Jump to content

Schimbat Rulmenti Roti Fata/spate

rycco4u
 Share

Postare recomandată

Acea vajaiala nu e asa puternica. Daca ar fi sa merg asa, ce se poate intampla? Nu de alta dar n-am nici un chef sa ma duc acum in service decat daca treaba e urgenta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 310
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• AdryanDim

16

• paul_ral

16

• b-66-six

12

• mihai15mai

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Iti poate distruge axul, poate da joc in roata, ti se poate bloca roata, samd. Nu este scump sa schimbi acesti rulmenti, mergi la Ghezaco, ia rulmenti romanesti, dupa aia treci pe la un service si in 30 min esti plecat daca nu sunt si alte probleme pe la roata, dar zic ca merita sa faci chestia asta decat sa mai patesti si altele. Ieri am claxonat o tipa 3 km sa o atentionez ca ii face roata pe spate ca la caruta, i se bataia si spatele masinii si ea nu avea nici o treaba.

Link către comentariu

Am niste rulmenti cumparati, OPTIMAL, ii am de un an si ceva dar nu i-am schimbat cand am vazut ca merg astia... Am un prieten si-a schimbat rulmentii si ii huruia mai tare cu astia noi, mai mult de asta nu prea imi vine sa-i schimb :)

Modificat de mihai15mai
Link către comentariu

poti sa ii schimbi si tu nu e mare lucru. iti trebuie un cric un set de chei, un imbus (nu mai stiu exact de cat cred ca de 6) un ciocan si o dalta sau o surubelnita mai mare sa scoti camasile exterioare de pe disc si vaselina din abundenta. atentie la cat de tare ii starngi pe ax daca nu ai cheie dinamometrica ii strangi de tot si dai un sfert de tura inapoi. verifici sa nu stranga, roata sa se invarta usor dar sa nu aiba joc.

Modificat de omu_negru84
Link către comentariu

cojocariu.marian

La un moment dat, am auzit o pocnitura destul de tare, in mers. M-am uitat in oglinzi crezand ca am calcat peste ceva, lucru care evident nu se intamplase. Chiar daca am observat ca incepe sa-mi huruie, m-am gandit ca ma mai tine pana acasa (cca 8 km) insa cand mai aveam vreo 200 metri pana la destinatie, mi-a cazut roata (stanga-spate). Noroc ca aveam maxim 5 km/h. Tare, nu? Aviz amatorilor care isi zic ,,lasa-l ca mai merge o vreme".

Link către comentariu

Tocmai ce spuneam si eu putin mai sus, dar daca lenea e mare.........., dupa aia costurile cresc :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

poti sa ii schimbi si tu nu e mare lucru. iti trebuie un cric un set de chei, un imbus (nu mai stiu exact de cat cred ca de 6) un ciocan si o dalta sau o surubelnita mai mare sa scoti camasile exterioare de pe disc si vaselina din abundenta. atentie la cat de tare ii starngi pe ax daca nu ai cheie dinamometrica ii strangi de tot si dai un sfert de tura inapoi. verifici sa nu stranga, roata sa se invarta usor dar sa nu aiba joc.

Imbus la ce trebuie? Iar cu vaselina nu stiu daca e chiar recomandat sa fie din ambundenta, mi-a mai pus cineva multa vaselina si imi arunca capacele afara. N-am mai schimbat rulmenti pana acum, parca nu m-as risca sa-i schimb de unul singur....

Link către comentariu

imbus iti trebuie ca sa demontezi suportul etrier altfel nu poti scoate discul de pe ax. poti pune vaselina fara grija, cand o sa montezi discul o sa iti dea afara surplusul si ramane doar cata trebuie. eu zic ca e mai bine asa decat sa fie prea putina si sa distrugi rulmentii.

P.S. acuma m-am uitat la motorizare, tu ai tambure pe spate nu? ce am zis e valabil pentru frane pe disc. scuze :)

Modificat de omu_negru84
Link către comentariu

As fi vrut eu frana pe disc sa am pe spate, nu mai aveam atatea complicatii cu rulmentii astia :)

Link către comentariu

la frana pe disc sunt exact aceiasi rulmenti (am trecut eu de la frana pe tambure la cea pe disc)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Sal .Toti vorbiti de specificul ''huruit'' pe care il face un rulment uzat, dar la mine nu aud acest huruit , mai de graba ar fi un bazait enervant pe care in curbe sau la denivelari de teren nu-l mai aud.in rest se aude tot timpul pe spate dupa 20-30 km/h.sa fie tot un rulment ceva?

