Jump to content

Montare leduri in deschiderea interioara a portierei

Spawn b93rlf
 Share

Postare recomandată

Arata foarte interesant !si totodata, original. imi place :rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 5 weeks later...

Am gasit pe net ceva informatii despre legarea ledurilor, la mai multe tensiuni electrice. Sper ca vor fi de folos si altora.

post-61162-1275369850_thumb.jpg

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare, a incercat cineva sa isi monteze leduri speciale pentru asa ceva?Precum cele de la colegul @DjHojd. Sunt interesat de asa ceva astfel ca am dat comanda.Sper sa nu fie prea complicata treaba cu montajul mai ales la executarea gaurii pentru leduri in manere.Cu ce ar trebui sa prind sau sa lipesc sa stea acolo ledul nemiscat.Sper ca in acest weekend sa pot face lucrarea.Am sa pun si niste poze la terminare ei precum si in timpul montarii.Astept pareri opinii.Mersi mult

Link către comentariu

Eu am montat si pot spune ca nu e deloc complicat. Eu am luat un kit facut de altcineva(atunci nu aducea @DjHojd) si a trebuit sa desfac si mufele pt a face legaturile ce a fost putin mai greu. Dar cele vandute de @DjHojd sunt chiar usor de montat deoarece au niste clipsuri de plastic care le pui direct pe fire si nu mai trebuie desfacute mufele. Spor la treaba.

Link către comentariu

marius1982.11

Intrebarea e, trebuie decupat locul unde intra led-urile?

Multumesc.

Link către comentariu

DA, in functie de forma ledului, pentru cele originale de Octavia, se decupeaza un dreptunghi. Cele clasice sunt rotunde.

Link către comentariu

Eu am dat gaura cu bormasina cu un burghiu mic si pe urma am largit-o pana a intrat soclul de plastic. Trebuie sa fii atent sa nu faci gaura prea mare.

Link către comentariu

Va salut, la golf 5 sunt aceleasi culori si operatiunea este aceeasi?

Multumesc :blah_:

Link către comentariu

Daca montezi leduri rotunde de 5mm, foloseste un spiral de 4,5mm, pt ca ledul sa intre mai greu si sa iasa doar putin in exterior. Largesti gaura cat iti convine tie sa se vada ledul.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am primit kitul de iluminare de la colegul DjHojd si vroiam sa va intreb - clipsurile acelea rosii cum se prind? Adica modalitatea de prindere a lor este impreuna cu firele de la leduri si cu firele de la butoane sau cum se prind, deoarece sunt intr-o dilema si ma uit la ele si nu stiu cum ar trebui sa le prind.Intr-un fel m-ar interesa in ce loc se prind acele clipsuri si cate fire vin in ele prinse.Daca puteti careva sa imi explicati va raman recunoscator.Mersi mult.

Modificat de skorpyon_83
Link către comentariu

PAi de ce nu-l intrebi pe el ? CUm arata clipsurile, o poza ceva ?

Link către comentariu

Din ce stiu eu, clipsurile de conectare pe un fir, arata ca in imaginea de mai jos, unde am facut si o mica schema.

post-61162-1280758625_thumb.png

Link către comentariu

De explicat mi-a explicat cum vine metoda in mare parte dar tot nu stiu unde sa prind clema.Ledul are 2 fire, clema are 2 santuri unul infundat celalalt nu este infundat.Deci problema mea este unde leg clema asta sau de fapt pe ce fir o prind?Pe firul de la butoanele de la geamuri sau cum sa il prind?

Sau mai am nevoie de ceva fire sa le aduc din butoane?Am sa incerc sa fac cateva poza sa le pun aici ca sa va da-ti seama, dar din desenul-schita a colegului Emy D se vede acel led doar ca la mine are 2 fire iar firul acela de la mufa pe care vine prins clipsul aqcesta este acel fir care nu stiu ce reprezinta.Este firul ce trebuie sa il pun eu din mufa butonului sau este al doilea fir al ledului.Asta nu inteleg eu.Revin cu poze in 5 min.

