Jump to content

Stergatoare Parbriz

sheevah
 Share

Postare recomandată

Intrebare: cine ma poate ajuta cu un cod pentru refil de lamele la Passatul din 2008 (B6 cred)... Din cate am inteles partea soferului are 600 mm, iar partea pasagerului 475 mm .. !!

Nu sunt lamele separate (numai cauciucul) pentru modelul de masina cerut

post-9097-0-57350200-1292161744_thumb.jp

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate am citit aici marimea stergatoarelor pentru Golf 4 (variant in cazul meu) este 530\480mm.

Eu am gasit doar setul Bosch Aerotwin cu dimensiunile 530/475mm. Ma gandesc ca diferenta de 5mm nu este o problema, exista totusi si varianta Bosch de 530/480mm?

A schimbat cineva lamela stergatorului Aerotwin fara sa strice stergatorul si fara sa foloseasca capacelele acelea de rezerva, ma gandesc sa inlocuiesc decat lamelele dar nu gasesc nicaieri acel kit care sa contina si capacelele de plastic.

:Driver:

Link către comentariu

Noile stergatoare Valeo Aero Twin m-au tinut exact 2 saptamani. Nu va speriati, sunt foarte bune. Am dat cu ele si pe gheata de pe parbriz la -10

Link către comentariu

Solutia ar fi sa putem pune 1000KV pe orice lasam in strada si nu numai, sa-l gasim paralizat pe ala care pune mana !

Se fura tot in tara asta (poate si in alte tari, nu stiu). E frustrant ca nu poti lasa nimic in masina, si se pare ca nici pe masina.

Nu se va schimba nimic niciodata ! Scuze de off topic! Sarbatori fericite!

Link către comentariu

Din cate am citit aici marimea stergatoarelor pentru Golf 4 (variant in cazul meu) este 530\480mm.

Eu am gasit doar setul Bosch Aerotwin cu dimensiunile 530/475mm. Ma gandesc ca diferenta de 5mm nu este o problema, exista totusi si varianta Bosch de 530/480mm?

A schimbat cineva lamela stergatorului Aerotwin fara sa strice stergatorul si fara sa foloseasca capacelele acelea de rezerva, ma gandesc sa inlocuiesc decat lamelele dar nu gasesc nicaieri acel kit care sa contina si capacelele de plastic.

:Driver:

@DCC am gasit la reprezentanta VW din Baia Mare, in urma cu aprox. un an lamelele de cauciuc de care vorbesti, si in set erau incluse si acele capacele de plastic. Eu am reusit sa pun noile lamele fara a rupe niciunul dintre vechile capacele, nu-i mare filosofie, numa trebuie lucrat cu grija.

Deci incearca si tu la reprez VW, nu sunt asa scumpe si chiar merita. Au costat in jur de 50 RON, ambele.

Sarbatori fericite !

Link către comentariu

La reprezentanta in Sibiu au zis ca nu au auzit de asa ceva :blink: De fapt cred ca preferau sa vanda setul de stergatoare cu 180lei. O sa incerc sa schimb lamelele cu unele oarecare de prin magazine.

Merci pentru mesaj, Sarbatori fericite!

Link către comentariu

intrebare:

in loc sa dau 150-180 ron pe niste super-stergatoare, nu mai bine iar 4 perechi mai ieftine, care sa nu atraga hotii?

cat timp rezista cele scumpe?

alaltaieri in Buc la Bricostore m-a acostat un baiat, sa imi vanda stergatoare "originale" de golf si sincer, vindea Bosch aero

Link către comentariu

Stergatorele normale "neaero" Bosch sau Valeo cum sunt?Am vazut ca sunt in jur de 60-70 RON setul

M-am saturat si eu de aero,dupa 1 an jumate lasa urme,dare,orice numai bine nu sterg

Link către comentariu

Impotriva hotilor de stergatoare e bine sa aveti alarma cu senzor de perimetru sau incercati sa prindeti stergatoarele cu coliere din nailon (din alea care mai prindeti capacele la roti) se gasesc mici si negre ca sa nu sara in ochi.

Link către comentariu

impotriva oricarui factor negativ legat de stergatoare, sincer eu fac in urmatorul fel, am permanent 2 seturi de stergatoare ieftine la 40-50 ron perechea si credeti-ma ca ma tin mai mult de un an jumate.

Link către comentariu

Am vazut ca au aparut Champion de tip aero,destul de scumpute,tot pe la 150RON setul,in trecut am avut stergatoare normale aceeasi marca de care am fost multumit.

Link către comentariu

Stergatorele normale "neaero" Bosch sau Valeo cum sunt?Am vazut ca sunt in jur de 60-70 RON setul

Am luat eu bosch de la OMV, desi are stantata emblema bosch pe deflector, ma indoiesc ca sunt originale, scartaie din prima zi, si pe "cursa inversa" lasa urme nasoale. Mai proaste nici nu cred ca exista. As vrea sa aflu si eu pareri despre Valeo non-aero :)

Link către comentariu

Eu folosesc de ceva ani marca Champion.Dar pun stergatoare mai mici cu 2-3 centimetri decit cele originale, se misca mai repede .

asta declaram in 2008, in primele posturi.

Pe masina unul din stergatoare are 3 ani si unul 2 ani si merg perfect.Marca Champion format clasic, prin real se gasesc, undeva la 50 lei.

