Jump to content

Litoral Romania

V i c t o r
 Share

Postare recomandată

...cu dedicatie pentru toti cei carora li se pare ca mai merita sa mergi la mare in Romania:

"M-am intors ieri de la mare. De la marea noastra cea neagra, care tinde sa fie din ce in ce mai neagra si la propriu si la figurat. De cand am venit ma tot intreb de ce in fiecare an cred ca lucrurile se vor schimba, ca agentii economici au avut timp sa invete ce e acela turism, respect si ca notiunea de client chiar exista.

Sunt dezamagita de traficul infernal, de calitatea turistilor din ce in ce mai colorati, mai zgomotosi si mai indecenti, de plajele din ce in ce mai murdare, de lipsa cosurilor de gunoi, dar ce m-a scos din minti a fost nesimtirea celor care spun ca ofera servicii. De la simplul fapt ca un sezlong costa intre 15 si 30 de ron, la cazarea care in Vama Veche ajungea sambata seara la 200 de lei pentru o chicineta, de la faptul ca trebuie sa astepti 1 ora si jumatate pentru o pizza, pana la nesimtirea si agesivitatea cu care esti tratat daca spui ca ceva nu iti place.

Nu credeam ca asa ceva se poate intampla. Nu pot sa cred ca un turist al litoralului romanesc poate sa fie amenintat, imbrancit, agresat pentru o salata. Am ajuns la Terasa Tia din statiunea Eforie Nord duminica seara. Eram 7 persoane adulte si 2 minori. Am ales acel local pentru ca ne-a tentat privelistea terasei. A intrat sotul meu sa intrebe daca sunt locuri sus:

Modificat de Vizitator
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum sunt in Mamaia la hotel Lido si pot sa spun ca sunt f. multumit.

Pret (oferta) 240 ron/zi camera dubla, A.C. Din hotel se iese chiar pe plaja.

La sosire am avut placuta surpriza sa am si loc de parcare rezervat ;)

Personalul f.dragut si amabil.

In zona asta (nord) plaja este mult mai libera si curata.

Link către comentariu

Sorine, masa la terase, berea, inghetatele, spritul, clatitele, prajiturile si alte pofte culinare te duc la cel putin 300 ron pe zi (3 persoane). Adica 240+300=540 ron. Aproximativ 128 euro. Cu 115 euroi in Bulgaria stateai la 4 stele, cu all inclusive, sezlong si umbrela, piscina, jocuri sportive, divertisment, plaja ingrijita si curata, parcare, fara surprize neplacute, fara nervi, manele, colorati cu piatra de baie etc. La 6 nopti faceai o economie de 69 euro din care scadeai vigneta 5 plus taxa de pod 12. Mai puneai in plus 10 euro de motorina. Deci in total o economie de 42 euro, la conditii mult mai bune. ;)

Modificat de victor blackedition
Link către comentariu

Da Sorin, eu am fost pana acum de doua ori la Mamaia. Un sejur la Golden Tulip si alt sejur la Comandor. Totul a fost bine, ca de obicei, eu numai acolo merg an de an. Mai am un sejur la Duni si poate unul ceva mai exotic, nu dati cu pietre, eu daca nu merg si la noi la mare...parca nu a fost vacanta.

Repet, numai in zona de N Mamaia.

ps. Tocmai din motivele expuse de Bwwlan evit sa merg si in alte Statiuni, nu ca in zona de N nu-ti faci draci, doar ca sunt mai mici si asumati ;)

Trist si ingrijorator din aceasta relatare.

Vacante frumoase tuturor si aveti grija unde mergeti la noi la mare.

Mare dreptate are Victor.

Link către comentariu

cu tot respectul,mesajul postat de bwulan are iz de spam,cam cum erau acelea despre taxe si impozite,sau cele cu ce naspa e in romania,marca Urban,a.k.a senator.

colegul nostru a citit pe undeva,dar asta nu inseamna neaparat ca este asa.

cred ca topicul a luat-o pe aratura.m-am saturat sa imi zica altii cum si unde sa ma simt bine pe banii mei,cand eu ma duc,ma simt bine,e totul ok,sunt multumit,mai pun si poze.dar poate sunt trucate.

ca o concluzie,maine plec iar la mare,iar la noi,si iar o sa ma simt bine si nu o sa am nici o problema.si iar am sa pun poze trucate.si iar o sa apara altii cu ce naspa e la noi.domnilor,va astept la mare.

vacante placute.

brgds

Link către comentariu

Niste pareri despre litoralul romanesc, sa zicem :

-incepand de la strazi si terminand cu apa marii totul este murdar chiar mizerabil

-preturile mult prea mari

-taxe peste taxe

-servirea la restaurante/terase lasa de dorit

-locurile de parcare lipsesc (am stat 30 de min. la panda sa prin un loc langa hotel)

-AVETI MARE GRIJA la asa zisii paznici ai parcarilor pentru ca am vazut cu ochii mei intr-o seara unul care incerca portierele la mai multe masini !