Link către comentariu

acolo unde santul este infundat, introduci firul de la led, iar celalalt sant pui firul de la butoanele de la geamuri. Insa, grija mare sa pui firele care trebuie, sa nu le probezi pe toate. Eu nu stiu de care culoare din firele de la geamuri sa te folosesti , dar parca scria pe undeva pe aici.

Eu ti-am dat exemplu doar pentru cum se prinde un fir. Celalat fir de la led, se prinde cu un alt clips, pe alt fir de la butoanele de la geamuri. Cu alte cuvinte, o sa ai asa: un led si 2 clipsuri (cate unul pentru fiecare fir al ledului). Am sa continui desenul sa iti dai seama.

Modificat de Marius
Link către comentariu

Ok, am inteles ceva ceva mai ramane banuiesc sa depistez pe care din firele de la botanele de ridicare geamuri sa le prin in cleme.In careva post de mai sus era explicat dupa culori care este plusul si care este minusul la butoanele de ridicare.Dar in momentul in care prind clema pe un fir de la butoane banuiesc ca acea clema metalica mica sectioneaza un pic firul nu? Adica clema aia pot sa o pun pe acel fir unde vreau eu nu?

Link către comentariu

Exact, dar sectioneaza doar izolatia , si strange firele metalice pentru a face contact intre ele si noul fir cuplat acolo. Poti sa o pui oriunde pe firul ales. Selecteaza cu grija firele pe care le pui, sa nu trebuiasca sa le tot sectionezi izolatiile. In caz ca gresesti, le poti izola cu ceva banda buna de izolat :blah_:

multa bafta!

Link către comentariu

Mersi mult inca odata de ajutor, raman indatorat si recunoscator.Am sa pun niste poze dupa terminarea operatiei.

Link către comentariu

• 1 month later...

buna ziua.

legat de aceasta modificare interioara,as dori sa o efectuez si eu dar nu am geamuri electrice la g3-ul meu.

as avea o intrebare,de fapt 2:

1 de unde sa alimentez si eu ledurile?

2 pe usile din spate se poate trage curent din ledul de la scrumiera spate?

multumesc anticipat

Link către comentariu

Da, se poate trage curent de la ledul din scrumiera spate, si pt usile din fata, poti sa iei curent de la ledul de iluminare din butonul de avarii, sau, ledul de iluminare al oricarui buton care se aprinde cand pui luminile de pozitie!

succes!

Link către comentariu

• 4 weeks later...

in momentul de fata ma aflu la aceasta operatiune si nu stiu ce sa fac , am cumparat leduri normale rosii cu rezistente de 1k cand am facut proba in lumina zilei abia se aprindea ledul ala, nu mi`a placut asa ca am fost de am cumparat rezistente de 820 ohmi si tot nu lumineaza tare care ar fi cauza? azi am sa pun de proba doar ledul in usa soferului ca deja am dat gaura si am totul pregatit dar daca lumineaza tot incet ce imi recomandati sa fac?

Link către comentariu

te duci la magazin si ceri acelati tip de led dar superluminos :D

Link către comentariu

• 1 month later...

Am primit si eu niste leduri difuze de 5 mm cu tot cu soclul ala.

Pana la urma in ce pozitie ar trebui montate ca sa fie super ok aceste leduri si sa nu deranjeze lumina lor?

Niste clipsuri de alea de prins pe fir ca sa nu le tai unde gasesc?

Link către comentariu

La un magazin de piese electronice, unde gasesti si papuci electrici si cabluri,etc. Vad ca multi le-au pus jos, insa eu l-am pus sus, sa lumineze in jos... si nu deranjeaza deloc :)

succes!

Link către comentariu

• 1 year later...

banuiesc ca sunt 12v pe firul gri-albastru de la butoane nu ? a pus cineva leduri de 12v direct fara rezistenta ?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!