Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

Am dat si eu comanda de un President Harry III ASC, cu antena President ML 145, la oferta statia cu antena la 700 lei. Luni sau Marti intru in posesia eu:D. Ce parere aveti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

E o combinatie f.buna. :))

Link către comentariu

Nu se incurajeaza puterile de statie mai mari decit cele legale.

In schimb cu o antena de 6 db si un SWR 1,20 vei avea ~ 12 W radiati in eter !

E suficient ca sa comunici la 20-40 km in camp deschis.

Link către comentariu

am un trucker 145.

ma aud la 15 km lejer, mai mult nici nu este nevoie.

te am remarcat si pe dacia club.

cred ca si tu pe mine, eu am deschis topicul cu pricina! :))

Modificat de forceturbo
Link către comentariu

Daca o vei monta pe capota de sus vei obtine rezultate superioare. Apeleaza la un coleg sa masoare reflectata si-mi vei da dreptate.

Perfect de acord cu tine , insa am amplasat-o pe capota portbagajului din motive estetice , si asa fiind prea inalta . Sunt foarte multumit de performanta actuala , fiind auzit de la distanta de peste 15km , eu fiind in oras iar interlocutorul in afara !

Link către comentariu

am un trucker 145.

ma aud la 15 km lejer, mai mult nici nu este nevoie.

te am remarcat si pe dacia club.

cred ca si tu pe mine, eu am deschis topicul cu pricina! :D

Dar acolo esti cu meganel...:)

Una peste alta e suficienta o antena de min 70 cm bine reglata si puteri legale pentru a comunica decent la o distanta de 15-20km.

Degeaba ai raza mai mare de acoperire daca nu il auzi pe interlocutor...si in plus deranjezi si pe ceilanti participanti la trafic care vor sa discute la o distanta > de 20 de km de la tine...

Link către comentariu

Dar daca auzi o statie mai indepartata.......... si tu vorbesti doar cu microfonul ca sigur nu te aude acea statie , Ce faci ?

Raspuns ? -- Rosu in gat !

Nu zic eu , ca nu trebuie respectate anumite legi dar crede-ma ca este tare greu mai ales cand incepe propagarea sa te mai faci auzit .

Atunci sigur cauti alta antena si o "prastie " mai mare cu care sa arunci semnalul mai cu putere .

Adica sa te faci auzit la 10-15 km trebuie sa treci de un eventual S3 , S4 cu care ajungi asta datorita faptului ca " Natasa " ajunge la un S7 , S8 la Bucuresti .

Bafta !

Modificat de forceturbo
Quote inutil. Foloseste Fast Reply/Add Reply.
Link către comentariu

Intrebare: cand incepe propagarea? Trebuie sa fie anumite conditii meteo? Exista o explicatie stiintifica?

Si :P - in armata cantam un cantec despre Natasa asta... ;)

Link către comentariu

Dar acolo esti cu meganel...:Driver:

Una peste alta e suficienta o antena de min 70 cm bine reglata si puteri legale pentru a comunica decent la o distanta de 15-20km.

Degeaba ai raza mai mare de acoperire daca nu il auzi pe interlocutor...si in plus deranjezi si pe ceilanti participanti la trafic care vor sa discute la o distanta > de 20 de km de la tine...

am sters meganelul de la profil, era poveste veche!

antena.da ,este lunga, dar sunt multumit de ea!

iar cu staia, ce sa zic, nu ma consider in ilegalitate.

chiar sunt si eu curios cum este cu propagarea!

multumiri pe toate caile, de fiecare data, colegului cornelus, care m a initiat ca sa zic asa in tainele cb ului!(colegu,te intrebam si pe privat, are ceva daca lipesc cu superglue stutul ala distantier care cade cand desurubez antena?)

inca odata, haideti cat mai multi si in 39 din cand in cand!sunt sce[tici pe alte forumuri, dar cand ne vom inmulti, vor crede! :rolleyes:

Link către comentariu

Mi-a venit si mie statia azi de dimineata :beer:. Am facut si o proba mica, dar nu am avut timp sa ma joc la ea decat vreo cateva minute. Ca prima impresie mi se pare ca talpa magnetica se dezlipeste prea usor de pe masina. :)) Mai mult timp dupa amiaza, cand termin din treburi. :coffee_lol:

Link către comentariu

nu ti face griji, sta acolo de nu ai treaba.

doar n ai s o calci direct la 180 la ora, nu? te obisnuiesti tu cu ea!

Link către comentariu

Nu. Daca tine pana undeva la 140 km/h, 150, sunt multumit. Poate ne auzim mai incolo pe 39. :)

Link către comentariu

Ieri am facut si eu un drum Bacau-Bucuresti cu o statie tti 770 luata cu imprumut de la un taximetrist.Talpa era de 14 cm dar a stat neclintita la locul ei si la 140-145km/h.Baiatul ala mi-a zis sa stau linistit ca nu sare de pe masina..aia sa fie ultima mea grija.

Si pana la urma avea dreptate omu' e doar o sarma fratilor nu placa de surf ce atata frica!

Maine imi vine si mie statia :) am comandat un Intek M-760.

Modificat de speedo
Link către comentariu

:scratch: Propun sa nu mai postam cifre ale vitezelor ilegale...

Producatorul talpii magnetice pe care o am (Sirio) face urmatoarele precizari, in prospect:

- magnet cu diametrul 92 mm - antena de maxim 1,2 m;

- magnet 127 mm - antena 1,8 m;

- magnet 160 mm - antena 2 m.

In toate aceste configuratii nu recomanda sa se mearga mai tare de 110km/h.

