Jump to content

Polo MK5 2009

R4z
 Share

Postare recomandată

Am comandat pe 16 Dec un Polo A05 la Cardinal Motors Tulcea(filiala a Constantei), urmand sa vina in 12 saptamani(cu marja de rezerva cu tot). Masina a venit din Germania in 11 saptamani, adica pe 3 martie, si in aceeasi zi am platit diferenta ramasa. Numai ca de atunci sta in Curtici, desi am luat legatura si cu Volkswagen, si cu Porsche Romania, si cu Cardinal Motors. In cele din urma mi s-a promis, ca masina va fi incarcata pe urmatorul trailer si miercuri seara sau joi dimineata, saptamana viitoare va fi in Constanta. Sa vad daca asa va fi, si apoi cand va fi adusa la Tulcea? Daca va veni saptamana viitoare ar fi 15 saptamani si ceva!

Detalii: Comfortline, 2 usi, rosu flash, geamuri fumurii, 1.4, 85 HP, benzina, M5.

Ca o raritate, masina pe care o am pana acum e prima varianta de VW Polo din '75! Deci voi avea prima si ultima generatie de Polo! :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Stef13

21

• R4z

17

• adifox

16

• cosmin1012

15

Top Posters In This Topic

Posted Images

Spuneti-mi va rog, cine are un Comfortline, cam cu ce dotari vine din standard, pentru ca sunt diferente intre cartea de prezentare, catalogul de pe saitul din Germania, si catalogul de pe saitul romanesc.

De exemplu are covorase textile sau de cauciuc? Are senzori de parcare, are cotiera centrala, etc... Este chiar ciudat ca o asemenea masina, gama medie de doatari, sa nu aiba covorase, sau are si ei le scot si cer bani separat?

Mai spuneti-mi va rog e inseamna lumini de drum de intensitate redusa?

Va multumesc!

Link către comentariu

Am observat si eu ca dotarile masinii difera de la o tara la alta, la fel si preturile. De exemplu, daca as fi comandat masina in Germania m-ar fi costat cu aproape 4000 euro mai mult. Sau.. pe configuratorul vw din Italia n-am gasit scaune incalzite nici macar ca optiune.

Dotarile standard ale masinii tale se pot vedea pe configuratorul vw.ro. Asadar, cotiera este optionala la Comfortline, standard la Highline. Senzorii de parcare sunt optionali pentru toate variantele de echipare. Clar, Polo vine fara covorase, insa pe mine nu m-a deranjat. Covorasele de cauciuc le voi primi cadou de la dealer iar covorase textile imi voi face la comanda, personalizate (aprox 150 lei un set de buna calitate, asa cum am facut si la Octavia).

Lumini de drum de intensitate redusa: dupa cum am observat in showroom, becurile faza scurta se aprind automat la punerea contactului insa lumina are o intensitate mai redusa decat faza scurta. La Polo, optiunea este deja activata din fabrica pentru toate variantele de echipare.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
"Pt unii s-a incheiat criza"...cred ca si-au zis cei care ti-au preluat comanda.

Scuza-mi remarca, pretul imi pare enorm pt un Polo, fie el cu DSG si ce ai mai pus pe el. Dar e doar parerea mea...

Si eu am comandat ptr "femeia mea" tot un Polo 1.2TSI cu DSG 7 si tot la 16,000Eur am ajuns, asta dupa ce mi-au facut o reducere de 750Eur (ca sunt client cu state). Pe el am pus aproape tot: climatronic, scaune incalzite, alarma, RCD510, volan multifunctional piele, alcantara, park-pilot, geamuri verzui, tempomat, etc. asa ca draq asta mic a costat o caruta de bani, ca fiecare optional costa. Ajunge in 12 saptamani, asa mi-au zis, poate mai repede, ca ii stiu bine pe cei de la Curtici de la Lagermax si nu mi-o tina si ei pe acolo. Oricum dupa ce am vazut pe aici ca la unii cu DSG le-a dat termen de 5 luni :) am sunat la dealer a imi reconfirme, ca le "ciomuiam" ceva dupa ce am achitat-o 100% cash, sa stau ca berbecul 5 luni.

Modificat de ECL
Link către comentariu

adifox, ce termen de livrare ti-au dat? Vad ca si tu ai optat pentru 1,2 tsi cutie de viteze DSG.

tot 12 saptamani, nu mi-au spus nimic de intarzieri, parca nu imi vine sa sun sa aflu vestea cea rea. :D

Link către comentariu

A mea a venit din Germania cam in 10 saptamani, dar a stat in Curtici o luna pt ca nu stiu ce frecusuri sunt intre ei, Porsche romania si transporatatori.