-pot sa imi fac un biblioraft cu materialele publicitare care le-am gasit pe masina si in masina bagate pe trapa !

-daca ai "norocul" sa fi cazat langa un club/discoteca poti sa iti iei adio de la odihna !

Am fost cazat in statiunea Mamaia langa cazinou , hotel Albatros , nu fac nici un fel de reclama dar au un mare + pentru profesionalismul si amabilitatea personalului !

Modificat de bogdan_mad
Link către comentariu

Apropo de articolul scris de Bwwlan:

http://www.ziuaconstanta.ro/rubrici/actualitate/ce-constructii-au-fost-demolate-pe-litoral-in-prima-etapa-62117.html

in un articol din data de 19.05.2010 si cand ajungi la Eforie:

După ce ieri vă prezentam lista activelor de pe litoral care au primit somaţii de desfiinţare, astăzi vă prezentăm unităţile care au fost demolate de către echipele de verificare sau de proprietarii acestora.

EFORIE NORD

- zece unităţi desfiinţate de primărie pe aleea Belona

- Casa Alexandra baraca PVC

- SC TIA STAR terasă şi spaţiu comercial

-......oare ii aceasi terasa?

Ca ceva nu pusca...

Link către comentariu

Din pacate nu sunt de acord cu litoralul nostru, aleg intotdeauna destinatii externe, dar la noi se pare ca ceva "negativ" se infloreste pana la extrema si toata lumea ajunge sa discute despre acest lucru, dar un lucru pozitiv se uita foarte repede si nu este mediatizat asa cum se cuvine.

Sunt si la noi locuri (lucruri, servicii, etc) "okey", dar din pacate sunt asa de putine si totodata nu pot astia putini sa "sustina" toate relele care exista.

Bafta! si ... totodata ... e Romania, de ce va mai mira acest fapt, si tot ceea ce se intampla in jurul nostru? :)

Modificat de Manoka
Link către comentariu

ma...io is in zona de nord din eforie nord; momentan nu am gasit terasa aia, bine ca am citit sa iau la pachet divaisu de legat volanul :))

prinzul luat ieri la o terasa recomandata de gazda ne-a costat fix, fics, 40 lei (bauturi, fel 1, fel 2)

apa curata si in zona populata si in zona cu plaja "virgina" dintre eforii.

a, aici e liniste in general, cu mici exceptii: a latrat un lupan de citeva ori aseara....

Link către comentariu

Hotel Europa din Eforie Nord , a fost careva acolo ? Detalii , recomandari ?Multumesc

Link către comentariu

AZI merg in navodari (tot pt plaje salbatice si sexi ) asa ca o sa inspectez si zona lu' Ssorin :P sa verific daca nu ne tromboneste :)

Link către comentariu

cu tot respectul,mesajul postat de bwulan are iz de spam

Si eu sunt de aceeasi parere desi lucrurile nu sunt departe de adevar. Anul trecut am fost in 2Mai si serile mancam pe la carciumi in 2 Mai si Mangalia. Am fost foarte surprins sa vad niste chelneri(te) sictiriti, plictisiti, fara niciun chef de munca. Ba chiar unii aroganti, chiar obraznici. Pai cum cred ei oare ca le va lasa vreun musteriu bacsis, si 10%!!!! De preturi in general nici nu mai zic.... preturi de preturi, nu asa (cred ca mancam muuult mai ieftin in centrul Bucurestiului sau al Brasovului).

In fine, mi-am zis si eu oful ca deh, trebuia. Cu toate astea imi doresc ca si anul asta, cu toata criza, s-ajung si eu cu sotia macar 1 saptamana iar la 2 Mai. Doar pentru mare si plaja.

Modificat de BLiTZ
Link către comentariu

o zi superba de plaja,azi la neptun,pe momo beach.apa lina si limpede,bericioaica rece,astept sa ma viziteze pestii piranha!

va astept la mare.

brgds

Link către comentariu

@vali_devill, daca tu ai avut numai experiente bune, asta nu inseamna ca nu se pot intampla si unele rele..

Mie mi se pare acum destul de realista, desi poate ca nici eu nu as fi crezut inainte, dar de cand m-am trezit cu mana in gat intr-un loc unde culoarea pielii angajatilor este alta decat alba, incep sa ma sperii ce lucruri se pot intampla fara ca tu sa poti face ceva, in Romania in 2010. Nu e vorba de o experienta la mare, dar tot este relevanta, deci din punctul meu de vedere, e destul de credibil articolul de mai de sus..

