Jump to content

Carpatica SA

Al Bundy
 Share

Postare recomandată

PTDA: :icon_thumright: La Astra am si eu rca,casco,apartament. La carpatica are un prieten probleme cu ei,a intrat cineva cu asigurare carpatica in el

,noroc ca are casco la Allianz Tiriac si maine o baga pe casco.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ar fi sa leg strict dupa pret,as face si eu la cea mai ieftina firma (probabil carpatica), nu neaparat din respect pt colegii de trafic...poate mai mult pt banii care imi raman in buzunar.

dar NU fac la ei pt ca nu vreau sa cotizez la o firma asa de nesimtita.

vinovata este firna,nu cel care are rca la ei; acesta e vinovat indirect...nu il pot trage la raspundere.

pot doar sa doresc pagube intre asigurati carpatica,in felul asta cineva care este acum client,la anul sigur va apela la alta firma. si asa dupa sute de masini lovite poate ajunge si firma asta de fecale fara clienti.

traiasca intelegerea amiabila :))

Link către comentariu

Adishoru:Iti ajung aia 9000Ron?Accident asemanator am avut si eu in 2005 ,la mine a fost numai aripa stanga spate,noroc de zapada ,m-a lovit si m-a intors la 180' .Problema a fost alta , mi-a strambat puntea ~2grade si am descoperit abia dupa ce a inceput sa-mi uzeze cauciucul spate.La reprezentanta nu mi-au verificat geometria,a costat reparatia pe factura 22 milioane atunci.Verifica si geometria rotilor pentru orice eventualitate,ai treaba acu ,pacat de masinuta.SUCCES

Link către comentariu

la reprezentanta nu-ti ajung 9000 lei nici pentru schimbarea uleiului :))

sunt destule service-uri care lucreaza constiincios, problema este ca trebuie sa le gasesti, apoi mai trebuie sa stimulezi pe cei care lucreaza direct la masina ta, ca sa faca treaba cum trebuie.. etc

Link către comentariu

eh e o ironie, stim cu totii ce preturi exista la reprezentante :)

merita numai daca ai masina in garantie, atunci da, te duci frumos si iti repara masina

Link către comentariu

Daca te duci si pe la dezmembrari si ai vopsitor priceput eu cred ca iti si raman bani. 4 elemente de vopsit...2000lei,oglinga 150-200lei... Usa fata,spate,aripa,montaj...ar trebui sa se incadreze

Link către comentariu

Imi ajunge, mi-a mai si ramas :)

Am gasit la un baiat (la un moment dat era pe forum) care se ocupa de desmembrari Golf 4, toate cele necesare, usi, prag + stalp + aripa spate, punte, oglinda, 2 arcuri spate, set placute frana fata+spate aproape noi, scrumiera spate, suport de pahare spate - astea toate le-am luat cu 2150 lei.

Manopera + vopsit in service = 3200 lei

Modificat de Adishoru
Link către comentariu

Nu mai stiu preturile ,oricum la vremea lui ianuarie 2005 erau scumpe cu draci.

E foarte bine ca ti-au ramas si bani care sa-ti compenseze stresul si drumurile prin service.

Drumuri bune si fara evenimente neplacute iti urez. :icon_thumright:

Link către comentariu

evident ca ma rog zilnic sa nu ma loveasca vreunu cu carpatica, dar ce sa-i faci, intr-o tara unde toate sunt scumpe, te mai limitezi la ce poti.

am salar de 2000 ron, nu de 2000 euro, daca as avea salar ca prin europa, nu as mai cauta cel mai bun chilipir chiar si la RCA

nu incerc sa ma scuz, dar prefer sa merg constiincios decat sa fac buzunarul mare la asiguratori

Pai eu am mult mai mic salarul decat al tau ... si cred ca si asigurarea mai scumpa (motor 1.9) si totusi am facut la Astra ... ca sa nu am probleme in caz de un accident

Modificat de Alungatu
Link către comentariu

ciudat,eu am cautat odata si cea mai ieftina era la astra (unde si am). alta data carpatica avea polita mai ieftina cu vreo 20 lei.

la cat de nesimtit sunt,prefer sa dau 20 lei in plus decat sa le fiu client.

Link către comentariu

Cele mai mici sint la Euroins si Carpatica...de vreo citiva ani... de aia sint f multi acolo...si topicul asta cu multe pagini :)

Link către comentariu

mi-as face rca carpatica si intr-o luna,cu o dacie de remat as lovi usor numai masini scumpe. sa ii pun sa plateasca ceva substantial pe acesti distinsi asiguratori...

