Jump to content

Lumini Bord

boond
 Share

Postare recomandată

cam asa a iesit la mine,ce ziceti??

As vrea sa iti dau urmatorul sfat .

Poti la comutatorul de caldura sa il faci jumatate albastru, jumatate rosu.

De asemenea ai putea schimba si culoarea butonului de degivrare. parca e prea mult rosu pe toata masina . Un alb sau un albastru ar merge ,la fel si pentru scrumiera (alb) - dupa cum ti-am recolorat eu in poza atasata :ceuameni:

Succes ! (acum depinde de gusturile fiecaruia )

post-10002-1267727345_thumb.jpg

Modificat de tracto
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare, la mine bordul are toti acei martori și deși am pus becuri completare refuză să se aprindă, e o posibil ca mufa care intra in spatele bordului sa aibe mai putine fire? sau care sa fie cauza? asi dori sa compar cu cineva (cu cineva la care functioneaza acei martori) sa stiu exact care ar fi cauza.

Link către comentariu

la voi la G3 bordul e luminat de o banda care duce lumina?

Link către comentariu

Nu, la tine asa este? La noi este mai simplu, avem 2 leduri, care lumineaza de sus, iar pentru culoarea verde, este o banda de plastic

Link către comentariu

eu am cu verde,ce pot sa fac sa se vada si la mine frumos?Mersi baieti

Modificat de cabina
Link către comentariu

cam asa a iesit la mine,ce ziceti??

bestiala...as avea si eu o intrebare...daca bordul meu este mai vechi...adica din 93...si imi lumineaza de sus cu 2 leduri...se poate face la fel ca la tine?ma refer sa fie la fel toate modificarile...sa se poata aprinde si acele ?...si as mai avea o intrebare...cat te-a costat numai bordul cu tot cu mana de lucru si cu materiale ??stima!inca odata bestiale ti-au iesit :X

Link către comentariu

El are plasme puse peste ceasurile vechi si daca vrei sa lumineze si acele trebuie sa le schimbi- de cielo, renault,...

Link către comentariu

si ai idee cam cat m-ar costa sa o fac ca a lui ?imi place mult:X...stima

Modificat de taz21
Nu mai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

Salutare tuturor , am si eu o problema ...nu imi mai merge dispalyul din stanga (km parcursi) , nu aveti vreo idee de la ce ar putea fii , v-ati mai confruntat cu asa ceva ? ps: am umblat prin panou , am pus leduri albastre 8 + rez de 1 kohm pe fiecare dar nu m-am atins de alta parte a ceasului si oricum displayul a cedat ulterior la vreo 2 saptamani dupa ce am facut modificarea , displayul din dreapta (ceasul) merge dar nu se intelege nimic doar ca nu ma afecteaza , cel cu km parcursi imi trebuie pt schimbul de ulei . Multumesc

Link către comentariu

daca ai display cu acele bucati de cauciuc conductor de informatie atunci ori nu le-ai pozitionat corespunzator (in aceeasi pozitie in care le-ai desfacut) ori au ceva praf pe acolo sau te mir ce. asa de la sine nu se poate stinge. doar daca ai mesterit pe la el.

Link către comentariu

si ai idee cam cat m-ar costa sa o fac ca a lui ?imi place mult:X...stima

Plasmele sunt intre 200-300lei, acele de renault le gasesti pana in 50 lei + cat te mai costa ledurile. Manopera nu stiu cat costa (eu imi fac sigur modificarile)

Link către comentariu

cam unde le gasesc la 200-300 ron?sub 150 euro n-am gasit

Link către comentariu

Uite aici, prietene, o cautare pe google si nu te arunci pe primu site, cauti mai mult ca pentru banii tai cauti, daca nu vrei sa dai cat pentru 2 seturi. Bafta la modificat, cu ocazia asta am vazut si eu ca se poate face chiar ieftin (doar atentie sa nu le arzi, au si un invertor de curent >>inclus in pret<< ).

Am revenit si am editat post-ul, astea care le-am gasit sunt pentru diesel (doar 5000 rpm), sorry.

Dar nu m-am lasat, am mai gasit aici si aproape tot la banii aia.

Numai bine

Modificat de DEY_tm
Link către comentariu

electrobeat , nu am desfacut deloc partea aceea de ceas , am umblat doar la plasticul acela alb , l-am gaurit am pus 8 leduri + rezistente si am scos filtrul difuz verde,nu am umblat la display sa le iau jos sau ceva

Link către comentariu

bestiala...as avea si eu o intrebare...daca bordul meu este mai vechi...adica din 93...si imi lumineaza de sus cu 2 leduri...se poate face la fel ca la tine?ma refer sa fie la fel toate modificarile...sa se poata aprinde si acele ?...si as mai avea o intrebare...cat te-a costat numai bordul cu tot cu mana de lucru si cu materiale ??stima!inca odata bestiale ti-au iesit :X

nu conteaza ca bordul tau este din 93 si al meu imi lumina tot cu 2 becuri de sus,se poate face si la tine la fel acele indicatoare trebuie schimbate eu am pus de cielo luminate cu led-uri superflux rosii,iar ceasurile sunt plasme dupa cum se vede.plasmele m-au costat 180ron,acele mi le-a facut cineva cadou led-uri 12v(5mm,0.50ron) superflux patrate(0.50ron) si mana de lucru nu m-a costat nimik pentru ca tot ce se vede e facut de mine :)) :biggrin:

Link către comentariu

La reglajul de mijloc de ce nu ai led pe indicator?sau nu se vede in poza?

Link către comentariu

Salut baieti.

Am citit cu mare atentie acest topic. Foarte interesant. am invatat multe si am folosit si eu unele idei de a ilumina bordu.

