Jump to content

Stergatoare Parbriz

sheevah
 Share

Postare recomandată

Andrei sunt identice cu cele de golf 4. :icon_thumright:

Daca tot vrei sa faci vreo investitie, cumpara brate+stergatoare aero originale, pt ca merita.

Modificat de WNS
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Investitia o s'o fac abia la anul, cand vin din voiaj.

Oricum, e bine de stiut ca se potrivesc cu cele de la G4, ca de astea sigur stiu mai multi din cei de la magazinele auto

Am vazut si aici pe forum, in jur la 270 ron setul (brate+lamele Aero)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Salut,

Am niste probleme cu stergatoarele la un Golf IV. Cand am luat masina anul trecut am schimbat stergatoarele crezand ca le-a venit timpul... Am luat un set Valeo si stergatorul drept e OK insa cel stang... NU STERGE ...

Ba lasa asa niste urme de apa... o pelicula fina dar care, mai ales noaptea, pe ploaie deranjeaza serios; ba tremura si scartaie pe parbriz lasandu-mi urme in locurile unde "sare"... Sa fie bratul de vina? Sistemul de prindere al lamei? Ce pot face? Alte stergatoare?...

Iar ploua... :blink:

Salut

Spune-mi te rog, ai rezolvat problema?

Exact la fel mi se intampla si mie, iar motivul... (dupa ce am facut exact ca tine, in sensul ca am cumparat stergatoare noi), l-am identificat: imi lipseste arcul de pe bratul stergatorului!!! :-)

Acum problema mea este: de unde gasesc asa ceva? Dezmembrari? S-o vinde cumva si ca piesa separata? Pt ca nu as cumpara totusi un brat nou doar pentru un simplu arc...

Care arc... e chiar simplu? Stie cineva? Se potriveste si de la alte modele? Sau trebuie sa fie fix pentru dimensiunile stergatorului de pe golf 4?

Link către comentariu

Salut,

Am si io o problema de cand a venit frigu si de cand mi-am pus solutia aceea "renumita" Jet-x sau jet expert,cea roz.imi scartaie stergatorul din dreapta,si sare,iar cel din stanga lasa o pelicula de apa,am stergatoarele originale cele aerotwin,cred ca sunt valeo. am sunat la volksparts leam dat codul pentru lamele pe care l-a postat colegul nostru mai sus,,pret 25 lei bucata dar dureaza 4 5 zile sa le aduca. Stergatoarele acealea Victor si celalalt model care se gasesc in metro se monteaza pur si simplu pe sistemu de brat pe care il am eu pe masina?are prinderea exact ca aces valeo pe care il am eu momentan?si care e pretul lor?

Mersi si astept raspuns.

Link către comentariu

Am luat eu stergatoere VICTOR din Metro de 530 si 480 mm, nu le-am montat dar 100% se potrivesc pe bratele actuale, doar sa nu fie aerotwin.

Link către comentariu

Nu mai pot edita postul de mai sus. Le-am montat si se potrivesc la fix, sterg bine, fara zgomot, trebuie doar sa mai reglez bratul din dreapta, ca acolo am avut stergator curb. Sa vedem cum se comporta in timp.

Link către comentariu

eu am folosit bosch si au fost ok, apoi am pus valeo si sunt inferioare calitativ.Ambele firme au fost achizitionate de la o firma de piese auto.Ce am observat la valeo este ca sunt mai moi si din cauza arcului puternic al stergatorului se deformeaza si raman asa turtite.Probabil pt cei care au arcul stergatoarelor mai slab, sunt recomandate valeo

Link către comentariu

fostele stergatoare au imbatranit, dupa cam 8 luni :|

in lipsa de bani, cumparat stergatoare alca din carrefour made in DE, cu 15 lei setul, sunt super multumit momentan :D

Link către comentariu

Salut,SWF visioflex este o marca de top germana

Link către comentariu

Am si eu o problema cu stergatorul de luneta. Pur si simplu nu gasesc lame bune si sterge de-mi vine sa-l arunc cu tot cu brat. Daca are cineva idee daca se potriveste cel de pe golf V hatch la variant sau cel de pe golf V variant la golful meu. Am nevoie repede de informatia asta. Multumesc.

Link către comentariu

Vineri am cumparat si eu de la Midocar lamela de cauciuc pentru stergatoare aerotwin si sunt foarte multumit, sterge perfect si este originala.

Cum spunea si colegul WNS mai sus, codul kit-ului este 1K0 955 429 B si contine o lamela si capacelul care se extrage de pe stergator atunci cind se inlocuieste cauciucul.

Pe 2 bucati am dat cca. 43 de lei.

Eu cred ca merita cumparate lamelele de caucuic decit lamele stergatorului cu totul.

Link către comentariu

Am si eu o problema cu stergatorul de luneta. Pur si simplu nu gasesc lame bune si sterge de-mi vine sa-l arunc cu tot cu brat. Daca are cineva idee daca se potriveste cel de pe golf V hatch la variant sau cel de pe golf V variant la golful meu. Am nevoie repede de informatia asta. Multumesc.

Mihai eu am un ştergător de mk 5 hatch montat pe maşina de aproape doi ani. Sunt mulţumit şi se potriveşte perfect. :rolleyes:

Link către comentariu

...

