Jump to content

Suspensii Sport

dragos_85
 Share

Postare recomandată

Orice altceva, numai sa nu tai din arc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dreamer

24

• cipriangolf

15

• ovidiu89

13

• sonnic53

13

Top Posters In This Topic

Posted Images

mersi de idee . dar zimi de ce ? consecinte ceva ? nu ma supar . sunt la inceput de drum ... mersi mult. datimi alte idei atunci . ms

Link către comentariu

Nu discutam despre arcurile sport. In cazul arcurilor stock duritatea este calculata functie de greutatea pe punti. Arcurile sunt marcate cu niste buline, de deverse culori, asemenea unui cod. Daca tai din arc se modifica cursa arcului (deformarea elastica) si aceasta poate afecta amortizorul si articulatia puntii respective. Arcul isi modifica proprietatile. Castigi la imagine dar pierzi la costuri de intretinere. Parerea mea. Cauta si pe alte forumuri sau mai simplu pe google

Link către comentariu

ok. am inteles. mersi pentru info. deci trebue sa-mi caut arcuri. mersi

Link către comentariu

Mai bine dai un ban pe arcuri decat sa dai un ban pe articulatii si bucse pentru ca ai taiat din cele stock...sa ne auzim de bine.

Link către comentariu

sonnic53, este cel mai intelept lucru pe care l-ai face. Nu te apuca sa tai arcurile, pentru ca e un risc prea mare. Este siguranta ta in joc. Eu cunosc pe cineva care tot asa a taiat arcurile, si la o denivelare i-a sarit de la loc...norocul lui a fost ca venea incet.Este drept ca cine i le-a taiat, era un cismar, dar asta e.Se gasesc suspensii ieftine, si mai bine dai un ban decat sa faci prostii

Link către comentariu

un set de arcuri sport second in stare buna is vreo 50 de euro deci nu se marita sa umblii cu arcuri taiate

Link către comentariu

am inteles. atunci o sa caut ., sa vad ce mai gasesc .. trebue sa mai primesc niste raspunsuri ce si cum ... revin cu info de indata ce fac ceva

Link către comentariu

Eu am fost ieri cu masina la o 'cautare' mica pe la roti ca aveam problema cu bataia la roata dreapta. Pana la urma a iesit ca amortizoarele nu fac nimic,sunt curse si sunt acolo de pomana si trebuie altele...o sa ma gaureasca bine in buget,asa ca daca stiti pe cineva care vinde 2 amortizoare fata sport(preferabil FK galbene)+arcuri dati-mi un semn aici.

Sa ne auzim de bine.

Link către comentariu

dreamer, de ce nu incerci alta suspensie daca tot trebuie sa schimbi? eu ti-as sugera APEX arcuri si monroe telescoape...eu am avut pe masina mea si am fost foarte incantat de comportamentul masinii.daca cauti bine gasesti arcuri de la APEX de 3 cm si este suficient. Bafta

Link către comentariu

Si cam la ce categorie de pret se incadreaza APEX+Monroe? ... Trebuie sa ma limitez la anumite sume,criza ne mananca...

Link către comentariu

dreamer, de ce nu incerci alta suspensie daca tot trebuie sa schimbi? eu ti-as sugera APEX arcuri si monroe telescoape...eu am avut pe masina mea si am fost foarte incantat de comportamentul masinii.daca cauti bine gasesti arcuri de la APEX de 3 cm si este suficient. Bafta

apropo de monroe .. vedeti ca la unix au acum o oferta tare la amortizoare ... la 3 cumparate primesti pe al 4-lea gratis ... cam off topic dar poate ajuta pe cineva :D

Link către comentariu

dreamer, cum criza e pentru toti se gasesc la pretutri accesibile. Cauta pe ebay ca sigur trebuie sa gasesti arcuri. nu stiu daca pretul lor depaseste 100

Link către comentariu

Mersi frumos,acum sa vad ce si cum,inca mai studiez piata si sa vad cu ce ma aleg.

Link către comentariu

Am si eu o problema si nu am vrut sa deschid topic nou. Acum vreo luna (ce-i drept din vina mea - am luat o groapa cam tare) mi s-a rupt o siguranta de pe tija telescopului din spate dreapta (e o siguranta undeva in treimea superioara). Am schimbat telescopul cu totul, iar astazi am patit-o din nou, desi nu pot spune ca aveam viteza cand am trecut prin groapa. Imi poate cineva spune daca si unde gasesc doar siguranta respectiva... ca sa nu mai schimb telescopul de fiecare data cand patesc asta...? Eventual sa o identifice cineva cu ETKA...? Va multumesc mult de tot si scuze daca am postat aiurea.

Link către comentariu

Nu prea inteleg ce siguranta ai specificat tu.

O identifici in aceasta poza ?

post-10002-1269764058_thumb.png

Modificat de tracto
Link către comentariu

Banuiesc ca e cea cu nr.2.

Link către comentariu

Da, paul, cea cu numarul 2 este. :icon_thumright: ce-i de facut? Se gaseste pe undeva ca sa imi fac provizii?:P

Link către comentariu

Multumesc frumos! Inca o intrebare si gata :) ai idee unde o pot gasi? Si eventual cam la ce pret? Multumesc!

Link către comentariu

• 1 month later...

am si eu o intrebare....am gasit arcuri sport de pe 1.8 si vreau sa le pun pe 1.4 se potrivesc...(o sa coboare masina.?) o sa fie prea rigide..?

