Jump to content

2.0 TFSI/2.0 TDI - Brake upgrade

fuscobal
 Share

Postare recomandată

Bunicele sunt Tarox F2000, dupa care mai sus sunt Stoptech, Ap Racing, Racing Brake...Cred ca cele mai ieftine sunt Ate si Brembo ! Placuta sicdisc mai bune iti dau modularitate si franare mai buna la viteze mari dar daca mergi suficient de tare, frana oem de GTI ramane subdimensionata si nu poate disipa caldura suficientcde multa sau de repede !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Placute Ferodo FDS1641 a folosit careva? Ceva feedback?

Link către comentariu

Fusco , ai idee cat e un set de F2000-uri de 312 mm si un set de placute pt ele ?

Incet incet trebuie sa le schimb si eu iar daca asta e combinatia castigatoare raport calitate/pret o sa merg pe ea.

Nu vreau nici cele mai ieftine dar nici nu vreau sa arunc banii pe niste oonsumabine pe care nu le folosesc la capacitate maxima.

Sau e vreun upgrade cam cu aceleasi costuri gen etrieri second ?

Modificat de AndreiCC
Link către comentariu

Gasesti sisteme de franare de S3/R32 cate vrei la 4-500E in uk pe mk5gti forums. Este un sistem oem foarte performant fata de cel de Gti doar ca e considerabil mai greu (40kg vs 28kg). Ptr F2000 google it sau virbeste cu Zeno !

Link către comentariu

Afecteaza cu ceva un sistem de franare mai greu ? Poate suna stupid dar habar n-am cu ce se mananca toata treaba asta cu franele si intreb aici ptr ca probabil mai sunt si altii ca mine si ne ajuti.

Ms

Link către comentariu

Nu afecteaza decat la performanta extrema. In rest, directie putin mai grea si solicitare mai mare pe amortizoare (unsprung mass mai mare). Oricum beneficiile franei depasesc cu mult minusurile. Eu le-am avut pe astea ani buni si au rezistat cu brio pe circuit cu placute Carbotech ( DS2500 au cedat si mi-au lasat si depuneri mari pe discurile F2000 de a trebuit sa le rectific)

Link către comentariu

Fusco , am cautat  informatii despre ele , sunt de 322 mm ? Ale mele sunt 312 mm acum.Asa mult conteaza cei 10 mm sau etrierii fac diferenta ?

In ro nu sti pe nimeni care vinde un set cmplet ? E putin mai complicat de luat de dincolo , dar daca tot nu gasesc am sa iau de pe ebay.

Ai ideea cumva pt spate , etrieri cu frana electro mecanica mai mari se potrivesc cumva cei de a6 sau phaeton ? Sau e vreo alta varianta pt a-i maari si pe cei de pe spate ? As vrea sa-i maresc ca nu patesc ca userul lambda , nu stiu daca ai citit postarile lui , dar i se duce masina in bot cand franeaza etc. 

Multumesc.

Modificat de AndreiCC
Link către comentariu

Ai gasit informatiile gresite, frane sunt de 345 mm pe fata si 310 mm pe spate nu ai ce face cu etrieri de a6 sau phaeton iti trebuie etrieri de audi s8 :) cu mici modificari poti pune discuri de de pana la 360 mm dar nu este cazul ! 

Link către comentariu

Cica merg discuri de 310 pe etrierii mei doar ca trebuie luat putin din placute ca acum am pline iar cele de 310 sunt ventilate.Si da , cele de pe fata de pe r sunt de 345 mm.

Mai merg si de pe a6 4.2 cica.

Care-i diferenta intre un etrier cu un pistonas mare (de r) si cele cu 4 sau 6  ? Sunt discuri  mult mai mari pt ei sa ?.Cei de porsche arata tare bine :P

Ms

Modificat de AndreiCC
Link către comentariu

Cele cu mai multe pistoane asigura progresivitate si feeling al pedalei mult mai bun isr placuta se toceste mai uniform

Link către comentariu

Am gasit portetrieri de a6 4.2 fsi. Etrierii sunt la fel ca cei stock pe care-i am eu acum sau e vreo diferenta intre ele ? Merita swap-ul si de etrieri ? 

Fusco , ti-am scris pe ym.

Link către comentariu

Ar fi culmea sa fie ca ai tai la o masina cu asa gabarit si namila de motor...probabil ca-s dubli ca dimensiuni :) . Pune frana de S3/R32 ca astea sunt super stiute, nu mai cauta variante pe taramuri necunoscute. Nu orice etrier merge iar diferenta nu e doar la dimensiuni fizice ci si la mastercylinder si suprafete pistoane. Chiar daca le vei potrivi sa mearga poti avea nepotrivire la categoria 2!

Modificat de fuscobal
Link către comentariu

Placute Ferodo DS Performance FDS1641 sunt printre cele mai bune placute sport de strada, țin bine de la prima frânare si au o durata de viața ridicată, daca nu mergi pe circuit e o opțiune foarte bună!

Link către comentariu

@Fusco

Merg puse discuri de 345 in loc de 312 pe fata la franele stock de GTI ?

Ca tot caut si gasesc peste tot la GTI pe site-urile Online si dimensiunea asta 345...si din ce citesc aici..pt marimea asta trebuie sa schimb si etrieri si suporti...si tot...eu nu mai inteleg nimik..

