Jump to content

Accesorii aftersale

dedeye
 Share

Postare recomandată

Incearca la reprezentata... cu codul respectiv. Montajul nu este foarte dificil pentru cineva care a mai facut asa ceva. Activarea nu stiu sa iti zic daca este la fel ca la modelul anterior....

500 ron este pretul de client, cu tva.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• gabriel

109

• Calin

98

• Al Bundy

87

• sorin_ss

41

Top Posters In This Topic

Posted Images

Salutare

Intre timp si ajutat de colegul de forum andrei_221, caruia ii multumesc inca o data, mi-am dat seama din ce cauza este asa mare diferenta intre preturile la Tempomat model MY2011 de pe siteul skodateile.cz(1400Kc) si skodaparts.cz(5200Kc)

http://vwforum.ro/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=254158

http://www.skodateile.cz/index.php?pg=product∏=332&menu=%C5%A0koda|Octavia%20II%28A5%29%20facelift|P%C3%A1%C4%8Dky

http://vwforum.ro/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=253908

Va rog frumos uitati-va la cele trei fotografii. Din fotografia facuta despre baza de date ETKA reiese ca acest modul tempomat pe siteul skodaparts contine si acel "electronic modul for steering column combination switch" in timp ce piesa de pe skodateile nu contine. Se vede bine pe fotografii.

Andrei mi-a zis ca teoretic nu mi-ar trebui schimbat acel modul de coloana. Insa vazand pretul se pare ca si dealerii vand impreuna cu acest modul de coloana tempomatul si de aici reiese pretul de cateva ori mai mare ca si la modelele anterioare . Intrebarea imi este , oare trebuie si acel modul de coloana schimbat sau este bine daca iau numai comenzile...si se pune modulul de coloana de la masina mea.

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu

Nu stiu exact cum e la FL (desi banuiesc ca se merge pe acelasi principiu), dar pot sa-ti spun ca la a mea (2007) fiind elegance (business) suporta fara probleme tempomat, insa daca as vrea volan cu comenzi, atunci ar trebui sa schimb acel computer. Cel mai probabil asa e si cazul la masina ta.

Link către comentariu

Am inteles, mi se pare si logic. Volan multifunctional nu imi trebuie!!!! daca suporta tempomatul atunci chiar ar fi o prostie sa mai cumpar inca o data o piesa ce am deja pe masina(si la bani nu putini) Deci cum mi-a zis si Andrei_221 ca

acele comenzi fara acel modul de coloana ar fi undeva pe la 500 lei cea ce este un pret rezonabil din partea mea. Iar eu avand model echipare Business +CB Maxi Dot ar trebui sa suporte comenzile tempomatului, modulul de coloana care imi este pus momentan pe masina.

Intre timp am vorbit si cu dealerul de la care am cumparat masina, s-a dus in service si a intrebat. Cei de acolo zic ca daca iau numai comenzile fara acel modul si nu stiu ce cablaje, functia de tempomat nu o sa functioneze, numai ca si inainte, semnalizare etc. Acum nu stiu daca lor nu este mai usoara sa-mi spuna acest lucru schimband asa cel mai usor toata piesa(plus ca ma gandesc castiga mai bine dupa o piesa de 1000 lei) sau chiar asa este si atunci trebuie sa ma resemnez. Nu pot sa inteleg de ce a trebuit sa complice cei de la VW sau Skoda in acest fel aceasta piesa cand nu face absolut nimic in plus fata de cum era pe modelele anterioare O2. Nici comenzile nu arata altfel....

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu

DAca ai BC (maxi sau mini dot) nu mai trebuie schimbat calc de coloana care e impreuna cu spira de volan la modelele mai noi. Si daca nu schimbi calc o sa mearga tempomatul ca si cel original.

Link către comentariu

Am inteles si este clara treaba...nu vor ei sa se complice...Multumesc de raspunsul clar!!!!

Link către comentariu

Din poza de etka se observa ca problema apare doar daca ai avea comenzi pe volan, fara tempomat (PR 8T0). ATunci ai fi obligat sa schimbi si calc de coloana , sa pui versiunea cu PR 8T2, ca sa mearga tempomatul si sa iti pastrezi comenzile.

Deci data viitoare asteptam sa ne spui cum merge tempomatul la masina ta.

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Prostie mai mare ca asta nici ca am auzit.

La faza asta chiar nu e nici o problemaq, adica daca ai comenzi pe volan calculatorul de coloana suporta atat tempomat cat si BC.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Stiu sigur o masina cu comenzi pe volan si fara tempomat care a venit din fabrica modulul cu PR 8T0 ( cel cu G ). Si a trebuit inlocuit cu cel cu H.... probabil politica de marketing a fabricii sau chestii tehnice, avand in vedere ca daca ai comenzi pe volan, nu vor mai exista butoanele pt CB pe maneta din dreapta... cine stie...

