Jump to content

Priza Bricheta In Portbagaj

Bogdan Ungureanu
 Share

Postare recomandată

Eu am priza din fabrica si este pe partea stanga. De aici pot trage concluzia ca firele pe care le gasiti voi in partea dreapta si mufa de care s-a vorbit sunt pentru altceva, nu pentru priza de 12v.

Si daca tot a venit vorba de sigurante cred ca e cel putin riscant sa inlocuiesti pur si simplu o siguranta de 15 cu una de 30 si sa consideri ca esti in siguranta, aici intra in ecuatie si grosimea conductorilor folositi la circuitul respectiv precum si clasa izolatiei folosite.

La fostul passat model 2002 prizele din portbagaj nu functionau. Am desfacut capitonajul, am verificat ca au fire electrice care ajung la ele apoi am cautat sigurante arse. In panoul de sigurante nu era nimic ars, apoi am aflat ca sunt sigurante separate pentru prize undeva sub volan. Le-am gasit si inlocuit si de aici am concluzionat ca sunt circuite perfect separate.

Parerea mea e sa faceti o treaba cat mai sigura cu putinta.

Bafta !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bogdan Ungureanu

La Golf priza din portbagaj este pe dreapta, sub lumina. La Variant este pe stanga, mai in spate.

Mufa pe care am montat eu priza trece prin siguranta 35 (30A). Am verificat. Si aceasta siguranta este, conform tabloului de sigurante pentru priza de 12V din portbagaj.

Acum, tu ori ai Variant, ori nu ai Golf IV, ori ai dar priza nu e din fabrica.

Link către comentariu

E variant intr-adevar. Si daca zici ca siguranta si circuitul sunt pentru priza de 12v din portbagaj lucrurile sunt clare. Eu doar voiam sa atrag atentia asupra evitarii improvizatiilor, nimic mai mult. Sunt sigur ca nimeni nu vrea sa ii ia foc masina (Doamne fereste).

Link către comentariu

Bogdan Ungureanu

Nu e nici o problema. Orice avertizare, in cunostiinta de cauza, e binevenita. Colegul de mai sus avea pe soclul 35 din tablou, o siguranta de 15A. Nu cunosc istoricul masinii lui, dar nu cred ca firele lui sunt diferite de cele de la masina mea, care avea rezistenta de 30A. Cred ca pe undeva, poate fostul proprietar al masinii lui a pus acolo o rezistenta mai mica.

Link către comentariu

Nu cumva cand dai capacul acela din stanga jos, unde ai trusa medicala, ai acces la locul cu pricina? Nu cred ca trebuie sa dai tapiteria jos.

Salut!

Am demontat de mai multe ori capacul acela din stanga jos, unde am trusa medicala, dar nu am gasit nici un fel de cablu cu mufa si de aceea ma gindesa ca pentru a monta bricheta si a trage firele am nevoie de a demonta tapiteria.

Stie cineva cum anume se demonteaza?

Dealtfel dupa demontarea acelui capac, locul dintre tapiterie si caroserie este foarte strimt de nu-mi incape mina ca sa incerc sa caut cablul si dealtfel in locul acela strimt nu stiu cum as putea monta mufa fara demontarea tapiteriei.

Multumesc anticipat!

Link către comentariu

Uita-te in postul #41,mai sus am postat o poza cu mufa si priza respectiva pe care o am eu(dupa cum vezi am variant);asa arata si este in compartimentul stg.unde este triunghiul reflectorizant.Este loc suficient,e chiar langa marginea compartimentului.Nu trebuie sa demontezi nimic!

Link către comentariu

Ca sa fie mai clar am facut o poza a intregului compartiment si locul unde este montata priza&mufa aferenta;e foarte accesibil.Daca nu ai montata priza,posibil sa fie ceva mai incolo cablurile cu mufa.Daca ai siguranta pe circuitul respectiv,trebuie sa ai trase si fire.Au mai scris multi ca au mufa respectiva si nu au montata priza.

post-29936-1236688759_thumb.jpg

Modificat de videosergiu
Link către comentariu

Nu la fiecare variant sint montate fire cu mufa din fabrica.Am un coleg cu variant si impreuna am tot cautat acele fire dar degeaba ca nu exista.

Link către comentariu

• 7 months later...

