Jump to content

Lumini Bord

boond
 Share

Postare recomandată

am led 12v verde pe magazia de casete de aproape un an (o mai tin doar pentru estetica :D). inca nu s-a ars deci ar trebui sa tina mai mult decat un bec care are durata de viata mai scurta... parerea mea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salutate,

Nu am prea multe de spus. Cel mai bine ar fi sa va arat, am facut o mica schimbare la iluminatul bordului.

inainte.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

dupa.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Modificat de sebastian_alex
Link către comentariu

te rog lasa-mi un pm cu locul unde ai montat ledurile

vreau si eu... ms

Link către comentariu

inca o poza frumoasa

cum ai facut lumina asta atat de alba ? leduri cumva? spune-ne mai multe detalii. ms

Link către comentariu

exact,;leduri albe de 3mm grosime parca cu rezostenta exact de 1kilo

iar la display s-a mai vorbit-se baga un cutter intre filtrul ala de la suprafata si display ,si se intoarce la 180grade(adica cu spatele in fata)iar sa lumineze pe rosu se pune in locul filtrului de fabrica(verde)din coperta de caiet (rosie albastra ,de care vrei tu)in locul aleia vrezi

p a se lua lipiciul ala de pe el exact cum zicea si un coleg ceva posturi mai sus se baga filtrul in apa fierbinte si se freaca pana se desprinde lipiciul

atasez o "poza" pt a pune exact asa ledurile pt ca dau o lumina mai uniforma

dreptunghiul asta e chestia aia de vin becurile pe ea

post-44836-0-31616200-1289997453_thumb.j

Modificat de dragosica
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pentru luminile de la ceasuri vezi aici (ai nevoie de Acrobat Reader instalat ca sa vezi pdf-uri),

http://www.un-real-estate.com/LED_Instrument_Lights.pdf

ai cateva poze cu bordul, ce capace trebuie scoase, si unde sunt suruburile.

Mare atentie la butonul de la faruri (din stanga la volan), iese doar daca apesi o clema din dreapta lui care il blocheaza. Iti arata si in link-ul de mai sus, dar iti zic sa nu treci cu vederea si sa tragi de el prea tare.. ca iese imediat daca ti ala apasat.

2.Pentru becul de la controalele de aer uita-te aici:

http://www.emotors.ca/articles/117.aspx

Bafta!

iti multumesc foarte mult vroiam de mult sa umblu acolo dar un ``electrician`` mia spus ca se umbla greu tare si nu vrea sa se bage. as vrea sa schimb lumina in bord daca stii cum se face. am vrut sa schimb becurile dar acolo unde intra becurile e pe culoare verde si nu stiu ce sa fac.

azi miam desfacut bordul si am vazut ca trebuie incocuite ceva becuri.Cel care lumineaza rotilele de la ventilatie si cel de la bricheta, care arata ciudat in sensul ca este pus intr0un plastic si nu se poate scoate deoarece piciorusele becului sunt lipite de acel plastic.Se poate schimba cu totul sau numai becul,desi becul nu prea cred ca se poate

becuri se gasesc la magazin de piese. este maxim 4 lei un bec.

Link către comentariu

Citeste tot topicul ca sa vezi cum se schimba iluminarea.

vasy banuiesc ca a gasit becuri pana azi.

Link către comentariu

Salut.

In urma unei mici "nazdravanii" din partea panoului de ventilatie, am fost nevoit sa il schimb, evident si iluminarea. Ideea... cifrele de la selectorul de turatie al ventilatorului sa se inroseasca in functie de treapta selectata. Atasez 2 poze facute asta noapte dupa terminarea lucrarii.

Modificat de MKA III
Link către comentariu

foarte frumos MKA III ne poti spune si noua cate leduri a necesitat ? si cum le-ai prins sau unde anume , sau mai exact toata operatia de schimbare , Multumesc anticipat

Link către comentariu

Salut.

Incep cu lista de materiale:

4 led-uri albe superflux cu unghi de 30 grade de 3 mm fiecare cu rezistenta de 340 ohm (asa recomanda producatorul)( in dreptul "tentaculelor paianjenului")

4 led-uri rosii cu lupa normale de 5 mm cu rezistenta de 680 ohm( 3 la butoane si unul la punctul de aer cald

1 led albastru cu rezistenta de 820 ohm sa fie aceeasi intensitate in dreptul bulinei albastre.

