Jump to content

Lumini Bord

boond
 Share

Postare recomandată

Multumesc b-66-six o sa trec cat mai curand pe acolo sa ma aprovizionez:icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Am desfacut ceasurile pentru ca l-am luminat cu leduri si am intors filtrul ala de al KM.

As indrazni sa te contrazic. Ieri dupa ce am postat pe forum m-am tot gandit si dupa ce am mai vorbit cu un alt forumist mi-a venit o idee. Ce am facut nu imi este necesar, pentru ca mie imi trebie KM sa inceapa de la 20, dar am incercat cu ce am avut la indemana.

Am mai spus nu sunt ANTI PLASMA. DA sunt super faine (mai ales dac sunt ca originalele), dar mi se pare un pic "chici" sa pui ceasuri plasma iar restu leduri. Daca pui peste tot plasme atunci DA e FRUMOS si merita. Spun asta ca nu e lumina unifoma, ceva nu se leaga.... daca ma intelegeti.

----DAR FIECARE ARE DREPTUL SA ISI FACE VE VREA SI CUM VREA CU IDEEILE LUI, SI SA EXPERIMENTEZE CE VEA-----

A iesit asa:

cum le-ai decupat....fii mai explicit te rog... dau o bere...

Link către comentariu

As vrea sa va intreb daca se gasesc leduri in soclu ca eu am vopsit acele si gradatiile de la ceasuri cu marker fluorscent si nu se vad bine noaptea pt ca am lumina verde originala si nu ma pricep la electronica deloc. Ma gandeam poate se gasesc leduri UV in soclu ca sa inlocuiesc becurile originale. Multumesc

Modificat de floryn_zdv
Link către comentariu

da se gasesc si sa stii ca sant f ieftine eu am gasit la un magazin de piese electronice si sincer m,a surprins cand leam vazut ca aveau socluri .miam cumparat 20 buc si am dat 30 ron. sant din roman stiti ca afisajele de la ceasuri sant verzi cand am pus leduri albastre sau facut si mai verzi afisajele

Modificat de spionu
Link către comentariu

pai afisajele de la ceasuri sunt versi pt ca lumina trece print-o folie verde...ca sa nu mai fie verde trebuie sa scoti folia ...

Link către comentariu

Am luat si eu leduri albe dar nu sunt multumit de cum se vad e prea slaba lumina trebuia si neamtu asta sa puna 4 gauri acolo nu doar 2 .. in fine o sa i-mi fac si eu bordul cu niste leduri cu UV

Link către comentariu

o poza frumoasa

ca sa faceti displyul asa trebuie sa dezlipiti folia de deasupra displayului cu o limba de cutter si sa o intoarceti invers,e un fel de filtru de lumina folia aceea .Atentie ca daca o intoarceti invers

post-44836-1271407351_thumb.jpg

Modificat de dragosica
Link către comentariu

Am luat si eu leduri albe dar nu sunt multumit de cum se vad e prea slaba lumina trebuia si neamtu asta sa puna 4 gauri acolo nu doar 2 .. in fine o sa i-mi fac si eu bordul cu niste leduri cu UV

ledurile nu lumineaza in lateral! daca au pus ledurile in gaurile deja existente, lumina lor se pierde printre plasticuri. trebiue facute gauri in alta latura a plasticului ala alb, ca virful ledului sa fie indreptat spre bord, nu lateral cum sunt montate becurile

Modificat de g.mar.
Link către comentariu

tin sa precizez ca si eu am doar 2 leduri albe in ceas. sunt ff multumit de lumina care o ofera. ledurile sunt piranhia cu unghi de 120 grade cu o rezistenta de 430 ohm (asa recomanda producatoru'), sunt montate in acelasi loc unde erau becurile, lumina este uniforma in tot ceasul se poate vedea aceste lucru la masina mea. ledurile de bazar chiar si cele de la magazine de electronice, "unele" sunt de o calitate inferioara si nu ofera rezultatul mult asteptat. sa auzim de bine

