Jump to content

Cauciucuri

big danny
 Share

Postare recomandată

salutare la toata lumea!azi am montat jantele cu cauciucurile de vara pe care le-am achizionat de curand sh. masina se comporta f bine nu trage stanga su dreapta nu vibreaza dar se aude un uruit continu si atunci cand franez uruitul este si mai pronuntat.Vreau sa precizez ca cauciucurile sunt putin mai sterse pe interior ar putea fi asta cauza de la care provine acel uruit??? va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Plachetii de schimbat

Link către comentariu

@manu82 Sunt cauciucurile tocite sub forma "dinte de fierastrau". Si ale mele cele anterioare au fost la fel, GY excellence made in france. Tind sa cred ca au fost proaste ele, cel putin materialul a lasat de dorit.

Link către comentariu

cu mine cum ramane?:) am inteles ca daca pui cauciucurile de iarna la pastrat fara jante se "jentuiesc". asa este?

Sau daca pun pe spate 215 55 r16 si pe fata 205 55 r16 are ceva? Am un prieten care are bmw si are ceva de genul cum am zis eu cu dimensiunile numai ca el le-a pus la reprezentanta si a dat 800 euri pe ele

Link către comentariu

O sa arate ca un tractor :))

Link către comentariu

Tot ce pot spune din proprie experienta. Eu am fost nevoit sa merg co o guma de vara si janta de aliaj 215/55/16 pe fata si restul de trei, 205/55/16 jante otel de iarna. Cu aceasta problema am testat si masina, viteze mari si foarte mari. Nu am simtit nici macar o diferenta. Chiar ciudat pot spune, tragea usor spre partea cu guma mai mica (205/55/16), atat.

Tot ce pot sa ti spun, este ca cele de 205 sunt si mai inguste cu 1cm si mai joase cu ceva mai mult de 1cm. Am vazut diferenta clara iarna, cele de iarna sunt 205 iar cele de vara 215.

Despre faza cu spatele mai lat decat fata nu stiu ce sa zic. Fostul CLK stiu ca avea cauciucuri si jante diferite, spatele mult mai late, asa a venit din fabrica. Ceva de genul 225/40/18 pe fata si 255/35/18 pe spate (CLK 55 AMG Cabriolet).

Modificat de theo
Link către comentariu

E tractiune spate CLK-ul...

Link către comentariu

Ce e drept, asa este. La batranete mai uita omul...

Link către comentariu

am inteles..exact ca la bmw prietenului meu tractiunea spate si din cauza asta mai mari.

Dar cu chestia.....daca pastrezi cauciucurile de iarna nepuse pe janta se "jentuiesc" e adevarata? (banuiesc ca jentuiesc inseamna ca isi modifica forma)

Link către comentariu

Da, nu este indicat ca dupa ce a fost folosit sa fie pastrat dejantat.

Presiunea de depozitare trebuie sa fie ceva mai mica decat cea nominala si obligatoriu asezate pe orizontala, cu ceva distanta inte ele (asta in cazul in care sunt stivuite). Si bineinteles, obligatoriu pe janta...

Modificat de theo
Link către comentariu

Mi-am luat 4 anvelope Pirelli P ZERO ROSSO Asimmetrico 225 45 17. Intrebarea este daca e OK ca latime, tinand cont ca pe carte scrie 235 45 17 91W. Si daca are cineva aceste anvelope cat de bune sunt?

Modificat de arttopo
Link către comentariu

Am dat 1000 pe toate. Au fost rulate ft. putin. Au venit pe un seat leon martie 2011, si tipul a schimbat jantele cu unele pe 18.

Link către comentariu

Diferenta este de doar 4.5mm! Este infima!

Modificat de D@ny
Link către comentariu

S-ar putea lega astia de tine ca nu sunt dimensiunile respective recomandate de producator si nici nu sunt trecute in talon. Pe langa asta roata ta e cu 1 cm in diametru mai mica decat 235/45/17.

Link către comentariu

Pai in talon nu se mai trec dimensiunile, doar pe cartea masinii. La mine de noua a avut 225 50 17. In carte am o completare pusa la RAR cu 235 45 17.