3 leduri rosii cu lupa de 3 mm cu rezistente de 910 ohm (in dreptul cifrelor de treptele de ventilator.

a era sa uit foarte multa rabdare.

Poze din timpul operatiunii nu am facut, era 3 dimineata. Cu primul panou modificat o sa revin cu poze.

Pozele colegului din Cluj seamana cu ceea ce am facut eu, se poate inspira de acolo.

Toate cele bune.

Link către comentariu

Salutare Tutoror!

Am si eu nevoie de un pic ajutor...cum pot sa schimb becul de la butonul de dezaburire lunetei? Am luat afara butonul dar nu am putut sa scot becul si de unde pot sa iau bec? Nu ma pricep tare la electronica de aceea cer ajutor.

Link către comentariu

sunt 2 becuri pe acel buton unul pt pozitie si unul cand cuplezi dezaburirea oglinzi si luneta , trebuie desfacut butonul si apoi lipite altele cu letcomul , nu e f complicat de schimbat daca ai putine cunostinte de electrica : de ex sa faci o lipitura calumea , si il poti desface cu o surubelnita mica dreapta are 2 sigurante pe fiecare parte di n plastic , daca nu te pricepi scoate butonu si dute la orice firma de reparati electronice sau tv etc cu 2 leduri de 12 v de 3 mm cele de 5 sunt mari (1 ron buc si ce culoare doresti ) si ti-l monteaza aia fara sa strici tu ceva mai mult de 10 ron manopera nu cred ca bate :) succes 9 (nu uita daca il strici unul nou sub patent este 80 ron )

EDIT Mersi MkaIII , pare putin migalos pt mine , eu ma gandeam sa atasez 3 leduri de 12 v de 3 mm (nu mai necesita rezistenta) pe fiecare buton , apoi sa lipesc ledurile in spatele plasticului (cel pe care scrie la tine AIR CONDITION ) astfel evit sa desfac toate porcariile alea si sa ma incurc in paianjeni si altele ,sau mai e o varianta superba !! am gasito pe ceasuriplasma.ro (nu e reclama e util ) si costa 20 E fara invertor cred ca mio comand cat dau pe leduri cat imi rup degetele tot nu iese ca in poza asta corect?> :D daca reusesc ceva in weeekend pun o poza :D

Modificat de Changeme
Link către comentariu

Nu inteleg cum de s-au facut atatea modificari la iluminat si inca nu a facut nimeni un DIY in aria de DIY.Asa pentru cei mai slabi dotati la masarda :rolleyes: (cazul meu).Am dat si eu ceasurile , blocul de lumini si butoanele de la geamuri el. jos.Totul bine si frumos.Am adus toate acasa si am inceput sa la ele ca la felu paispe.Asa ca am inceput sa citesc topicul....o amestecare in capul meu de nu mai am inteles nimic (leduri , rezistente , "batoane" de lipit etc.)Asa ca tot ce am inteles este cum intorc folia aia de la km si ceas si o sa schimb chestia aia verde (cred ca o sa o schimb cu o bucata de coperta albastra).Ideea mea era simplu sa fac alb tot (butoanele de la geamuri el. , butonul de dezaburire , cele 2 care lumineaza ceasurile si la blocul de lumini sa fie tot alb si la km si ceas sa fie albastru).Deci momenttan am plecat la munca o sa vad maine daca pot sa fac ceva si daca nu o sa ramana totul la fel.

Recomand pentru cei ca mine NU VA APUCATI DE ASA CEVA daca nu va pricepeti catusi de putin.

In rest respect pentru toti cei care si-au facut modificari(am vazut majoritatea) si i-au ajutat pe ceilallti.

Numa bine la toti si conduceti prudent :blah:

Link către comentariu

unde as putea gasi niste smd-uri ca in poza de mai jos,pt iluminarea de la ceas si kilometri,ca vreau sa le schimb pe cele verzi cu unele rosii si nu gasesc niciunde sau poate au o alta denumire si nu cer eu bine la magazinele auto,multumescpost-62440-0-43175000-1292274027_thumb.j

post-62440-0-43175000-1292274027_thumb.j

Link către comentariu

la magazinele auto nu o sa gasesti. Mergi la magazine de componente electronice si iei led SMD (vezi ca sunt 2 marimi- unele foarte mici care se folosesc la telefoane si unele mai mari). Pe placa masoara tensiunea care ajunge la SMD-uri.