Modificat de electrobeat85
Link către comentariu

Eu am optat pt leduri in soclu pt ca nu ma pricep la electronica . Am auzit de aceste piranhia dar nu stiu daca sunt in soclu sau nu dar probabil ca nu sunt din moment ce ai zis ca ai montat rezistente.Am atasat o poza cu ceasurile mele! Ma oftic ca nu i-mi bate lumina pana jos pe acele de la apa si benzina, am inlocuit folia verde cu una transparenta matuita pe o parte ca am inteles ca fara ea apare efectul de punct

post-30772-1271539373_thumb.jpg

Modificat de floryn_zdv
Link către comentariu

mare rugaminte .... mia iesit azi fum din bord . si dupa ce am dat bordu jos am vazut ca am o gaura de vrun centimetru sub ceasul de apa. as vrea sa refac circuitele... . pentru ca nu mi se mai aprind luminile si nici ceasul de apa nu se ridica..

daca ati avea niste poze cu placa in zona respectiva . sa vad circuitele . si deasuprea si dedesupt. ar fu super.

daca nu aveti . care mai desfaceti bordu va rog sa faceti nijte poze clare , sa pot reface circuitele... va multumesc frumos ...

Link către comentariu

Esti sigur ca reusesti sa refaci circuitele? mai bine cumpara alt bord ca sa fi sigur ca nu iti mai iasa odata fum din el

Modificat de ovidiu89
Link către comentariu

zici ca nu merge sal refac ? accept orice parere... ideea e ca unde a ramas gaura sunt 3 fire fara continuitate jos si 3 sus ... cam stiu care cum vin ... insa ma gandesc sa nu fi venit altele si prin placa.... mersi

Link către comentariu

Inca un panou de climatizare facut astazi la un golf 3 , vor urma si alte proiecte pe care le voi prezenta aici.

In realitate se vede mult mai bine , nu am un aparat care sa redea fidel realitatea.

Stima Gafincu Adrian

post-10594-1271886119_thumb.jpg

post-10594-1271886127_thumb.jpg

post-10594-1271886135_thumb.jpg

Link către comentariu

Andrei Cojocar

salut.

HMMM ca sa fiu un pic carcotas...nu prea a iesit bine. Pentru ca, chiar daca ai fi avut si un DSLR, nu iti iasa uniform...

Cu siguranta ai folosit LED Superfluz de 5 mm si nu ai prea folosit cate trebui. Bine ar fi cu SMD... dar... fiecare cum ii place.

Daca clientului tau ii place, foarte bine....

Si eu am folosit LED superfluz la panouri si nu e prea unifor si acum am gandesc sa le suplimentez sau sa le schimb cu SMD.

Sunt carcotas pentru ca daca dai de un client care e mai pretentios o sa mai muncesti inca o data sau mai grav nu o sa mai ai alti clienti.

Oricum bafta si la mai multe PROIECTE :icon_thumleft:

Link către comentariu

Am si eu o intrebare . Se gasesc pe undeva becuri de bord cu soclu tip T5 dar de 2W nu de 1,2 ? Eu nu am gasit pe nicaieri in Brasov....

Cand am adus masina nu ardea un bec din bord. Am dus-o la un electrician si mi-a schimbat el becul dar mi-a pus de 1,2W nu de 2W. Cu timpul am observat ca e mai chior becul cel nou si ieri am demontat ceasurile sa vad care e problema. Am un bec de 2W (stanga) original-Osram si unul de 1,2W (dreapta) . Se poate observa diferenta in poza.

post-10002-1272054059_thumb.jpg

Modificat de Tracto
Link către comentariu

In Bucuresti sunt la magazinele din Vitan (targ) cu soclu exact ca cele originale.

Link către comentariu

Salutare, tocmai s-a dus becul de la climatizare, acum a venit si momentul sa fac schimbarea, cred ca pe rosu, am o rugaminte la voi. Ca sa nu mai caut in 60 de pagini ce tipuri de led-uri am nevoie, poate sa-mi zica cineva exact? Ma refer la blocul de lumini, climatizare, ceasuri bord, dezaburire, trapa. Am inteles ca am nevoie de filtru de lumina, pistol de lipit cu batoane, fire subtiri din cablu de retea si ce nu stiu sunt led-urile si rezistentele. Va mai intreb si daca pot schimba lumina de la ceas si de la km parcursi? Am inteles ca doar unele tipuri de ceasuri pot fi desfacute (unele sunt capsate), sa fie asa? Masina e editia europe din 93. Va multumesc :) ca recompensa o sa fac poze pe parcurs si o sa mai aveti inca o modificare (sper ca frumoasa) de savurat.

