Jump to content

Geamuri electrice - probleme

deathwish
 Share

Postare recomandată

@ubyOne-cum a spus si colegul mai sus, intalneste un obstacol si se opreste.sunt multye variante.poate e mizerie acumulata pe rama usii(puitin probabil), poate o clema e crapata si cand geamul pune presiune pe sistemul de ridicare clema nu face fata si il opreste.mai este posibil ca din shufa sa se fi rupt un fir-doua care sunt in melc si alea blocheaza alunecarea shufei pe canal si de aceea.cel mai bine este sa dai jos sa demontezi.u face niciun crantanit nimic?chiar si aproape insesizabil?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok...ms mult de raspunsuri...o sa ma uit zilele astea la el... :offtopic:

Link către comentariu

util intr-adevar topicul... felicitari. Insa la pozitia 26 nu e necesara soaterea clipsurilor (cele 6 care sustin instalatia electrica) din panoul metalic. Cablurile sunt legate de clipsuri cu coliere de plastic. Se taie colierele si ulterior se inlocuiesc cu altele.

post-16527-1223212861_thumb.jpg

Link către comentariu

Sa tai colierele presupune mai mult efort decat sa bagi mana si sa impingi de ele afara. Nu mai vorbesc de pus la loc, plus ca exista riscul atunci cand tai sa ciupesti cablurile ... :D

Link către comentariu

Cand dau sa se ridice geamul, cam pe la un sfert din cursa pe care o face geamul se aude p

Link către comentariu

Acel "pac-pac" l-am auzit si eu constant, cu 2-3 saptamani inainte sa-mi pice macaraua.

Link către comentariu

Acel "pac-pac" l-am auzit si eu constant, cu 2-3 saptamani inainte sa-mi pice macaraua.

lasa ca eu n-am auzit pac pac si mi-a picat geamu:|

Unde ti-ai rezolvat problema?:P

Link către comentariu

Mda .. deci .. e de verificat :P cat costa aceste reparatii? ca sa stiu la cat sa ma astept ..

Link către comentariu

de vreun an imi tot pocane cand deschid sau ridic geamul si nu mi s-a intamplat nimic pana acum :blink:

Modificat de fifinelu
Link către comentariu

Eu o sa o verific in weekend la un service :) ca parca n-as vrea sa raman cu geamu in portiera :blink: nu de alta .. da daca mi se intampla asta cred ca o sa dorm in masina o noapte :)

Link către comentariu

Eu o sa o verific in weekend la un service :) ca parca n-as vrea sa raman cu geamu in portiera :blink: nu de alta .. da daca mi se intampla asta cred ca o sa dorm in masina o noapte :)

razi u razi da aia fac eu la noapte:|sper sa rezolv repede:(

Link către comentariu

Aoleu, chiar azi ti s-a intamplat ? ma gandeam ca e done-deal la tine :blink: credeam ca o rezolvasei deja .. naspa .. iti urez somn "usor" si la propriu si la figurat, sper sa nu ai probleme si .. bafta la reparat :)

Link către comentariu

ms..acum incerc sa vad pe unde o pot repara.oricum bafta sa nu o patesti!salut si nb

Link către comentariu

Nu neaparat. Poate sa fie si de la mizeria adunata pe canalele unde culiseaza gaeamul. Lasa geamul jos si curata acele canale :biggrin:

Link către comentariu

O sa incerc si asta ... daca tot o sa mai faca asa ... ma duc sa-mi schimb macaraua ca vad ca nu e de gluma ... aiurea rau chestia, chiar nu credeam ca e posibil asa ceva :P (sa te trezesti cu geamu cazut :biggrin:) In caz ca trebuie sa schimb ... are cineva un pret actualizat ? (ma refer la ceva de genu .. intamplare 4 luni vechime maxim) manopera + kit. Va multumesc.

Modificat de Sergiu.B.
Link către comentariu

:) ei uite ca eu am reusit sa le tai fara sa ciupesc cablurile (vezi foarfecele)... si toata treaba asta a durat doar un minut, fara sa mai trebuiasca sa stau in pozitii incomode, sa tin panoul metalic cu o mana si cu cealalta sa imping clipsurile (am incercat si asta si, crede-ma, presupune mult efort)... dar poate unora le place sa se scarpine la urechea dreapta cu bratul stang.

Link către comentariu

Banuiesc ca pe casco nu merge facuta reparatia nu ? :D

Link către comentariu

Pacanitul despre care vorbiti, e una din simptome. Urmeaza :

Geam cazut in usa

In mod sigur urmeaza Geam cazut in usa.

Problema e de la clemele de plastic care prind geamul de cablul ce urca si coboara geamul.

Exista un kit de reparatie ce contine noile cleme de metal pentru asta la aproximativ 180 de lei.

Problema se poate rezolva relativ usor si in garaj in cam 2-3 ore.

Succes

Link către comentariu

Exact asa am patit la ambele geamuri pe fata, au pacanit inainte sa cada in usa

Pe langa chitul de reparatie de 140 Ron pe care l-am achizitionat de la Porsche pe geamul din stanga, mai exista o varianta mai ieftina la VOLKSPARTS - magazin in Dr. Taberei (vad ca esti din Bucuresti) si prezent aici pe forum, de unde am luat doar clemele cu 50 RON, care intadevar sunt din plastic

Cu atentie ti le posti schimba si singur, exista pe forum un DIY

Bafta

Link către comentariu

Pentru a evita caderea geamului, va spun din experienta, am schimbat acum o luna pe partea dreapta geamul care a dat ceva semne din cauza mersului cu el deschis prin damburi si denivelari si de asemenea din cauza inchiderii portierei cu geamul deschis. Acum deja da semne ca ar fi pe punctul sa cada din nou, si nici nu l-am utilizat decat foarte rar, precizez montajul a fost facut in fata mea.

Link către comentariu

Intrebare pentru cei care au patit sa le cada geamul in portiera...Cind a cazut acesta era intredeschis sau pur si simplu cind l-ati comandat pentru deschidere/inchidere acesta a cazut? Poate cind ati trintit usa? Merci

Link către comentariu

Cand mi-a cazut era deschis pe jumatate si am luat o curba si o groapa si a cazut pur si simplu, nu am incercat nici sa-l deschid, nici sa-l inchiud. Dar cred ca e posibil si in sarcina sa cada.

Link către comentariu

O masura temporara pe care am avut-o si eu ca sa pot umbla cu masina.... aici :angry: Nu a cazut ci nu s-a mai ridicat dintr-o data. Dupa ce am desfacut ce era de desfacut pe acolo am vazut clemele alea din plastic ca-s rupte.... Am facut comanda la un kit reparatie si pana a venit am pus termopane :) Am lasat inchiderea pe fir ca sa pot inchide masina si sa am alarma la ea.

Culmea e ca partea dreapta s-a dus desi mai mult folosesc doar geamul de la sofer. Am facut rost de 2 cleme din plastic si le am de rezerva in caz ca o sa cada si partea stanga.

Nu costa foarte mult si nici foarte mult de lucru nu e la reparatie dar iti mananci nervii.

Modificat de Aerofan
Link către comentariu

Buna ideea cu "termopanele" eu chiar ma gindeam ce se poate face daca ti se intimpla asa ceva si esti departe de casa iar asta este o solutie. Oricum mi se pare cam nesanatos sa trintesti usa cind geamul e coborit sau, cum a spus si liviud mai sus, sa iei o groapa cu geamul deschis

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!