Jump to content

Geamuri electrice - probleme

deathwish
 Share

Postare recomandată

TM11VHT - la fel am patit eu dupa ce am schimbat macaraua stricata cu una noua, geamul de la jumatatea cursei in sus se ridica mai greu, cu toate reglajele pe care le-am facut nu am reusit sa-i dau de cap. Acum imi ramane doar sa cred ca macaraua noua nu ridica uniform din ambele parti sau nu se potriveste la fel de bine ca cea OEM. Daca gasesti rezolvare, let me know. Mersi

Daca te ajuta cu ceva, kit-ul m-a costat 200 ron la Volksman

Modificat de h3llboy
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

h3llboy, maine desfac usa sa vad ce se intampla pe-acolo. revin cu date, eventual o solutie. eu credeam ca o macara noua ar rezolva problema, dar tu spui ca dupa ce ai schimbat-o a aparut...

Link către comentariu

Si eu am crezut la fel, bine, in principal s-a rezolvat problema a ramas doar urcatul acela mai greu, in rest totul s-a potrivit. Astept pareri, spor la lucru! :icon_thumright:

Link către comentariu

am desfacut, era o clema rupta. am lipit cu bison epoxy metal, pana maine se intareste. am gasit macara completa la magazin cu 250 lei, dar imi aduc din germania doua bucati si le schimb la ambele usi din fata. sper sa reziste lipitura pana ajung macaralele noi.

Link către comentariu

si la mine s a intamplat durerea cu clemele acelea si mam hotarat sa iau macaraua cu totul de la Volksman(200 ron).Ieri am cumparat kitul de raparatii si l am si montat cu ajutorul unui prieten, dar va spun ca a cam durat toata operatia de schimbare a macaralei si in final reglajele geamului care te cam chinuie,dar pana la final a fost ok si geamul urca si coboara f bine.

Modificat de iulica123
Link către comentariu

Salutare! Am avut aceeasi problema cu geamul stanga fata(mi-a picat in usa). Clemele alea de plastic s-au rupt. Mi-am achizitionat o macara noua si am inlocuit tot ansablul. Am pus fata de usa la loc si toate mufele si cablaraiele. Dupa aceea am observat ca geamul nu culiseaza la maxim jos. imi ramane cam 1 cm vizibil din el.

Computerul de bord imi da eroare ca : "motorul stanga fata nu lucreaza in parametrii normali(nu face cursa completa) (traducere libera) sau motor nereglat".

Tin sa precizez ca reglajul l-am facut(cred si sper) respectiv geamul prins in cleme prin cele 2 guri de vizitare si verificat daca se inchide complet.

Mai trebuia sa fac ceva? Cum se face si reglajul geamului pentru a nu-mi apare eroarea asta pe computerul de bord de fiecare data cand folosesc geamul(eroare stergand-o din memorie).

Multumesc mult

Link către comentariu

cam 1 cm imi ramanea si mie dupa ce am pus totul la loc. resetarea memorie din butoane nu a functionat, asa ca, acuma dimineata, am desfacut borna (-) de la baterie si am lasa-to deconectata vreo 5 minute, dupa care am pus-o la loc si am coborat/ridicat geamurile din cheie (asta ar trebui sa reseteze ca lumea memoria), dupa care geamul s-a deschis complet, nu mai este vizibil cand il deschid complet. incearca sa faci asta, sunt sigur ca va merge bine

succes!

Link către comentariu

Am ajuns si eu exact in aceeasi situatie neplacuta...de a sta cu geamul lipit cu scotch.. :Driver:

Un lucru nu am inteles din discutiile de pe acest topic..ce e mai avantajos..mai convenabil..cumpararea acelui kit de reparatii sau a unei alte macarale?

Si..o rugaminte mare..off-topic..sunt cam 'blocat' in Rm. Valcea o perioada..ma poate ajuta cineva din zona pentru rezolvarea acestei probleme?

Multumesc.

Modificat de nesfarsit
Link către comentariu

• Administrator

Eu zic sa mergi la dealerul vw si sa-ti cumperi un kit de reparatie.

Link către comentariu

VW in germania vinde si clamele metalice separat. eu mi-am comandat de acolo. incearca la vw in zona ta, poate dau si ei clamele fara kit/macara.

Link către comentariu

De ieri ma tot lovesc de o problema.

Sper sa nu conteze prea mult ca la mine e vorba de un A3, deoarece sistemul am inteles ca ar fi similar cu cel de la Golf, iar pe subforumul Audi nu am gasit discutie despre geamurile electrice.

. Alaltaieri am umblat prin oras, geamul de la sofer functiona normal. Azi dimineatza, insa, cand sa plec, geamul nu mai cobora. Se auzea cand apasam pe buton ca declansa, insa geamul nu se misca. Am incercat si din cheie sa il cobor, insa coborau doar celelalte 3.

. Am dat fata de usa jos, am demontat carapacea de la motoras si i'am facut proba asa, a inceput sa se miste geamul (eu am presupus initial ca ar fi ramas intepenit), am montat la loc carapacea la motoras, am pus fata de usa la loc, toate cablurile la locul lor ...