Numai bine

Modificat de DEY_tm
Link către comentariu

o poza frumoasa

ca sa faceti displyul asa trebuie sa dezlipiti folia de deasupra displayului cu o limba de cutter si sa o intoarceti invers,e un fel de filtru de lumina folia aceea .Atentie ca daca o intoarceti invers

vad ca nu arata poza ,urmaresti postul meu anterior ,am acolo o poza frumoasa cu bordul

pt "deyTM" eu vorbesc in privinta ledurilor.

poti privi poza de sus sa vezi ce frumos a iesit la mine.o sa ai nevoie de leduri de la magazinele de electronice(sunt de 3volti parca) la care o sa atasezi o rezistenta de max 1kohm,sper sa nu ma insel (oricum sa spui acolo de unde le cumperi ca vrei sa le legi la 12v si stiu ele ce rezistenta sa iti dea),rezistenta o legi la plusul ledului.in privinta luminii de la ceasuri o sa trebuasca sa te uiti in spatele displayului daca ai bec clasic,acestea se pot desface si schimba filtrul acela verde, eu am pus alt filtru decupat din coperta de caiet rosie

Modificat de dragosica
Link către comentariu

Am si eu o intrebare . Se gasesc pe undeva becuri de bord cu soclu tip T5 dar de 2W nu de 1,2 ? Eu nu am gasit pe nicaieri in Brasov....

Cand am adus masina nu ardea un bec din bord. Am dus-o la un electrician si mi-a schimbat el becul dar mi-a pus de 1,2W nu de 2W. Cu timpul am observat ca e mai chior becul cel nou si ieri am demontat ceasurile sa vad care e problema. Am un bec de 2W (stanga) original-Osram si unul de 1,2W (dreapta) . Se poate observa diferenta in poza.

Miam luat mai de mult dar nu mai stiu exact magazinul e pe strada aia cu multe magazine auto, cum mergi spre tractoru pe 13 decembrie la faget faci stanga pe strada aia am gasit eu. A fost 20 ron osram. Sper sa gasesti

Link către comentariu

Pe Aurel Vlaicu ,strada supranumita paradisul pieselor auto :D ?

Multumesc de informatie o sa caut luni ! Daca gasesc si original Osram e perfect !

Modificat de Tracto
Link către comentariu

Multumesc ass1. Am gasit astazi la unul din multele magazine de piese auto de acolo. Din pacate nu am gasit exact ca si originalul dar am gasit tot Osram (10 lei). (in poza - stanga original , dreapta Osram alt model)

Impresii dupa schimbare nu pot declara pentru ca este zi afara :ceuameni:

post-10002-1272283257_thumb.jpg

Modificat de Tracto
Link către comentariu

Cu placere. Ai gasit la jumate de pret la cat am dat eu super. Singura diferenta o sa lumineze un pic mai bine fiind nou

Link către comentariu

Am promis mai de mult ca o sa pun si eu poze cu modificarea luminilor in bord.

Asta am facut la inceput:

Dar nu mi-a placut si am mai schimbat cate ceva si anume am sters markerul de pe cadran si ace si am dat acele cu marker rosu lumina ramanand tot alba dar am si 3 LED-uri cu UV si am intors si filtrul de la ecranul MFA-ului

La consola centrala display-ul casetofonului il aveam cu un verde care nu imi placea deloc

Si am schimbat ledurile la Display si la butoane si a iesit cam asa

Mai am de lucru la lumina de la butoanele de ventilatie.

Acum am acolo un bec de 1.2 W si vreau sa pun unul de 2 W dar nu am gasit.

Incerc sa caut pe Aurel Vlaicu ca am vazut ca Tracto a gasit acolo chiar daca era cu soclu.

Astept critici si sfaturi cu ce modificari sa mai fac.

post-49791-1272448495_thumb.jpg

post-49791-1272448734_thumb.jpg

post-49791-1272448874_thumb.jpg

post-49791-1272448997_thumb.jpg

post-49791-1272449212_thumb.jpg

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!