Mersi !!

Modificat de s3r61u
Link către comentariu

Cum naiba sa mearga nene ?!? Gandeste-te ca discul e centrat pe rulment (care sta pe fuzeta) iar portetrierul tine etrierul distantat fix cat sa incapa 312. Unde sa inghesui 345 daca nu muti etrierul mai incolo ? Dupa asta mai ai grosimile > 312 e cu 25mm iar 345 e cu 28mm. Trebuie tot sistemul de franare de S3/R32/Cupra ! Nu mai cautati tot felul de combinatii dubioase sinnetestate de nimeni. Am descris eu la inceputul topicului silutiile uzuale. Mai sunt si altele dar nu merita sa va bateti capul cu piese custom (ex : etrierii de Porsche 996 turbo se potrivesc bine cu master cylinder-ul de Golf 5 gti dar trebuie portetrieri custom pentru fuzeta)

Link către comentariu

Pentru franele de GOLF R32 si tot ce inseamna disc mai mare de 345 va puteti lua adio de la jante de iarna pe 16 si 15

Link către comentariu

M-as mira sa fie om cu ditamai frana de 345 sa-si doreasca janta pe 15"  :lol:  Pe jantele stock GTI de 17" intrau la limita cu o distanta de vreo 5mm pana la spite ceea ce e suficient ! Pe pista n-am avut probleme cu racirea lor desi erau inghesuite zdravan in janta de 17" !

Link către comentariu

Cum naiba sa mearga nene ?!? Gandeste-te ca discul e centrat pe rulment (care sta pe fuzeta) iar portetrierul tine etrierul distantat fix cat sa incapa 312. Unde sa inghesui 345 daca nu muti etrierul mai incolo ? Dupa asta mai ai grosimile > 312 e cu 25mm iar 345 e cu 28mm. Trebuie tot sistemul de franare de S3/R32/Cupra ! Nu mai cautati tot felul de combinatii dubioase sinnetestate de nimeni. Am descris eu la inceputul topicului silutiile uzuale. Mai sunt si altele dar nu merita sa va bateti capul cu piese custom (ex : etrierii de Porsche 996 turbo se potrivesc bine cu master cylinder-ul de Golf 5 gti dar trebuie portetrieri custom pentru fuzeta)

Pai tocmai ! De aia ma miram si eu...ce mama naibii dau majoritatea site-urilor(romanesti) la frane pt GTI MK5 si dimensiunile de 345 la discuri...

de aia te-am intrebat pe tine...ca nu mai intelegeam nimik..poate ca era o combinatie minune d care nu stiu...

Mersi ! :)

PS:a aflat cineva,sigur, intre timp daca pe OEM sunt discurile si placutele ATE? ca au fost ceva remarci p aici ca asa ar fi..eu am fost chiar ieri si am cerut o oferta la un magazin...si vreau sa spun ca pe OEM mi-a cerut pt 1disc fata peste 500 d ron cand ATE erau undeva la 300 si ceva...oricum preturile obtinute la magazin erau duble fata de ce am gasit pe net...dar in acelasi timp pe net acelasi site..i-mi zice ca pt gti este si 345 :)) deci nush cat d incredere este..

Modificat de s3r61u
Link către comentariu

Pentru franele de GOLF R32 si tot ce inseamna disc mai mare de 345 va puteti lua adio de la jante de iarna pe 16 si 15

Oricum 15" nu intra nici cu discuri de 345, de 16" nu sunt sigur.

Link către comentariu

Tocmai am zis mai sus ca 17" intra la limita, deci nici vorba de 16". 345 s-a pus pe S3, R32 si Cupra. Nu e nici pe GTI ED30, deci e greseala unde ai gasit tu ca merg !

Link către comentariu

• 1 month later...

Am gasit un kit de frane de r32 de care mi-ai recomandat fusco , dar omul nu are si port etrierii. Etrierii merg pe port etrierii  care ii am acum pe masina sau trebuie sa cumpar altii pt ei ? 

Are vreo importanta daca nu am aparatorile alea de noroi sau ce sunt tablele alea din spatele discurilor ? 

P.S. Etrierii de r32 au tot un singur pistonas ? 

Modificat de AndreiCC
Link către comentariu

Nu merg decat cu portetrierii lor, evident...o sa pun eu o poza aici diseara daca mai gasesc. Sunt tot monopiston iar aparatori de noroi am eu noi noute ptr ca nu le-am mai montat atunci cand am pus franele astea pe masina !

Link către comentariu

Port etrieri merg doar de-ai lor sau sunt compatibili si de pe alte sisteme ?

Cam cat e o pereche de port etrieri ?

Ms

Link către comentariu

@fusco: Lipsa tablelor din spate clar ar aduce o mai buna racire a franelor...dar cat de sanatos este sa mergi fara ele?

Link către comentariu

Pai eu de aia nu le-am pus...pentru racire. N-am avut nici o problema fara ele si am mers mii de km si prin ploi ! Andrei, cauta sistem complet ca sunt tone de vanzare pe afara, nu mai incerca sa improvizezi cu alti portetrieri. Franele astea nu'-s universale sa mearga de oriunde !

Modificat de fuscobal
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!