Jump to content

Despre roti

Mihaita
 Share

Postare recomandată

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• RaduI

22

• MikeRG

20

• bubu

20

• MishuL

14

Top Posters In This Topic

daca nu pleaca mishu la mosie atunci haideti pe la mine maine sa le fierbem...

io aduc berea si micu' ... mishu aduce soda si cazanu'.

si dupa fierbere se poate trata si cu nishte grund si vopsea date cu pistolul si nu cu pensula...

<{POST_SNAPBACK}>

Au plecatara la moshie... :P

Au intrat pe stoc inca 2 compresoare- unul bicilindric de Raba racit cu aer si unul monocilindric de Saviem, pe aer. Ambele nou-noutze :P . Cred ca pe cel de Raba il vand si din celalalt fac compresor de vopsit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Au plecatara la moshie... :P

Au intrat pe stoc inca 2 compresoare- unul bicilindric de Raba racit cu aer si unul monocilindric de Saviem, pe aer. Ambele nou-noutze :P .  Cred ca pe cel de Raba il vand si din celalalt fac compresor de vopsit.

<{POST_SNAPBACK}>

Cit ai dat pe ele? :P

Kastilio, la resedinta caruia au avut loc tot felul de operatiuni specifice unui service auto de inalta calificare, si-a roluit jantele. De ce nu zici nika, Kastilio?

Link către comentariu

Mi le-a dat un coleg, au fost profurate B) din uzina cu muuult timp inainte- deh, ce vremuri..... el s-a lasat de fiare si o sa vanda casa, o sa-mi dea si acoperishul de azbociment al unui garaj enorm (cam cat al lui Charlie).

Link către comentariu

zicem coane bubule si de roti...

deoarece jantele mele aveau nevoie de roluit, am studiat un pic piata:

Baneasa: cica dupa pod spre capatul tramvaiului este o vulcanizare care si roluieste : aprox. 70- 80K/ bucata si le face cu nishte pistoane pneumatice... din auzite, nu stiu detalii

Vitan : in targ este o vulcanizare: 120K/ bucata ... nu cunosc metoda.

Antiaeriana(str. Crizantemelor): 60K/ bucata ... acilea le-am facut si eu .. dar nu stiu metoda ca le-am lasat acolo si le-am luat dupa 2 ore... cand le-am luat erau pline de ulei. nu stiu daca le-au facut bine.. om vedea cand o sa pun nishte anvelope pe ele.

in rest am auzit numa preturi de 350K per bucata ....

Link către comentariu

Pai salta o roata de fatza, pune janta pe tambur si invarte de ea.... vezi daca bate...

Link către comentariu

Pai salta o roata de fatza, pune janta pe tambur si invarte de ea.... vezi daca bate...

<{POST_SNAPBACK}>

corect... cand oi mai ajunge pe la Marlene... trebuia sa le incerc de cand le-am luat asha.... da mici si berea au fost prioritari asha ca am lasat mashinile in pace.

Link către comentariu

zicem coane bubule si de roti...

deoarece jantele mele aveau nevoie de roluit, am studiat un pic piata:

Baneasa: cica dupa pod spre capatul tramvaiului este o vulcanizare care si roluieste : aprox. 70- 80K/ bucata si le face cu nishte pistoane pneumatice... din auzite, nu stiu detalii

Antiaeriana(str. Crizantemelor): 60K/ bucata ... acilea le-am facut si eu .. dar nu stiu metoda ca le-am lasat acolo si le-am luat dupa 2 ore... cand le-am luat erau pline de ulei. nu stiu daca le-au facut bine.. om vedea cand o sa pun nishte anvelope pe ele.

in rest am auzit numa preturi de 350K per bucata ....

<{POST_SNAPBACK}>

am impresia ca nu ne-am inteles la telefon, ori clefaiai si ti-au pocnit urechile ori cine stie...ti-am spus ca aia din 11 Iunie fac cu 3,5-4,5 RON! daca mergi trimis de mine! sau ai inteles 35-45 RON? ma rog, fiecare cum stie...

Link către comentariu

am impresia ca nu ne-am inteles la telefon, ori clefaiai si ti-au pocnit urechile ori cine stie...ti-am spus ca aia din 11 Iunie fac cu 3,5-4,5 RON! daca mergi trimis de mine! sau ai inteles 35-45 RON? ma rog, fiecare cum stie...

<{POST_SNAPBACK}>

chiar asha am inteles: 35 RON de aia si postul de mai sus... de coane, mai bine pe scrise ca asha telefoanele astea nu vezi ce belele dau?

ma si mir ca stiu ca ti-am zis ca-i cam scump 350.000 si nu ai zis nica...

Link către comentariu

Am uitat sa zic, vineri am gasit pe strada o cratitza enorma d'aia de cantina, are ceva rugina pe fund dar nu pare sparta, o putem folosi la fiert ca e si ushor de transportat, eu m-am bucurat tare de ea pt. ca incape in ea un bloc motor (nu shtiu daca incape si cu tot cu chiulase) pentru spalarea cu gaz..... Pana acum faceam o mizerie cumplita la locul faptei.....

