Jump to content

Detailing exterior

Northman
 Share

Postare recomandată

Il aveau la ingrijireauto.ro, poti sa-i dai un mail si posibil sa-ti aduca la comanda daca vrei. Are si Collinite 476.

JetSeal gasesti pe pro-detailing.ro, la fel ca si Collinte.

@Septimiu: pe langa CleanYourCar, in UK am fost multumit si de serviciile de la EliteCarCare si Shinearama. In principiu, la oricare dintre ei gasesti cam tot ce ai nevoie pentru inceput, iar transportul nu este chiar asa mare cand comanzi mai multe.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda, e un hobby care iti baga mana adanc in buzunar, dar si satisfactia e pe masura. Recunosc ca si pe mine m-a prins destul de bine microbul :) Nu m-as mai duce la o spalatorie din asta de cartier nici puscat. Daca citesti putin, daca mai gandesti inca putin, iti dai seama ca spalatul (altul decat facut acasa (asa cum scrie la carte)) e o crima pentru lacul masinii. Cand te gandesti ca la cel de dinaintea ta i-a sters jantele si tie iti da apoi cu aceeasi "carpa" pe capota, plafon etc.., doar punand-o jos si spaland-o cu jetul (sau daca nu vezi tu, nici macar atat)... parca nu suna bine deloc. Mai mult, chiar daca ar folosi o "carpa" perfect curata/noua tot ar zgaria masina, pentru ca doar spuma activa si jetul (cat o fi el de puternic) tot nu inlatura toata murdaria de pe masina, iar la stergere aceasta e plimbata peste masina ca un smirghel. Eu prefer sa-i aplic o protectie buna din toamna (ceara/sealant) si sa nu mai spal masina toata iarna daca nu am conditii, decat sa-mi bat joc de ea.

Link către comentariu

@cosminidis,

Nu vroiam sa se interpreteze ca reclama. Eu "prosopul" l-am vazut aici:

http://chemicalguys.ro/59-laveta-uscare-prosopul-miracle-dryersuper-premium-din-microfibra-.html

Pareri negative de care vorbeam despre Miracle Dryer pe forumuri straine erau tocmai despre absorbtie.

Sunt incepator in ale detailing-ului exterior dar solutii de geamuri, chedere, anvelope samd am deja demult.

Hai ca ma reusit sa citesc tot topicul si mi-am dat seama ca nu se recomanda sealant si ceara consecutiv dar mai am cateva intrebari:

- are ceva daca dau si pe jante cu aceeasi ceara ca si pe restul masinii? Stiu ca este ceara speciala de jante dar daca e ok as vrea sa dau cu acelasi produs si pe caroserie si pe jante.

- pe ambele parti ale masini am niste protectii de plastic transparent (in fata rotilor din spate). are ceva daca dau cu ceara peste?

- Daca fac polish integral si in ziua urmatoare aplic ceara mai trebuie alte produse gen argila de decontaminare sau paint cleaner sau pot sa dau direct ceara (bineinteles dupa spalare)?

@ MariusAP,

Asa e cu spalatul acasa. Din pacate am ajuns la concluzia asta abia dupa 4 ani. Oricum eu cand mergeam la spalatorii nu i lasam sa imi stearga deloc masina si o uscam in mers. Am vazut pe youtube ceva filmulet in care cineva isi usca masina cu o suflata pentru frunze fara sa o mai stearga si ma bate gandul sa aplic si eu metoda asta acasa.

Modificat de Septimiu.
Link către comentariu

1. are ceva daca dau si pe jante cu aceeasi ceara ca si pe restul masinii? Stiu ca este ceara speciala de jante dar daca e ok as vrea sa dau cu acelasi produs si pe caroserie si pe jante.

2. pe ambele parti ale masini am niste protectii de plastic transparent (in fata rotilor din spate). are ceva daca dau cu ceara peste?

3. Daca fac polish integral si in ziua urmatoare aplic ceara mai trebuie alte produse gen argila de decontaminare sau paint cleaner sau pot sa dau direct ceara (bineinteles dupa spalare)?

1. Nu, e ok, poti folosi aceeasi ceara si pe jante. Daca este una sintetica si foarte durabila cu atat mai bine.

2. Le poti cerui si pe ele, dar ai grija la canturi. Daca masina este de culoare inchisa o sa ramana reziduuri de la ceara pe ele. Le poti curata (canturile) cu o scobitoare sau ceva asemanator.

