Jump to content

Lumini Bord

boond
 Share

Postare recomandată

Intrebare de 15 puncte:

Daca desfac eu frumusel ceasurile de bord, scot plasticul ala verde si pun, sa zicem unul albastru (cu acelasi grad de opacitate), nu schimb becurile, nu pun leduri etc.; CE IESE? Cum se vede oare? Stiti? Are cineva un exemplu, o poza ceva sa nu ma chinui degeaba?

iese ceva verde, pentru ca becurile dau o lumina galbuie + filtru albastru => verde

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Prea tarziu, si oricum incorect. Nu de alta, dar momentan asa am facut. Iese o lumina alba de intensitate mai slaba. Am folosit coperta unui dosar de plastic semi-transparent. :huh:

Modificat de Alex.
Link către comentariu

:huh: :D :offtopic: Ha haaaaaa :)) ia uite frate...deci voi va dati cu parerea (unii dintre voi) si noi credeam ca este chiar asa. De ce vorbiti ma unii ? Ca sa faceti posturi multe? Taceti din gura daca nu sunteti siguri sau nu stiti! Auzi galben + albastru...=> verde.

Foarte bine baieti. Alex , te facea sa te lasi pagubasi .....numai zic nimic... :ceuameni:

Sper sa se ia masuri si sa scapam forumul de "bagatorii de seama"

P.S Imi cer scuze de OFF-Topic .

Link către comentariu

Mai phun, pai nu ziceai tu ca nu stiu cine se inteapa si nu se poate vorbi asa? Pai ai cautat tu pe google, sa fi sigur de afirmatiile care le faci? Daca omu a apreciat ca i-a iesit culoarea verde, de ce trebuie sa il contrazici tu? E un forum in care se dau sfaturi, pareri, aprecieri, si asa mai departe. Dati un click aici si vedeti ca omul avea dreptate si culorile, galben + albastru = verde. Problema o fi fost intensitatea luminii si filtrul folosit, a fost precizat sa se foloseasca un filtru de alta culoare (dar la fel de opac), pacaleste careva fizica? Haideti sa invatam sa purtam o discutie civilizata si sa nu ne ambalam ca trabantul in panta...

Numai bine

Link către comentariu

;) :offtopic: :offtopic: Ha haaaaaa :)) ia uite frate...deci voi va dati cu parerea (unii dintre voi) si noi credeam ca este chiar asa. De ce vorbiti ma unii ? Ca sa faceti posturi multe? Taceti din gura daca nu sunteti siguri sau nu stiti! Auzi galben + albastru...=> verde.

Foarte bine baieti. Alex , te facea sa te lasi pagubasi .....numai zic nimic... :ceuameni:

Sper sa se ia masuri si sa scapam forumul de "bagatorii de seama"

P.S Imi cer scuze de OFF-Topic .

Ai mare dreptate! Ai putea pleca ! Eu am pus filtru albastru si a iesit lumina verde. Asa ca nu stiu cine vorbeste din practica si cine e bagator de seama!

Si cine are nevoie de postari? Pe mine nu ma incanta numarul lor, pe tine poate!

Modificat de g.mar.
Link către comentariu

nu vad rostul certurilor.ca sa fiu on topic:si eu am facut candva ce a facut alex cu coperta.si e aiurea.iti trebuie ceva mai ca lumea,nu coperta.nu ies combinatii de culori.poate iese culoare neuniforma,pe margini,dar lumina e alba,nu galbena.aici vorbesc din experienta.tot dupa forumu asta am demontat si eu de nu stiu cate ori bordul.

phun cred ca poti fi explicit si fara sa bravezi.

succes ;)

Link către comentariu

poate ai dreptate tu. de fapt sunt convins ca depinde foarte mult de natura plasticului cu care il inlocuiesti pe cel verde. Depinde de gradul de transparenta, de opacitate si rugozitatea suprafetei. De exemplu, eu am incercat cu o bucata mai lucioasa si nu era prea ok. apoi am dat cu un smirghel fin de cateva ori pe ea asa cat sa ii dau un aspect mai rugos. Diferenta de la cer la pamant. Lumina cade mai bine.

Dar astea sunt asa daca nu ai ce face si nu reprezinta schimbari pretabile pe termen lung. Consider ca tot LED-urile sunt solutia mai buna.

Link către comentariu

Asa e, cred ca 2 led-uri bine pilite (ca sa fie o lumina difuza si nu un punct) sunt suficinente pentru o schimbare in bine. Nici nu va dati seama ce groaza imi e sa desfac bordul, la climatizare s-a ars becul, oare pot sa pun un singur led in locul becului (sa scot filtrul si sa imi ramana pe alb)? Am inteles ca la bord se pot schimba doar cele 2 becuri cu 2 led-uri, oare se aplica si la climatizare? Multumesc

Numai bine

Link către comentariu

Asa e, cred ca 2 led-uri bine pilite (ca sa fie o lumina difuza si nu un punct) sunt suficinente pentru o schimbare in bine. Nici nu va dati seama ce groaza imi e sa desfac bordul, la climatizare s-a ars becul, oare pot sa pun un singur led in locul becului (sa scot filtrul si sa imi ramana pe alb)? Am inteles ca la bord se pot schimba doar cele 2 becuri cu 2 led-uri, oare se aplica si la climatizare? Multumesc

Numai bine

eu am schimbat cele 2 becuri din bord cu 2 leduri si am scos filtru=> lumina alba f frumoasa dar s`au ars itnr`o luna...si la clima am pus inloc de bec 2 leduri albe...iarasi se vedea frumos alb...dar binenteles ca s`au ars ;) concluzia...munciti degeaba daca nu puneti si rezistente la leduri

P.S. inclusiv la cele de 12V

sper ca v`am ajutat cu ceva

Link către comentariu

Pai spuneau colegii ca cele de 12V nu necesita rezistenta, deci nu-i chiar asa floare la ureche? Atunci intram la creatii ;) pistol de lipit, rezistente, o groaza de led-uri, facem o lucrare de catalog. Multumesc, iar daca tu mi-ai dat un sfat, te ajut si eu cum pot, nu mai da "quote" daca raspunzi la ultimul mesaj, primesti warning.