Link către comentariu

<{POST_SNAPBACK}>

aici am indreptat eu niste jante acum vreo doi ani prin roluire. nu mai stiu cat a costat dar mi s-a parut mult la vremea respectiva. le-a pus pe aparatul de echilibrat inainte (fara cauciucuri) si aveau bataie nu gluma, se vedea cu ochiul liber cat sunt de strambe dar dupa roluire le-a pus din nou si aveau o "bataie" de 10-15g (tot fara cauciucuri)

Link către comentariu

dupa roluire le-a pus din nou si aveau o "bataie" de 10-15g (tot fara cauciucuri)

<{POST_SNAPBACK}>

g=9,81 m/s2 ? :D

Link către comentariu

• 1 month later...

La cauciucuri care e diferenta dintre profil R si ZR ?

Link către comentariu

http://www.michelin.com.au/tyres/tyreBasics_speedRating.asp

ZR >240

http://www.tst-tyres.co.uk/info.htm

Z >240

http://www.pirelli.com/en_42/tyres/about_t...ion/speed.jhtml

- above 240 km/h for ZR tyres

http://gmh-torana.imagineering.net.au/tech_article_03.shtml

Z - over 240km/h, generally a road/racing tyre.

a se vedea si :

http://www.etyres.co.uk/glossary-tyre-term...rm=speed-rating

Speed ratings start at A1 and go through to Y. Speed symbols W and Y are usually

used in conjunction with Z. The speed symbol is usually followed by the letter R that denotes a tyre of radial construction.

The table below shows the most popular speed symbols used on car tyres today

ukspeedrating4jv.th.gif

Personal nu stiu si nu cred sa fie diferente in ceea ce priveste viteza max. intre Z si ZR; cred ca e mai mult vorba de scala (traditionala) a producatorului.

Link către comentariu

Ei, iata o problema reala pentru broscutele noastre. Care cauciucuri sunt mai adecvate, avind in vedere ca R merg la viteze pina la 170km/h, iar Z si ZR chiar la peste 240km/h. :)

Link către comentariu

Scuze, n-am vrut sa deranjez pe nimeni, am raspuns la intrebarea lui BorisFlokow din postul 140 al acestui topic :)

Link către comentariu

eu am problemele astea, dar nu la broscuta

sint doua situri bune pentru anvelope si janti: tires.com(discount tires sau tires la fel) si tirerack.com

Modificat de tibimakai
Link către comentariu

Eeeee, sa va spun:

-miercurea trecuta am zis ca nu mai tine si m-am apucat de jante. Miercuri am curatat toata ziua 2 bucati, cu flexul si perie. Va recomand periile din piata de la rusi, cele cu centrul rosu, raport pret/calitate super bun.(eu mi-am luat teapa cu o perie din Praktiker)

-joi m-am apucat si am grunduit si vopsit cele doua roti.

-vineri am dat cu un strat de lac peste, bun pentru protectie si luciu

-luni am montat cele doua roti si le-am scot pe celelalte trei. Tot luni am mai curatat doua bucati.

-marti am curatat si ultima bucata, dimineata. Dupa masa m-am apucat de vopsit.

Am grunduit si vopsit toate cele 3 roti.

-miercuri, azi, am dat cu lac peste cele trei roti.

-maine le voi monta pe masina. Ramane ca maine si vineri sa ma apuc de tambure.

Materiale:

-flex; de preferat din cel mic, nu prea are putere dar e manevrabil si poti ajunge cu el in locuri ascunse :)

-bormasina ; din aceea la priza nu la baterie

-perie pentru flex; recomandarea mea din aceea ca un disc.Eu am avut si una gen pahar, e buna si aia dar aia disc face minuni

-perie bormasina; din nou gen disc; mai ales pentru zona de linga gaurile suruburilor

-grund; grund gri. Mie mi-au trebuit 3 spray-uri la 400 ml, nu am folosit tot dar nici 2 nu cred ca ajung. Atentie eu am curatat si vopsit toata janta nu doar fata.

-vopsea; au intrat 2 spray-uri de 400 ml. De vopsit am vopsit doar fetele. Iarasi mi-a mai ramas.

-lac; 1 spray de 400 ml. Din nou dat doar pe fata jantei

-degresant/decapant; eu am folosit ceva ce mi-au dat baietii din vopsitorie.

Poze:

-poza 1, in faza de grunduire

-poza 2 toata grunduita

-poza 3, janta vopsita

-poza 4, janta si lacuita

-poza 5, ultimele 3 bucati gata

Modificat de victori
Link către comentariu

in cel mai serios ton posibil, banuiesc ca operatiile de roluire si centrare s-au executat inainte de a le da acest look impecabil...

Link către comentariu

Bineinteles. Am uitat sa sun si asta. Jantele au fost roluite pe Viilor. De pe Trafic greu dreapta si apoi la 50 m pe stanga este o vulcanizare.

6 bucati roluite = 1 000 000 ROL. Fair , parerea mea

Link către comentariu

Broscarul amator

Bai ce ma enervati cu jantele voastre! :) Numai eu nu am timp sa le fac...Oricum o sa va sun pe astia cu jantele rebilduite ca sa va cer sfaturi cand m-oi apuca si eu... :)

Link către comentariu

elkan peter emil

aa.., despre roti.

am la indemina un tabelas care arata , cam cit pacaleste ceasul de kilometraj la diferite dimensiuni de roti.

sper sa va foloseasca.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!