Jump to content

Polita Casco

shkoda
 Share

Postare recomandată

3% din 12.000E inseamna 360E... deci daca-ti spargi o oglinda, daca zgarii aripa, daca spargi o janta... toate astea nu trec de 360E, deci n-o sa vezi nimic de la CASCO. Deci mi se pare FOARTE mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma scuzati ca intervin asa inopinant...dar cine de aici are la Allianz Tiriac? si ce fransiza aveti voi trecut in contract? Multumesc!

Link către comentariu

eu am, 20% la furt total si dauna totala. se poate scapa de fransiza de la dauna totala pt inca aprox 100E/an la o valoarea asigurata de ~ 12.700E

Link către comentariu

BCR Asigurari: valoare asigurata 22350, franciza 10% furt total 0% furt partial, avarie totala si avarie partiala, prima de asigurare 901 Euro pe an, 75 euro pe luna. Inca nu va pot spune despre seriozitate deoarece din fericire nu am avut nici un eveniment neplacut.

Link către comentariu

eu am, 20% la furt total si dauna totala. se poate scapa de fransiza de la dauna totala pt inca aprox 100E/an la o valoarea asigurata de ~ 12.700E

Eu am fransiza 0% la furt total si partial, de asemenea 0% la avarie totala sau partiala, rata 880 RON / trimestru deci cam 80 euro/luna. :)

Link către comentariu

intai va zic ca eu am la bcr si nu am avut probeleme cu ei (cu toate ca a busito soramea si au bagat 150 mil in ea) si sa va mai zic ceva,fratilor si mie mia spart masina si bineinteles geamulsa dus iar la pol aceeasi chestie ca angel am patit si eu,dar spre deosebire de el eu m-am dus la comanadant si am facut hartie ,motiv am pus ca nu-mi schimba aia geamulk daca nu am dovada asa k mai bine va duceti la politistri si le spuneti: bai fraere nu-mi pune geamul ca nu am autorizatie si nu se leaga nimeni la cap k poate sa spuna ca am omorat pe cineva eu unul va dau un sfat :nu va mai lasati pacalitzi de aia cu cascheta

p.s. valaore asigurat 18500 rat lunara 71 euro full casco

Link către comentariu

Eu am fransiza 0% la furt total si partial, de asemenea 0% la avarie totala sau partiala, rata 880 RON / trimestru deci cam 80 euro/luna. :)

care-i nedumerirea?

Link către comentariu

Si eu am la Allianz-Tiriac si la rubrica fransize scrie zero pe linie. Mentionez ca masina e in leasing prin VB.

Azi am fost cu masina la asig. si mi s-a aprobat pe loc revopsire integral spoiler fata pentru ceva zgarieturi si schimbare far dreapta pentru o zgarietura minora, cam de 2 cm lungime si 3 mm grosime. Impresia e f. buna, nu s-a tiganit nimeni cu mine, a facut 3 poze si gata, am si primit OK.

Link către comentariu

Pe mine cand am reinnoit asigurarea CASCO in decembrie la Omniasig mi-au spus ca fransiza la furt total este de 10%, si daca vreau sa fie 0% trebuie sa mai platesc in plus cateva zeci de euro. Fransiza la daune partiale e 0%.

Link către comentariu

3% din 12.000E inseamna 360E... deci daca-ti spargi o oglinda, daca zgarii aripa, daca spargi o janta... toate astea nu trec de 360E, deci n-o sa vezi nimic de la CASCO. Deci mi se pare FOARTE mult.

ca sa citez un broker de asigurari:

"(**) Fransiza reprezinta acea parte a sumei asigurate, care, in caz de dauna este suportata de asigurat, ea scazandu-se din valoarea daunei".

Eu asha intzeleg...si asha mi s`a spus...daca oglinda costa 6 mil, eu, asiguratul, platesc 3% din 600 RON, adika 18RON, restu de 582 RON il plateshte asiguratorul (ARDAF).

Greshesc?

Link către comentariu

deci...din cauza ca n`am putut edita postu...

Definitii de fransize:

1. " Fransiza este partea daunei suportate de catre asigurat."

2. "Fransiza reprezinta deci partea din dauna care se achita ulterior de catre asigurat si nu se despagubeste de catre societatea de asigurari"

deci...banuiesc ca asta spune tot...am vorbit si cu o avocata specializata in "Dreptul asigurarilor"...

si e procent din dauna...adika cum era la mine e 3% din 6 mil ceea ce platesc eu..

Punct....

eu m`am lamurit..

Link către comentariu

eu am intrebat de fransiza direct la allianz cand am facut asigurarea, si asta mi s-a spus. Nu stiu acum care e adevarul...

Link către comentariu

cerusem la alliant tiriac un calcul de casco. pe 15.12.2005. Bineinteles, ca orice firma care are clienti, nu se sinchisesc sa raspunda. Alti comunisti. Motiv pentru care niciodata nu voi face nici o asigurare la firma lor.

Link către comentariu

eu am intrebat de fransiza direct la allianz cand am facut asigurarea, si asta mi s-a spus. Nu stiu acum care e adevarul...

