Jump to content

Probleme cu directia - inlocuire brate

stefison
 Share

Postare recomandată

corect - dar nici TRW - care s-a pus si in echiparea originala .... sau Meyle HD - pt after market.... nu sunt rele.

Am gasit pe net niste bielete trw la un pret f bun dar cum nu am mai comandat de pe net parca am oarecare indoieli..daca nu se potrivesc?  Au urmatorul cod TRW JAR924...ce zici merg la passatu din semnatura? Multumesc mult!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut.am un b5,5 si la plecarea din loc se aude un zgomot scurt ex. ca un simplu tac de ciocan mic 

Link către comentariu

Sunetul poate proveni din prea multe locuri si anume de la brate, flansa de la amortizor, planetara...cam greu de ghicit asa din auzite ce zici?...cel mai bine e sa mergi la un mecanic care se pricepe...si eu am un zgomot care se aude doar cand virez la stanga in mers si nu stie nici un mecanic de unde provine deoarece bratele sunt Ok :tuktuk: ..eu banuiesc ca e planetara intreaga desi burdurifurile sunt toate intacte.

Modificat de vw_boy
Link către comentariu

johnny erasure

Rog sa-mi spuna cineva, care se pricepe la codurile Lemforder de la bratele de Passat B5.5, daca bratul inferior spre fata, cel cu amortizor, cod Lem. 22815 01 se potriveste la masina din semnatura (VIN WVWZZZ3BZ3E215237). Ce stiu sigur este ca imi trebuie codul Lem. 22816 02, insa nu stiu daca are corespondenta cu cel de mai sus. Amandoua au conul de 16mm, restul bucselor s-ar putea sa fie diferite, nu stiu ... Multumesc.

Link către comentariu

ca o intrebare, poate cineva sa imi faca o clasare pt urmatoarele marci..ca si calitate..

swag, rts, fortonline..

as prefera daca se poate cei care au lucrat cu ele..

din ce stiu swag nu prea exceleaza, rts ar fi o varianta ok, iar fortonline spunea cineva ca fac garantat 50k km..

Link către comentariu

Cauta un site de vanzari piese online (gen autokarma.ro) si vezi ordinea in functie de pret.. banuiesc ca ce-i mai "naspa" e mai ieftin :)

Link către comentariu

szaszdaniel1988

Parerea mea pt toata lumea sa mergeti pe originale.  Ale mele au in jur de 90 000 km si inca nu bate ,  nu troncane doar ca ii fac directie cam la 30 000 km iar cand voi schimba din nou tot pe Lamforder si TRW merg. Vb lui ARHIVISTU "dai un ban si stai in fata" este perfect adevarata !In cazul in care aveti drumuri cu multe gropi prin judetele si orasele unde stati  cele "aftef-market" nu prea au nici o sansa. 

Link către comentariu

Bratele superioare&bieletele antiruliu/directie trebuie sa fie de calitate se simte rapid in  tinuta de drum.

La bratele inferioare  este discutabil, nu am dorit da platesc 100 euro bratul,nu mi s-a parut pretul corect :)

Modificat de iulian_1976
Link către comentariu

am schimbat bieletele pana la urma,am pus TRW..una era ca noua csi cealalta avea un pic de joc...mai mergeau mult si bine,dar deh..mecanici made in romania...m-au usurat de 3 milioane

Link către comentariu

si eu am patito...am schimbat tot setul...in loc sa fi pus doar sus TRW...am luat RTS...mecanicii din romanica...si uneori se aude acelasi sunet ca de ciocan cand o bruschez...plus ca am schimbat si capul de planetara pe dreapta...

mai pot sa zic ceva???am un regret in suflet cand am vaz ca bratele inferioare mai duceau cel putin vro 9000 km...

asta e...

si totusi ei se numesc mecanici... si uneori la necaz sunt cei mai buni prieteni ai nostri...

Link către comentariu

am si eu o problema ciudata cu directia.am schimbat capetele de bara in toamna si am uitat sa ii fac geometria.acum 2 saptamani am fost nevoit sa schimb si un brat superior stanga si am facut geometria la roti . pe aparat ieseau valorile bine,totul era pe verde.am plecat acasa si mergea drept.totul OK . a doua zi de dimineata am plecat la servici si ce sa vad...masina tragea vizibil dreapta si imi sta volanul virat la dreapta... :tuktuk: . nu pot sa dau vina pe cel care a facut geometria pt ca nu sunt singurul care am fost la acel service si la restul persoanelor care au fost acolo nu le`au aparut aceastra problema si in plus de asta am fost si prin alte parti sa imi regleze geometria si aceeasi problema

Daca ma duc sa o regleze din nou o sa fie acelasi lucru....