Exact la fel mi se intampla si mie, iar motivul... (dupa ce am facut exact ca tine, in sensul ca am cumparat stergatoare noi), l-am identificat: imi lipseste arcul de pe bratul stergatorului!!! :-)

.....

Salut, am patit si eu acelasi lucru. Am observat ca la stergatoarele din fata nu mai am arcurile de la brate. Nu prea inteleg cum au putut sa iasa si nici ce motiv sa aiba cineva sa se chinuie sa le scoata...banuiesc ca se scot destul de greu.

Puteti sa imi spuneti daca am sanse sa gasesc undeva aceste arcuri...sau trebuie sa achizitionez un set de brate care probabil e 100E.

Multumesc!

Link către comentariu

Ca piesă nouă din păcate nu vin separat.

Cred că nici pe la dezmembrări nu or să vrea să ţi le v

Link către comentariu

Dupa ceva vreme a trebuit sa-mi procur si eu niste stergatoare pe masina.Pe fata am cumparat bosch aerotwin(asa a avut masina din fabrica cca.100 Ron) iar pe spate am cumparat Valeo (20 Ron).Deocamdata sunt multumit de ele, sper sa reziste.

Link către comentariu

stiti cumva punctul galben de pe fiecare stergatoare ce inseamna? un prieten mi-a spus ca trebuie schimbate stergatoarele, ca punctul acela era negru si in timp te avertizeaza ca trebuie schimbat stergatorul. mie imi merge perfect. nu am gasit nicaieri despre punctele galbene.

Link către comentariu

Salut baieti!

Pentru saintmitz: bulina de pe stergatoare la care te referi este senzorul (indicatorul) de uzura si functioneaza astfel: cand este neagra sau inchisa la culoare inseamna ca stergatorul este nou, putin folosit sau intr-o stare foarte mica de uzura iar atunci cand devine galbena inseamna ca stergatorul a ajuns la gradul de uzura care necesita schimbarea lui. In general Valeo au stergatoare cu senzor (indicator) de uzura.

Toate bune. :icon_thumright:

Link către comentariu

Salutare. Treaba cu bulina galbena nu am auzit-o pana acum. Culmea este ca pana si pozele stergatoarelor care sunt pe net la vanzare au poza cu bulina galbena. 2 la mana, stergatoarele care le-am luat de la Volksman, Bosch Aero Twin aveau ambele bulina cu pricina. Din curiozitate am coborat la masina sa ma uit si spre neuimirea mea erau niste stickere. Acum vine si intrebarea evidenta. Cum este posibil ca 2 stickere sa imi spuna mie cand se uzeaza lama stergatorului meu? Intemperii? Nu cred. Stergatorul se uzeaza atunci cand iti lasa dare pe parbriz dupa ce sterge si iti raman petele alea uleioase pe parbriz, ca si cum ar fi prost lichidul de parbriz. Nu este lichidul sunt stergatoarele (Mai si scartaie din cand in cand). Martor de uzura, asta a fost tare. Am mai invatat ceva.

Drive safe.

Link către comentariu

bogdan moraru: zici ca stergatoarele sunt uzate si trebuie schimbate cand scartaie? eu am pe o masina dupa 18 luni inca stergatoarele originale si nu lasa dare, dar cateodata mai scartaie cand dau la spalator, si e curat parbrizul. sau mai scartaie dupa ce am spalat parbrizul, si incepe sa mai curga cate o picatura ce ma enerveaza, parbrizul fiind deja uscat cu exceptia picaturii; si e normal sa scartaie cand e cauciuc pe geam uscat. plus ca am observat ca de la unele solutii de parbriz (alea ieftine de la metro) imi scartaie mai des, pe cand de la bricostore de exemplu (tot 5 lei bidon de 5l, ieftine) nu scartaie decat foarte rar.

eu zic sa te orientezi daca stergatoarele tale sunt uzate dupa un singur indiciu: esti multumit de cum sterg? :)

Link către comentariu

absolut de acord. chiar daca bulina e galbena, sterg impecabil. cand vor lasa dare o sa le schimb, dar pana atunci, what the heck, oricum cele din fabrica sunt mai bune decat ce cumperi dupaia, bine, facat exceptie de OZNurile care au preturi de te taie. numai bine!

Link către comentariu

codul kit-ului este 1K0 955 429 B si contine o lamela si capacelul

Numai o lamela? Eu ca sa schimb ambele lamele ce trebuie sa comand ? Avand in vedere ca unu am inteles ca e de 530 si celalalt de 480. Si poate ma ajuta cineva si cu codul stergatorului spate de G5. Daca se potriveste pe G4 l-as schimba si pe asta ca si asta scartaie ingrozitor.

Modificat de Jorjel
Link către comentariu

Si se taia dupa dimensiunea celui de pe masina banuiesc.

Link către comentariu

Corect.

Iar cu privire la stergatorul de pe hayon, poti monta unul de golf 5 sau polo 9N3.

Eu am pus de mult timp de golf 5.

Bafta.

Link către comentariu

Multumesc mult de ajutor ! ! :D

Stii poate si codul celui de G5 si un eventual pret ? :P

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!