Daca sunt alimentate la 12V mai trebuie sa pui in serie cu SMD-urile pe care le cumperi si cate o rezistenta (eu am folosit de 680ohm).

Modificat de b-66-six
Link către comentariu

la magazinele auto nu o sa gasesti. Mergi la magazine de componente electronice si iei led SMD (vezi ca sunt 2 marimi- unele foarte mici care se folosesc la telefoane si unele mai mari). Pe placa masoara tensiunea care ajunge la SMD-uri.

Daca sunt alimentate la 12V mai trebuie sa pui in serie cu SMD-urile pe care le cumperi si cate o rezistenta (eu am folosit de 680ohm).

vreau sa l-e inlocuiesc pe cele verzi de la km si ceas cu unele rosii deci mai am nevoie de rezistente?

Link către comentariu

Eu am inlocuit acele smd-uri su leduri de 3mm si nu e nevoie de nici o rezistenta, la fel ca si in cazul ledurilor butoanelor de la trapa. M-am inspirat de aici: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=de&tl=en&u=http://ck222s.bithal.de/ck222web/motometer.htm&prev=_t&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhjo4YlPHbhjCTz7dTZz3siPuN-wrw la randul 8 de poze specifica ca nu e nevoie de rezistor. Cum ai reusit sa separi placa de circuite pe care sunt smd-urile de plasticul alb, ca eu m-am chinuit sa dezlipesc cei 12 pini de la fiecare display si nu am reusit, ba chiar am rupt vreo doua picioruse, iar intr-un final am ajuns la smd-uri prin partea dinspre displayuri si asa am reusit sa lipesc ledurile. O sa revin cu poze cu rezultatul final.

Modificat de ghost
Link către comentariu

ghost astept pozele cu rezultatul, deoarece si eu am tot smd-uri

Link către comentariu

Eu am inlocuit acele smd-uri su leduri de 3mm si nu e nevoie de nici o rezistenta, la fel ca si in cazul ledurilor butoanelor de la trapa. M-am inspirat de aici: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=en&ie=UTF-8&sl=de&tl=en&u=http://ck222s.bithal.de/ck222web/motometer.htm&prev=_t&rurl=translate.google.com&usg=ALkJrhjo4YlPHbhjCTz7dTZz3siPuN-wrw la randul 8 de poze specifica ca nu e nevoie de rezistor. Cum ai reusit sa separi placa de circuite pe care sunt smd-urile de plasticul alb, ca eu m-am chinuit sa dezlipesc cei 12 pini de la fiecare display si nu am reusit, ba chiar am rupt vreo doua picioruse, iar intr-un final am ajuns la smd-uri prin partea dinspre displayuri si asa am reusit sa lipesc ledurile. O sa revin cu poze cu rezultatul final.

nu m-am apucat sa le separ inca pt ca nu am smd-uri si nu avea rost,cred ca o sa merg la o firma care repara tv si o sa vb cu ei sa faca operatiunea sa nu fac vreo prostie dar asta dupa sarbatori

Link către comentariu

Asta trebuia sa fac si eu inainte sa stric display'ul din stanga..acum trebuie sa imi caut alt bord :banghead:

Link către comentariu

Cum l-ai stricat? CAnd am desfacut si eu display-urile mi-a cazut geamul propriu zis, desprinzandu-se de conductorul cauciucat. Cu grija si atentie am reusit sa il centrez si sa fac display-ul functional. Era cel cu ceasul digital. Asa ca nu te speria si incearca sa-l pui pur si simlu fara lipici fara nimic...

Link către comentariu

Era bine daca era modelul cu, conectorii cauciucati, la mine e lipit de placa si s-au rupt pinii de la display. Imi pare rau de el ptr ca era un model destul de rar, dar nah, asta e, daca are cineva vreunu stricat pe acasa cu display'urile lipite de placa si cu mfa, sunt interesat, am nevoie doar de display'uri

1z3axxh.jpg

Link către comentariu

E cineva din Timisoara care m-ar putea ajuta sa schimb becurile de la aeroterma , bricheta , etc?

Link către comentariu

De ce trebuie sa te ajute cineva cand o poti face si singur? :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!