Unde este defectiunea ?? Unde este problema ??

Link către comentariu

vezi ca uneori nu iese din prima unghiul de fuga..dute si mai roaga'i sa il regleze odata..ar trebui sa fie gratis..

Link către comentariu

szaszdaniel1988

Salut. In legatura cu unghiul de fuga cu reglarea directiei mie mi se pare normal sa fie astfel: Dupa ce regleaza la aparat omul care se ocupa cu reglarea face o tura pentru verificare sa constate ca intr-adevar ii cum trebuie. La noi asa se intampa. Mie tot timpu cand imi face directia  omu face o tura , constata ca ii bine si atuncia imi da masina.  Asa ar trebuii sa procedeze toti. 

am fost deja de doua ori...

poate oamneii nu sunt destui de pregatiti. Incearca un alt service care se ocupa cu reglarea directiei .... parerea mea .

Link către comentariu

sa zicem ca e ok,nu sunt ei buni. dar de ce atunci cand o regleaza o face bine dar dupa scurt timp se deregleaza ?

Link către comentariu

Verifica si bucsele; in special cele de la bratele inferioare.

Link către comentariu

Inainte de schimbarea pieselor  era ok sa intelegem?!  Daca da,geometia trebuie un pic reglata,nu mare reglaj.

Trebuie si un pic inteligenta  trage dreapta vizibil se strange din contrapiulita din partea stanga,e o cheste de 30 de secunde  nu e mare inginerie,trebuie sa ii mai deranjezi  un pic si se rezolva.

Parca mai bine fac geometria cei cu vechiul sistem cu oglinzi decat astea noi cu sistem laser.

Modificat de iulian_1976
Link către comentariu

Verifica si presiunea la roti...schimba rotile din fata intre ele ;)

Link către comentariu

szaszdaniel1988

Salut. Ceva nu e facut cum trebuie. trebuie verificat de la cap la coada inclusiv  rotile  cum zice arhivistu. Vezi si daca is echilibrate bine. Dupa verificari posteaza sa vedem ce ai rezolvat. Sincer sunt curios care a fost problema. 

Link către comentariu

Va salut,

nu detin un VW dar m-a rugat un coleg sa il ajut. E mai in varsta si nu se pricepe la forumuri. Omul schimba aproape lunar bratele pe la Passatul lui.Cred ca din cauza ca isi cumpara piese contrafacute, de aceea va rog sa imi dati un cod de produs pt tot kitul (brate, capete de bara) si un site sau o locatie de incredere de unde poa sa cumpere piesele pe original.

Din ce am citit eu in acest topic am gasit un cod (8D0 498 998) este potrivit pt masina lui cu seria de sasiu wvwzzz3bz5e024150 ?

Daca da atunci dati-mi va rog un magazin/site de incredere de unde poate omul sa-si cumpere piesele pe original.

Va multumesc.

L.E. - exista vreo lista cu coduri de produs/piese OEM la acest model de Passat? Daca da ma puteti indruma sa i-o descarc, poate il ajuta pe viitor.

Modificat de larahau
Link către comentariu

szaszdaniel1988

Nu stiu exact codurile dar daca te duci la un magazin serios de piese auto baietii trebuie sa stie mai bine.  Te pot ajuta sa iti zic cine produce originalul : LAMFORDER si TRW ! 

Link către comentariu

johnny erasure

@larahau: Buna. Iti recomand kit-ul de brate Lemforder 35537 01 care se potriveste pentru Passat-ul prietenului tau. De calitate gasesti la Volksparts, aici pe forum.

Modificat de johnny erasure
Link către comentariu

Nu stiu daca am voie sa dau numele firmei de unde imi cumpar pise dar mai ieftin nu am gasit pe unde am cautat eu cel putin este un magazin online faci comand de acasa si te suna pt confirmarea comenzii apoi cand ai piesele. Spre exemplu un brat superior Lemforder este190ron daca ai noroc cum am avut eu poate sa-ti vina pe original vw-audi este si mai bie,iar o bieleta 135 tot Lemforder dar intri pe site si iti comanzi ce vrei.acum 2ani am schimbat un brat cu unul Delphi si acum tr schimbat tot acela asa ca am optat pt Lemforder,iar magazinul se numeste autokarma.spor la treaba

Link către comentariu

Sunt si magazine mai ieftine la brate,eu am luat la rand vreo 4 5...acum depinde si de piesa,nu poti generaliza ca unul este mai ieftin ca altul...la unul gasesti brate mai ieftine la altul gasesti amortizoare,de exemplu,mai ieftine...:)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!