Jump to content

Lumini Bord

boond
 Share

Postare recomandată

Eu am facut aceste modificare acuma 2 luni si m-am gandit sa va arat si voua cum mi-a iesit. Urmeaza sa fac bordul zilele ce urmeaza!

dscn0863pq.th.jpg dscn0862e.th.jpg dscn0867y.th.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Buna, am schimbat ledurile la butoanele geamurilor electrice din usi, butonul de la dezaburire si am zis sa ma apuc si de blocul de lumini. Toate bune si frumoase dupa o zi de chinula ledurile nu se aprind. Am incercat sa schimb intre ele minusul cu plusul si nimic, am alimentat de la o alta sursa de curent si merg perfect. Oare care ar fi problema? Si inca ceva o sa pun poze cu butoanele de la geamurile eletrice din spate, care difera putin de cele de golf 3(eu am passat b4) poate imi dati o idee cum sa le modific. Multumesc aniticipat

.

Link către comentariu

poi daca nu ti se aprind cand le pui pe masina si cand pui la o alta sursa de 12v ti se aprind inseamna ca ai pus invers plus si minus . tre sa inversezi tot . incearca la sursa careti merge sa pui invers firele pe placa cu leduri sau ce ai tu .. ar trebui sa nu ti se aprinda.

Link către comentariu

Am incercat cu alt bloc de lumini, doar am schimbat placile cu integrate intre ele si asa merg

Link către comentariu

Io am o mareee problema cu ledurile pe care le montez mereu mereu se ard, ultima data am pus un led de la bricheta cu 2 rezistente la butonul pentru degrivare si culmea dupa 2 min de mers cu masina a avut acelasi noroc ca si celelalte. Spuneti-mi si mie ce rezistente ce leduri si mai ales de UNDE sa iau sa nu se mai arda. La blocu de lumini e mai complexa treaba si imi trebuie leduri mai mici.

Link către comentariu

eu am pus rezistente de 1

Modificat de sonnic53
Link către comentariu

Fydo: depinde cum ai pus rezistentele si valoarea lor daca le pui in paralel rezistenta scade. eu am pus rezistenta de un kohm la butonul de degivrare a lunetei si led alb d 3 mm si nu s-a ars dar lumineaza cam tare. http://www.tehnium-azi.ro/articles.php?article_id=6

Link către comentariu

poti sa pui rezistenta de 1 pe fiecare plus al ledurilor. si apoi banuesc ca nu conteaza daca unesti plusurile intre ele . doar se imparte la cate sunt deci cam tot acolo duce .

Link către comentariu

Da intradevar mi-a rupt ochii alea 2 min cat a functionat, sincer nu stiu exact ce led si ce rezistente sunt ca valoare ca nu prea ma pricep la electrica(ma ajuta un prieten) dar daca am timp maine o sa fac o poza poate stiti voi.

Link către comentariu

dute la un magazin de electronice si cere rezistente de 680ohmi, pentru o lumina mai puternica, sau de 1kohm pentru o lumina mai slaba.

tu ai folosit rezistente prea mici si de asta ti se ard mereu led-urile...

rezistentele sa le pui pe plus, piciorusul mai lung.si de preferat ar fi ca fiecare led sa aiba rezistenta lui. succes

Link către comentariu

Multumesc pentru sfaturi, azi ma duc sa cumpar si cred ca ma apuc si de treaba daca reusesc ceva promit si niste poze :)

Link către comentariu

Cred ca am rezolvat ceva azi :icon_cool:

post-46613-1267031150_thumb.jpg

post-46613-1267031160_thumb.jpg

post-46613-1267031360_thumb.jpg

Modificat de Fydo
Link către comentariu

salutare. asa arata rezultatul la care am ajuns dupa ore bune de munca. vreo 70 de leduri in totalitate rezistente de toate valorile pentru ca plasticul este diferit la fiecare buton si este necesara o marire a rezistentei pe led sau micsorare pentru ca intensitatea sa se apropie cat de cat. rezistentele sunt intre 820ohm si 2Kohm. ledurile sunt de 3 mm, 5 mm, si superflux, iar limbile sunt luate de pe un renult 21. atasat este linkul :rolleyes:

http://www.youtube.com/watch?v=gup1Z0TryTA

Modificat de electrobeat85
Link către comentariu

Nu merge link-ul...

