Jump to content

Numere Inmatriculare


koon
 Share

Postare recomandată

Am vazut cateva masini prin tara (vreo doua in Cluj, una in Brasov si una in Bucuresti - B-xx-MGT parca) cu numere de inmatriculare diferite. Ma refer strict la fontul in sine, aveau numerele si literele mai patratoase, cu "O"-ul cu o mica despicatura in dreapta sus, semanau destul de bine cu numerele nemtesti. Stiti ceva, s-a anuntat vreo schimbare? Eu am numerele de doar doua saptamani si sunt normale.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • XTI

    10

  • SHARANEL

    9

  • Dudu

    8

  • Executron

    7

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ei "este" smecheri, ce stii tu. Sunt ilegale acele numere. Momentan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt numere facute la mishto! Daca vrei, vorbeste cu un TIR-ist care are numele scris la parbriz exact la fel si iti va spune unde poti sa iti faci. Eu am vorbit cu cineva care avea si a zis ca le-a facut in germania.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

smekeria asta cu numere de Germania costa; cine nu stie care e pretul poate cauta in regulament sa afle ce se intimpla la punerea in circulatie a autovehiculelor cu numere false :D

www.licenseplates.tv

aici faci ce nr vrei corespunzator nivelului de smekerie detinut :P

Modificat de DragosR
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Mai baieti, am luat masina din aprilie. M- a mancat undeva s alipesc pe numere niste stickere(sau cum le zice) d-alea cu steagul UE si RO dedesubt.E necaz mare!!! Am inteles ca nu sant legale si ca tot omu, m -am apucat sa le dau jos. Numai ca surpriza!!! Se ia cu vopsea cu tot!!! Am pus o ! Ce sa fac? Am intrat pe net, am cautat si am gasit un loc unde se fac numere la comanda, numai ca nu prea e legal.Am gasit pe altii spunand ca numerele din luna aprilie , cele eliberate de politie, fac parte dintr o serie vopsite ieftin.Asta inseamna ca dupa cateva spalari riscam sa se stearga numerele.Politia ne invita, pe cei din aprilie, sa le schimbam la ei.Banuiesc ca gratiss!!! Aveti probleme de genul asta? Eu nu stiu ce sa fac. Abtipilde cu steagul Romaniei si RO nu gasesc sa lipesc peste, sa le fac la loc cum erau.Asa e cand te mananca!! Multi spun ca sant legale, altii nu stiu, altii ca i au oprit gaborii si le au luat talonul pt asa ceva... Deci astept pareri d ela voi si vre o idee ceva cum as putea sa i pacalesc fara sa le schimb. Voi ati vazut chestii d astea de se lipesc pe numere cu steagul Romaniei si cu RO? Cele legale or sa apara intr o luna dar eu ce fac? O tin in garaj o luna? ??? Pana la urma ma pun pe ele, le spal si prespal, le bag in masina de spalat pana se sterg si le duc sa mi le schimbe pe motiv ca de la ploaie s au sters. E si in leasing masina si nu stiu cum s aprocedez. Astept sugestii !!! Cei din aprilie au pbme cu numerele care se sterg????

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In cel mai rau caz poti sa-le declari pierdute,cu constatare de la politie te duci si iti cumperi altele.

Modificat de Geogvn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce iti bati capul? La un prieten s-au sters numerele de tot (fiind tot o serie proasta anul trecut) si la oprit politia si l-a intrebat: "cum de s-au sters numerele?", iar el a spus :"pentru ca sunt proaste" si s-au mirat si l-au lasat sa plece. Daca te opreste politia le spui ca s-au sters. Ce vina ai tu?

Modificat de ZCH
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Numerele la rand din aprilie nu se sterg de la ploaie / spalare cu perii sau cu presiune - vorbesc din experienta celor 8 masini de la serviciu carora le-a expirat leasing-ul si au primit numere definitive pe parcursul lunilor martie, aprilie si chiar si mai (ieri, ultimele 2 - desi e cam devreme sa ne dam cu parerea despre calitatea vopselei sau a foliei de dedesubt).