Asa ca am schimbat si eu becurile cu leduri pt iluminarea bordului la masina din semnatura(model 96). Cu poze o sa revin cand o sa am timp sa le fac.Mie imi place cum a iesit : leduri albe si vopsit acele cu marker rosu.Insa am intampinat o problema si va cer sfatu ca nu am inteles pana la urma cum sa fac. Am vrut sa schimb si eu folia de la display-ul de la bc si nu am fost atent si am rupt-o.

Am inteles ca se poate folosi orice folie de la un calculator de la <rusi> etc.

Asta nu e o pb. Intrebarea mea e cum ati curatat folia de lipiciul ala cand ati dezlipit-o si apoi cu ce ati lipit-o pe display

dupa ce ati inversat-o.

Am incercat cu picatura in colturi cate putin si nu mi-a iesit, nu se vedea bine(asa am si reusit sa o rup pe cea originala).

Astept sfaturi si raman dator cu poze.

Link către comentariu

folia dupa ce o scoti o cureti bine bine cu spirt.

de prins, nu trebuie niciun fel de adeziv, se fixeaza prin simpla presare intre carcasa ceasurilor si display.

si eu am rupt una din folii si am folosit o folie de la un calculator obisnuit.a mers fara pb.

asteptam pozele.

Link către comentariu

La reglajul de mijloc de ce nu ai led pe indicator?sau nu se vede in poza?

nu stiu ce s-a intamplat cu led-ul de acolo,ai dreptate nu mai functioneaza cred ca s-a ars.e cam frig afara si nu mai poti sa stai in masina sa bidiganesti la led-uri. =))

Link către comentariu

Andrei Cojocar

Salutare.

Am o

Link către comentariu

eu unul nu aveam acei martori pe cesul original al masinii. mi s-a defectat si am fost nevoit sa il schimb. si daca tot am facut schimbarea am cautat unul care sa aiba toti martorii pe acea banda. are cu aproximativ 45 de mii de km mai mult ceasul actual dar ma bucur ca mi se aprind toti martorii inclusiv si cel de benzina. am pus doar becuri in toate locasurile.

ce ne poti spune de faptul cum ai facut ca turometrul sa aiba limba alba la turatii mici si rosie la turatii mai mari ???

Link către comentariu

Salutare.

Am o

post-32190-1268153805_thumb.jpg

post-32190-1268153850_thumb.jpg

post-32190-1268153805_thumb.jpg

post-32190-1268153850_thumb.jpg

Modificat de taz21
Link către comentariu

look2you22 foarte simplu, a pus doua leduri, alb si rosu, iar pe cel rosu l-a pus in partea dreapta. Astfel, cand acul se afla in partea stanga, preia lumina de la ledul alb, iar cand se apropie/trece de mijlocul cursei, preia lumina de la ledul rosu. Daca te uiti mai cu atentie se vede ca de sub partea de fixare a acului (centrul ceasului) iasa lumina, iar jumate din lumina e alba si jumate e rosie...

Cel putin asa am dedus eu, daca gresesc cumva, il rog sa ma corecteze...

Modificat de f@ne_tm
Link către comentariu

Andrei Cojocar
Ce vrei tu sa faci ,nu cred ca se poate..din spusele tale aici, reiese ca nu ai desfacut inca ceasuri de bord?gresesc?:)..cat despre plasme ,poti sa-ti comanzi plasme exact ca si originalele :P.Daca vrei te pun in legatura .Si eu la randul meu,ca multi altii am trecut prin modificari cu leduri la ceasuri ,dar daca am putut sa pastrez aspectul originalul si sa fie si plasma,am zis ca merita.

Salut. Am desfacut ceasurile pentru ca l-am luminat cu leduri si am intors filtrul ala de al KM.

As indrazni sa te contrazic. Ieri dupa ce am postat pe forum m-am tot gandit si dupa ce am mai vorbit cu un alt forumist mi-a venit o idee. Ce am facut nu imi este necesar, pentru ca mie imi trebie KM sa inceapa de la 20, dar am incercat cu ce am avut la indemana.

Am mai spus nu sunt ANTI PLASMA. DA sunt super faine (mai ales dac sunt ca originalele), dar mi se pare un pic "chici" sa pui ceasuri plasma iar restu leduri. Daca pui peste tot plasme atunci DA e FRUMOS si merita. Spun asta ca nu e lumina unifoma, ceva nu se leaga.... daca ma intelegeti.

----DAR FIECARE ARE DREPTUL SA ISI FACE VE VREA SI CUM VREA CU IDEEILE LUI, SI SA EXPERIMENTEZE CE VEA-----

A iesit asa:

post-32534-1268202231_thumb.jpg

post-32534-1268202240_thumb.jpg

post-32534-1268202311_thumb.jpg

post-32534-1268202231_thumb.jpg

post-32534-1268202240_thumb.jpg

post-32534-1268202311_thumb.jpg

Modificat de Andrei Cojocar
Link către comentariu

salut se pare ca suntem pe aceeasi idee. eu momentan sunt in stadiu de proiect cu ceasurile. in sensul ca vreau ca limba de la vitezometru sa mearga in sens invers. m-am interesat sa fie folie de film mai multe straturi costa prea mult plus de asta la 60 de grade cat va fi la vara in masian se onduleaza - am vazut asta la un peugeot 206) nu merita. garantia unui autocolant bun ma poate face fericit. asa ca am ales o marca buna care sa imi garanteze ca nu se dezlipeste sau se dilata-contracta. sper doar ca firma respectiva sa fie de cuvant. vor fi ore bune de munca dar o sa fie satisfactia si mai mare. sa auzim de bine

Modificat de electrobeat85
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!