Jump to content

Ce trebuie verificat cand cumperi o masina SH?

lautrec
 Share

Postare recomandată

Daca nu terminati cu discutiile astea ofuscate, eu n-am nicio problema sa aplic Regulamentul.

Pastrati discutia in limitele bunului simt si incetati cu atacurile la persoana.

Multumesc pentru intelegere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut pe toti! Sunt nou pe acest forum  si vreau  sa adresez cateva intrebari   celor mai vechi, cu mai multa experienta in domeniul vw.  In primul rand sa ma prezint : sunt din Rm.Valcea  si recent am cumparat un passat adus din Spania, 2.0 TDI, 140 CP, confortline , cu dotari multiple,  iar din actele acestuia rezulta ca este fabricatie august 2009. Intrebari:

1. Daca este euro 5, fiindca am inteles , dar de la alte persoane ,ca au fost situatii cand  RAR -ul   a  stabilit  ca norma  euro4 ;

2. Va fi inmatriculata ca fiind 2010 sau 2009 ? Va multumesc !

Intr-adevar am citit discutiile anterioare, dar am  totusi aceasta nelamurire deoarece am verificat  masina  la dealer VW din oras , iar din fisa tehnica a rezultat ca este E5.   Logic  ar fi  ca si la noi sa iasa tot E5 sau nu ?

Modificat de laur valcea
Link către comentariu

Logic asa ar fi si din ce am mai vorbit cu diversi in astfel de situatii iese E5. Bine....am mai discutat si pe alte topic-uri problema, si eu astept sa imi soseasca o masina tot passat dar fabricata pe 25.02.2010 inmat4iculata in martie in acte euro5. Daca gaseste inginerul ceva in scrumiera nu ai de ce sa iti faci griji. Si din ce stiu, ce trece de jumatatea anului ca si fabricatie, in talon va fi anul urmator. Cand am cumparat fabia sotiei era septembrie 2007 si in talon scrie 2008 anul fabricatiei

Link către comentariu

Ce trebuie sa verific la un golf 4?ce model e preferabil de cumparat 1.4 16v sau 1.6 16v?

Ce ma sfatuiti?

Salut!

Pe langa verificarile care se fac la orice masina (linia exterioara, data de pe geamuri, starea volanului, pedalelor, centurii de siguranta) mai verifica:

Sa intre in viteze usor, sa nu agate in nici o treapta, in special 1 si 2.

Sa maerga motorul rotund, atat la rece cat si la cald, asculta motorul cu capota ridicata sa nu existe batai (tacheti).

Mergi pe un drum denivelat unde sa faci balans stanga dreapta si vezi sa nu auzi zgomote suspecte.

Verifica accesoriile, in special stergatorul si spalatorul spate.

Cam astea sunt probleme pe care le-am avut la fostul golf (1.6) in timp.

SI cel mai important, ia pe cineva cu o interfata.

@ bgd_b92

cred ca asta stia si el, dar nu a intrat pe forum pentru a fi trimis la service!

Succes

Link către comentariu

Cand am cumparat fabia sotiei era septembrie 2007 si in talon scrie 2008 anul fabricatiei

Din cate stiu in talon nu se trece data fabricatiei ci data primei inmatriculari. Data fabricatiei se poate afla foarte clar din VIN.

Masina mea este fabricata in august 2008 si inmatriculata in martie 2009. Cu toate astea in VIN apare anul ca fiind 2008 si in talon data primei inmatriculari martie 2009.

Modificat de Septimiu.
Link către comentariu

Doar lucruri bune. cam la ce pret? break sau hatch? care motor? al de 90/92cp?

Tocmai ajuns intr-o delegatie, daca tot mi-am luat masina de curand vorbeam cu colegul. El are 2 forduri un focus 1combi benzinar pe gpl mai vechi, cu care circula in delegatii si un focus 2 1.6 tdci cu care circula in interes personal. Tocmai i-a cazut turbina, printre altele :)).   

La ford nu ai nevoie de roata de rezerva, ai nevoie de turbina de rezerva, in rest masina buna.

