Jump to content

Probleme cu directia - inlocuire brate

stefison
 Share

Postare recomandată

Pentru ce care va incumetati sa schimbati bratele acasa, cu o seara inainte (sau chiar doua seri consecutiv) dati pe surubul care tine capetii bratelor superioare cu degripant din belsug si o sa iasa mult mai usor; la remontare neaparat sa curatati canalul in care intra surubul si puneti vaselina din belsug pe surub pentru ca data viitoare sa nu mai aveti probleme cu desfacutul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru sfaturi, voi reveni cu impresi eventual ceva intrebari daca e cazul.

Link către comentariu

Pana la urma Lemforder-ul asta este in top la brate? Am ajuns sa schimb si eu primul brat (superior.dr.spate) din cauza pivotului...la 312.ooo km!! :icon_cheesygrin: Masina este cu bratele ei originale din fabricatie si abia acum a inceput sa cloncane putin pe dreapta si la constatare a iesit pivotul bratului respectiv.

Am mai vazut pe forum ca unii au schimbat brate la 50 mii, 15mii si chiar 6 mii...Nu-mi venea sa cred. In urma cu vreo 8 ani mi-am cumparat un set complect de brate ca imi placea sa am totul bun si nou pe masina..si cand i-am zis mecanicului ca vreau sa le schimb toate indiferent de starea lor mi-a zis sa stau pe p..a mea :D si bine am facut..stia el ce stia...

O chestie ce am observat-o in intretinerea unei masini: ideal este sa-ti gasesti un mecanic priceput (preferabil pe marca masina) si la care sa iti duci intodeauna masina pentru revizii si reparatii. In acest poti sa ai o "fisha" medicala foarte complecta a masinii, reparatiile si recomandarile sunt cele mai ok si te poti baza in foarte mare masura din mai multe considerente .

Daca repari peste tot, acasa, pe la diferite ateliere cu tot felul de meseriasi ajungi de nu stii ce ai pe masina si nici cat te tine.

Link către comentariu

Daca iti faci un jurnal cu tot ce s-a schimbat si data la care s-a facut , numarul de km poti sti tot ce ai nevoie indiferent de cati mecanici ai folosit. Oricum am inteles ideea ta si e bine sa faci treaba asta. La masina mea am notat intr-o agenda tot ce s-a schimbat din 2007 la masina , uleiuri si tot ce tine de masina.Activitati facute de mine cat si de mecanici.

Eu unu am ajuns la concluzia ca ce faci cu mana ta e cel mai bun lucru, chiar daca imi ia mai mult mie sa fac lucrul ala dar macar stiu ca fac totul cum trebuie .Daca timpul iti permite si ai ceva cunostinte de mecanica iese treaba , plus ca satisfactia este mult mai mare.

Lemforder voi cumpara si eu la brate. La capete de bara ma gandeam la Meyle Hd acum sa vad.

Modificat de Cosmin_TDI
Link către comentariu

era ok sa incerci cu capete de bara de mapco sau tot lemforder

Link către comentariu

johnny erasure

Buna. Unde ati gasit niste preturi de criza pentru brate Lemforder la Passat B5.5? Ma intereseaza toate cele 8 brate:

- cel cu amortizor, cod 22816 02;

- inferior fata spre spate stg, dr cod: 13676 02, 13677 02;

- superior fata spre fata stg, dr cod: 13719 02, 13720 02;

- superior fata spre spate stg, dr cod: 21029 01, 21030 01.

Sper sa nu se supere moderatorii daca se face reclama insa cred ca ar interesa pe multi niste preturi cat mai mici. Multumesc.

Link către comentariu

Avand in vedere ca te intereseaza un pret cat mai mic, cred ca (,) cea mai buna varianta e sa cauti in cateva magazine din oras.

Cu ce te incalzeste un pret mic din Bucuresti, daca mai ai si transportul pana la tine? Oricum diferente mari intre magazine nu sunt. Doar daca sunt brate contrafacute.

Link către comentariu

johnny erasure

Este adevarat Cosmin insa la magazinele de piese auto din Resita sunt preturi destul de mari. Transportul poate sa fie max. 50 de lei.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa zic... Eu n-am incredere nici in piesele ce le tin in mana, darmite daca le vad doar in poza.

Prefer sa dau mai mult, dar sa fiu sigur ca sunt ceea ce se spune.