3. Nu este nevoie de argila, poti aplica ceara. Argila se foloseste inaine de polish, in conditiile indicate de tine.

Link către comentariu

Daca usuci masina cu suflanta o sa ramana urme de apa pe vopsea, nu iti recomand. Trebuie sa ai tot timpul un prosop uscat in masina, dupa spalatorie ii pui pe ei sa stearga sau iti stergi singur (asta daca nu esti obsedat, adica jet + spuma la spalatorie, apoi direct acasa cu metoda celor doua galeti, si de abia dupa aia stergi cu prosopul). Oricum daca ai jet acasa nu cred ca mai treci pe la spalatorie pana la iarna :)

Miracle Dryer sterge suficient de bine, eu sunt multumit. Un prosop uscat imi sterge foarte bine toata masina. Probabil CYC este mai bun, dar nu cred ca sunt diferente mari. Miracle Dryer este facut de mai multe firme, Vicont, etc, oricum am inteles ca toate microfibrele se fac in 2-3 fabrici prin Corea, deci nu pot sa fie mari diferentele.

Atentie, spuma activa dizolva ceara, deci trebuie sa dai mai des cand speli cu spuma activa (ceea ce nu cred ca este o problema).

Link către comentariu

Pentru colegii care se pricep . la o masina de cateva luni vechime aproape noua , tinuta in garaj , nescoasa iarna, sau pe ploaie ,dar cu ceva urme de bitum, pot face , la un atelier specializat doar :spalat, o decontaminare usoara si o ceara de protectie ,fara polish?

Eventual daca puteti recomanda pe cineva?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Intrebare pt cine s-a lovit de asta:

Pasul 1- 476s intins bine si sters la fel de bine

Pasul 2 - prima ploaie - un beading superb, picaturi mari, egale, etc

Pasul 3 - spalat la jet dupa ploaie si dat cu un pseudo quick detailer bazat pe ONR si sters cu Miracle Dryer

Pasul 4 - a doua ploaie - arata mult mai urat, picaturi inegale, nu mi-a placut deloc.

Am gresit eu ceva? Singurul lucru care imi vine in cap este legat de concentratia de ONR, care a fost mai mare decat cea recomandata... Este drept ca 476s a fost aplicat initial fara IPA sau paint cleaner inainte, dar nu imi vine sa cred ca s-a dus complet dupa un singur jet. Ceva idei?

Link către comentariu

Polimerii din ONR actioneaza mai mult ca un sealant decat ca o ceara.

476-ul e inca acolo, dar dedesubt. :)

Link către comentariu

Polimerii din ONR actioneaza mai mult ca un sealant decat ca o ceara.

476-ul e inca acolo, dar dedesubt. :)

100% corect, spala inca de vreo 2-3 ori si o sa reapara beadingul cel mai probabil

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare! Detailing-ul nu este punctul meu forte asa ca poate ma ajutati voi! In viitor masina o sa primeasca un polish integral si as vrea sa-mi spuneti dupa operatiune ce produse mi-ar trebui pentru mentinerea lui? Ceara si ce ar mai trebui! Despre ceara am vazut ca are referinte bune Collinite 476, dar si Sonax Extreme! Lavete din microfibra am luat un set de la Nigrin (nu stiu cat de ok sunt) si o laveta din piele! 

Modificat de flaviusmaff
Link către comentariu

pt mentinere in primul rand spalare corecta si stergere cu carpe curate. daca faci asta nu se vor mai forma acele zgarieturi fine, "panza de paianjen" chiar daca nu dai cu ceara.

Link către comentariu

@flavismaff, sunt oarecum in aceeasi situatie ca si tine: incepator intr-ale detailing-ului si polish integral la masina in viitorul apropiat.

Ma gandesc ca polish-ul o sa il fac pe la sfarsitul saptamanii (probabil vinerea) astfel incat sambata sa pot sa aplic ceara. Deocamdata astept sa vina caldura.

Ca si produse eu m-am hotarat la Collinite 476 pe care sper sa o primesc saptamana asta + alte cateva accesorii (manusa din blana, grit guard, pad-uri pentru aplicat ceara, microfibra pentru lustruit).