Modificat de deenman
Link către comentariu

e breack nu stiu care din motoare dar il vad in weekend.sincer ma incanta anul si e de la cineva cunoscut tocmai a schimbat distributia ulei etc...varianta mai ieftina ar fi un golf 4 combi 1.6 16v din 2002 adus de 1 luna in tara pe care il vad tot in weekend :))

Link către comentariu

Eu chiar nu inteleg de ce generalizati..la vw nu ai nevoie de volante de rezerva? De lanturi distributie de rezerva? De injectoare de rezerva? De cutii dsg de rezerva? .....

Eu am o parere foarte buna despre motorizarea 1.6 tdci. Mai ales cea de 110 cp..se comporta exceptional ! Iar la consum...jos palaria. este silentioasa si rafinata, chit ca este pe ford sau peugeot. Ca si probleme la adresa acesto motoare eu nu am auzit, si masinile sunt destul de ieftine (~4000euro din 2006-2007). Dezavantajul in opinia mea ar fi volantul care este masa dubla, deci implicit un cost mai mare si filtrul de particule daca are ; in rest, ca orice masina ; ai grija de ea, are si ea grija de buzunarul tau ; la focus mi se pare destul de gre directia, si cam "dura" putin masina; interiorul nu este asa calitativ ca la vw, insa cu siguranta isi merita banii pe piata SH ;

P.s: mergi pe focus...an mai nou, tehnologie mai noua, motorizari noi...rapoarte bune, cuplu imens fata de 1.6 ; 1.6-le ala de pe vw mpi consuma ca spartu...10-12 in oras fata de ~8 al fordului; iar afafra, vw-ul ~7, fordul 5 ! Diferenta de consum este destul de mare ; din ea poti sa sustii costurile de intretinere suplimentare ale dieselului( in caz de nevoie)

Modificat de bgd_b92
Link către comentariu

Nu vreau sa fiu rau, depinde de bugetul tau, totusi multi din cei care au avut Ford si pe urma au avut VW au pareri proaste despre gama Ford, cel putin asta reiese din comentariile de pe forum.

Cea mai buna afacere in noiembrie cand am luat eu masina, in Cj era Ford Focus 2007-> 2008 (pre facelift) break, visiniu, impecabil fara retusuri, motorul mergea excelent vandut la nici 40 minute dupa expunere, pe suma de ~ 3000-3300 Euro. Km nu stiu sa-ti spun insa estimez undeva la 200 000km. Nu avea incredere in cunostinte, verifica masina complet, la cineva care se pricepe, plateste un om care stie ce face, sa-ti verifice masina, suspensie/frane/discuri/motor- scurgeri/ rugina/ directie/ test drive/ scanare masina in mers.  

Se stie ca piata de la Cj, sau din centru/vest este mult mai buna si accesibila ca pret fata de restul tarii, din ace ste motive in trecut multi cumpara masini ieftin din ardeal si le vindeau prin Moldova/ Bucuresti /Oltenia la preturi extra. Am cautat masina acum 2 luni, am fost cu autocarul in Buc sa probez masini, am fost in mai multe orase la targuri auto, pe internet nu mai vorbesc, spamam 12 ore/zi site-urile auto inclusiv mercador/tocmai/auto.ro. 

Dintre toate, targul auto din Cj e de departe cel mai ok, preturi cu sute de euro mai mici decat online, poti testa masina, si ce e mai amuzant ca ii poti intarata pe samsari intre ei, astfel se dau de gol.

Dupa tragi o concluzie si vezi daca merita, spre exemplu o persoana difera de la caz la caz, unii sunt dezinteresati, nu sesizeaza daca merge ceva prost la masina, in timp ce altii sunt foarte pretentiosi.

Motorul de 92 cp (de altfel de la pioneirii diesel - este motorul celor de la Peugeot la fel si cel de 110)- eu recomand motorul de 92 CP.

Volante de rezerva? la anumite serii poate,  eu am volant originala si am 262 000km.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Buna ziua, am achizitionat de curand un golf 4 din 1999 motor 1.4 din Germania dar din pacate fara brief-ul mic am facut rar dar cand sa o inscriu nu imi da voie pentru ca nu am brief-ul mic ,exista vreo solutie sa o inscriu fara brief ?

