Jump to content

Et-ul Si J-ul

Northman
 Share

Postare recomandată

buna.. nu de mult posed un passat b5 din 2000 momentan am jante de tabla de 15. inainte de passat am avut un vectra b cu 205 55 r16 si intram in curbe si pe la 170 si nu aveam nimic.. de cand cu passatu am intrat la vreo 120 intro curba :rolleyes: si ma` intors pana pe cealalata parte a carosabilului. acu sa previn urmatoarele neplaceri doresc sa imi pun telescoape pe gaz arcuri noi si jante mai mari pe 16 cu cauciucuri noi , ideea ce fel de jante(aluminiu ca diametru) imi recomandati si ce fel de cauciucuri nu ca structura ci ca diametru imi recomandati ..

Desi nu prea te-am inteles: "aluminiu ca diametru", o sa incerc sa-ti raspund. Daca masina ramane cu 116 cp iti recomand jante 16" 5x112 6,5 - 7J et 45-50 cu cauciucuri 205/55/16. Daca va fi resoftata poti opta pentru 17" 7,5J et 45-50 cauciucuri 225/45/17.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi nu prea te-am inteles: "aluminiu ca diametru", o sa incerc sa-ti raspund. Daca masina ramane cu 116 cp iti recomand jante 16" 5x112 6,5 - 7J et 45-50 cu cauciucuri 205/55/16. Daca va fi resoftata poti opta pentru 17" 7,5J et 45-50 cauciucuri 225/45/17.

da nu vreau sa imi pun cauciucuri de 17 ca pierd din cai .. prea grele pt motoru meu.. vreau sa raman la cei 116 cai sa nu reduc viata motorului

de 7 j nu e prea mare ? din cate am citit in forum se poate pune dar pierde unele caracteristici care nu leam prea inteles

pana la urma sa raman la 16" 5x112 intre prezone cu 6.5J et de cat ? sa fie ER mai exact optand pentru cauciucurile de 205/55/r16 ?

Link către comentariu

In functie de ce gasesti, poti alege et45 care ar fi putin mai spre exterior sau et50 care este de fabrica daca nu ma insel. Oricum Passat-ul nu e o masina de alergat, dar pentru sportivitate mai mare, ai putea lucra intai la suspensie, bucse, problemele tale de acolo vin, apoi rotile. Oricum recomandarea mea este 16X6,5j et50 daca ramai la puterea stock.

Link către comentariu

Da, cum zice si Teo; problema ta, ca te-a rasucit nu este neaparat roata, dar este si ea una din cauze... mai degraba fa ceva la suspensie, mai intareste-o ca si asa Passatul este cam barcuta si destul de greut, de aceea te-a rasucit intr-un viraj mai strans + ca daca o sa iti montezi o guma cu talonul maricel o sa flambeze destul de mult, dar am inteles ca nu vrei sa te dai extrem pe viraje, asa ca 205/55/16 este mai mult decat iti trebuie. :blah_:

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Da, cum zice si Teo; problema ta, ca te-a rasucit nu este neaparat roata, dar este si ea una din cauze... mai degraba fa ceva la suspensie, mai intareste-o ca si asa Passatul este cam barcuta si destul de greut, de aceea te-a rasucit intr-un viraj mai strans + ca daca o sa iti montezi o guma cu talonul maricel o sa flambeze destul de mult, dar am inteles ca nu vrei sa te dai extrem pe viraje, asa ca 205/55/16 este mai mult decat iti trebuie. :cool:

bun aici am ajuns la un final o sa imi pun 205/55/16 ideea urmatoare e ce sa imi pun telescoape pe gaz sau pe ulei ? nu doresc sa cobor prea mult garda la sol..

cineva mia zis ca daca pun pe gaz o sa fie mult mai solicitate decat ar trebui in mod normal sa se solicite cele pe gaz pe alte masini din cauza ca e cam barcutza passatu si aia inseamna ca o se se termine mai rapid telescoapele.. ce imi recomandati ? stima multumesc anticipat

Link către comentariu

am tot citit si sa zicem ca in mare am inteles dar as vrea daca imi poate confirma cine..

asa cum scrie si in certificatul rar am cauciucuri de 195/65R15 cu jantele de tabla cele originale de la vw pe golf V (recunosc nu m-ai uitat ce et si j au maine la prima ora)..si am gasit si as vrea sa imi cumpar jante zandvoort de 17 cu et 54 cu tot cu cauciucuri de 225/45 R17 91H am vazut ca asa este trecut in acte deci, desi nu ma pricep, sa inteleg ca nu ar fi nici o problema..

insa rog daca a facut cineva trecerea de pe jante pe 15 cele originale pe jante pe 17 cu et 54 7J daca a fost vreo problema..si la fel cum au zis si colegi trebuie modificat ceva la directie? am mai gasit o "certa" cum ca ar trebui sa fie schimba si suspensia ca ar fi trecerea prea mare..va multumesc

Link către comentariu

somoso, la ET-ul ala nu o sa ai nici o problema, poti pune jante de 17 cu suspensia stock.