Numai bine.

a si plus ca la marirea vitezei respectiv reducerea ei, sunetul se aude mai strident sau mai slab.

Link către comentariu

Sal si la multi ani..Raspund tot eu poate mai are si altcineva problema mea.DA era rulmmentul dus.Numai bine/.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

denismoc unde ai schimbat rulmentul? si eu sunt in iasi dar nu stiu unde sa ma duc sa fie un pret bunicel si sa nu ma usureze de prea multi bani. ms

Modificat de chelu1.6
Link către comentariu

Ce rulmenti vrei sa schimbi? Pe fata sau spate?

Link către comentariu

pe fata. a inceput sa vajaie si la 60 la ora :(

Link către comentariu

In primul rand trebuie sa mergi la un service care are presa pentru schimbat, in al doilea rand sa ai grija sa iti dea jos tot ansamblul cu amortizor - arc ca sa nu iti afecteze unghiurile si in al treilea rand sa nu cumperi rulmenti de la piese auto ca sunt chinezarii sub branduri de renume, mergi la Ghezaco si cere acolo rulment, stiu ei ce cod iti trebuie.

Link către comentariu

• 1 month later...

Eu pe la 20km/h incep sa aud un zgomot din spate. Zgomotul seamana cu cel pe care il face o cheie cu clichet si creste in frecventa cu viteza masinii. Poate sa fie de la altceva in afara de rulmenti spate?

Link către comentariu

• 2 months later...

huruitul de la 90-100 este inceputul o sati huruie dupa aceea de la 20 in sus si ar fi cazul sai schimbi urgent astfel strici ffuzeta deschimbat cum ziceau baieti mai sus daca ai putina cunostinta si placere iti ia cam 40-50 min demontat montat

Modificat de cicorico
Link către comentariu

• 1 month later...

Eu de cateva zile am un vajait care se aude din spate la viteza mica (de la 50 in sus). Mai exact stanga. Creste nivelul zgomotului concomitent cu viteza de deplasare. Este posibil sa fie rulmentul?

Link către comentariu

Cel mai probabil sunt rulmentii. Ai cate 2 pe fiecare parte. De preferat sa ii schimbi pe toti, nu e greu deloc si nu ai nevoie de scule speciale.

Link către comentariu

ca sa fi sigur daca este rulmentul, ridici masina si invarti roata respectiva.Daca rulmentul este pe duca atunci va hurui

Link către comentariu

Da huruie, sau cu roata ridicata,tragi de roata si daca se misca aiurea(roata) cu toleranta mare spre interior sau exteriorul masinii e clar ce e de facut.Oricum sunt ieftini rulmentii.

Link către comentariu

Ghezaco e Rulmentul Barlad? Ce pret are un set de rulmenti acolo??....ne poate confirma un coleg??

Link către comentariu

Da, da...stiu procedura de verificare si am vazut si cum se schimba. Din comoditate am preferat sa intreb ca stiam ca s-a mai "lovit" cineva de aceasta problema. Deci e clar. Continuam lista.

Link către comentariu

Am scris la Ghezaco si asta e raspunsul pentru cei interesati! Eu am dorit numai pentru puntea spate preturi.....

Buna ziua,

Va transmitem oferta de pret:

Rulment LM 11749/10 KFB = 2 bc * 28,70 RON - termen de livrare:din stoc

L 45449/10 SKF = 2 bc * 43,00 RON - termen de livrare: miercuri,11iulie,dupa ora 14,00

Preturile nu contin T.V.A.

Va asteptam la sediul firmei,de pe Calea Chisinaului sau livrare prin curierat,daca nu sunteti din Iasi.

Pentru alte informatii,puteti suna la numerele de telefon de mai jos

La o socoteala atenta pretul pentru spate este 89 lei si cred ca sunt Koyo primii iar cealalta pereche SKF. Oricum raportul calitate /pret mi se pare unul OK. Succes

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!