salutare. asa arata rezultatul la care am ajuns dupa ore bune de munca. vreo 70 de leduri in totalitate rezistente de toate valorile pentru ca plasticul este diferit la fiecare buton si este necesara o marire a rezistentei pe led sau micsorare pentru ca intensitatea sa se apropie cat de cat. rezistentele sunt intre 820ohm si 2Kohm. ledurile sunt de 3 mm, 5 mm, si superflux, iar limbile sunt luate de pe un renult 21. atasat este linkul :rolleyes:

http://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1...sa%3D0%26dm%3D2

Link către comentariu

la mien merge. bv electrobeat85 dar ma faci sa imi fie si mai mare ciuda ca nu le am cu electonica. bafta la proiectele urmatoare

Link către comentariu

@electrobeat: deci.... marfa rau de tot. Cat timp ti-a luat? Preturi, cat te-a costat?

Link către comentariu

Salut, nu stiu daca am postat bine. e vorba de un neon albastru are in jur de 35 cm lungime nu lumineaza tare sa fie deranjant :banghead: , l-am gasit prin sertar e pentru calculatoare da l-am incercat la baterie si nu sa ars asa ca mi'a venit o idee, vreau sa-l pun inauntru masini prins de haion sus si nu stiu unde sa il conectez sa aibe curent. vreau sa se aprinda cand aprind si farurile si nu vreau sa il prind de ceva si sa fac o prostie. astept un sfat ceva, ms

Modificat de SmoKeyBv
Link către comentariu

foarte frumoasa lucrarea ta electrobeat! Ce as dori si eu sa aflu e cum ai facut sa se aprinda acei martori de pozitie , faza scurta in bord.Si eu am acei martori la ceasurile de bord dar mi se aprinde decat martorul de la proiectoare :)

Link către comentariu

eu unul nu aveam acei martori pe cesul original al masinii. mi s-a defectat si am fost nevoit sa il schimb. si daca tot am facut schimbarea am cautat unul care sa aiba toti martorii pe acea banda. are cu aproximativ 45 de mii de km mai mult ceasul actual dar ma bucur ca mi se aprind toti martorii inclusiv si cel de benzina. am pus doar becuri in toate locasurile.

Link către comentariu

salutare. asa arata rezultatul la care am ajuns dupa ore bune de munca. vreo 70 de leduri in totalitate rezistente de toate valorile pentru ca plasticul este diferit la fiecare buton si este necesara o marire a rezistentei pe led sau micsorare pentru ca intensitatea sa se apropie cat de cat. rezistentele sunt intre 820ohm si 2Kohm. ledurile sunt de 3 mm, 5 mm, si superflux, iar limbile sunt luate de pe un renult 21. atasat este linkul :eek:

http://www.youtube.com/watch?v=gup1Z0TryTA

Foarte tare ti-ai "lucrat" luminile la interior. Imi place super mult cum au iesit. La butoanele de la caldura...ce leduri ai folosit? Si cate?

Si inca ceva? Ai MFA? Pe vechiul bord aveai martorul de combustibil?

Modificat de PMG
Link către comentariu

Este fabricat de VDO ?

http://ck222s.bithal.de/ck222web/tankwarnung.htm

eu unul nu aveam acei martori pe cesul original al masinii. mi s-a defectat si am fost nevoit sa il schimb. si daca tot am facut schimbarea am cautat unul care sa aiba toti martorii pe acea banda. are cu aproximativ 45 de mii de km mai mult ceasul actual dar ma bucur ca mi se aprind toti martorii inclusiv si cel de benzina. am pus doar becuri in toate locasurile.
Link către comentariu

da este marca vdo si inainte aveam trw. mai sunt ceasuri care au si semn de portbagaj deschis, pana acum in ro eu unul nu am vazut vreunu sa aiba martor, desi am mesterit pe la zeci de masinute.

Link către comentariu

Si ceasurile mele sunt tot VDO, dar la mine nu se vede martorul respectiv si m-am tot uitat la el (fara sa-l demontez) din mai multe unghiuri si cu lumina si fara si nimic..., si in plus, din cate cred eu, ceasurile mele sunt iluminate de SMD-uri, nu de alta, dar mi-as face si eu niste modificari pe la ele, dar am inteles ca se dau jos greu display-urile...

Link către comentariu

cam asa a iesit la mine,ce ziceti??

post-55063-1267725258_thumb.jpg

post-55063-1267725319_thumb.jpg

Link către comentariu

Salutare, felicitari SEENOMORE, bestiala treaba, keep going :)

Numai bine

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!