Jump to content

Sfaturi pt achizitie Golf 4 / Bora

bazil
 Share

Postare recomandată

Dragoș, fratele meu cumpăra mașină separată, eu alta.

Pe bune că nu vezi diferențele dintre aia și a ta? :)) You must be kidding me.

Hai că ți le zic eu să vezi că-s băiat bun.

1.ESP.

2.Încălzire în scaune

3.CD-player din fabrică + magazie de CD-uri

4.Spălător de faruri

5.Volanul în 3 spițe(altă piele la contur)

6.Tapițeria e cu mult peste a ta(echipare highline)

7. Cotieră la șofer

8.Tempomat (da știu ai și tu, dar tu o dai cum o venit din fabrică așa că nu ai).

Cam atâta îmi vine în cap, să-mi spui dacă o dotare enumerată mai sus o ai și tu.

Automată nu o bag la +-uri, fiecare cu preferințele lui.

Culoarea o ador iară, eu nu văd Golf 4 pe altă culoare.

Nu mă precipit deloc dar nu trebuie să dai mașina ta în stambă, chiar dacă ești posesor a unuia pentru că sunt altele mult mai bune decât a ta.

Aici mă refer la dotări.

De înmatriculat nu o înmatriculez în momentul ăsta dar o să circul cu ea c-o să-mi iau numere roșii.

Nu mă zgârcesc ca și alții să iau galbene și după să le revând în piața de mașini.

În fine, să trecem peste subiect, aici suntem la sfaturi de achiziție, nu de comparații.

Modificat de kendoo
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am un prieten cu sdi pe g4 pe taxi are 700 si ceva de mii de km, a luat-o pe la 300k din germania si de atunci taxi, la tdi daca ai grija de turbo te tine mult - adica sa il calci cu cap- nu cand e rece - paul, prima data se duce geometria - se imbacseste de la fum si apoi cand isi aminteste idiotu sa o calce face overboost si pac cade ceva, da in rest mai rar cade. ( la vecinu de garaj din obisnuinta am pus mana sa vad cum i se misca geometria si merge super, cand mi-a zis ca are 380 mii nu l-am crezut da a zis ce merge cum trebuie cu ea ) , apropo nu consuma cu mult in plus daca e mai turata , la achizitie vezi sa nu curga egr -ul, are o garnitura acolo, aia cam la 300 si ceva de mii curge - nu e o regula

Link către comentariu

DragosR masina am primit-o cadou cand am terminat liceul. Taicameo mecanic motoare utilaje grele cu experienta de +20 ani. Stia el ce stia.

Sunt zgarcit? Da. Sunt student si banii nu-mi cad din cer. Dar nu sunt zgarcit cu masina. Nu am de ce.

Link către comentariu

stiu, e tirziu sintem obositi, dar era o gluma treaba cu zgircenia :)

Hai că ți le zic eu să vezi că-s băiat bun.

1.ESP. - merita chiar daca nu am avut asa ceva si cind am avut de-a face a functionat f putin ca m-a si speriat nestiind ce se aude (da, in 99,99% din cazuri conduc eu masina nu ea pe mine)

2.Încălzire în scaune - vezi mai jos

3.CD-player din fabrică + magazie de CD-uri - 50-100e la schrott

4.Spălător de faruri - util chiar daca e mare consumator de lichid dar am trait si fara el - 100e la schrott

5.Volanul în 3 spițe(altă piele la contur) - 150-200e la schrott

6.Tapițeria e cu mult peste a ta(echipare highline) - am amintit de ele cu tot cu incalzire (am pe asta si nu ma prea pasioneaza)

7. Cotieră la șofer - si asta poate ca o dau, sau nu

8.Tempomat (da știu ai și tu, dar tu o dai cum o venit din fabrică așa că nu ai). - asta ramine

Cam atâta îmi vine în cap, să-mi spui dacă o dotare enumerată mai sus o ai și tu.

Automată nu o bag la +-uri, fiecare cu preferințele lui.

Culoarea o ador iară, eu nu văd Golf 4 pe altă culoare.

cind iti cumperi SH dupa culoare e perfect!!

La sfaturi de achizitie e ok sa faci comparatii pentru ca sint dotari ce le poti pune pe o masina mai saraca destul de usor, iar altele nu (geamuri electrice, xenon OEM, airbaguri, etc.)

(La asta noua, luata fara tempomat, m-a costat 120 lei maneta din aceeasi sursa; xenonul oem nici nu mi-ar fi trecut prin cap sa il iau....)

Nu mă zgârcesc ca și alții să iau galbene și după să le revând în piața de mașini.

Altii aia sint exact negustorii cinstiti: samsarii.

Nr galbene nu sint valabile in afara Germaniei si hunii daca te opresc ai pus-o pt ca circuli cu masina neinmatriculata!!

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Fratele meu se ocupă de vânzarea mașinilor din Germania și le dă 20 de euro polițiștilor din Ungaria și trece liniștit, dar eu vreau să mai și circul cu ea un pic, nu doar 5 zile.