Link către comentariu

Eu nu am auzit de dimensiunile astea pe Passat. Eu am trecut in talon la observatii dimensiunile acceptate.

Link către comentariu

235/45/17 este dimensiunea din fabrica pentru pachetul sport pe B6.

Link către comentariu

La mine de noua a avut 225 50 17. In carte am o completare pusa la RAR cu 235 45 17.

Poate invers!!

Ce inseamna "de noua"? Ai luat masina noua de la dealer si a avut pe ea 225/50/R17? Da-mi voie sa nu te cred.

225/50/R17 nu este dimensiune trecuta de fabrica in CI pt passat.

Doar 235/45/R17 este.

Link către comentariu

Nu o am de noua. Am adus-o din Olanda. Cand am schimbat cauciucurile m-am uitat pe cele vechi si erau 2007, si jantele aveau plumbii pusi de fabrica, asa ca am banuit ca sunt cele originale. Stiu ca 235 45 17 sunt cele acceptate pe Passat, dar cred ca nu e o problema cu 225 45 17. Eu am pe jante originale Monte Carlo pe 17. Si la mine pe carte scrie ceva de 205 50 17 si 215 50 17, si completat de RAR 235 45 17.

Link către comentariu

Va fi o problema daca D-ne fereste vei avea un accident si masina va fi inspectata cu lux de amanunt. Aici nu ma refer la accidente "de parcare" sau ca ti-ai indoit bara..!!

Asadar, pt linistea ta, iti recomand sa folosesti exact ce a specificat constructorul pt masina asta.

Deci, parerea mea e sa pui 235/45/R17. Comparativ cu 225/45/r17, masina va fi mai stabila, balonul mai inalt un pic si mai bun pt drumurile noastre... deci nu vad motivul pt care ai pune altceva!!

225/45/R17 sunt anvelope care se pun pe Octavia 2, Audi A3, Golf 5, Golf 6, Seat Leon, etc ..in niciun caz pe Passat B6.

225/50/R17 nu au fost puse de fabrica pe Passatul ala never-ever. Sunt anvelope care se pun pe Audi A4 B8, Audi A5, Audi A6, etc

Modificat de meghitz
Link către comentariu

Asta cu accidentul o spui tu, sau stii vreun caz. Eu nu am auzit de asa ceva, si daca te uiti pe strada 80% din masini au fie cauciucuri uzate sau ft vechi, fie sunt tunate si au mult mai late decat ce recomanda producatorul. Eu am vrut unele cat mai noi si accesibile ca bani, si astea se incadrau in ceea ce cautam, mai putin ca au 225 in loc de 235, dar m-am gandit ca nu e o problema in sensul ca nu sunt asa estetica ca cele late. Multumesc de raspuns.

Link către comentariu

Nu stiu niciun caz concret ca sa fiu sincer.. dar .. nu stii niciodata peste cine dai... traiesti in Romania totusi... si daca e vorba de ceva nasol si "trebuie" sa iesi tu vinovat, parerea mea e ca masina poate fi cercetata pana ti se gaseste nod in papura.

Apoi ti se va spune ca circulai cu o masina care avea modificari neomologate de RAR si asta e tot!!

Iar RAR-ul nu iti va trece in Cartea de Identitate altceva decat ceea ce a mentionat constructorul pt masina respectiva... asta e verificata de mine la RAR in Voluntari mai mult pt curiozitatea mea.. nu ca as fi vrut sa pun altceva pe masina!!

Eu stiu ce spui tu.. ai gasit anvelope ok si le-ai luat... si poti merge linistit cu ele fara sa se lege nimeni de tine.. si iar vin din nou si zic.. traim in Romania si daca iti zice cineva ceva stim fiecare ce are de facut ca sa scapam repede... asta gandim toti la astfel de faze.

Personal, eu prefer sa merg linistit si sa am masina "ca la carte" cum s-ar zice.

Mai sus am expus un fapt... sper sa nu am dreptate.. dar deja am vazut prea multe si de asta prefer sa iti atrag atentia... e doar opinia mea de care poti tine cont sau nu. Drumuri bune sa ai!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!