Jump to content

Schimbarea Distributiei

Boops
 Share

Postare recomandată

Mi-a fost pusa si mie distributia azi sus.niste probleme cu suruburile de la fulia acea mare pe care sunt curelele de la clima si alternator,dar lea desfacut pana la urma,si pus altele ca erau stricate deja cele vechi.distributia nu a fost buna in sens ca este fara amortizor,dar am avut noroc ca era aproape de service si aveau pe stoc si le-am schimbat,niste bani economisiti.Multumesc Gabi,din pacate nu am citit ieri topicul ca stiam,toate piesele au fost gresite.

Va multumesc din suflet la toti pentru informatii.drumuri bune fara probleme.

Modificat de bobuta
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:lol: bang bang bang...am avut dreptate.

Link către comentariu

Da ai avut,pacat ca nu am citit ieri topicu,eram obosit ca fusesem la pescuit :))

Multumesc inca o data.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutari. Si eu sunt aproape de km recomandati inlocuirii setului distributie. Am curea distributie Gates si Contitech de accesorii, garantate 80.000km. Am facut 78000km si sunt f multumit. Acesta este un deviz in care este inclusa si schimbarea ulei CV tiptronic de La SERVICE Pitesti (foarte repede au raspuns, nota 10). L-am mai schimbat odata (ulei CV) si am trecut de 60.000km. In reprezentanta ETEA Grecia schimb distributie total 425 euro. Schimb ulei tiptronic 205 euro.(pretul include absolut tot). Nu stiu ce e prin Ro, dar cand am vrut sa schimb uleiul cutie viteza (2008) cereau la Cardinal 300 euro...  sper ca la mai vine mintea la cap tuturor

1679 Ron cu kit Contitech, role Ina si pompa apa Graf inculs manopera

1711 Ron  Gates

668 schim ulei CV automata cu ulei Febi Bilstein

780 cu ulei VW reprezentanta

Modificat de Petros
Link către comentariu

• 1 month later...

poate sa-mi spuna cineva ce tubulara ( de cat ? ) se potriveste pe coroana dintata de unde se invarte motorul dupa schimbarea distributiei , se potriveste cheia bihexagonala normala ca cea din poza ?

post-19883-0-54785000-1372675678_thumb.j

post-19883-0-24113800-1372675705_thumb.j

Modificat de yvaygrec
Link către comentariu

Merge si cu inelara de 19. Merge si cea din poza ta, dar de 19mm.

post-82361-0-20423900-1372680466_thumb.j

post-82361-0-55499500-1372680475_thumb.j

Modificat de 42miticutza
Link către comentariu

• 2 weeks later...
liviuplenicianu

Salut. Imi cer scuze daca deranjez...dar tot citesc pe aici si nu reusesc sa inteleg concret care sunt componentele care trebuie schimbate la distributie. Stiu ca exista pe piata "kit" distributie, insa unii oameni vorbeau pe aici ca mai trebuie schimbat si fulie alternator, trebuie cumparate si niste intinzatoare...

Ideea este ca nu am schimbat niciodata distributia, am facut 23.000 km de cand am luat-o si i-a sosit vremea sa ii schimb. Vechiul proprietar mi-a zis cand sa o schimb. Bine...stiu ca multi isi schimba distributia atunci cand cumpara masina, dar eu am avut incredere in omul asta.

Asadar...daca cineva are rabdare sa imi spuna efectiv ce trebuie sa cumpar pentru un Volkswagen Passat Break 1.9 TDI, cod motor: awx, 131 hp, 96 kw am 2004? ma rog..2004 e trecut pe sasiu, ea este in 2003 noiembrie iesita din fabrica.

Eventual lucrurile care trebuie neaparat obligatorii si apoi lucrurile care ar fi bine sa le schimb. 

Merci anticipat ...

Link către comentariu

Mai sus in postul 622 vezi kitul pt. masina ta. Functie de anul ''nasterii'' are amortizor hidraulic sau nu. Daca faci schimbul la service, pentru garantie trebuie si pompa de apa chiar daca aparent este ok. Asta este distributia. Restul, adica fulie alternator, role si intizator, curele accesorii si clima nu tin de distributie dar cand se da jos tot botul masinii se verifica toate astea si ce nu corespunde se schimba. Cel putin cureaua pe accesorii o vei schimba.

Modificat de 42miticutza
Link către comentariu

liviuplenicianu

Vad o poza cu o curea, un surub si alte piese care nu imi sunt foarte cunoscute. 

concret trebuie sa schimb: - curea distributie - pompa de apa - curea accesorii - curea alternator (si/sau fulie?)

piesele...intrebam de piese.

Link către comentariu

Distributie de schimbat:

-curea distributie;

-rola intinzatoare;

-rola ghidaj;

-amortizor hidraulic (daca exista pe motorul tau), personal nu l-as schimba, dar daca e vb. de garantie n-ai incotro.;

-pompa apa. O schimba cine face lucrarea in service pt. ca implica manopera multa si garantie, cine o face cu mana lui...nu va ganditi la bancuri...o schimba cand pierde lichid. 

La demontare se va pierde lichid G12 cca 1L, trebuie completat.

Accesorii (transmisie):

-curea accesorii;

-curea clima;

-rola intizatoare curea clima;

-rola cu intinzator hidraulic accesorii;

-rulment vascocuplaj;

-rulmenti si fulie alternator, rulmentii se schimba, fulia se curata, unge, etc. vezi DIY ''Reconditionare frei alternator''.