Link către comentariu

Arcurile sport sunt facute sa fie mai rigide si sa lase garda masinii cu cel putin 3 centimetrii,depinde de brand si de buline.

Teoretic ar trebui sa se potriveasca de pe 1.8 ... din cate stiu eu doar GTi si VR6 sunt diferite...in rest celelalte se potrivesc.

Link către comentariu

cojocariu.marian
Am si eu o problema si nu am vrut sa deschid topic nou. Acum vreo luna (ce-i drept din vina mea - am luat o groapa cam tare) mi s-a rupt o siguranta de pe tija telescopului din spate dreapta (e o siguranta undeva in treimea superioara). Am schimbat telescopul cu totul, iar astazi am patit-o din nou, desi nu pot spune ca aveam viteza cand am trecut prin groapa. Imi poate cineva spune daca si unde gasesc doar siguranta respectiva... ca sa nu mai schimb telescopul de fiecare data cand patesc asta...? Eventual sa o identifice cineva cu ETKA...? Va multumesc mult de tot si scuze daca am postat aiurea.

salut

daca nu e prea tarziu, pot sa-ti da eu un raspuns. si eu am patit aceeasi problema. trebuia sa ajung la un eveniment neplacut motiv pentru care, poposind la primul service din drum, am constatat acea problema. mecanicul mi-a recomandat sa schimb telescoapele cu unele din magazinul propriu, pentru ca nu se prea gasesc acele sigurante iar ce cea veche nu garanteaza ca va tine, dar neavand destui bani la mine i-am yis sa dea un punct de sudura pentru a imobiliza aceel opritor pe tija. vreau sa-ti spun ca de atunci nu am mai avut treaba cu acel amortizor. nu dupa mult timp, tot la o groapa, am patit acelasi lucru la cealalta roata, pe care l-am rezolvat tot ca in prima situatie. un sfat pentru toata lumea: daca nu vreti sa patiti lafel (vreti, nu vreti, la un moment dat sigur o sa treceti cu masina supra incarcata pe un drum cu grapi multe), puneti-va protectii la amortizoare. numai bine

Link către comentariu

ultimu_neuron

Salut baieti,

Amortizoarele mele de pe spate sunt cam duse. Am impresia ca sta numai pe arcuri.... Am testat in mers la 30-40 la ora. Virez consecutiv stanga dreapta de cateva ori (cam cum fac pilotii de formula 1 cand incalzesc cauciucurile) si masina se balanseaza rau de pe o parte pe alta...Nu-mi place deloc. Observ si la curbe de 90 de grade in oras ca se inclina foarte mult. In viraj intru cu 30 la ora, deci nu ar avea motive sa se incline asa tare

Asa ca ar trebui sa schimb cel putin pe spate. Plus ca pe partea stanga spate se aude un troncanit la denivelari, dar mai ales cand sta cineva in spate. Cand merg doar eu si cineva in fata, e ok. Se aude foarte rar si doar la denivelarile mari. Dar cum se suie cineva in spate se aude si cand plec de pe loc pana schimb a 3-a un troncanit in continuu. Ca si cand ar vibra ceva acolo.

M-am uitat la toba si nu e de la ea.. Am ridicat-o pe rampa si nu vad nimic care sa bata acolo. Poate fi flansa amortizorului?

E posibil sa fie si bucsa aia mare dintre axul spate si caroserie pentru ca o vad destul de terminata si mancata. Pe dreapta arata ok si nu face zgomote.

Daca ar fi sa pun suspensie sport credeti ca ar fi mai ok? Eu locuiesc in Dk si drumurile sunt f bine aici....cred ca n-as avea probleme cu una sport din punctul asta de vedere. Totusi nu vreau sa sacrific nici rinichii :ceuameni:

Am vazut niste FK-uri pentru a mea (type 1HXO) la 230 de euro pe ebay. Sa ma bag? Sau sa raman tot la cele standard. Mentionez ca aspectul nu ma intereseaza asa tare. Ideea e ca cu cele sport probabil se va lasa cu cel putin 30 mm masina si n-as vrea sa-mi atinga rotile caroseria.

As vrea un compromis intre confort si rigiditate. Se poate atinge asta cu amortizoare standard si arcuri sport?

Multumesc

P.S. O bara stabilizatoare peste amortizoarele din fata in compartimentul motor credeti ca ar ajuta masina sa fie mai stabila pe viraje?

Iata o poza cu masina din profil. Nu vi se pare putin lasata de spate? sau sunt eu paranoic?

post-68562-1274878070_thumb.jpg

Modificat de ultimu_neuron
Link către comentariu

Si mie din poza mi se pare o idee mai lasata de spate. Eu am amortizoare pe gaz pe fata iar pe spate pe ulei, am si bara stabilizatoare pe fata deaia pe sub masina, la mine e mai ridicata de spate un pic fata de fata, dar e bine cand plec prin concediu sau merg cu inca 4 persoane se egaleaza distanta. La stabilitate vreau sa zic ca sta foarte bine in curbe sunt uimit cum sta, iar la rigiditate eu cred ca e ceva intre stok si sport(ma refer la amortizoare pe gaz). Ar fi o solutie asta la tine dar mai asteapta si o parere mai avizata ca a mea

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!