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

Cel cu G este type 2 highline, si suporta si tempomat. Nu vad acre e legatura cu maneta de CB. Iar cel cu H in coada nu stiu de unde l-ai scos ca nici pe wiki nu il gasesc.

Si acele coduri PR nu definesc un modul de pe masina, ci niste dotari ale masinii.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Din etka

post-17228-0-18230200-1305871578_thumb.j

Link către comentariu

Salutare dragi colegi de forum!

Gata, ma dau invins si gata am terminat deocamdata cu incercarile fara de sfarsit al problemei tempomatului la masina mea. Astazi m-am dus frumos la Compexit Cluj. Am cautat frumos inginerul sef de la service, care de altfel era un domn foarte respectuos si mai ales se vedea clar ca se pricepe la lucruri. Din start mi-a zis ca nu este chiar asa de simplu cum stiu eu sau cum am citit eu in diferite locuri. A zis ca tipurile de calculatoare de coloana nu numai de echiparea masinii depinde dar si de unele serii de fabricatie. Pana aici nimic special. Mi-au introdus datele masinii in ceva sistem cu care sunt in legatura cu fabrica. A trebuit sa asteptam pentru raspuns circa 20 de minute. Insa raspunsul era unul la care nici eu, dar nici macar domnul inginer nu s-a asteptat. Pe masina mea nu se poate monta tempomat nici macar daca schimb calculatorul de coloana. De fapt scria ca nu se poate monta nicicum. A ramas surprins de cale afara si inginerul, mi-a zis ca o singura data au mai avut asa caz la primele Octavii Tour I acum vreo 5-6 ani la care efectiv nu se putea la vremea respectiva nicicum monta tempomat. Mi-a zis ca dupa circa 2-3 ani s-a scos nu stiu ce soft si piesa cu care se putea. Si se pare ca asta este si la mine, mi-a zis ca masina mea este printre primele din modelul MY2011 si poate fi din aceasta cauza. Le-am zis de masina colegului Alexxb care a montat ulterior fara probleme tempomat tot echipare business numai ca 1.6TDI si mai multe optionale in plus. Eu mai am o teorie: masina mea nu are ESP, poate ca la modelele MY2011 fara ESP este altfel de calculator central, care nu permite nici montarea ulterioara al tempomatului(dar aceasta parere este pur subiectiva fara sa fi bazat pe ceva clar tehnic, mai mult asa o presimtire, o parere de a mea)

Deci verdict final, nu se poate!!!!

Va multumesc din tot sufletul lui andrei_221, lui Al Bundy, lui Alexxb si al altora care m-au ajutat in aceasta problema, si imi cer scuze daca v-am retinut de la alte lucruri mai importante. Ca sa ma uit la partea pozitva al acestui lucru, imi raman banii(de benzina), iar la vara o sa fac opriri mai dese facand masaj la piciorul drept, parcurgand astfel circa 1000 km sa zicem in loc de 10 ore in 12, ma rog aste e!

Sanatate sa avem si un weekend placut va doresc!!!!!

PS. Totusi mi se pare tare ciudat si un autogol de marketing din partea Skoda sau VW ca pun asa o variatie de piese pe masina ta ca exclud o posibilitate ca clientul sa mai bage bani in ea, si indirect si in buzunarul lor. Si asta mai ales la o echipare destul de buna: Business care este un Elegance de fapt, adica ca si echipare a treia pe lista, si pe langa faptul ca am Maxi Dot , climatronic etc. Asta ca si o alta parere personala, va spun sincer am un gust amar in gura....

Oricum sa fie o invatura pentru toti cei care vreti sa cumparati masini din marea familie VW: sa optati pentru tot ce vreti la configurarea masinii si nu-l lasati pe ulterior ca patiti ca si mine sau platiti ulterior niste preturi de 3 ori mai mari, pentru a beneficia de acele optionale montate ulterior.

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu

Faza ca nu se poate monta nici daca schimbi calc de volan iese din discutie. Si nu vad legatura cu o1 deoarece acolo nu exista calc de coloana, tempomatul se leaga direct la ecu. Da- mi si mie seria masinii sa ma interesez si eu ca m-ai facut curios.

Link către comentariu

Andrei, eu iti recomand sa nu te dai batut asa usor. S-ar putea sa aiba dreptate cei de la Compexit dar exista sanse (mari) sa nu aiba. Mie imi e greu sa cred ca schimband anumite parti sa nu se poata monta. Intrebarea este daca merita pretul.