Spre exemplu eu aici am gasit setul complet + capetele de bara pe Lemfoerder la ~2000 lei, Febi ~ 1600 lei.

Link către comentariu

johnny erasure

Aici unde, pe forum? Cea mai buna oferta care am primit-o a fost de 2200 lei pe toate cele 8 brate Lemforder, fara capete de bara si bielete antiruliu. Mi se pare cam mult si astept oferte mai bune. In Resita nu am gasit mai jos de 2400 lei toate bratele pe Lemforder.

Link către comentariu

Aici in Zalau. Febi a luat un prieten de vreo 2 luni. Lemfoerder mai demult, dar preturile nu se schimba asa...

Link către comentariu

• 1 month later...

Salutare. Dupa ce am schimbat cauciucurile de iarna cu cele de vara a inceput masina sa traga usor dreapta. Azi dupa ceva km, am mers la refacut geometria si tipul de acolo mi-a spus sa inlocuiesc bratele/bucsele de sus. Aveti cumva idee daca se referea la acest set de brate de se vorbeste in acest topic? Vreo schema cu suspensia fata gasesc pe undeva?

Multumesc frumos pt orice ajutor.

Link către comentariu

Da, despre ele e vorba. Bratele de sus sunt doar 2 si le vezi si cu ochiul liber pe langa arc. Sunt cele mai ieftine din tot ansamblul.

Link către comentariu

Multumesc pentru raspuns Cosmin. O sa le comand si o sa le schimb cat de curand posibil.

Link către comentariu

In botosani este un tip care le reconditioneaza, costa 50 ron bucata cu tot cu manopera si stiu pe cineva care are peste 30000 si nu are nici o problema.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

pavy am un prieten care a reconditionat in botosani si dupa 2 saptamani s-a dus in magazin sa cumpere alte brate. Cred ca e vorba si de nororc aici.

Link către comentariu

Nu stiu ce sa zic, baiatul da si garantie iar eu le-am reconditionat pe toate 4 desi nu era necesar si nu am probleme cu ele, din ce am inteles e foarte important ca bratele sa fie oem ca au nucile foarte tari si te calitate. Nu cred ca e vorba de noroc.

Link către comentariu

Mihai.Nechifor

Am reconditonat si eu unu de sus in Galati la cineva cu 25 de lei si de mai bine de 15.000 km e ca nou. Dar intradevar asta e conditia sa fie OEM si sa nu mai fi fost rectificat inainte. Saptamana trecuta am mai facut unu, de fapt mi-a dat la schimb unu stantat Audi sa nu mai stau sa astept cat il face. Sa vad cat tine si asta

Link către comentariu

he-he , cum dau pe la fiecare topic, si iarasi tre sa bag manuta in buzunar mai adanc; dupa caseta directie si vopsire, ajung si aici.

as dori sa schimb chitul de directie, toate bratele acestea si nu dispun de un chit lemforder, asa ca am gasit pe un site piesele pe bucati la preturi mai mici decat sunt ele pe site'urile dedicate.

Daca imi poate spune cineva ce piese sunt incluse in chitul de directie, as aprecia f f f mult gestul.

Multumesc!

Link către comentariu

Un kit de brate contine 12 componente: 2 brate inferioare pe care vin montate amortizoarele, 2 brate inferioare (ciolan), 4 brate superioare, 2 bielete antiruliu si 2 capete de bara.

Link către comentariu

Sau asa: 05_i_001_34_7a_90fc_1.JPG

Grija mare ca iti trebuie si suruburile. Unele nu se pot refolosi.

Link către comentariu

Altele s-ar putea sa le distrugi in timp ce le scoti.

Link către comentariu

ms baieti de ajutor, am luat poza lu cosmin am intrat pe un site si leam dat de cap..mai greu da am reusit...concluzia, chiar si pe bucati lemforder ma ajunge undeva peste 1800 ron, si nu imi permit, asa ca o sa ma decid intre swag germany si febi/meyle simplu.

ms de ajutor!

Link către comentariu

Parerea mea e sa mai astepti si sa pui lemforder. Da-mi si mie site-ul unde ai gasit cu 1800

Link către comentariu

eu m'am uitat pe ingaraj.ro si autokarma.ro, si pt modelul meu e vro 19 mil, deci depaseste bugetul cu mult prea mult.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!