Jump to content

Jurnal DSG6

Loth
 Share

Postare recomandată

Eu am dsg 6 din 2005. NU se aude niciodata. Nimic. Va invit sa auziti daca vreti...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De obiciei se aude pe retrogradare cand nu franezi tare ci lasi masina sa ruleze la ralanti.

Si eu zic ca nu este normal insa este comun zgomotul. Il am si eu de cand am luat masina dar nu am probleme din cauza asta.

Link către comentariu

asa sa le ramina numele daca sint din categoria "asa face toate"

pina la urma intr-un caz nefericit voi ce stiti ca e mai ieftin: repararea cutiei sau transplantul uneia manuale (cu toate accesoriile)??

Link către comentariu

Nu are sens să o schimbi. Dacă s-ar strica ceva la mine, în mod sigur nu aș vrea cutie manuală. Nici costurile nu pot fi mici la o conversie din asta.

La R chiar nu am auzit, dar știam că ambreiajele sunt diferite puțin. Eu sunt cam prea paranoic cu zgomotele și deja am mers în toate modurile posibile cu ea.

Link către comentariu

Dupa parerea mea cred ca repararea cutiei este mai recomandat decat inlocuirea ei cu una manuala care implica schimbarea mai multor piese. In alta ordine de idei nu am auzit pe nimeni care sa faca inlocuirea unei cutii automate cu una manuala.

Link către comentariu

Cred ca o sa intreb asa de curiozitate la pravalia de unde mi-am luat diverse componente pt experimentele mele cam cit costa pachetul complet si manopera o estimam noi.

Probabil ca repararea cutiei sa coste mai putin, dar daca sint rari aia care fac asa ceva...e de preferat transplantul si vinzarea masinii cit mai rapid :)

Asta asa mai mult de curiozitate, ca vazusem pe un alt topic cum cineva isi luase masina cu cutie manuala si ea fusese cu automata dupa interpretarea vin-ului (banuieli confirmate).

Link către comentariu

De ce să o vinzi? Hai că la 7 mai înțeleg în unele cazuri, dar eu n-aș vinde mașina pentru asta niciodată.

Link către comentariu

Nici eu nu as vinde masina pentru asta si sa iau pe urma alta care sa aiba nu stiu ce problema. Mai bine stau cu ia, ca la cate am schimbat.... cutia a mai ramas la care nu am umblat.

Intrebare: La voi daca scoateti borna la baterie si o puneti la loc dupa cateva minute, se cunoaste ceva la comportamentul cutiei?

La mine parca se reseteaza, la inceput schimba parca mai sus, pedala de acceleratie este mai moale si parca trebuie sa apas mai mult pt a merge. Dupa cateva sute de km raspunde mai bine la acceleratie.

Link către comentariu

Florin@caractere ar trebui sa ne lamureasca "de ce nu este normal". Cel putin asa stiu ca i-a spus unui prieten care a trecut pe la el.

Link către comentariu

Nu sunt mare mecanic insa la DSG6 avem avantajul ca fie se duc discurile de ambreiaj fie se strica mechatronicul. Ambele se inlocuiesc relativ plug&play iar reparatia la mechatronic te ajunge aprox la acelasi pret ca unul refurbished de vw :)

Modificat de Boditza
Link către comentariu

Si atunci cum e mai bine? Repari pe al tau sau il inlocuiesti cu unul de la reprezentanta?

Link către comentariu

Florin@Caractere

Florin@caractere ar trebui sa ne lamureasca "de ce nu este normal". Cel putin asa stiu ca i-a spus unui prieten care a trecut pe la el.

pai daca tu ai afirmat 'ca e normal' pentru ca tu le ai pe toate 3 modelele, de ce ma mai intrebi pe mine care doar le repar ?

apropo, cine este prietenul respectiv care a trecut pe la mine ?

Nu sunt mare mecanic insa la DSG6 avem avantajul ca fie se duc discurile de ambreiaj fie se strica mechatronicul. Ambele se inlocuiesc relativ plug&play iar reparatia la mechatronic te ajunge aprox la acelasi pret ca unul refurbished de vw :)

intradevar, cam ambele sunt plug&play cum zici tu, doar ca este destul de complicat de inlocuit si de facut setarile ulterioare

cat despre mecatronic, pe anumite modele/serii de masina nu este varianta 'refurbished' si o reparatie de aprox 1500/2500 de ron fata de aprox 7500/8500 cat este unul nou se suporta mai usor, nu ?

acum fiecare isi face socotelile lui si alege varianta cea mai optima pentru buzunarul sau  :)

Link către comentariu

Nu trebuie sa fii arogant in exprimare. Eu stiam de cand mi-am schimbat ambreiajele la dsg7 pe garantie ca in baza lor de date acest zgomot figureaza ca normal. Trepidatiile pe care le aveam nu erau normale. La fel si la dsg 7 umed si 6.