Si eu sunt patit cu ei si tot cu tempomatul, dar a mea nu e FL si e mult mai usor. Ei vroiau sa imi bage pe gat kit-ul cu totul, chiar daca eu am nevoie numai de maneta si cand le-am zis ca am citit pe forumuri ca nu trebuie kit-ul au zis ca sa nu ma iau dupa ce scriu unii pe net ca ei verifica dupa VIN si stiu mai bine. Recent am fost in delegatie in Olanda si m-am dus la dealer cu VIN-ul sa imi zica de ce am nevoie, iar raspunsul a fost ca doar de maneta, care o avea pe stoc si la un pret mult mai bun ca in Ro.

Azi dimineata ma duc la Compexit sa il monteze si iar aceeasi poveste ca nu o sa mearga pana am zis sa vorbim cu electricianul care o sa se ocupe de montaj (si care a mai montat la alte masini) si care intr-un final (dupa ce a vazut ca eram destul de informat de problema) a confirmat ca e destul maneta. Din pacate trebuie programare ca azi era ocupat in service.

Cand am intrebat de pretul manoperei, iar au vrut sa o ia pe aratura si sa imi dea pret pentru montare tempomat (care include si firul) cand de fapt trebuie sa factureze doar demontat / montat airbag, volan si maneta de semnalizare + activare cu VAS.

Va tin la curent cu evenimentele viitoare.

Modificat de Septimiu.
Link către comentariu

Faza ca nu se poate monta nici daca schimbi calc de volan iese din discutie. Si nu vad legatura cu o1 deoarece acolo nu exista calc de coloana, tempomatul se leaga direct la ecu. Da- mi si mie seria masinii sa ma interesez si eu ca m-ai facut curios.

TMBBJ21Z9B8008777

Daca poti sa imi rezolvi pe bune ca iti dau o lada de bere!!!!Sau ceva asemanator!

@Septimiu: te inteleg, eu inca sper in subconstient ca nu este asa cum spun ei, cazul tau este cel mai bun exemplu ca desi spun cu tarie ceva, pana la urma totusi nu este asa....bine ca mi-ai zis.

Cea ce mi se pare interesant ca dealerii din Oradea nu mi-au zis ca nu se poate tempomat numai ca trebuie chitul(nici de acela nu sunt sigur) care la ei costa 1040 lei + manopera intre 250-400 lei...si ei mi-au cerut VIN-ul masinii tot, vad ca fiecare spune altceva. Bineinteles 1400 lei nu prea merita(cum spui se poate, dar oare merita??) Multumesc

Modificat de Andrei1980
Link către comentariu

Azi am mai aflat ceva, calculatoarele de coloana de generatie noua , chiar daca PN e la fel, softul poate sa difere si atunci unele suporta si altele nu suporta tempomat. Cel mai sigur de aflat este sa codezi calc de coloana cu tempomat si daca accepta codul, atunci se poate mionta. Bineinteles o sa apara si eroarea ca nu gaseste maneta de tempomat. daca nu supoorta codarea, atunci trebuie schimbat. Asac a o sa deschid un nou topic, pe care va rog sa-l urmariti:

http://vwforum.ro/topic/79579-montare-tempomat-aftersale-pe-o2fl-de-la-my-2011/

Link către comentariu

• 2 weeks later...

salutare, stie cineva dc sound system-ul de la skoda merge la Nexus? din ce am gasit pe net opiniile variaza. unii zic ca merge doar cu Audience si Columbus, altii ca si cu Nexus. ca si parte electrica nu vad modificari dar am citit ca functiile sound systemului si reglajele se ac din softul cas-navi.

anyone?

Link către comentariu

• 3 weeks later...

am si eu o nelamurire! vroiam sa comand niste cablu, diverse dimensiuni din ETKA pt o octavia2. ok, vad pretul si ma duc sa comand. 43 RON. pana aici totul ok. dupa care, mi se spune ca e 43 RONI METRUL!!!! stie cineva, chiar atat de mult costa 1m de cablu electric? :(

Link către comentariu

Eu am vrut sa comand un 4 conectori pentru alimentarea boxelor de pe spate, in mufa din spatele cd playerului masinii, si cand am auzit ca e 12 ron bucata am zis pas. Ii las pe aia care ii am de la o sursa de PC.

Deci, e posibil :(.

Link către comentariu

Un cod pentru butonul pentru senzori parcare fata??

Link către comentariu

1Z0919281B

Link către comentariu

1Z0919281B

Merci mult de tot, maestre.

Link către comentariu

4d0971636A mufa si 000979009 pinii aferenti.

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare, stie cineva cati ohmi au tweeterele de la soud system? dif de bass au 2 ohmi fata de 4 cat au cele standard iar cele de medii tot 4. dar nu stiu cat au tweeterele. merci

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!