McKussic, asta cu durata vietii unui amortizor pe gaz fiind micsorata pentru ca Passatul e barca e una dintre cele mai mari prostii pe carfe le-am auzit, (chiar si daca ar tine mai putin, tot tin 6-7 ani, cine stie daca vei avea masina pana atunci) pune-ti linistit daca dispui de banii necesari amortizoare pe gaz, chiar le recomand, nici nu stiam ca la Passat mai poti pune pe ulei.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

A incercat cineva pe o janta de 7.5J sa puna anvelopa de 245mm? Este ok? Dpdv al fabricantului nu ar fi problema,am trecut in certificat dimensiunea asta, 245/ 45 R17; acum am 225/50 R17.

Link către comentariu

daca pe 6,5 toli am pus 225 si era foarte bine, poti pune 245 pe 7,5.

depinde bineinteles ce talon va avea anvelopa, la un talon mai mare poti pune mai usor o janta mai ingusta, o anvelopa cu talon gen 35, de ex 245/35/17, nu permite prea ingusta janta.

Link către comentariu

Talonul e ok; 245/45, foarte bun pt iubita noastra patrie. Nu iti sta anvelopa cam tensionata? Ai simtit ceva dezavantaje?

Link către comentariu

Carbibles.com scrie ca la 245mm trebuie janta de minimum 8J; asadar cred ca voi ramane la anvelope de 225...

Link către comentariu

Merge sa montezi si pe 7,5J dar la mers foarte tare e pericol sa dejanteze. Sfatul meu e sa mergi pe 225.

Link către comentariu

aceiasi problema am gasit jante de 8j si eu as vrea sa merg pe anvelope de 225/45 cum scrie pe talon?sa fie vreo problema?mc

Link către comentariu

help!!!...pot sa imi pun pe masina de la semnatura jante de 16'' cu et=45 si j=7 cu anvelopele de rigoare ???as vrea sa ma pot exprima mai bn, dar din pacate nu ma pricep foarte mult...ms mult de ajutor!

Link către comentariu

eu mi-am gasit raspunsul la intrebare deci pe cauciucuri de 225/45 trebuie j de la 7,5 la 9 deci 8j ar fi ok..dar la diferenta de et nu am gasit ceva exact in topic..adica pe cele de 15" am et 47 acestea care vreau sa le cumpar am et 35..e ceva diferenta..sa inteleg ca se va simti?

Link către comentariu

Cu et 35 vor fi destul de iesite in exterior, s-ar putea sa-t frece in aripa.

help!!!...pot sa imi pun pe masina de la semnatura jante de 16'' cu et=45 si j=7 cu anvelopele de rigoare ???as vrea sa ma pot exprima mai bn, dar din pacate nu ma pricep foarte mult...ms mult de ajutor!

Poti sa-ti pui jantele alea fara probleme.

Link către comentariu

se comporta masina bine, chiar dc in specificatiile pentru golf 5 nu exista nicio varianta cu et mai mic de 47?...ms si scuze de insistenta, dar dc nu stiu, mai bn intreb....

Modificat de swarthofole
Link către comentariu

Diferenta intre Et45 si Et50 e destul de mica, nu o sa simti nici o diferenta, nu-ti fa probleme, sunt care merg si cu et40 la Golf.

Link către comentariu

fratilor ajutati-ma si pe mine va rog frumos am luat si eu noste jante pt golf 4 jantele sunt de aliaj firma borbet model pacific cu anvelope 205/55 R 16 ET-u ii 42 si problema ii ca in curbe imi freaca anvelopa de furtunu de la intercooler partea dreapta. ce ziceti i sa mai intamplat la cineva?? ce as putea sa fac??

Link către comentariu

Inseamna ca ai o problema la masina.Jantele sunt stock pe masina iar dimensiunea anvelopelor si ET-ul sunt corespunzatoare.

Link către comentariu

cred ca l;a anvelope ii problema ca sunt putin mai late decat jantele au un fel de buza janta ii de 16'' 6,5j et 42 ar trebui sa nam probleme???

Link către comentariu

Anvelopele au protectie pentru janta.Ar trebui sa nu ai nici un fel de problema.

Link către comentariu

Atunci ce sa fie oare intercooleru pot sal mut cumva mai spre motor?!! sau de la ce freaca intercooleru ce problema sa am daca nu de la jante sau anvelope oare ceva bratza telescop? nam nici o idee oare unde sa merg cu masina sa se uite cineva la ea un mecanic? sau un frizer :P

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut

am gasit sa cumpar niste jante de golf cu dimeniunile 8J ET 37 ma intereseaza daca imi ating sau nu in aripa ?

masina are suspensie sport din fabrica si jantele pe care le am acum sunt ZANDOORF cu J 7.5 si ET 54

Este cineva care poate sa imi confirme sau infirme ca merg pe golf fara a fi probleme??

THX!!!!

Modificat de spydy
Link către comentariu

• lupo_bv a închis acest topic
  • Marian a deschis acest topic
  • Bebeee unpinned şi pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!