Link către comentariu

Am inteles! Atunci totusi nu inteleg de ce te-ai agitat pe topic cind fratele tau se ocupa cu asa ceva si stie el mult mai bine ce e pt piata si ce nu ;)

Link către comentariu

daca mai vrei sa circuli cu ea pana la primavara cred ca iti trebuie si anvelope de iarna :winter:

Oricum daca te hotarasti sa mergi dupa masina, sa mai cauti vreo 4-5 masini in zona, ca sa nu vi cu mana goala acasa

Link către comentariu

dorind tiptronic + interior, imi e greu sa cred ca se vor gasi in zona cite ii zici tu sa caute.

treaba asta imi aduce aminte de un cunoscut care a stat o saptamina in NY sa isi caute un Pontiac cu cutie manuala; evident ca taximetristul devenise prietenul lui si ajunsese sa il plateasca la zi

Link către comentariu

si negru....ca nu percepe alta culoare pe golf4

Eu am mers cu un amic sa-si cumpere masina care inainte a fost vazuta de un "var de-al 2-lea" si ca masina e ok, cand am ajuns la ea era praf.Noroc cu mobile.de si ca am dus laptopul cu mine.

Link către comentariu

Sunt curios daca masina prezentata de el o sa fie achizitionata.Turcul ala nu a facut reducerea de cateva sute de euro prin telefon de fraier....dar astept sa citesc parerea colegului nostru cand se intoarce din DE.

Cred / sper ca fratele lui o sa-l sfatuiasca bine chiar daca nu am inteles de ce a expus problema aici cand fratele lui se ocupa cu masini din DE.

Sper sa aleaga o masina ok si mai saraca in dotari decat o masina nok si cu dotarile dorite.Multe din dotari se pot pune ulterior.

Modificat de snack
Link către comentariu

Ce golfuri 4 1.9TDI Variant, sunt euro 4 ? Ce cod motor au motorizarile si cati cp ?

Link către comentariu

AXR -101CP nu toate sunt EURO4, a mea e euro3, din ce stiu eu cele dupa 08.2003 sunt euro4

Link către comentariu

@ snack și restu, fratele meu cumpără mașină să le vândă, eu cumpăr una s-o țin pentru mine, e TOTAL altceva.

Când cumperi o mașină pentru revânzare nu te interesează că nu merge x,z,y, contează doar să fie ieftină, să meargă motorul și cam atâta.

Se schimbă total macazul când iei o mașină pentru tine personal.

Dragoș, ce tiptronic vezi?E cutia automată cu 4 trepte, cea clasică, nu doresc nici un tiptronic.

Tu nu înțelegi 2 chestii, eu dacă nu-mi găsesc mașină nu ies cu nimic în pagubă că fratele meu oricum își cumpără una și merg cu el acasă așa că, care-i faza cu plătitul la zii?Nu vorbi despre ceva ce habar nu ai.

Snack, cine pușca mea mai are vreme să pună x,z,y dotări?

Eu lucrez de la 8 la 7 seara, mai am eu chef de bâjbâieli dinastea?

Și așa îmi ia destul timp s-o duc în service și așa mai departe.

Vreau una, la cheie, cu tot ce vreau.

Turcu a făcut reducere că probabil nimeni nu cumpără mașini automate, toate lumea e fixată pe mașini cu cutie manuală.

În al doilea rând, prețul l-a redus(cred) că nu mai oferă garanția națională pentru ea, adică 12 luni pe teritoriul german.

Eu fiind român, renunță la ea și o spart din preț la greu.

În fine, văd că voi toți lăudați mașinile din România dar noi ne băgăm cel mai mult piciorele în ele, și marea majoritate a românilor își iau mașină din DE așa că nu văd de unde reticența asta sincer.

Modificat de kendoo
Link către comentariu

la cum luceste cromul ala de iti ia ochii nu mi-am fortat privirea prea mult asupra ei si nici nu prea am vazut prea multe cutii d-astea.

atunci raza de cautare e si mai mica, daca nu e tiptronic.... iar achizitia va fi ca si bitii, 1 si 0 adica da sau ba.

sincer, cred ca nu ai inteles ce am scris cu plata la zi, care nu are nici o legatura cu tine si masina ce o cumpara fratele tau si faptul ca vii moccasao in Arad.

Probabilitatea e foarte mica sa gasesti Golf negru 1,6 cu cutie automata, scaune sport, incalzite, spalator de faruri si ce rahaturi mai are masina.

Bafta si sa ne scrii ce ai facut!

dar noi ne băgăm cel mai mult piciorele în ele,

vorbeste in numele tau te rog

marea majoritate a românilor își iau mașină din DE așa că nu văd de unde reticența asta sincer.

reticenta e ca nu prea mai renteaza sa faci deplasarea daca masina e ok

dar cum masinile de 3-400k din piata au 165k, ca acum asta e cifra magica pentru masini din 2006-2007 si colegii fratelui tau scriu ca taxa e 50% din cit e real e normal sa pescuiti fraieri care ajung apoi sa se vaite pe ici colo. Gasisem masina la samsar cu care ne stim si se jura ca masina are km aia dar saraca avea intrare in ianuarie la 215mii si el o vindea in august cu 160k. Masina din pix avea DPF + alte dotari (verificate mai apoi), ca ne cunosteam imi facea o reducere senzationala ca si turcu' tau, taxa era DOAR 700e in conditia in care un amic a platit pe acelasi an si motor vreo 1200 euro...