Toate astea din urma se verifica si se schimba ce nu corespunde.

La montaj dupa ce fixeaza tragerul (armatura pe care sunt montate radiatoare, ventilatoare, faruri, grila, bara)  sa nu uite sa-ti regleze suportul de motor de pe baie, altfel ar putea sa apara vibratii.

O sa-i apuce dracii, este normal, daca stai pe capul lor, dar asta e la noi...daca n-ai grija de masina ta, cine...

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

liviuplenicianu

In sfarsit am inteles. Multumesc mult!

Link către comentariu

Rulment viscocuplaj? Unde ai gasit tu pentru motorul de 1.9? Ca eu n-am gasit decat cu tot cu suportul de accesorii.

Link către comentariu

Pe ambalaj este lipita eticheta firmei. A nu se considera reclama.

Avem in Galati cel putin 30 de magazine cu piese. Concurenta este acerba. Orice vrei, bani sa ai...

post-82361-0-07931500-1374298335_thumb.j

Modificat de 42miticutza
Link către comentariu

Rulmentul de pe suportul de accesorii - cod reper 058 115 136 pentru 1.9 TDI.

Link către comentariu

Buna ziua. Am si eu de schimbat distributia si sunt un pic in dilema deoarece unii aduc in discutie si transmisia. Eu am schimbat si distributie si transmisie cand am luat masina si acum a venit vremea distributiei. Imi poate spune cineva daca trebuie schimbata si transmisia? :sly: masina are 55k km de cand am schimbat cele specificate. Multumesc anticipat

Link către comentariu

Si nu-i destul de clar in postul 635 ?

Link către comentariu

Pentru unul care se pricepe enorm la masini (subsemnatul in cauza) nu este chiar asa de clar. Sincer nu mai postam daca stiam despre ce e vorba in cele spuse de dvs. Dar cum nu ma pricep nici 5% din ce este enumerat acolo am zis sa intreb.

Link către comentariu

Pai atunci spune ce nu ai inteles, acolo scrie ca ce nu corespunde din accesorii se schimba, ce nu este clar?

Link către comentariu

Ce nu am inteles este: ce anume intra in discutie pentru distributie si ce anume pentru transmisie. Eu daca sun la service sa intreb cat ma costa sa schimb distributia cei de acolo imi zic un pret dar e posibil sa imi zica si ca mai trebuie schimbat ceva pe langa si imi dau niste denumiri de piese... De aceea am intrebat sa stiu sa specific celor de acolo ca vreau doar distributia. Am observat ca se recomanda sa se schimbe si pompa de apa. Spre exemplu eu nu stiam daca trebuie schimbata sau nu.

Modificat de Ballack
Link către comentariu

La nr. 635 am pus 2 liste cu titlu boldat: distributie si accesorii. Probabil nu intelegeti ''accesorii''.

Dvs spuneti ''transmisie'', eu spun ''accesorii'', cred ca asta este problema. Se vede ca nu aveti notiuni. Asta vor vedea si cei din service. Daca va veti duce la ei cu lista asta de piese, or sa va trimita la cei care v-au dat lista. Nu puteti sa intrebati prin telefon, si chiar asa veti primi o aproximare cu  semne de intrebare. Numai dupa demontare se stabileste lista necesarului.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare baieti !

Am citit si recitit topicul asta.Cred ca am prins tot ce  trebuie, intr-adevar nu pare cine stie ce daca esti atent si ai ceva notiuni de mecanica.Cel putin filmuletul ala spune tot si raspunsurile cam la ce intrebari mi-au venit in cap le-am gasit puse de altii si cu raspunsuri de la voi.Mai exista pe youtube un filmulet la fel de explicit vizual  (in ungureste) dar care prezinta si varianta cu amortizor la sistemul de intindere. Prin urmare o sa ma bag si eu la schimbarea distributiei si cu ocazia asta vreau sa vad si pe unde curge ulei de ajunge pe furtunul ala gros de la turbina.Probabil curat si admisia si egr-ul daca tot e si mai mult loc in zona.Mai sunt si alte operatiuni care merita facute cu ocazia asta daca tot e dat botul jos ? Legat de distributie am o singura intrebare.Exista vreun tampon ceva de la motor undeva in fata? Sau ceva de genul ? Un mecanic mi-a zis ceva de el ca daca nu il centrezi cum a fost se va transmite vibratia motorului mult mai tare din cauza asta.In filmulete gasite nu am vazut nimic de genul. Exista asa ceva ? Daca da- vreun sfat pentru centrarea lui ? Daca nu exista nu dati cu pietre dar vrea sa stiu dinainte ce probleme pot aparea sa am si solutiile la indemana.Multumesc!

Link către comentariu

Aici in postul 276 vei gasi explicatii.

Link către comentariu

Roger ! Nu am dat atentie discutiei :( my mistake .. dar din cate vad nu prea ai ce sa centrezi .. deci cred ca ma pun linistit pe treaba cum iau piesele .. ms mult!

Link către comentariu

Vei lucra singur ?

Link către comentariu

nu .. o sa mai iau un prieten cu care am mai mesterit la masinile noastre.Sper sa aiba timp. Daca nu iau eu pe cineva macar sa ma mai ajute cu una alta pentru ca vreau sa termin intr-o zi tot si e destul de mult de munca.Am destule de verificat /curatat si reparat.Sa vad cand am si piesele sa ma apuc ca imi este destul de frica sa merg cu distributia asta chiar daca nu arata deloc rau cureaua.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!