. Insa abia dup'aia am observat noua problema si anume: acum, ca sa cobor geamul, trebuie sa trag in sus de buton si nu coboara decat 1-2 cm la o actionare. Daca'l las jos de tot, insa, la urcare (trebuie apasat pe buton), urca pana sus daca il tin apasat (nu mai merge pe impuls)

. Ma gandesc ca s'or fi inversat cumva ceva polaritati ... insa e ciudat, ca din modulul de comanda pentru geamuri celelalte 3 functioneaza normal (apas ptr coborat si trag pentru urcat)

S'a mai lovit cineva de problema asta? Aveti ceva idei despre ce s'ar fi intamplat de fapt? Ce ar fi de facut?

Multumesc!

Modificat de andrei0241
Link către comentariu

Am luat ieri o usa (stanga fata) de la dezmembrazi. Am montat-o la mine dar nu merg geamurile din butoane doar daca le dau jos cu cheia de la iala si nici oglinzile nu functioneaza.

Difera instalatia daca are incalzire in oglinzi ....sau sau difera ceva relee?

de unde ai luat-o si la ce pret

mersi

Link către comentariu

Nu se pricepe nimeni la partea electrica, sa ma ajute cu problema de mai sus?

O scanare cu Vag-Com ar fi de vreun ajutor?

Link către comentariu

Bineinteles ca ne mai pricepem, dar studiind schema electrica si partea mecanica a usii nu-mi dau seama cum s-au inversat comenzile. O scanare ar putea fi de ajutor.

Link către comentariu

Pai si eu ma mir, pentru ca nu am facut altceva decat sa dau fata de usa jos si sa o pun la loc. M'am uitat la fire, nu sunt sectionate sau macar dezizolate si sa faca pe undeva atingere. Cum as putea face proba sa vad daca buba e din modulul de comanda? Ma gandeam sa inchid circuitul cumva ... print'un fir direct ... insa nu stiu pe care pini sa fac legatura si nici ce risc sa se intample ...

Iarasi nu inteleg de ce cand dau sa cobor geamul nu coboara decat in trepte de cate 1-2 cm, insa la urcare urca tot doar tinand apasat.

Link către comentariu

Obsy, gaura aceea de vizitare se vede desfacuta in poza 2 din postit-ul anterior sau in poza atasata. Geamul este coborat maxim. Problema este ca acolo nu este nici un surub ci soar un fel de nit

de plastic. Pe fata inca nu am desfacut dar toate tutorialele ce le-am gasit pana acum erau doar pentru fata. Pe spate nu a desfacut nimeni ??? :))(

imag0077wj0.th.jpg

Dupa cum spuneam mai sus la usa din spate NU SUNT CLEME CU SURUB! Nici eu nu am stiut cum sa o scot, dar intr-un final m-am luminat. Acea clema de plastic este formata din 2 cilindri. Unul mare si unul mic. Cel mare intra in geam (atentie mare) si cel mic il preseaza pe cel mare.

Se demonteaza astfel:

Se baga un surub de 5 in cilindrul mic si se trage afara, asa cum procedezi cu tirbusonul la sticla de vin ;) (se poate si impinge dar e mai complicat). Odata scos cel mic se procedeaza la fel cu cel mare dar cu un surub de 8 si trebuie tinut geamul. Acum geamul este liber. Se ridica sus.

Montarea se face astfel:

Cu geamul ridicat in partea de sus (nu din macara, macaraua este jos la gaura de vizitare) eventual cu panoul macaralei dat jos, se introduce cilindrul mare in geam, apoi cel mic sa preseze pe cel mare. Apoi se monteaza panoul cu macaraua, si se lasa usor de geam in jos pana cei doi cilindri ajung la clema unde se apasa usor in jos pana face click.

Cam asta e , sper ca v-am fost de ajutor.

@marrio Nu vei putea da jos panoul pana nu desfaci cele 3 nituri de plastic (stg in prima poza). Ele tin legat panoul de broasca. Broasca nu o vei putea scoate doar dupa ce demontezi sina pe care culiseaza geamul. Pt niturile de plastic bate cu un cui mai gros in mijlocul lorsi le iese miezul. Bafta!!!

Modificat de hremus
Link către comentariu

• Administrator

Sistemul de actionare a geamului are o protectie. La intalnirea unui obstacol cursa se intrerupe si geamul coboara aprox 15 cm.

O problema asemanatoare:

Probleme Geamuri Electrice, geamul urca si coboara de capul lui dupa cateva actionari ale butonulu

Link către comentariu

Am cititi si ce scria pe topicul ala (multumesc, last, ptr link), insa tot nu prea seamana cu ce am eu ...

O sa incerc sa deconectez bateria si sa ii dau sa'si rememoreze pozitiile de min si max ptr geamuri, din cheie.

Partea ciudata e ca acum chiar daca dau din cheie sa se coboare sau urce toate geamurile, cel de la sofer nu reactioneaza ...

Link către comentariu

Salut...are cineva idee cam cat este un motoras pt masina din semnatura,nou sau la dezmembrari...? Ms mult.

Traiti !

Link către comentariu

Salut...problema...dau geamu' jos de la portiera fata stanga,cand il ridic,se ridica cam 80 la suta si se opreste,daca il ajut cu mana,se ridica pana sus...Eu m am gandit ca este motorasu' de vina,sper sa n am dreptate,voi cam ce ziceti ???

Link către comentariu

Nu e motorasul, intra in functiune un sistem de protectie deoarece geamul urca greu, agata in ceva.

Link către comentariu

Doar se opreste sau si coboara mai jos dup'aia? Oricum, de la motoras nu prea are de ce sa fie. Daca era acesta de vina, nu iti mai urca deloc sau ff greu

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!