Jump to content

Lumini Interioare (Plafoniere)

Paul_L
 Share

Postare recomandată

Florin Mandras

La Octavia plafoniera spate e saparata de cea din fata. Adica fiecare are butoanele ei. Daca aprinzi pe aia din fata nu se aprinde si cea din sapte. La Passat nu e la fel ?

Salut.

La Passat-ul meu nu este asa .. .dar sa nu facem o confuzie. Pe plafoniera fata de la mine exista comada pentru iluminatul aferent deschiderii / inchiderii usilor (un comutator cu trei pozitii - lumini stinse permanent ; luni aprinse la deschiderea usilor - lumini aprinse permanent) precum si comenda pentru "lamapa carte" - doua butoane stanga dreapta.

E ... la mine atunci cand se deschide spre exemplu usa sofer (valabil pentru oricare din usile masinii) se aprinde atat plafoniera fata cat si cea spate (evident in conditiile in care comutatorul de care vorbeam mai devreme este pe pozitie usi deschise)... altfel spus la mine nu exista comanda separata pentru usi spate; acestea se aprind / sting sincron cu cele din fata.

De asemenea atunci cand comutatorul se afla pe pozitia aprins permanent se aprinde atat plafoniera fata cat si cea spate.

Eu am un Passat trendline ... poate ca la modelel superioare este altfel ... asteptam o parere a unui coleg ce are un CL sau HL.

Merci

FLORIN

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da acum inteleg ce zici, eu la Octavia am la plafoniera din fata ce ai si tu dar la cea din spate mai am un comutator cu 3 pozitii identic cu cel din fata ...

Link către comentariu

Florin - toate pasaturi, indiferent de echipare, au aceleasi functii in cazul plafonierelor!

Va rog sa nu derivam de la subiect si sa pastram discutia strict pentru modelele VW Passat!

Link către comentariu

Salutare !

Am o nelamurire pe care nu am gasit-o pe forum(sau nu am stiut cum sa caut). Detin un Passat B6, si as dori sa schimb becurile interioare cu leduri smd. Problema este ca nu stiu cum sa scot vechile becuri, inclusiv carcasele de plastic. Multumesc

Link către comentariu

Vezi mai jos:

Modificat de D@ny
Link către comentariu

• 2 months later...

se poate cumva codul de plafoniera fata (cea cu lumini rosii ambientale. ptr Passat b6/2006)?

Multumesc!

Link către comentariu

Stie cineva daca luminile interioare de la passat b6 pot fi inlocuite cu leduri fara can bus?.....(bec plafoniera spate, fata, iluminat picioare, usi...etc..tot ce tine de lumini interioare).Eu unul vreau sa pun leduri....ca sunt mai albe si se vede mai bine. Multumesc....

Link către comentariu

• 3 months later...

salut,am un passat b6 2006, 1.9tdi, mi-am montat in portbagaj un neon (dinala de exterior) mov, si cand l-am montat mi s-a ars siguranta, nu am avut sigurante pe moment, si am pus lita la siguranta, dupa cateva saptamani ,am constatat ca nu imi mai merg luminile din interior. am verificat sigurantele , toate sunt bune. are cnv vreo idee?ms

Link către comentariu

Dar tu de ce crezi ca s-a ars siguranta aia, de nebuna?

Si tu ai pus lita: felicitari! Cu astfel de improvizatii risti sa iti ia masina foc.

N-are nimeni nicio idee pentru ca acolo trebuie sa se uite un electrician. Ori s-a dus dracului centrala electrica ori ai vreun scurt in cablaje si ti s-au topit izolatiile de la cablaje ori... si una si alta.

Indiferent cum rezolvi problema, sa-ti fie invatatura de minte: niciodata in viata ta sa nu mai pui lita in loc de sigurante si mai ales sa pui sigurante de amperajul potrivit, altfel risti sa topesti cablajele sau sa ia masina foc.