Maine sau luni (7 mai) o sa le primesc si eu pe ale mele (preferentiale) si o sa pot confirma 1. ca e buna vopseaua, 2. ca in locul steagului romanesc cu trei culori se afla cercul cu stelute al UE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine nu sant numere de leasing! Astia la Skoda au dat numere definitive. Cred!!! B 61 XTG ??!!! Ideea e ca eu abia le am luat, se vad unele zone de zici ca le au vopsit si nu sant uscate bine si s a luat vopseaua, asa in puncte. Pe mine ma doare mizeria aia de abtzipild ca se ia cu totul!!!! Daca il las acolo, ma amendeaza astia. De scos nu pot sa l scot, de lipit peste el inapoi steagul si RO nu gasesc, de schimbat (sa le declar pierdute) nu am cum pt ca tre' sa le schimbe si in acte. Oricum, vopseaua pe astea e f proasta si subtzire frate. Daca dai cu unghia , se ia...si fara sa insishti mult !!! Tzara de rahat, materiale de rahat, specialisti de rahat ...

Modificat de dodoskoda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De la Skoda mi au dat numerele :P !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Asa este acum treaba cu numerele de leasing - poti avea numere definitive, in functie de niste criterii pe care nu au reusit sa mi le explice coerent cei de la firma de leasing. Inainte de 01.01.2007, era vorba de taxa vamala, care se putea achita doar la valoarea reziduala sau la valoarea integrala.

Oricum, eu ziceam ca numerele de leasing, vechi de 2 ani, au expirat si acum s-au pus numere definitive, care (cel putin dupa cam 1-2 luni) nu dau semne de uzura.

Si a mea masina e in leasing, dar eu le-am cerut numere preferentiale si astept sa le primesc zilele astea - o sa vad cum sunt.

Cel mai curios sunt de cerculetul de stelute, daca intr-adevar se pune pe numerele facute noi, ca am vazut destule masini in Bucuresti care nu mai au "trei culori cunosc pe lume"...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cei care nu mai au "trei culori cunosc pe lume" e posibil sa fie ca la mine.Chestii lipite!!! Eu nu stiu sa fi auzit de vre o firma de leasing auto sa dea deja numere cu EU din vopsea. Daca deja au inceput sa dea, e bine ca ma scot. Poate nu s'o apleca politzaiul cand ma opreshte sa razgaiasca cu unghiutza pe nr sa vada ca am ceva lipit !!! Oricum, amenda sa dea la astia care le au scos pe piatza!!! Se pare ca efectul de "turma" a functionat si la mine !!! :P O sa l sun pe dealer sa vad daca are vre o idee (dupa ce o sa ma faca in toate felurile). :P Astept idei ... M-as duce cu ele la politie sa mi le vopseasca iar, pe aceleasi ... oare o merge??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De la 01 ianuarie 2007 se face plata la DDP pe cand inainte se facea la CIP de aceea se primesc numere normale(atat preferentiale cat si ce pica).Daca declari numerele pierdute nu se modifica nici un act,vei primii acelasi numere.

Modificat de Geogvn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut ! Fa o cerere la firma de leasing sa-ti schimbe placuta de inmatriculare. La mine la firma asa am facut si mi-au trimis-o prin curier , cam tarziu ce-i drept

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am rezolvat-o !!! :Driver: Cumparat abtzipild reflectorizant :P Reconstituire tricolor !!! Cine nu stie, zice ca asa tre' sa fie !!!! Zici ca e de fabrica si mai e si reflectorizant pe deasupra si de exterior sa tzina lipiciul ! Nuantzele la culori sant aceleasi :P Meserie tata !!!!!!

