Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Black Sunrise

Salut tuturor.Sant nou in forum si as vrea sa va spun ca eu am un touran cumparat de nou si am mers cu distributia 118.000 fara nici o problema iar mecanicul mi-a spus ca mai mergea 20 de mii la cum arata cureaua.Turbina am schimbat-o si eu la 121.000 desi casa spune ca ai avea probleme cu ea abia pe la vreo 140.000km, turbina a inceput sa suiere iar in final mi sa dus axul si butucul de gresare din turbina si ca sa fie totul complet am schimbat si volant.Spre un final va pot spune ca trebuie sa stii cum sa mergi cu motoarele noi adica generatia asta 2004,5 incoace ca sa nu ai atatea probleme cu motorul ,volant, turbina. Va salut. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Evident ca trebuie sa stii sa mergi cu un turbo diesel!Si este mai sensibil decat benzina, in sensul ca trebuie atentie sporita la intretinere si intervale de service regulate, adica nu prea merge neglijata masina.Asta daca vrei sa ai o masina corecta din punct de vedere tehnic.Motoarele pe benzina sunt mai putin pretentioase si cu mult mai putine probleme.Diesel cred eu ca isi ia cui ii place cu adevarat sau cine face enorm de multi kilometri.

Link către comentariu

Pretul distributiei - piesele doar - e cca 600-670Ron, cu pompa cu tot. Pe mine m-a costat 1000 cu tot cu tot ce inseamna si auxiliar, la care s-au adaugat 300Ron curea OEM + 100 Ron 5 L antigel(l-am schimbat si pe ala).

Manopera - pt distributie + accesorii a fost 410Ron + TVA + 50 Ron atentie la mecanic. Deci tot cam 1700-1800 cu totul, inclusiv accesorii noi si antigel schimbat.

Link către comentariu

Pe mine distributia m-a costat 1350 de lei cu tot cu manopera.Curea Gates,rola Ina si Litens, pompa apa Hepu,curea accesorii Gates,frei alternator Ruville (dar pe el scrie Ina) si antigel G12.Manopera 400 de lei iar restul, adica 950 de lei piesele de mai sus.

Dar face toti banii!Dormi mai linistit si nu stai cu frica-n san!Ma refer la situatia in care nu stii cert, cu acte in regula, cand a fost schimbata ultima oara distributia.

Link către comentariu

Da, asa mai da, cam pe aici se invarte pretul unei distributii bune ....

Link către comentariu

Am fost scartzar ptr ca puteam sa schimb si intinzatorul de curea de accesorii si totul era "tzeava" dar m-am ...aia... pe mine!Dar in cazul in care pica se schimba foarte, foarte usor.

Link către comentariu

Da, asa e, si mai inportant e ca daca pica nu prea poti strica nimic la motor (eventul schimbi si cureaua de acesorii) spre deosebire de vreo componenta de la distributie care stim cu toti ca daca pica e cel mai mare cosmar al motorului ...

Link către comentariu

Intinzatorul de curea de accesorii, se poate schimba fara sa dai fata masinii jos, ca la distributie? Ma refer la passat. La mine intinzatorul e bun, dar rola are un pic de joc.

Link către comentariu

Nu trebuie data bara deloc jos.Este loc suficient intre radiator si rolele cu cureaua de accesorii.Se slabeste intinzatorul, scori cureaua la o parte si are un surub, dar nu stiu de cat este (shame on me!!), il scoti si schimbi intizatorul cu altul.

Link către comentariu

Baieti,pana la urma,am renuntat la ideea de a schimba distributia+fulie alternator+intinzator agregate+curea agregate pe suma de 1700 ron :) . Am mai cautat pe net si , pana la urma am comandat piesele :

Kit distributie CONTITECH ( curea + 2 role) = 355 ron

Pompa apa HEPU ( cu paletele din metal ;) ) = 172 ron

Intinzator agregate INA = 134 ron

Fulie alternator INA = 113 ron

Curea agregate GATES = 86 ron

In total 860 RON ..........

Acum mai trebuie sa ma tin de capul unui mecanic sa mi le schimbe pe suma de 400 RON , si cu 1260 RON scap de toata distractia :blah_:

Link către comentariu

Bn , pe suma de 400 ron manopera,ma refer ca atata mi-a cerut mecanicul respectiv, sa nu se inteleaga ca atata mi-am propus eu sa dau :coffee_lol:

Dar treaba e,ca ma cam amana,trebuie sa stept dupa el :biggrin:

Link către comentariu

Salut , am tot citit forumul acesta in lung si-n lat , totusi fiecare situatie e particulara in felul ei.