Link către comentariu

Cu alte cuvinte trebuie luata toata instalatia de la becurile interioare la puricat pentru ca in loc sa cedeze siguranta a cedat o alta componenta din circuit! Problema este sa vezi care anume!

Link către comentariu

nu imi mai functioneaza luminile din usile spate, plafonierele se aprind ok si in fata si in spate ,pe bord imi arata ok usile...doar becurile alea din usi nu vor sa se mai aprinda (doar spatele fata e ok)...stie cineva cum dau stopul acela din usa jos? sau trebuie data toata fata de usa (sper sa fie bec ars cu toate ca ma indoiesc sa pice si stanga si dreapta dintr-o data)...multumesc

Link către comentariu

DAr sigur ai avut lumini acolo? Nu cumva sunt doar ochi de pisica? partea inferioara a lampii este alba? daca tragi de lampa o sa iasa afara.

Link către comentariu

da sunt becuri acolo le-am desfacut ,schimbat, si tot nu merg...... au mers 100% sigur pana acum cateva zile cand am dat fata de usa stanga fata jos (este posibil sa fi uitat sa bag vreo mufa? nu prea cred ca are influenta asa ceva ) .....p.s cum le mai bag inapoi ca nu mai stau lampile nu mi-se prinde partea din spate partea alba....si siguranta pe ele care ar fi ?....multumesc anticipat

Link către comentariu

Ori ai uitat sa bagi mufa, ori sunt becurile arse. fa o diagnoza si vezi ce se intampla.

Link către comentariu

ma intereseaza daca se poate un coleg sa-mi spuna care este siguranta exact pentru acele lumini din usi, va multumesc

Link către comentariu

NU exista siguranta separata pentru acele lumini din usi. Nu cumva ai facut ceva setari cu VCDS pe modulele masinii ?

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

nu am facut nimic cred....voi desface si usa dar stiu ca mufa o am bagata odata ce functioneaza toate geam motor inchidere .....in fine va multumesc pentru ajutor

l.e. siguranta pentru aceste lumini este cea de 3.0A, din partea dreapta, la pozitia 23. kic

Modificat de GEOMANBLACK
Link către comentariu

Aia este pentru calculatoarele de la usile din spate.

Link către comentariu

corect, implicit si pentru acele becuri (asta mi-a rezultat si la diagnoza), pana la urma se pare ca erau mufele scoase.

CRACIUN FERICIT TUTUROR!!!

Link către comentariu

eu vreau sa schimb becurile din plafoniere cu SMD-uri a cate 2 leduri fiecare, care au si can-bus; problema este k nu am reusit sa "demontez" plafonierele si sa ajung la becuri ! cum procedez . Ms . Florin D.

Link către comentariu

D@ny : ai cumva vreo schema de la luminile din interior? adica sa vad unde pleaca mai departe de la siguranta. ca sa verific cu apartul daca imi vine curent.

sau sa verific daca am curent sus la becuri? ms

Link către comentariu

se poate cumva codul de plafoniera fata (cea cu lumini rosii ambientale. ptr Passat b6/2006)?

Multumesc!

Plafonierele sunt de mai multe tipuri plafonierele, in functie de dotarile masini si pe mai multe culori! :icon_bounce:

Pt modelu' simplu, doar cu iluminare ambientala, fara buton pt trapa, bluetooth & etc. ar fi urmatoarele detali:

Cod: 1K0 947 105 J

Culoare: classic grey (Fabre Grau)

Pictures:

• Plafoniera W8

post-28301-0-46013100-1320550214_thumb.j post-28301-0-85781300-1320550235_thumb.j post-28301-0-97020600-1320550236_thumb.j post-28301-0-59528500-1320550237_thumb.j post-28301-0-65849000-1320550238_thumb.j

Culoare gri "deschis" este cea mai comuna culoare :)

Modificat de Riddler
Link către comentariu

asa am si eu, ca-n pozele tale cu leduri rosii, ai idee cat caosta una noua? la porsche e 210 parca...intrrupatorul comanda si plafoniera din spate? ai idee?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!