Link către comentariu

Cineva povestea ca s-a trezit dat in judecata de pagubit...a reparat-o pe Casco si a cerut diferenta de la cit a dat Carpatica la valoarea reala...

Habar nu am care e metoda si daca e legal...si daca se poate contracara asta...

Link către comentariu

pai daca a reparat-o pe casco, pagubitul nu mai are nici o treaba. Din momentul acela se descurca companiile de asigurari (RCA si Casco).

Link către comentariu

Asa ar fi corect, dar daca RCA-ul a acoperit numai partial cheltuiala cine pe care da in judecata pt diferenta?

Ma refer dpdv legal...

Link către comentariu

Compania la care ai asigurare Casco face demersurile pt recuperarea sumei. Defapt, nu ii da in judecata pe cei de la RCA, ci le prezinta doar devizul. Gandeste-te ca ei fac chestia asta zilnic de sute de ori. Unde s-ar ajunge daca s-ar deschide proces pt fiecare caz? Companiile de asigurari au o relatie de colaborare destul de stransa

Link către comentariu

Si daca cei de la RCA zic ca devizul e prea mare si le plateste doar partial ?

Link către comentariu

Teoria Carpatica are un sambure de adevar: Aripa si usa de exemplu pe care asiguratul Carpatica ti le-a indoit recunosti ca au avut 7 ani vechime? Atunci de ce pretinzi sa-ti cumparam unele noi? De ce nu te multumesti cu unele second hand de o vechime comparabila cu cele lovite? ( Am dat un exemplu intamplator fara legatura cu nimeni)

Daca accepti acest "adevar" si daca nu pretinzi sa-ti faci masina la reprezentanta, si daca spui ca o faci in regie proprie si accepti suma mica aprobata de ei, Carpatica este cel mai bun prieten al tau, vezi banii rapid, si daca repari masina la un service de cartier mai ramai si cu bani.

Link către comentariu

Teoria e de kkt....

In cazul meu particular piesele erau originale , BUNE , like new, vopseaua si lacul originale nu niste kkturi facute in China din tabla gata ruginita si o vopsea scursa data de un Dorel roman...

Sa mai zic ca farurile originale nu se comparau nici pe departe cu kkturile Depo de prin "talciocurile" noastre care se vor depozite de piese auto...

Eu nu am vrut sa fiu tamponat ... vreau sa o repar sa ajunga la fel cum era...

Nu e deajuns ca ramin multe zile fara masina, trebuie sa imprumut una sau sa dau bani pe taxi???

Eu ca pagubit cu ce am gresit???

Tot in cazul meu particular ...eu STATEAM (dicatelea eram oprit si dadeam prioritate) linistit intr-o intersectie cind a intrat altul in mine...

Mai ramii un kkt cu bani...poate daca esti multumit cu niste piese SH si o vopsea de 2 lei data cu trafaletele...

Link către comentariu

Eu cand platesc, nu comentez suma ceruta de asigurator.

Cand inchei asigurarea, nu-mi face nici o reducere ca masina-i veche sau mai stiu eu ce altceva.

Dar cand trebuie sa te despagubeasca ei, le moare vaca....

Hai sa fim seriosi, la noi nu e "asigurare" e o alta hotie pe fata. Nu toate, dar aproape toate firmele de asigurari, asta fac.

Link către comentariu

Teoria Carpatica are un sambure de adevar: Aripa si usa de exemplu pe care asiguratul Carpatica ti le-a indoit recunosti ca au avut 7 ani vechime? Atunci de ce pretinzi sa-ti cumparam unele noi? De ce nu te multumesti cu unele second hand de o vechime comparabila cu cele lovite? ( Am dat un exemplu intamplator fara legatura cu nimeni)

Daca accepti acest "adevar" si daca nu pretinzi sa-ti faci masina la reprezentanta, si daca spui ca o faci in regie proprie si accepti suma mica aprobata de ei, Carpatica este cel mai bun prieten al tau, vezi banii rapid, si daca repari masina la un service de cartier mai ramai si cu bani.