Numai bine

Modificat de DEY_tm
Link către comentariu

Da, am vazut asta, am citit o groaza de post-uri, multe variante, multe poze cu lucrari frumoase (dar migaloase, necesita timp). Eu as vrea sa trec la alb, doar afisajul KM parcursi si CEASUL din bord sa le las verzi, in rest vreau sa trec tot pe alb.

Link către comentariu

La climatizare avem doua variante de a schimba lumina si anume:

Prima ar fi inlocuirea becului cu leduri (cum am facut eu) dar aici trebuie multa migala. Se desface "climatizarea" se taie mufa , dupa ce taiem mufa bineinteles tinem cont de + si - luam acel paianjen incolor si lipim cu silicon transparent ledurile (cu sau fara rezistenta, depinde de care vrea fiecare sa isi puna) eu am ales urmatoarele culori: la primul comutator (cel pentru treptele aerotermei ) am pus alb , la cel din mijloc am pus un led rosu unde emana aer cald si albastru unde emana aer rece, iar la al treilea (cel unde vrem sa ne dea aerul) am pus tot alb.

Ar mai fi o varianta pe care mi-a zis-o un coleg forumist...in locul becului chior care este acolo si "imprastie" o lumina verzulie, punem un bec de pozitie (d'ala puternic alb) si vopsim pe interior chenarele pe unde se capteaza lumina sau ii punem banda adeziva colorata. El a spus ca a optat pentru a doua varianta si e multumit de rezultat.

Link către comentariu

Eu personal nu as pune bec de pozitie. Cum e musai sa circuli cu pozitia aprisa, becul de pozitie, cum e de putere mai mare, se va incinge ca dracu si va topi plasticul de acolo ... Mai bine led, sau, cum am facut eu, am pus folie de aluminiu pe interiorul plasticului din spatele paianjenului. Am scos si filtrul verde. Se vede mult mai bine .

Bafta!

Link către comentariu

Care paianjen man ca e vorba de becurile care lumineaza ceasurile nu ? Sau sunt eu prea obosit si nu mai inteleg nimic?

ignora postul , sunt obosit , rog un moderator sa il stearga . mersi

Modificat de alex_abd
Link către comentariu

Ala de la climatizare. Lumini bord se refera nu numai la ceasuri....

Link către comentariu

Daca pui LED de pozitie, nu are cum sa se incalzeasca sa topeasca pe acolo ceva, faza e doar sa se potriveasca. Si asa e, daca il montezi, vezi ce efect da, poti pune o banda sau altceva sa ii dai ce culoare vrei, eu zic ca e o varianta mai simpla decat cu multe led-uri si lipituri. Sa termin cu sesiunea, sa imi iau concediu si ma apuc incetisor. Ceasurile din bord, deja am planul facut, daca la climatizare rezolv cu un LED puternic, e foarte bine. A mai ramas lumina de la blocul de lumini, acolo ce putem pune? Ma gandesc ca o fi un bec tot ca la climatizare, ar fi super sa fie aceeasi schema. O sa atasez 2 poze cu becuri de pozitie, mai exact T4W (asa am eu) si W5W, tind sa cred ca avem nevoie de becuri W5W la luminile din interior, am dreptate?

post-58504-1276713442_thumb.jpg

post-58504-1276713454_thumb.jpg

Link către comentariu

nu cred ca o sa se potriveasca nici unul un soclul respectiv pt ca primul nu are nici o legatura iar al 2lea seamana cu soculul dar e prea lat.. :P

Link către comentariu

Si ce , e greu sa tai mufa originala si sa pui un soclu ? :biggrin:

...ca alea din prima poza am si eu in torpedo. le tin de rezerva pt pozitie dar o sa fac o incercare ca tot e ideea asta :biggrin:

Link către comentariu

O intrebare: Golf 3 nu a avut niciodata torpedou iluminat? Ca totusi nu e un model atat de vechi incat sa nu aiba. De exemplu Opelurile Astra din generatia respectiva aveau lumina in torpedou. Cel putin variantele mai dotate. La mine m-am uitat si nu vad de unde ar putea fi luminat, gandindu-ma ca poate e iluminat, dar mi sa ars mie becul. Si nu am mai vazut ca altii sa aiba. Mentionez ca am torpedou in partea de jos, avand airbag pasager.

Link către comentariu

doar masinile care nu au airbag si au torpedoul sus sunt iluminate. celelalte nu, asa cum este si cazul meu. eu am folosit un intrerupator "release on" -daca nu apas pe el inchide circuitul- si o lampa de portbagaj. operatie simpla si folositoare. numa bine

Modificat de electrobeat85
Link către comentariu

Apropo de iluminatul torpedoului. Eu il am sus, neavand airbag, si nu lumineaza. Am verificat becul...e ok, firele nu sunt rupte...dar nu lumineaza. Ati patit asa ceva?

Link către comentariu

Ai avut contactul pus?

Link către comentariu

normal ar fi sa lumineze fara sa ai contactul pus. si cu farurile stinse. oricum ar fi, trebuie sa lumineze. ca plafoniera sau lumina de portbagaj.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!