Prietenul se numeste Florin, a fost cu un Passat b6 la tine

Link către comentariu

Salut. Am mai cautat pe net dar nu am gasit un raspuns la problema mea. Masina smuceste la plecarea de pe loc, cam violent, in rest schimba normal, fara sa se simta nimic. Mai nou, parca acum nu mai smuceste cand e motorul rece, ci doar la cald, dar e doar o impresie. Ce credeti ca este? La reprezentanta la VW mi-au zis ca asa e normal. Asta e raspunsul unor profesionisti. Mai are cineva problema asta, si daca da, cum s-a rezolvat? Prin schimbarea mecathronicului? Si cat m-ar costa? Va multumesc.

Link către comentariu

Eu am în familie un touran 2006 cu dsg6 la care face clanc din 3 în 2 şi seat toledo 2007 tot cu dsg6 care nu face niciun fel de zgomot! Cu precizarea că pe touran cutia are 120 mii km şi la schimbul de ulei au curs doar 3,5 litri ceea ce e extrem de puţin. Nu a curs, dar cred eu că schimbul precedent a fost făcut prost.

Link către comentariu

Era valabil parca pt cc dupa 2012, sau confund?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salut,

Touranul meu cu DSG6 (1.9 TDI 105 CP din 2006) trepideaza vreo 3-4 secunde cand o trec pe N la semafor. As putea zice ca "zgaltaie usor" ... dup-aia se linisteste (la semafor, e Neutru).

Iar cand o opresc se aude un clank-clank metalic.

O fi de la DSG6 ?

Merci

Link către comentariu

Cand ai schimbat ultima data uleiul si filtru ??? Si unde???Am patit si eu la un DSG. Dadea niste suturi cand schimbam,pe loc, N-D-N .Dupa schimb de ulei+filtru si update la reprezentanta totul a mers ca nou.

Am mai vazut problema asta la DSG-urile aduse de samsari.In jur de 200 mii km volant incepe sa clancane,ca sa nu o schimbe o blocheaza si atunci toate suturile le preia cutia.

Link către comentariu

Nu da "suturi", merge rotund, insa cand ajung la semafor si e rosu o trec pe N. Atunci tremura toata masina, de fapt "oscileaza" sau "trepideaza" vreo 3-4 secunde.

Cand opresc motorul e cealalta chestie: clank-clank metalic. O fi volant sau DSG ?

Masina e luata de mine pt. mine din Germania. Are 185 mii Km acum, cu carte service. Nu (cred ca) a umblat nimeni sa blocheze volant ... a fost masina de firma in Ge.

Oare o fi volant sau ceva la DSG ?

Auzisem ca astea DSG6 nu au volant "clasica" ci ar fi altcumva ... e adevarat ?

Link către comentariu

Clank-clank metalic e de la volant,care se schimba in jur de 200 mii km. Costa aprox 2300 ron LUK ,care e echiparea din fabrica.

Oscilatia si trepidatia o ai si pe P ? Si la cald si la rece?

La fiecare 60 mii km e obligatoriu de schimbat filtru+ulei DSG.Vezi la reprezentanta cand a fost  facut ultimul schimb.

Incearca sa nu mai mergi mult cu masina.Identifica cauza si rezolv-o.Daca vibratia vine de la volant blocata risti sa stici DSG-ul cara preia toate socurile si vibratiile .

Link către comentariu

Salut,

Touranul meu cu DSG6 (1.9 TDI 105 CP din 2006) trepideaza vreo 3-4 secunde cand o trec pe N la semafor. As putea zice ca "zgaltaie usor" ... dup-aia se linisteste (la semafor, e Neutru).

Iar cand o opresc se aude un clank-clank metalic.

O fi de la DSG6 ?

Merci

Salut,

si eu am avut probleme cu DSG-ul si l-am rezolvat la florin@caractere si din cate stiu au mai fost si alti membrii ai forumului acolo, are un topic cu service-ul lui Soft Tuning undeva in aria Oferte+Servicii exclusiv pt membrii 

incearca si acolo si vezi ce rezolutie iti dau si ei  :icon_thumleft:

Modificat de kirkus
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!