Modificat de paul_e88
Link către comentariu

ideea era alta,adica nu cred ca astfel de lucruri se intampla decat in locuri obscure si urate,cu scuzele de rigoare.

multi alearga dupa ieftineala si ajung in locuri obscure.bine,sa nu cadem in extrema cealalta,unde cineva vorbea de cazare ca ar fi

300 euro pe zi si vorbea de parca erau un bax de eugenii.nu asa.sper ca m-am facut inteles.

eu am parte de litoral ok pt ca merg pe aceeasi reteta de mult timp.

dar sa ne bronzam in continuare.

brgds

Link către comentariu

totul a fost ok ieri, plaja aproape cum o stiam, ce m-a "suparat" a fost doar o gramada de alge, exact in locul unde stateam (intram in apa la 10m in lateral) si pestisorii decedati.

la mamaia, dupa plimbari pe sus si pe jos, am mincat la circiuma de linga cea (cred ca sint surori...)in care a cintat Nelu Ploiesteanu (amplasament central, fitse, etc.) si nu am lasat decit 60 lei....

vali, ce ieftineala tati...mai mult de 15ron meniul? in partea ailanta a tarii, la tara, un meniu e 12 lei............

Link către comentariu

L-am vazut si eu pe Ploiesteanu, il pusesera sa stea in fata restaurantului ca sa atraga clientii, dar cu figura pe care o abordase, mai repede gonea clientii :icon_cool:

Ieri am preferat piscina, din cauza pestilor de la malul marii.

Link către comentariu

@dragosR:nu cred ca am inteles exact la ce te-ai referit...adica a fost ok?

si care e treaba cu pestisorii?ca la neptun nu e nici un pestisor,decat in farfurie.sau in club.

aveti grija sa va dati cu crema!

brgds

Link către comentariu

din al meu pdv, a fost ok

am vazut si aici, azi, vreo 6 pestisori decedati; alge, jeg in apa, nu.

ce nu imi place: cosuri de gunoi insuficiente

Link către comentariu

ca fapt divers,dupa poze cu locatii ok,mai nou pastrez notele de plata de la masa.sunt pt 2 persoane,ce mananca normal,cu salata,friptura,ciorbita,bere,etc.

fara a goli stocul teraselor,adica asa cum ma comport eu in mod normal ca persoana impreuna cu a mea consoarta.

asta pt cei care mananca un pranz de 2milioane...pe noi ne costa in medie 40 de lei,iar cei ce ma cunosc stiu ca sunt un ursulet de aproape 100 de kg,ce nu mananca pufuleti.

in alta ordine de idei am sa incerc sa ma fac de ras pozand meniul si preturile locatiilor.a,si gramajele...have fun in continuare...

brgds

Link către comentariu

Chiar sunt curios ce poti sa mananci cu 40 lei 2 persoane(20 lei de persoana) cu tot tacamul(friptura,salata,ciorbita,bere) :ceuameni: Ca daca e asa ne mutam pe litoral cu traiul :D

Link către comentariu

desi intuiam comentarii rautacioase,iti citesc din nota de plata:salata bulgareasca,snitel din piept de pui cu orez sarbesc ca garnitura,apoi pui valdostana tot cu orez sarbesc garnitura,si bere silva.

am zis ca pastrez toate notele de plata.acum sunt pe plaja,dar cand ajung acasa le urc aici.pe bune.

o ciorbita e 6 lei,dar nevasta-mea are stomacul mic si nu intra decat un fel.poate de asta ies ieftin,mai sti?

am sa am rugamintea sa pastrati decenta in exprimare,atata timp cat pot pune la dispozitie dovezi,nu vorbe goale.va multumesc anticipat.

si stati cu moderatie la plaja,arde soarele cu grad mare de uv.

brgds

Link către comentariu

:)) Pai precizeaza de la inceput ca o persoana a mancat cat de cat ca "lumea" si una a "ciugulit" (a mancat mai putin si nu a baut nici bere) :lol: . Si stai mai relaxat la mare(fara forum),ca doar esti in vacanta,ne povestesti cand te intorci :nono:

Link către comentariu

Omu' vrea sa ne de-a detalii ,sa ne ajute cu ponturi pe cei care vrem sa ajungem in urmatoarea perioada si tu-l certi ca nu sta relaxat :icon_thumright:.Pun pariu ca, cei care sunt pe litoral in vacanta sunt cam cei mai relaxati ;).Multumim colegilor pentru informatii si le asteptam in continuare.Vacante placute !

Link către comentariu

@andrusel:sunt convins ca nici voi nu mancati cate un miel de persoana la un pranz.

pe forum stau de pe sezlong,de pe mobil...ma relaxeaza.

nota de aseara:2 salate,ficatei lionezi,cartofi taranesti,apa min,ceai,capucino,44 ron.

acum iar plecam la masa.mancam putin?nu cred,portiile sunt mari.

doar ca pt noi nu se reduce totul la 7 beri si 2 baterii de vin.apropos,o ciocolata calda adevarata e peste o bere ca pret.

ok,gata plecam spre nota de seara

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!