Jump to content

Jante Si Pneuri

vios70
 Share

Postare recomandată

Am gasit niste jante pe 16'' BBS Pininfarina neatinse si cu un pret bun. M-ar interesa pentru vara, insa as vre sa stiu daca pe masina din semnatura merg asa mari. Am inteles ca jantele mari distrug si suspensia, mai ales ca a mea este sport, mai rigida. Ma sfatuiti sa le iau :huh: (actualmente am jante pe 14 aliaj vw originale pentru vara si tot 14 tabla pentru iarna )?

post-30734-1261338305_thumb.jpg

post-30734-1261338330_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 506
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• taz21

27

• ovidiu89

21

• Tracto

20

• v@sy

16

Top Posters In This Topic

Posted Images

caut si eu ET la jante , dar nu gasesc scris pe janta decat

KBA 43032

ma ajuta cineva va rog

caut sa iau jante pentru iarna si din cate am vazut pe forum ar trebui sa iau un ET 45

daca iau jante de tabla ce sanse am sa nu se potriveasca ?

multumesc mult

scuze intre timp le-am gasit pe net

Jante my Golf

Modificat de Catairi
Link către comentariu

va salut ! am si eu o intrebare ; in certificat scrie 195/60/15 si 195/65/14 iar eu am pus pe masina 185/65/14 credeti ca as putea avea vreo problema cu politia sau cu r.a.r- ul?

Link către comentariu

Nu cred ca ai nicio problema din moment ce tu ai pus o dimensiune putin mai mica decat ai in talon!Eu am 215/40/16 si nu am avut nicio problema nici la RAR si nici cu politia intr-un an si ceva.La RAR le-am zis doar sa le treaca pe carte si le-au trecut fara sa zica nimic!Bafta!

Link către comentariu

daca te opreste rar-u ...ramai fara talon

esti sigur ca scrie 195/60r15 nu 195/50???

Link către comentariu

scuze! am gresit cotele ,195/60/14 si 195/55/15 in certificat si eu am pus 185/65 /14 :D .

Link către comentariu

N-ai nicio treaba,mai ales ca in taloanele noi nici nu se mai precizeaza vreo dimensiune a jantelor sau anvelopelor.Asa ca daca te opreste RAR ul n-are ce sa-ti faca in privinta asta decat daca ai alte probleme mai grave. :D

Link către comentariu

am gasit pe un forum nemtesc denumirea si dimensiunile jantelor originale VW . Poate e de folos :)

33381873.jpg

65929956.jpg

37704387.jpg

Sarbatori fericite! ;)

Link către comentariu

• 1 month later...

Am un golf 1.4, putere 40kw, fara telescoape sport.Crede-ti ca poate duce niste jante 205/50/15?trecerea la 205/50/15 influenteaza mult consumul si uzura masinii? oare le pot omologa?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutari la toti. Postez si eu aici pentru canu stiu exact topicul pe care sa scriu deoarece amcautat cam doua zile pe forum si nu am gasit raspuns la intrebarea mea.

Am Golf 3 din 96 1.6 75 cai cu cauciucuri de iarna 185 60 R14. Nu am nici o folie lipita pe capacul dela benzina ci doar pe usa de la sofer care din pacate nu se mai distinge deoarece a cam trecut vremea de cand a fost lipita acolo. Nu am nici carte tehnica la masina asa ca nu am informatiile de la producator.

Intrebarea mea este ce presiune trebuie sa ma in roti, care este presiunea optima pentru tipul meu de cauciucuri pe un golf 3 avand in vedere ca sunt de iarna. Iar cand imi voi pune cauciucuri de vara ce presiune va trebui sa am atunci.

Mersi anticipat.

Link către comentariu

Salut!Uite asa arata folia de la capacul de la rezervor,poate te ajuta!E putin vopsita dar se vede... :vaidecapulmeu:

post-60062-1265988242_thumb.jpg

Modificat de AdryanDim
Link către comentariu

salut Bomberos!Ideal ar fi sa pui 205/45/16 ca sa nu atinga la gropi.cand ai jante pe 16 indicata e si suspensia sport ii skimba f mult aspectul iar dupa cum s-a mai mentionat pe talon nu mai scrie masurile pe cel nou,asa ca drum bun cu ele !Eu am 205/45/16 si sunt f multumit consumul nu a crescut si masina e asezata bine pe sosea 1.6 gt 101cp;)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare, as vrea sa adaug un model frumos de jante VW, astept si parerile voastre, eu zic ca sunt originale de asemenea, sa ma corecteze cineva daca gresesc.

post-58504-1266877935_thumb.jpg

post-58504-1266877950_thumb.jpg

Link către comentariu

Salutare, baieti!

O nelamurire am si eu. Am citit topicul intreg si nu am putut sa trag vreo concluzie....

Momentan am jante de otel pe 14" cu cauciucuri 185/60/R14. Jantele de vara sunt de 15" incaltate cu 195/50/R15 pe fata si 205/50/R25 pe spate. Anvelopele sunt aproape terminate, deci pe luna viitoare ar trebui sa iau altele. Si cum iarna asta grea a lasat amintiri adanci in asfalturile patriei, ma gandeam sa maresc un pic talonul. Si ma gandeam poate aveti vreunul din voi poze cu niste 195/55/R15 sau chiar 195/60/R15. Cam asta m-ar bate gandu'. Ce ziceti? O sa sufar rau la gropi? Sau o sa atinga ceva in cazul celor de 60?

Link către comentariu

Salutare, as vrea sa adaug un model frumos de jante VW, astept si parerile voastre, eu zic ca sunt originale de asemenea, sa ma corecteze cineva daca gresesc.