Salut! Am si eu o nelamurire...eu am gasit la Variant mufele ce sa vad in poza. Banuiesc ca cealalta este pentru becul de deasupra prizei de 12v. Ma poate lamuri cineva?

post-25233-1256990271_thumb.jpg

Modificat de Punk
Link către comentariu

Am citit ce s-a scris pana acum si am inteles ca mufa alba e pt priza din portbagaj ... dar cealalta mufa? Este pt lumina de deasupra prizei? (am vazut ca unii o au si la mine lipseste)

Link către comentariu

• 1 month later...

Nu, din pacate nu am rezolvat.

Am tot cautat firele acelea atit cit am putut privi prin deschizatura aceea ce se iveste dupa ce dai capacul din stinga jos si nu le-am gasit. Ma indoiesc ca sint asa de ascunse si tind sa cred cum spunea si un alt coleg pe pagina precedenta ca nu la toate masinile sunt trase aceste fire.

Acum, neavind firele trase nu mi se mai pare atit de intersant montarea acestei prize in portbagaj tinind cont ca ar trebui probabil sa desfac toata partea dreapta pentru a trage profesional firele pina acolo.

Link către comentariu

stie cineva daca la bora exista firele sau doar la golf?

Link către comentariu

Exista doar cu tot cu soclu...semn ca a cerut dotarea aceea primul proprietar...alftel...NU !!!

Link către comentariu

pai primul sunt eu ..si nu m cerut..asa ca nu ar trebui sa am nu? dar am vazut in posturi de mai sus ca la unii au gasit acele fire cu toto cu mufa in spatele mochetei, si au fost nevoiti sa taie mocheta pt a pune bricheta...ma gandesc ca primul proprietar nu a cerut ca masina sa fie dotata doar cu fire pana spate

Link către comentariu

speram sa dau peste cineva care a cautat si la bora nu doar la golf..ca sa nu rup ceva pe acolo.si in alta ordine de idei...unde sa caut ..acolo unde e lampa nu?

Link către comentariu

Nu, din pacate nu am rezolvat.

Acum, neavind firele trase nu mi se mai pare atit de intersant montarea acestei prize in portbagaj tinind cont ca ar trebui probabil sa desfac toata partea dreapta pentru a trage profesional firele pina acolo.

Pai daca la Variant este montata pe stanga,(pe acolo ar trebui sa vina conductorii pt.priza)de ce sa desfaci partea dreapta?Ai verificat daca ai siguranta pentru circuitul acela?Si conductori care pleaca din panoul de sigurante?Daca nu,atunci nu ai.Daca da,(si pleaca si conductori de acolo)ar trebui sa fie,ca nu s-a pus siguranta pe un circuit care nu exista.(Le poti identifica mai incolo,in spate dupa culoare si grosimea lor).

La fel si pentru @DCC:incepe de la panoul de sigurante,de la siguranta aferenta acestui circuit.Daca nu pleca de acolo conductorii,nu vei gasii nici in spate.

Modificat de goofy4
Link către comentariu

Da, am gresit cind am scris partea dreapta, era de fapt vorba despre tapiteria din partea stinga.

Poate ca nu zici rau cu verificarea tabloului de sigurante, dar stii cumva la ce numar ar fi acesta siguranta sau cum ar arata pictograma pentru ea, adica difera aceasta pictograma de cea a prizei de bricheta normala, aflata in fata la schimbatorul de viteze ?

Si inca o intrebare, daca totusi as dori sa desfac tapiteria din spate pe stinga fie si numai pentru a trage firele si a face instalatia de la inceput stii cumva cum se face acest lucru ?

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Din cate stiu,trebuie sa fie siguranta 35(dupa tabel)da o sa verific si la mine daca asa e.Chiar daca nu ai fire trase,cred ca s-ar putea sa nu desfaci tapiteria,cel putin din spate pana spre sacune,da o sa ma uit si la asta daca merge un artificiu.

Link către comentariu

35. 12 V power outlet (in luggage compartment) (30A).

da .... numarul 35 este. Eu am avut si siguranta in tablou si am avut si firele trase pana in spate. Masina a venit din Germania si nu stiu daca cineva a cerut treaba asta sau asa a fost livrata masina.

Link către comentariu

@Remus66

Am verificat la mine,si siguranta 35(30A) e cea care alimenteaza priza din portbagaj.(nu am afirmat sigur,pt.ca la unele sigurante,este diferenta intre diesel si benzina).Cauta,deci in panoul de sigurante si daca ai siguranta si pleaca din acel loc conductori,atunci vezi si unde ajung.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!