Skodana ca a mea e intre 6500-7000 in Germanica, diferenta fiind ceva dotari in plus (volan cu butoane, tempomat, poate jante aliaj si pregatire telefon). Asta e din RO de la inceput si nu ma costa decit manopera si 50 lei pt 2 bucse.

PS: dupa ce o aduci, vreau sa o vad, asa pentru cultura mea generala! mersi!

Modificat de DragosR
Link către comentariu

Hai că nici nu mai mă deranjez să-ți dau un răspuns elaborat că văd c-o dăm în altceva.E ultimul post despre ce nu mă interesază.

Vi și-mi ți tu mie aici teorii despre X, Z, Y și că mașian ta e vai doamne mai bună, efectiv nu mă interesează, eu doar am căutat niște răspunsuri la ce să mă uit la mașină și dacă sunt păcătoase.Atâta tot.

Nu că-mi spune mie unu treaba cum stă treaba cu șamșareală și orice alt rahat neinteresant.

Pentru cultura ta generală, am avut o mașină ce era tot din grupul vag, o avut 210 mii de km, nici dracu nu s-a uitat la ea și după 2 săptămânii am dat km înapoi să văd dacă se vinde și ce crezi, la român îi place să fie mințit așa că nu-mi zi tu mie de șamșăreală.

Cu plăcere, așa am să fac!

Modificat de kendoo
Link către comentariu

am avut o mașină, o avut 210 mii de km, nici dracu nu s-a uitat la ea și după 2 săptămânii am dat km înapoi să văd dacă se vinde și ce crezi...

Cu fraza asta, ti-ai cam dat foc la valiza pe forum.

O seara placuta.

Link către comentariu

Cu calm , cu calm.... Se rezolva toate !!! In primul rand eu detin o masina cumparata di Ro si folosita exclusiv in ro ( 226.000 km doar in ro).... Aici nu vorbesc doar de masina mea pe care as putea sa bag mana in foc ca e mai intretinuta decat una din de !!! Pana la urma tine de cat de bine a intrtinut-o anteriorul...la fel de bine putem gasi masini sh foarte bune si in ro ,la fel si f proaste...idem in DE...pana la urma tine de cel care a intretinut-o!!!totusi eu mai repede as cumpara p masina de pe forum stiind ca e ceva mai intretinuta!!!

Oricum si masina acea din de arata bine , si nu toate cutiile automate sunt tiptronic???

Link către comentariu

Romanului ii place sa fie mintit...

In loc sa se informeze , ca un VAG de ex la 250k e la prima tinerete si va mai merge linistit 100k fara probleme prefera sa caute una la "100 de mii sa moara copii mei" din1999-2001 si e sigur ca a facut afacerea vietii lui...

Ca masinile cu instalatii GPL sint stricate deja, supape si chiulasa duse....si multe alte povesti din astea...

Link către comentariu

Cind sint intrebat de numarul de kilometri raspunsul meu e simplu: citi doreste clientul :))

Un amic a facut ca prietenul nostru si a fost un individ interesat si cind a avut km real da erau prea multi dar si cind avea mai putini si il lua la rost ca ce e cu ea ca are asa putini, parca avea mai multi :))

Si al meu a zis la fel de simplu: cind a avut multi nu a fost buna, acum ca are putini iar nu e buna! are citi vreau eu sa vad cind ma uit in bord si gata :lol:

Link către comentariu

Eu propun sa nu va mai certati...omul si-a gasit masina si deja nu mai are nevoie de sfaturile voastre..deocamdata:-) )

Masina la cheie...sh...nu vei gasi...sa fii sigur...nu exista...sau daca exista nu este la vanzare....

O sa ne intalnim cu colegul kendoo in aria tehnica atunci cand ii va descoperi bubele si va cere sfaturi cum sa le rezolve....

La multi ani..

Sent from LWR-itza using Tapatalk

Link către comentariu

Poate are noroc si e o masina OK

Cum imi spunea cineva, pentru ei masina e o marfa si are un pret: daca el a luat-o ieftin si o da sub pretul pietei si cistiga din tranzactie citeva sute de europeni, este multumit.

Marfa poate fi ok, sau nu, pretul conteaza.

Daca fiecare dintre noi am dori sa scapam rapid de masina si am da-o sub pretul pietei cu mult, poate ca un samsar s-ar baga sa o ia si sa isi puna 500 e peste banii dati si din care sa dea rapid o reducere de 100-200, cistiga rapid 300-400e, bani pentru care unii trag o luna intreaga.

Am tot auzit de "retele" cu oameni care cauta acolo "promotii" ce nu apuca sa apara in ziar sau online....

Link către comentariu

tocmai eu de aceea voi cauta una prezenta in romania de mai mult de 6 luni:)))

Link către comentariu

jumatate de an e putin; dupa 1-2 ani e treaba ca sigur s-au schimbat mai multe pe masina :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!