Atentie, lama stergatorului trebuie sa calce perpendicular pe parbriz.La cel de 3 ani trebuie sa schimb clipsul de prindere a stergatorului, ca s-a uzat plasticul.

si iarna acesta merg cu champion (clasic), de fapt nici nu le-am schimbat pe cele vechi care mai merg.Nu pun altceva ca traim in romania si sunt patit, cu jigodiile care fura stergatoare si apoi le vinde la peco.

Link către comentariu

Stie cineva daca se gasesc si separat de cumparat clipsuri de prindere pentru stergatoare clasice?

Link către comentariu

In afara de Bosch si Valeo Aero Twin, se potrivesc si alte lamele mai ieftine pe acest sistem de prindere?

post-14011-0-12508200-1293519593_thumb.j

Link către comentariu

La inceputul lui octombrie am luat asa ceva pt parbriz la Golf4, din Carrefour.

da6fcdaa98.jpg

Deocamdata merg fara probleme, au supravituit cu brio si la cateva ingheturi.

Sunt multumit de ele, mai ales ca au costat 22lei setul (daca-mi aduc bine aminte).

Link către comentariu

la golf am luat bosch aero retrofit din omv cu 130 lei setul, vara sunt beton, sterg fara probleme si la 170 km/h

iarna din pacate ca sa le menajez pun setul clasic bosch cu care a venit masina

la T5 am luat un set de Champion (75 lei bucata) n-am gasit mai ieftine pentru T5,

si acum iarna sterg fara probleme, chiar si inghetate, oricum fata de stergatoarele originale care sunt din 2004 e mult mai bine.

Modificat de alios
Link către comentariu

eu nu inteleg care e rostul sa iti iei stergatoare bune si atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele (iarna) sa te ti in sertar si sa le folosesti tot pe cele vechi proaste.

Eu in sezonul cald spal masina la 2-3 zile si nu folosesc stergatoarele decat cand ploua,iarna le folosesc tot timpul ca imi arunca masinile din fata noroi...

Link către comentariu

• 2 weeks later...

confirm ce a spus userul bad69.

si eu pe masina mea am tot acelasi tip de stergatoare (de mai bine de 2 ani numai din acestea am)...si se comporta foarte bine. si la cat costa, cand vad ca a inceput sa lase si numai o dara pe geam, ma duc si iau alt set nou..si stau linistit cel putin un an. pe cutie scrie ca sunt nemtesti si repet...calitatea este foarte buna...mai ales pentru pretul scazut pe care i-l au.

de furat...nici vorba...ca smenarii se uita la d-alea scumpe "aero"...nu la ieftineli d-astea...de care avem noi astia cu masini mai vechi :blah_:

Link către comentariu

alca folosesc si eu la golf4. am dat pe toate 3 vreo 60-70 lei si sterg f bine.

pe ger,pana nu se incalzesc putin,lasa urme pe retur,mai ales cel din dreapta. dar sunt reci si mai rigide.

singura chestie,la cel de la sofer am pus lamela pe stergatorul valeo,sa pot pastra mini-eleronul ala,altfel la viteze mai mari se ridica putin ...

in concluzie le recomand datorita raportului calitate-pret. chiar si 1 an daca ar tine,tot ar merita.

Link către comentariu

Am schimbat (refill) lamele la Bosch Aero twin,cumparate acum 18 luni,am pus lame originale VAG

Se schimba extrem de usor,se scoate unul din capace din capat,se trage lama veche,se pune lama noua,se taie dupa dimensiune si se pune inapoi capacu.Lamele astea originale sunt maronii :huh:

Acum sterg excelent,nicio urma...sa vedem cat rezista

Mi se pare cea mai buna optiune...Stergatoarele Bosch deja le aveam de acum 1 an jumate,sa cumpar alte stergatoare Bosch Aero Twin sa dau inca 150RON nu mi-ar fi convenit,Puteam sa iau un set de stergatoare normale Bosch sau Valeo,ceea ce nu ma incanta deloc,asa ca am dat 60 RON pe lame si am in continuare stergatoare aero frumoase ca si design si lame OEM de calitate

Treaba de cateva minute pe genunchi :icon_thumright:

dsc00087mr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dsc00093wh.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Modificat de Ambivalent
Link către comentariu

• 4 weeks later...

salutare.imi curge lichid din vasul cu solutia de parbriz,am observat sub masina solutie albastra.m am uitat aseara la furtunase sunt umede nu prea am vzt bine k era intuneric.e posibil sa se fi spart vasu sau sa se fi rupt vreun furtunas

iar pe spate nu mi mai arunca apa,motorasu se aude....o fii ceva intrerupt vreun furtunas..poate ma ajuta si pe mn cnva.tx

Link către comentariu

Ce stergatoare in recomandati pentru masina din semnatura.Vreau doar sa stearga bine si sa nu lase urme(bineinteles nu foarte scumpe)

Link către comentariu

trebuie sa te uiti la vas...de acolo e problema si cu stropitoarea spate.Poate fi rupt/spart/iesit furtunul din vas.Cam incomod de lucrat acolo.

Link către comentariu

Mai ieftin decat cele la 9.9RON/buc din hypermarket-uri nu ai sa gasesti. Cauta in Carrefour unele in ambalaj de plastic+carton de culoare albastra si care au instructiuni in romana pe spate, certificat TUV,RAR sau ceva asemanator. Au lamela tip aero, cu mentiunea ca la cele doua extremitati ale lamelei nu exista acea bucatica de plastic; e rotunjit cauciucul direct din fabricatie.

Daca o sa gasesc ambalajul de care vorbesc, ii fac o poza si te anunt.

Modificat de robert03
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!