Atata timp cat usa mea era originala, am pretentia la una identica. Cum adica second hand? Eu am cumparat masina de noua. Sa imi puna usa SH?? Plus ca masina mea in cei 6 ani de existenta a fost reparata numai in reprezentanta. Vine idiotul de la Carpatica sa imi spuna sa ma duc la service-ul Schwarz din Cluj ?? Acest service este cel cu care lucreaza carpatica in Cj si in acelasi timp acolo fac si constatari. Este un gunoi de service. Pai eu am pretentia ca in masina mea, atunci cand este la reparat, pe volan si pe scaunul soferului sa se puna husa, daca se lucreaza sub capota, pe aripile fata sa se puna husa ca sa nu imi zgarie vopseaua cand se freaca ei cu salopetele de masina. Masina mea nu e un harb pe care il repar unde nimeresc, cu piese de calitate indoielinica si Sh si mai ales nu de catre mecanici neinstruiti care "se baga" la orice masina. Vreau ca atunci cand astept masina in service, sa am unde sa stau la caldura, sa beau o cafea, sa am internet. Service-ul Schwarz nu imi ofera nimic din cele enumerate mai sus, nici macar nu protejeaza masina cand lucreaza la ea. Mecanicii sunt murdari si aroganti, injura, striga unul dupa celalalt prin curte. Acesta este prototipul service-ului mizerabil comunist in care parca se repara camioane si tractoare, nu masini de 25000 EUR. Masina mea are o singura zgarietura, cea descrisa in posturile de mai sus. Unde ma trezesc daca scot masina din service cu inca 3 zgarieturi si holograme pe aripa fata pt ca se apleaca peste ea ca sa lucreze la motor si o freaca toata?

Modificat de PTDA
Link către comentariu

Intr-un final am primit rezolutia data de cei de la Carpatica.

Se pare ca in mintea lor sunt necesari 400 ron pentru reparatii. Repet: pentru indreptat , kituit si revopsit 2 elemente, o aripa si o usa (+ colantate amandoua) ei considera ca ajung 400 ron.

Pasul urmator este sa merg la instrumentare dosare dauna, la Unirii, sa imi dea devizul de reparatii , sau sa le spun ca vreau sa imi vireze aceasta suma.

WRONG!!!! Nu o sa accept nici o varianta, in schimb am sa le pun pe birou o sesizare datata se semnata, ca sa fim legali nu?, in care o sa le cer frumos sa reevalueze pagubele si sa revina catre mine cu un alt raspuns, de data asta civilizat, fara sa ne batem joc. Se poate completa si pe site o sesizare, o sa o fac si pe asta. La sesizarea scrisa vor fi obligati sa raspunda in termenul legal de 30 de zile, si bineinteles ca le voi cere un numar de inregistrare/intrare in corespondenta lor interna.

Traim in Romania dar totusi nu vreau sa ii lasam sa faca ei ce vor. Sa se mai faca macar din cand in cand si voia celor cinstiti si mai ales nevinovati.

Iata in cintinuare cateva fragmente adunate de pe CSA.ro:

"

Despăgubiri acordate în temeiul asigurării RCA

În conformitate cu legislația în viigoare, asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.

Fără a se depăşi limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în condiţiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a poliţei de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:

• vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;

• pagube materiale;

• pagube consecinţă a lipsei de folosinţă a vehiculului avariat;

• cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.

Partea pagubită are dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse vehiculului și înainte de efectuarea reparației acestuia.

Asiguratorul RCA are obligația de a stabili cuantumul despăgubirii la valoarea prețurilor practicate de către unitățile de specialitate sau prevăzute în cataloagele de specialitate astfel încât despăgubirea primită să-i permită pagubitului efectuarea reparațiilor.

Reamintim totodată faptul că, în orice situație, păgubiții au posibilitatea de a efectua reparația la orice unitate reparatoare doresc, indiferent dacă aceasta se află sau nu pe lista service-urilor cu care societatea de asigurare are încheiate convenții de colaborare.

Asiguratorul RCA are obligația de a efectua plata dosarelor de daună, în maxim 10 zile de la data depunerii ultimului document necesar stabilirii răspunderii și cuantificării daunei."

Link către comentariu

hmm.... parca am spus ca se va intampla asa,cateva pagini in urma.

din cei 800 lei la care te asteptai ai primit jumate; destul de naspa,nu?

acum ca esti in postura de "victima" a Carpatica,iti vei mai prelungi asigurarea la ei? poate la fel s-a gandit si cel care te-a lovit,daca nu mai facea la ei si facea RCA undeva la o firma serioasa (da,platea 10 lei in plus- o avere), acum erai cu elementele vopsite,la uscare intr-o cabina.

ei bine...acum pierzi timp si nervi sa te certi cu ei pt niste bani in plus. la asta se ajunge in majoritatea cazurilor cu daune pe rca carpatica.

mai sus spuneai ceva de genul "nu ma consider vinovat ca am facut rca la ei".

mai gandeste-te in cele 30 zile cat astepti raspuns/dai telefoane la care nu ti se raspunde si faci drumul casa-service-unirii pe banii tai.

sa ne tii la curent cu solutionarea cazului :salut:

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!