Am si eu un Golf V an fabr. 2006 ( Iunie ) , Km : 62.250 2.0 TDI 4M , cod motor BKD , si ma-trebam daca ar cam fi momentul sa ii schimb distributia ?

( In cartea tehnica scrie ca s-ar

Link către comentariu

help!!!!!!!! :rolleyes: scuze daca nu am postat unde trebuie .mi s-a facut franjuri cureaua dintata dintre axul cu came si pompa de injectie la vw lt 35 motor anj .kitul a fost schimbat in urma cu 10000 de km si nu inteleg din ce cauza.

Link către comentariu

Brutus E indicat ca distributia sa se schimbe la 4ani exact din ce ai spus si tu, cicluri repetate, uzura in timp.

FLAVIO LT 2: Montaj prost, cureaua nu a fost aliniata perfect. A fost deajuns o mica abatare care a produs o uzura din ce in ce mai mare a curelei.

Link către comentariu

Salut,

Masina din semnatura are 105.754 km in prezent , eu am cumparat-o la 77.000km si nu stiu daca trebuie schimbata distributia acuma sau sa astept pana la 120.000 km ? masina este din 2005 . Am cum sa vad cand a fost schimbata ultima distributie sau gradul de uzura al acesteia ?

Puteti sa imi ziceti un magazin bun de unde pot cumpara intreaga distributie si care sa ofere garatantie ?

Link către comentariu

In general garantie la montaj iti da service-ul doar daca cumperi piesele de la ei.Este o vrajeala evidenta, de parca de unde cumpara ei piese au posibilitatea de a verifica originile fabricarii in amanunt a pieselor astfel incat ei sa fie absolut 100% in privinta pieselor.Nuuu!!Adevarul este ca mai "mananca"/"ciugulesc" si de aici de la piese bani frumosi, ptr ca daca faci socoteli si studii de piata ai sa-ti dai seama ca-ti ofera aceleasi piese pe care le-ai gasit si tu in magazine oficiale, din comertul legal, dar ei ti le "ofera" cu vreo 2-300 de lei mai scump (pe putin!!)!Dar ti le prezinta natural, de parca 2-300 de lei ar fi 2-3000 de lei vechi si de parca ar creste pe garduri banii.Si asta mai are o explicatie foarte veridica, cum ca pana acum romanii aruncau cu banii fara sa se uite ptr ca erau!!Acum s-au mai schimbat treburile iar banii se imputineaza, asa ca negociati si cautati si nu va lasati imbroboditi de "marii mecanici".Fasss!!!

Link către comentariu

acum sunt in italia si trebuie sa o schimb eu .am de gand sa pun si role noi chiar daca si rolele aveau doar 10000de km .daca are cineva vreo schema si ceva sfauri practice sa ma ajute ii multumesc anticipat

Link către comentariu

Toata distributia in ce consta ? ziceti-mi si mie va rog toate piesele care le contine distributia

Link către comentariu

Cauta prin topic si vezi. Gasesti absolut toate informatiile de care ai nevoie.

Link către comentariu

vlad31 iti pot recomanda un magazin de piese,este din Cluj. La preturi sunt foarte Ok,fata de magazinele de piese auto din Bucuresti. Eu am dat pe kit distributie Contitech 355 ron (curea + rola intinzatoare + rola ghidaj ) , + alte piese,le-am descris mai sus .

Magazinul se cheama CAPODA , dai un search pe google. :blah:

Link către comentariu

ms frumos magnatu ... o sa il caut

Link către comentariu

Brutus E indicat ca distributia sa se schimbe la 4ani exact din ce ai spus si tu, cicluri repetate, uzura in timp.

.

Unde scrie ?

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

in manualul de service al masinii scrie ca se schimba dupa numar de km si nu are nici o legatura cu anii, desi fiind curea de cauciuc este adevarat si faptul ca isi pierde proprietatile elastice in timp

Link către comentariu

salutare. Am si eu o intrebare. E posibil ca la unele piese ptr distributie (luate de la reprezentanta) garantia sa fie de 120 000 km? Cu cine am mai vorbit si pe unde am mai intrebat, garantia e de 60 000 km. Vreau sa schimb dintributia la un tdi 101 cp, motor axr

Link către comentariu

Din cate stiu eu, in Romania nu ofera nimeni 120.000 garantie. Motivul cred ca ar fi piesele de calitate mai slaba sau comoditatea reprezentantei.

In Germania da, iti da garantie 120.000 evident daca iti schimba ei distributia.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!