Eu am magnet de 160 mm si antena de 1,2 metri.

Trebuie sa ne gandim si la vantul din lateral si la conditii meteo vitrege (ploaie torentiala, grindina etc.) si la o franare violenta si la o curba luata mai "strans"...

Ma bucur cand in clubul posesorilor de statii intra din ce in ce mai multi colegi.

Poza antenei:

dsc02100d.jpg

Modificat de victor blackedition
Link către comentariu

Ma puteti ajuta si pe mine va rog, cu o statie care sa intre in bord, deasupra casetofonului? Exista pe dimensiunile respective? ADICA AICI!!

Link către comentariu

Atentie: Nu incurajam folosirea statiilor pentru a incalca legea si a crea un trafic nesigur, periculos.

Scopul este intocmai invers. Siguranta in trafic si respectarea legilor.

Despre magnet...daca e de calitate, e ok. Al meu e mic de 9-10 cm si e f bun la viteze maxime legale.

Acum cu cit antena e mai grea ( nu inalta caci portanta e neglijabila...:) ) e normal sa aiba si talpa mai mare.

Link către comentariu

Ma puteti ajuta si pe mine va rog, cu o statie care sa intre in bord, deasupra casetofonului? Exista pe dimensiunile respective? ADICA AICI!!

Iti trebuie o statie cu difuzor frontal (sa inteleg ca vrei sa o montezi definitiv in masina...). Ca idee, poate fi si aceasta.

Daca nu vrei sa o montezi definitiv si esti pregatit sa o iei cu tine atunci cand parasesti masina, poti cumpara o statie obisnuita, mai subtire, sub care sa pui niste distantiere pentru a se auzi bine difuzorul.

Link către comentariu

Cu statia am stiut mereu ce e in fata dar nu am fost tentat nici o secunda sa ma incred 100% in ea si s-o calc tare in localitati.Dar faptul ca stii tot ce se intampla e super.Nu mi-a mai trebuit nici radio.

Modificat de speedo
Link către comentariu

Si acum apropo de info trafic...daca eu observ un individ din aceasta clasa voi anunta imediat prin statie pe ceilanti participanti la trafic.

Daca e pe receptie si politia cu atit mai bine.

Scopul nostru este de a creste siguranta traficului cu ajutorul acestor statii.

Off topic: Nici asta nu e o atitudine sanatoasa... Poate omul chiar se grabeste sa ajunga undeva nu o face sa te enerveze pe tine... Daca am aveau autostrazi ca afara ( nu capcanele care se numesc drumuri la noi) am merge si noi "mai" legal decat acum.

On topic: Eu vreau o statie care sa-mi incapa in spatiul din poza. As vrea sa scot tot suportul brichetei si sa fac unul din fibra pentru statie. O sa o las montata acolo mereu (nu vreau sa o iau in casa sau sa o mut pe alta masina). As vrea o statie cu display-ul verde in asa fel incat sa se integreze cat mai bine in bord. In caz ca nu o sa gasesc una convenabila cu difuzor frontal gasesc un loc unde sa pun si un difuzor suplimentar :rolleyes:

Principala mea problema e antena. Nu vreau sa stau mereu sa o pun si sa o iau de pe plafon de fiecare data cand plec sau parchezmasina pentru 5 minute. As incerca sa imi fac o antena pe care sa o montez undeva prin masina (preferabil sub spoilerul fata). Cealalta antena (un ML145 ma gandeam) as monta-o numai cand plec la drum mai lung.

post-12745-1269546069_thumb.jpg

Modificat de sorin_balan
Link către comentariu

Sorine, iti recomand Intek M-150. Are difuzor frontal si afisaj verde.

Referitor la antena - daca o pui in alta parte decat afara, pe caroseria masinii, nu are niciun efect. Crezi ca tanchistii nu ar vrea o antena ascunsa pe undeva? Nu functioneaza, plus ca te radiaza...

Poti cumpara o antena fixa, cu piulita fluture care sa-ti permita detasarea spicului antenei, de genul Sirio cb 27

Link către comentariu

Am cumparat si eu o statie PRESIDENT TAYLOR III si antena PIROSTAR cb-145 talpa magnet , cat trebuie sa afiseze pe s-metru in emisie? la mine sta pe la jumatate.

Link către comentariu

Cu cat este mai mic, cu atat este mai bine.

La tine este prea mare, mai trebuie reglat.

Ideal este 1.-1.2

Link către comentariu

Iti trebuie o statie cu difuzor frontal (sa inteleg ca vrei sa o montezi definitiv in masina...). Ca idee, poate fi si aceasta.

Daca nu vrei sa o montezi definitiv si esti pregatit sa o iei cu tine atunci cand parasesti masina, poti cumpara o statie obisnuita, mai subtire, sub care sa pui niste distantiere pentru a se auzi bine difuzorul.

Mi se pare putin cam inalta pentru locasul meu, nu scrie nimic de dimensiuni ... nu ma deranjeaza daca ramane in masina permanent. Daca as lua una mai subtire de acel locas, mie ca-mi zboara si ma trezesc cu ea in brate.

La statia aceasta, difuzorul nu este in fata? (acolo unde scrie firma?)

Modificat de AdCrys
Link către comentariu

Am primit azi statia.Am luat-o direct cu rama adaptoare pt bord...scumpisoara optiunea dar se potriveste perfect in bord in locul unui radio 1DIN.

Maine cumpar antena si o montez definitiv in bord.Am vrut ceva cu FS iar la M-150 nu mi-a placut display-ul verde.

post-10065-1269618044_thumb.jpg

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!