Modificat de dodoskoda
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu cit de legale sunt autocolantele cu UE. eu le am lipite pe numere Pe 26 aprilie am plecat la Paris, m-am intors aseara, s-au uitat si la vama Nadlac la ele, la Nickelsdorf in Austria la fel si nimeni nu a facut vreun comentariu.Asa ca tot inainte cu UE pe placile de inmatriculare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rumplestilskin

OT Ce sa va fac fratilor, intrarea in UE costa. Eu nu va inteleg. Atat de mandrii membrii UE sunteti incat sa va grabiti sa acoperiti steagul RO cu stelute galbene? Personal raman fidel steagului RO pana ma va obliga sa-l schimb. Imi vin mai multe acum, dar mai bine :icon_thumright: EOT

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Titlul topicului nu este despre patriotism sau nationalism, asa ca parerile personale tine-le pentru tine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Rumplestilskin

stiam ca daca ai ceva de spus "tangential" cu subiectul topicului, se accepta acel off topic-end off topic, domnule moderator :icon_thumright: . cat despre nationalism, atunci afla ca esti deeeparte de mesajul meu. Faptul ca sunt importiva cd-urilor agatate de oglinda, nu inseamna ca din nationalism fac asta. Sunt importiva prostului gust, spiritului de turma si modificarilor facute la masina gen 4motion pe Trabant si 1.8 T pe Logan. (autocolantul cu ue se incadreaza doar la ultimele 2 categorii). Exceptia sunt stickerele cu vwforum.ro :)). Scuze pentru ceilalti colegi. Si pentru off topic.

Nu stiu cit de legale sunt autocolantele cu UE.

La fel cum s-a mai spus, NU sunt legale. In mod normal, nici cand forma propusa de voi va deveni oficiala, autocolantele tot nu vor fi legale. Singura solutie legala, este sa montezi pe masina numere confectionate de o firma autorizata. Care cel mai probabil, ca design, vor fi identice.

Modificat de Rumplestilskin
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Stirile ProTV a fost un reportaj pe tema asta. Politia a declarat ca sunt ilegale si ca se poate lua talonul.

Pe la inceputul lunii Iunie se vor da oficial placute cu UE. Aceste placute vor avea si niste elemente de siguranta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Daca iti pui un asemenea sticker pe placuta cu numarul de inmarticulare dupa parerea mea nu comiti o contraventie. Din cate stiu eu fapta despre care vorbim este comisa atunci cand se impiedica citirea numarului, dar exista si posibilitatea sa intalnesti un politist care sa considere acest lucru o abatere grava si sa te sanctioneze.

Art.102 pct.36 din OUG 195/2002 R

-aplicarea de afise, reclame publicitare,inscrisuri sau accesorii pe parbriz, luneta sau geamurile laterale care restrang sau estompeaza vizibilitatea sub limita legala admisa ori impiedica sau diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de inmatriculare.

In concluzie trebuie spus ca tata lumea a preluat de la un idiot de reporter, parerea ca sticker-ul cu pricina este ilegal. Eu unul nu am asa ceva aplicat pe placutele cu numerele de inmatriculare si nici nu intentionez sa pun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@nexi:

Vezi postul meu de ieri, ora 01.54PM...

Este un link catre reportajul respectiv.

Modificat de DAZ
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Odata ce se va incepe sa se livreze modelul cu UE, pe nimeni nu va mai interesa acest aspect.

Si eu sunt de parere ca respectivul reporter nu are habar, putea macar sa citeasca legea cu atentie,normal asa ar trebui,sa se documenteze.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca vrei sa schimbi numerele, pur si simplu te duci la inmatriculari si spui ca vrei alte placi pt ca cele actuale sunt zgariate si lovite. Platesti placile noi, iar cand le ridici, le predai pe cele vechi. Nimeni nu te intreaba nimic. Nu trebuie sa le declari pierdute sau cine stie ce alte inginerii.

Dar mai asteapta o luna, si iti vin direct placi cu insemnele ue (asa fac si eu).

Modificat de SHARANEL
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!