Din ce am studiat pana acum am inteles ca o microfibra de calitate e superioara unei lavete din piele dar parerile sunt impartite.

O sa va tin la curent cum decurge operatiunea si cu ce rezultate.

Link către comentariu

Salutare! Detailing-ul nu este punctul meu forte asa ca poate ma ajutati voi! In viitor masina o sa primeasca un polish integral si as vrea sa-mi spuneti dupa operatiune ce produse mi-ar trebui pentru mentinerea lui? Ceara si ce ar mai trebui! Despre ceara am vazut ca are referinte bune Collinite 476, dar si Sonax Extreme! Lavete din microfibra am luat un set de la Nigrin (nu stiu cat de ok sunt) si o laveta din piele! 

Sa lamurim o chestie: polish-ul niveleaza vopseaua si elimina zgarieturile. Nu ai ce intretinere sa-i faci. Cea care necesita intretinere este vopseaua!

Dupa polish trebuie sa ai grija cum o speli si cum o usuci. Daca o speli la fel ca inainte, vopseaua va reveni rapid la starea dinainte de a-i face polish, pentru ca vei provoca zgarieturi. Metoda corecta este folosind 2 galeti, una pentru spalat si cealalta pentru clatit buretel/manusa si folosind o laveta de microfibra pentru uscare. Buretele se limpezeste cate mai des, minim de 2 ori pentru fiecare panou mediu (usa spre exemplu).

Collinite este mai durabila decat Sonax, dar ceva mai greu de aplicat. Lavetele de la Nigrin sunt destul de ok pentru sters ceara, dar mai bune sunt cele de la Sonax, Chemical Guys etc

nu 

Din ce am studiat pana acum am inteles ca o microfibra de calitate e superioara unei lavete din piele dar parerile sunt impartite.

O sa va tin la curent cum decurge operatiunea si cu ce rezultate.

Parerile nu sunt deloc impartite :) Microfibra este intotdeauna mai buna.

Link către comentariu

Stand la curte, exact asa o spal, problema ar fi ca trebuie sa cumpar un aparat cu presiune care sa dea jos bine tot praful si mizeria de pe ea! Si pentru uscare trebuie un prosop de uscare de dimensiuni mai mari sau sunt bune si lavetele 40/40 Nigrin sau Sonax?

Link către comentariu

Salut eu am un prosop mare , si l-am folosit de 2 ori pana acum , e foarte bun nu retine mizeria sa sti

Modificat de rusen
Link către comentariu

nu ar trebui sa aiba ce mizerie sa retina daca masina e spalata corect ;)

Flavius, un aparat decent iei pe la 100e

Link către comentariu

Am gasit la dedeman unul pe la 370 de lei parca, Boch! Are un vecin la fel si e de ajuns pentru ce am eu de facut! 

Link către comentariu

aquatak 10/100 sunt cele mai ieftine. mai cumperi un bidon pt spumare (nu cel inclus in cutie ca e prost) si spuma activa - pt prespalare.

apoi galeata si sampon auto, manusa de microfibra, un burete pt jante,praguri, perie pt anvelope si prosop pt uscare

Link către comentariu

Va salut detailerilor :D Am o intrebare pentru voi. A folosit cineva vreo solutie pentru indepartarea zgarieturilor de pe parbriz ? Am vazut ca exista dar nu stiu ce efect au. Polish-ul stiu ca nu este deloc recomandat.

Link către comentariu

Exista polish special pentru sticla, din acela ai nevoie.

Modificat de Bwwlan
Link către comentariu

nu cred sincer ca vrei efectul acela de lupa pe parbriz , se poate face intr-adevar dar nu este indicat

Link către comentariu

Ai nevoie de polish sticla profesional si bureti speciali

Iti garantez ca daca il folosesti corect dispar chiar si zgarieturi mai adanci

Modificat de Bwwlan
Link către comentariu

Pai am fost la un service aici in oras unde mi-a reparat o lovitura de piatra. Si a zis ca nu imi recomanda polish pt ca parbrizul isi pierde din calitati, o sa ramana umbre pe el, o sa vad mai aproape prin el etc. Ce zici tu e altceva ? Ai facut treaba asta ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!