in concediu si am in traseu si zona respectiva . Multumesc !

Link către comentariu

Pentru cei care aleg traseul Voineasa-Obarsia Lotrului sau Voineasa-Petrosani, inarmati-va cu nervi de otel. Singurul lucru bun este noua partie de schi si telegondola de la Obarsia Lotrului.

Stima

Link către comentariu

Chiar asa de rau e drumul?

Zicea cineva ca a fost cu SKoda RS suspensie sport si a fost decent...ma rever pe Voineasa ...

Chiar ma intereseaza ... in iulie am sa bat si eu Transalpina la greu...stau 1 saptamina pe la Straja...sau la Ranca, Voineasa, Novaci...oricum in zona, inca nu m-am hotarit unde...

Apropo recomanda cineva cazare prin zona Transalpina ?

Link către comentariu

Moog, sunt implicat direct in noul plan turistic din zona Obarsiei iar drumul de la Voineasa pana acolo, este jalnic. Pe Transalpina stiu ca au fost cei de la Romstrade care s-au ocupat de reparatii iar acum vreo 2 luni traseul era acceptabil. Singurul hotel mai rasarit din zona, il gasesti in statiunea Voineasa si se numeste "Zan" http://www.zanhotel.ro/ , este destul de piperat dar dispune pe langa altele si de o piscina interioara foarte cocheta.

Stima

Stima

Link către comentariu

Se merge miercuri intr-o tura pe transalpina,asa sa luam aer...se baga cineva?

Cazare se gaseste in zona transalpina garla la ranca...

Noi ne intoarcem seara.

Brgds

Link către comentariu

Multumesc Adriane pt info...nu vreau cazare de 4 stele ma multumesc cu un pat curat, dus si o masa decenta :)

Link către comentariu

Am fost in weekend pe Transalpina, de la Petrosani la Ranca. Drumul este, per ansamblu, bun. Pe portiunea Cabana Mija (Jiet) - Cabana Groapa Seaca sunt problemele cele mai mari, cu portiuni de drum cu gropi sau pietruite (cam 4-6 km), in rest asfaltul este perfect. Se lucra pe Transalpina, in unele zone la subtraversari (cam 2-3 maxim), la turnarea stratului 2 si al celui de uzura, si la stabilizarea drumului. Mentionez ca am urcat 2 adulti si un copil, cu VW Polo din dotare, o masina destul de joasa, dar nu am intampinat nici un fel de probleme. Peisajul merita vazut, pozele nu descriu nici macar pe aproape pitorescul acestuia, iar simplul fapt de a te afla cu masina pe coama, la peste 2000 de metri, iti ofera un sentiment unic. Singurul regret a fost cand, parca neasteptat de repede, am vazut in fata noastra, in vale, statiunea Ranca...

Link către comentariu

Sarumina boierule...mai linistit putin :)

Las copilul in tabara la Straja, eventual nevasta pe la o cabana si am de gind sa bat toata zona... o saptamina cred ca ajunge :)

Cabanele de care ai zis in ce stare sint sau ai trecut in viteza pe acolo ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!