[/quote.

Sunt frumoase,dar nu cred ca sunt originale VW.Din ce stiu eu parca sunt ATS! :)

Modificat de AdryanDim
Link către comentariu

Sunt frumoase,dar nu cred ca sunt originale VW.Din ce stiu eu parca sunt ATS! :offtopic:

Sunt ATS si eu stiu ca veneau ca dotare optionala pe golf mk2. Apropo pe mk3,daca pun jante cu latimea de 9J pe fata,ar exista ceva pericole? (ma refer la viraje...etc..)

Modificat de Norbi GT
Link către comentariu

salutare tuturor....tocmai am achizitionat jante pe 16 7,5j cauciucuri de 205 55 16, chestia e ca et e de 50 am si flanse la ele.....cam ce modificari ar trebui sa mai fac la masina sa nu imi atinga in ceva,ma gandeam la evazat aripile....rog p cineva sa ma corecteze daca gresesc ..multumesc anticipat

Link către comentariu

Salutare, baieti!

O nelamurire am si eu. Am citit topicul intreg si nu am putut sa trag vreo concluzie....

Momentan am jante de otel pe 14" cu cauciucuri 185/60/R14. Jantele de vara sunt de 15" incaltate cu 195/50/R15 pe fata si 205/50/R25 pe spate. Anvelopele sunt aproape terminate, deci pe luna viitoare ar trebui sa iau altele. Si cum iarna asta grea a lasat amintiri adanci in asfalturile patriei, ma gandeam sa maresc un pic talonul. Si ma gandeam poate aveti vreunul din voi poze cu niste 195/55/R15 sau chiar 195/60/R15. Cam asta m-ar bate gandu'. Ce ziceti? O sa sufar rau la gropi? Sau o sa atinga ceva in cazul celor de 60?

poze nu mai am dar eu am avut pe masina pe spate pus 65,60,55(sa nu va mirati de multitudinea de garda dar vand cauciucuri si am incercat toate inaltimile ),acum am pe 50 si vreau sa spun ca nu mai prin deloc in aripa,inainte si cu cele pe 55 sa stii ca frecau in aripa la denivelari mai mari,acum depinde si de ce latime ai la janta si ce et are

parerea mea-lasa pe 50 in continuare

Link către comentariu

Salut,daca vrei sa maresti talonul si cred ca este bine ar trebui sa treci la 185/65/R15 o sa se cunoasca imediat diferenta la gropi,o sa aiamortizare mai buna,iti spun din propia experienta,tot asa am si eu la masina mea din semnatura,inainte aveam195/55/R15 si simteam toate gropile,plus ca am distrus telescoapele si pivoti,deci in concluzie este mai bine un talon mai mare

Modificat de taz21
Nu mai da quote la mesajul anterior
Link către comentariu

Nu pot sa pun pe jantele astea de 15" cauciucuri de 185 pentru ca sunt late. Nu stiu exact cat de late, dar daca pe spate am 205... iti poti face o idee. Pe de alta parte, daca ma gandesc mai bine, cred ca s-ar putea pune cauciucuri de care spui tu. Dar chiar nu imi dau seama cum ar arata. Oricum, ar sta in diagonala tare. Tu ai pus astea de 185/60/R15 pe aceleasi jante pe care le-ai pus pe alea de 195? Ai o poza, ceva?

Modificat de taz21
Nu mai da quote la mesajul anterior-Avertisment
Link către comentariu

eu am avut jante din aliaj cand am cumparat masina cu pneuri de 195/50/r15,dar cand am fost la un mecanic am vazut ca sunt foarte strambe si m-am decis sa le schimb,am cumparat alte jante tot de R15 dar de tabla,cam acum un an,si de atunci am cauciucuri 185/65/R15,diferenta este foarte mare intre 195/50/R15,se cunoaste la drumurile noastre,nu stiu ce sa zic eu sunt foarte multumit de ele,nu mai arata asa de bine ca cele din aliaj dar se cunoaste la comfort,tu decizi,in plus se umple golul care era intre roata si aripa , acum arata mult mai agresiv,

Modificat de taz21
Nu mai da quote la mesajul anterior-Avertisment
Link către comentariu

Am niste jante ats 15 7j originale pe un golf 3 gl, se potrivesc cuciucurile 205/50/15 pe ele ? vreau sa pun doar pe spate 205.

Link către comentariu

Am montat azi niste jante pe 17, 7J, 225/45, si pe spate, imi lovesc in suportul arcului de pe amortizor. Intrebare doar pentru cine stie exact, daca pun cauciucuri 205/40 as rezolva problema? Diferenta dintre 195/50/R15 si 205/40/R17 este de 9.9 mm pe diametru.

Link către comentariu

Salutare. Eu am jante de 15" pe Golfuletz si ar trebui sa cam schimb cauciucurile...si vroiam sa va intreb daca merg 195/55/R15...eventual daca mai are cineva si a avut vreo problema. 195/50/R15 cam scutura pe drumurile noastre si in plus cu 55 e si garda la sol usor mai mare. Multumesc mult.

Link către comentariu

ati merg fara probleme si 55 si 50 .

eu le am pe cele de vara 195/50/15 iar cele de iarna 185/55/15

Salut!Uite asa arata folia de la capacul de la rezervor,poate te ajuta!E putin vopsita dar se vede... :))

sa inteleg din poza asta ca trebue sa am presiunea la jantele de 15 . 2.6 fata si 2.8 spate ? mi se par exagerat de umflate. eu le am 2.2 si fata si spate. ce ziceti sa fac ? sa le las asa ? sau cum ?

Modificat de v@sy
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!