Am si o intrebare: dupa primii 950 km mi-a scazut nivelul de ulei pe joja cam 2-3mm. E normal?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mi-am comandat si eu un polo Attractive A05 diesel 1,6, 90CP rosu la PBV1. Mi-au dat termen 12 saptamani. AMR 10 saptamani si 4 zile. Deja amvazut prin Bucuresti 4 modele rosii.

Link către comentariu

Salutare, stimati colegi de forum. Iata ca, dupa ce ani de zile am frecventat forumurile Opel si apoi Peugeot, am ajuns si pe acest forum :somnmare: Ieri am comandat un micut Polo A05 1.6 TDI CR DPF, 75 CP M5, versiunea de dotare Confortline, 4 usi, Flash Red... Dupa ce am oscilat intre variantele de 1.2 70 CP si 1.4 85 CP, mi-am "calcat" pe buget, am mai adaugat un an in plus la credit :offtopic: si am trecut la diesel... In plus ca dotari am mai ales climatronicul, RCD 310 cu 6 difuri, pachetul confort (cu tempomat, CB, senzori de parcare si sistem de monitorizare a presiunii in pneuri) si cotiera centrala fata (ultimele doua dotari aproape bagate cu forta pe gat de catre dealer :coffee_lol: ) . Apoi mi-au aplicat un discount de 3% de la finantarea prin Porsche Bank si mi-au promis un cadou format din covorase cauciuc si numere rosii gratuite... Totul a iesit la 13338 Euro cu TVA inclus. Ca avans o sa fie 3 vouchere REMAT, rata 170 Eur timp de 8 ani...

Acum incepe luuuunga asteptare, dealer-ul (Nurvil) asigurandu-ma ca in maxim 10 saptamani (daca avem noroc poate 2 luni) o sa vina si masina care - atentie- o se va fabrica in Spania.

Pe curand cu noi vesti....

Link către comentariu

Sper sa te tina mult si bine masina aia si sa nu

Modificat de Aditu
Link către comentariu

Multumesc pentru urari, pavilion8373. Intr-adevar, traim in Romania si ca atare nimic nu e normal si la locul lui, nici macar dobanzile. Oricum este printre cele mai bune finantari pe care am gasit-o in momentul de fata, si crede-ma ca testez piata de vreo 2 luni...Din pacate a trebuit sa iau creditul pe o perioada cam lunga, intrucat si noi avem o rata la un apartament si in momentul de fata nu ne permitem un efort financiar mai mare. A fost un compromis intre alegerea dotarilor si numarul de rate, insa sper sa putem achita masinuta mult mai repede, pentru ca nu mi se pare normal sa cumperi Polo la pret de Passat :)) Sper doar ca aceasta masina sa ne aduca suficiente satisfactii, acum la pensionarea vechiului meu prieten de incredere, Opel Astra.

Link către comentariu

in legatura cu comanda mea, se pare ca toate cu DSG au amanare, mie mi-au spus azi ca vine in saptamana 2810.

deci gata cu 12 saptamani, termenul s-a prelungit :)

voi cei care mai asteptati polo cu dsg, ce stiti?

Link către comentariu

Fratilor, noi sigur o masina de serie am comandat? Ca la cat avem de asteptat, parca ar fi Bentley sau Veyron... Ce mama lor de "Das Autos" sunt astia, le fabrica manual? :D :))

Link către comentariu

asa ai dreptate.mai bine sa le faca la "buleala" pentru a fi toate lumea multumita.daca vroiati "repede" trebuia sa luati ce aveau pe stoc.

Link către comentariu

A mea deja are numar de identificare, cei de la reprezentanta au spus ca se asteapta sa mi-o livreze in ultima saptamana a lunii Mai. Tot cu DSG..

Comanda este data pe 11 Februarie, deci intreaga asteptare ar fi de circa 15 saptamani.

Link către comentariu

uitasem: mi s-a spus ca masina va veni din fabrica cu un sticker pe care scrie "car of the year 2010". Nu comentez nimic pana nu vad cum arata si unde-i lipit :)

Link către comentariu

mie nu mi-au spus nimic de sticker, poate doar unele modele.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
in legatura cu comanda mea, se pare ca toate cu DSG au amanare, mie mi-au spus azi ca vine in saptamana 2810.

deci gata cu 12 saptamani, termenul s-a prelungit :)

Tu de la ce dealer ai luat-o de la Quark sau Autoclub? A mea e deja fabricata si vine la termenul stabilit de 8 saptamani. Deja am codul VIN si data cand a fost fabricata. Acum e problema de transport din DE in RO, ca din Lagermax nu va sta mai mult de 1 zi.