Link către comentariu

Oameni buni eu am o nedumerire...la distributia pe lant se schimba ceva?am tot auzit variante ca nu ii faci nimic ca schimbi rola ca schimbi lantul etc...ma poate ajuta cineva?

Link către comentariu

Se verifica si in caz ca necesita se schimba ; insa are un termen mult mai lung decat o distributie pe curea

Link către comentariu

Salut baieti. Cum il chema pe colegul nostru caruia ii puteai plati sa verifice niste VIN-uri la masina ? Imi notasem o data numele lui dar din pacate nu il mai iau si nici nu mai tin minte pe unde vazusem. Scuze ca poate sunt al n-lea care intreb, dar nu am gasit nimic cu "search", astept raspuns aici sau pe privat, mc anticipat !

ne poate ajuta cineva cu informatia asta? si eu vreau sa aflu istoricul unei masini..si am nevoie de pesoana de contact..

Link către comentariu

Sunt mai multi, ce imi aduc acum aminte e user-ul TAS Auto

Link către comentariu

:offtopic: TAS Auto este banat. :dry:

Modificat de Deadly
Link către comentariu

Salut,as dori sa cumpar o masina si ar fi binevenite opinii deoarece nu stiu multe despre acest model de masina.Acesta este anuntul care ma intereseaza:        http://www.tocmai.ro/vw-new-beetle-2001-14756693.html

Orice parere sau ajutor este binevenit.Va multumesc

Link către comentariu

Motorul 1.6SR are o singura axa cu came si este considerat mai fiabil decat celelalte.Pt probleme specifice vezi aria de Beetle.In rest trebuie verificat cam tot ce se verifica la orice masina.

Link către comentariu

Salut,as dori sa cumpar o masina si ar fi binevenite opinii deoarece nu stiu multe despre acest model de masina.Acesta este anuntul care ma intereseaza:        http://www.tocmai.ro/vw-new-beetle-2001-14756693.html

Orice parere sau ajutor este binevenit.Va multumesc

Vezi sa nu ai o surpriza sa fie Euro 2 si sa platesti mult mai mult. Mai bine nu o cumpara fara carte de identitate de Romania unde se specifica norma euro.

Modificat de Leonica
Link către comentariu

Anul trecut am inmatriculat o Octavia cu 1.6 SR din 12.2000 si era Euro 4,dar acest lucru era specificat si in actele de Germania.

In concluzie nu am avut emotii la Rar.

Link către comentariu

Buna! Intreb si eu ceva : Mai am doua luni de numere rosii si am pus un print cu brief-ul.Daca apare D3 pe brief ma gandesc ca sunt euro 3 TDI-urile astea.La codul motorului este trecut ALH.

Deci ma gandesc ca nu o sa am probleme la RAR ,nu ?

Am vazut ca sunt trecute mai multe acolo jos la mentiuni in brief.Sa fie ceva modificari la masina ?

post-131813-0-22396800-1391857374_thumb.

Link către comentariu

Ba nu-i deloc Euro 3! Exact asa am patit eu cu masina cumnatului meu, pe care i-am adus-o din DE. Acolo D3 (Schadstoffarm), desi face trimitere catre emisii reduse, e norma de accizare de fapt, nicidecum norma de poluare. N-are nicio legatura cu EURO3 , ai sa vezi...

Modificat de radioman
Link către comentariu

Pai chiar nu inteleg....stiu pe cineva cu masina identica care a inmatriculat si a platit 450euro  la norma euro 3.

Si nu a avut nici relatii. Poate mai gasesc pecineva care a avut aceeasi chestie.

Link către comentariu

Chiar daca nu e mentionat explicit pe brief,Alh-ul iese Euro 3.

Doi amici cu Golfuri din 99 le-au inmatriculat cu taxa de Euro 3,tot fara spaga sau relatii.

Link către comentariu

• lupo_bv changed the title to Ce trebuie verificat cand cumperi o masina SH?
  • lupo_bv a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!