Desi am fost agent de asigurari eu stiu tot ca matraguna. Nu cum spui tu, dar nici inspector de daune sau sa fi lucrat la partea financiara intr-o companie de asigurari n-am lucrat. Imi mentin parerea :P

Link către comentariu

Deci..ca sa fiu mai explicit ...si avand mai multe informatii, lamuresc o treaba:

Fransiza se stabileste de fiecare firma de asigurare in parte, dupa politica practicata. Astfel, unele firme considera fransiza ca procent din dauna (ceea ce e OK, cum am eu la ARDAF, si e cum am explicat mai sus), alte firme o stabilesc ca procent din suma asigurata (ceea ce e destul de nasol, este cum a precizat Ice_2k), si in cele din urma fransiza se mai poate stabili ca o suma fixa (identica cu a doua, doar ca nu e procent, ci e o suma fixa stabilita prin "acordul" partilor).

Acuma sper ca s`a lamurit si treaba cu fransiza. Deci, care inca nu si`au facut CASCO, ..ATENTIE mare la felul cum e definita fransiza (daca exista), sa nu fie procent din suma asigurata, ci procent din fiecare dauna.

Respect!!!

Link către comentariu

Salut.

Eu sunt asigurat CASCO la Allianz-Tiriac.

Am cumparat masina cu banii jos (cash) de la VW. Midocar (50.800 euro) si a venit un reprezentant al firmei de asigurari Allianz, la VW Midocar si am incheiat polita casco care m-a costat la valoarea masinii dupa ce mi-a facut si o reducere de 10% ptr. ca am platit-o cash... 2800 euro. Intrucit nu circul in tara am incheiat si o asigurare tip Carte Verde pe un an (alti 810 USD) dar am specificat in polita de asigurare cu Allianz ca sunt acoperit 100% in cazul de furt al masinii ori incendiu ori... whatever... :offtopic:

Link către comentariu

Salut,

Eu mi-am facut casco la Carpatica,o societate relativ noua,si la suma asigurata de 10.000 platesc 600/an.Am multi prieteni care au casco acolo si pana acum toti si-au luat toti banii pe daune/furturi si masinile au fost facute repede si f bine.Chiar va recomand sa dati o fuga si pe acolo sa vedeti ce va ofera.

Va salut si sper din tot sufletul ca nimeni de pe forumul asta sa nu fie nevoit sa apeleze vreodata la asigurarea casco a lui sau la alte rca-uri...Asa ca drive safe :D

Link către comentariu

Eu am Casco la Asiban cu fransiza zero la o cotatie de 3.99 si o valoare a masinii de ~15500 Euro a dat 617 euro daca-mi amintesc bine. Am platit in doua rate semestriale. Pana acum am avut o dauna de care am si zis pe forum si s-a rezolvat super simplu.Azi m-a lovit o proasta, de fapt e mult zis lovit , m-a sters bine si astept sa vad pe lumina cum sta treaba. Daca e grav din pacate trebuie sa apelez din nou la ei.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Pt. zgarieturi si chestii minore putem merge direct la asigurator...sau inca mai trebuie sa trecem pe la Politie!?

Link către comentariu

Politie

Proces verbal de constatare avarie... dupa care cu anexa 2 (parca) la firma de asigurari.

Motivul la politie... asa am gasit masina dimineata (ea fiind parcata) pe drumul public (atentie la acest aspect, sa nu spui curte, garaj, alee) ... nu-mi dau seama ce s-a intimplat.

Drumurile cunoscute sunt cele mai simple si te scapa de neplaceri...

Link către comentariu

Merci pt. informatie!

Dar stiam ca se pregateste ceva in legatura cu evenimentele minore ca sa nu mai fi nevoit sa te duci la Politie,nu stiam daca au intrat in vigoare noile reguli!

Link către comentariu

hai sa mentinem discutiile despre casco intr-un singur loc, topics merged.

Ontopic: nu cred ca au intrat in vigoare... si inca ceva, daca atingi masina de gard sau ceva de genul asta, MARE ATENTIE! Daca te duci a doua zi si zici c-ai lovit-o c-o zi inainte nu-ti va putea lua alcoolemia... deci bye-bye despagubire casco.

Link către comentariu

Pai...nu am lovit-o eu :)...de fapt este mica zgarietura pe capota(aprox: 2 cm)..ideea este ca asa am gasit-o(cred ca se trage de la descarcarea navetelor cu paine in fata la un magazin d-asta de bloc)!

Am fost pe la service si am intrebat daca se poate face polish...dupa ce au vazut despre ce este vorba mi-au zis ca se simte la unghie(asa este)..si cu polish nu ar iesi chiar totul..plus ca nu este bine...deci solutia:vopsirea capotei!

Singurul lucru care ma streseaza este asteptarea la Politie..pt o zgarietura de 2 cm!! :emthup: :angry:

Modificat de Havoc
Link către comentariu

incearca sa te duci pe la 12 noaptea la politie, e gol :emthup:

Link către comentariu

@havoc, zi-mi la ce sectie tre` sa te duci si te rezolv. De fapt nu-ti trebuie o sectie anume. La oricare. Daca vrei sa te duci ziua da-mi un pm si zi-mi unde.

Sau , trec putin peste @ice_2k si te sfatuiesc sa te duci la ora 03:00 AM. ATUNCI SIGUR NU E NIMENI :emthup: Si nu in week-end ca se mai ciocnesc clubangii beti :angry:

Modificat de godoroja
Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!