Link către comentariu

Stie cineva care este garda la sol la modelul 1.2 TSI?

Mie mi se pare ca acest model are o garda mica.

Link către comentariu

sorintulcea

Garda la 1.2 TSI e la fel ca la Polo de baza. Garda mai mica e la Blue Motion pe motorina. Daca nu ma insel garda e 105 mm(cu 2-3 persoane la bord). Oricum , la o bordura medie de inaltime, deja trebuie evitata. In schimb se lipeste bine la viteza.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

In cazul acesta avem o mare problema din cauza drumurilor din Romania. Si nici macar scut motor nu are. Desi colegul lui mai mare (Golf VI) cu acelasi motor, are optional scut motor + suspensie drumuri grele.

La acest capitol noul polo a dat-o in bara.

Link către comentariu

Polo TSI are garda la sol normala, posibil o firimitura mai mare decat in cazul motorizarilor diesel ce au o masa suplimentara pe puntea fata.

Link către comentariu

Tu de la ce dealer ai luat-o de la Quark sau Autoclub? A mea e deja fabricata si vine la termenul stabilit de 8 saptamani. Deja am codul VIN si data cand a fost fabricata. Acum e problema de transport din DE in RO, ca din Lagermax nu va sta mai mult de 1 zi.

de la Autoclub am dat comanda. Tu cand exact ai comandat-o si in ce faza mai este acum?

eu am dat comanda in 20.03. si pana acum nici o veste(minunata :) )

Link către comentariu

Am ridicat masina de marti, saptamana aceasta (Polo 1,2 tsi transmisie DSG). Pana la urma timpul de asteptare a fost de 13 saptamani, asadar o intarziere de numai o saptamana fata de ce spusesera initial. In linii mari.. imi place la nebunie, desi am parcurs doar 120 km pana acum, majoritatea prin oras. Timpul ma cam preseaza zilele acestea si revin cu detalii despre masina putin mai tarziu pentru ca n-as vrea s-o descriu in graba. Cu ocazia asta am timp si s-o cunosc mai bine.

Link către comentariu

Felicitari, Stef13, sa ai parte numai de bucurii in noua ta masinuta! Asteptam sa ne dai mai multe detalii si eventual poze cu ea. Eu am intrat in a 5-a saptamana de asteptare azi, asa ca mai am "un pic"...cel mai lung pic din viata mea :) . Apopos, are sticker-ul cu Car of the year, asa cum scria undeva prin topicul asta?

Link către comentariu

Nu a venit cu sticker, e curata-curatica :icon_thumright:

Sper sa nu gresesc facand aici niste observatii legate de masina in general, mai putin despre comportamentul motorului si al transmisiei.

I-am gasit niste lipsuri (eu unul asa le consider):

-nu are torpedoul iluminat;

-nu are reglaj pentru suportul lombar;

-nu are ochi de pisica sau lampi pe fetele portierelor din fata;

..si cam atat deocamdata.

Niste detalii la care nu ma asteptam (ma refer la cele din echiparea standard, nu la cele optionale):

+priza 12V cu inel iluminat (la Octavia nu-i luminat);

+priza 12V in portbagaj (din pacate, mi s-a spus ca masinile ce vor fi comandate de acum incolo nu vor mai avea aceasta dotare)

+lampi la parasolare (se aprind atunci cand oglinzile de curtoazie nu-s acoperite)

+senzor centura de siguranta si pentru locul din dreapta;

+amortizoare la manerele de pe plafon;

+amortizor la capacul torpedoului;

+compartiment special pentru vesta reflectorizanta;

+pasla pe interiorul capotei (desi e benzinar)

+calitatea materialelor din interior (in special bordul si tapiteria scaunelor).. si-or mai fi dar astea mi-au atras mie atentia in prima faza.

O mica problema, daca se poate numi asa. Dealerul m-a informat ca pentru Polo 1,2 tsi DSG trebuie facuta omologarea la RAR pe motiv ca masina mea ar fi prima cu astfel de caracteristici, din zona. Se ocupa ei de tot dar ideea e ca masina trebuie totusi dusa la RAR, chiar daca e noua. Programarea am facut-o pentru marti si mi s-a spus ca tot atunci ar trebui sa primesc si cartea de identitate a masinii cu timbrul de omologare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!